Fórum témák
» Több friss téma |
Vettem egy PCI I/O kártyát, csatlakoztattam hozzá egy stk200-at, de a ponyprog álandoan azt irja ki hogy nincs kapcsolat. Hogy lehetne bálítani ezt az egészet ,hogy a végén lássa a ponyporog az STK200-at.
Válszotokat előre is köszönöm.
Csinálj egy képernyőképet a beállításairól, hogy aki akar, tudjon segíteni. *** Fölösleges bírálatokat kitöröltem, Norberto
Szia!
A kártya címét az eszközvezérlővel (Vezérlőpult/Rendszer/Hardver/Eszközvezérlő Portok/Nyomtatóport Tulajdonságok/Erőforrások) ki lehet deríteni. Ezt a címet kell beállítani a Ponyprog-ban. Lehet, hogy ez a program nem engedi meg a nem standard címek beállítását. (A szabványos portok címei: 0x378, 0x278, 0x3BC. Ha a cím 10 bitnél többet tartalmaz, gond lehet a programban a beállításával).
A kárty eőforrásaiban két lehetőség van: CF00-CF07
CE00-CE07 ezekközül mit irjak be?
Szia!
Próbáld meg a 0xCF00 -t és a 0xCE00 -t....
A biztonság kedvéért megkérdem, hogy ide kell beirni mert ha igen azt már próbáltam.
Szia!
Még megpróbálhatod decimálisan 0xCF00 = 52992 illetve 0xCE00 = 52736. Mivel ezek a címek 16 bitesek, a Ponyprog nem biztos, hogz kezeli őket...
Van egy ponyprog2000.ini fájl a ponyprog könyvtárában. Azt kell átírni egy kicsit.
Konkrétan ezt a sort kell megkeresni:
és átírni neked erre:
Az oldal legalján az utolsó kérdés-válasz. Link
Magyarul avrisp-I/O kell kiválasztanod majd a ponyprogban. Ahova települt lesz egy ponyprog2000.ini fájl ebben lesz egy olyan sor, hogy AutoDetectPorts=YES ezt átírod NO-ra és lesz egy ilyen sor is LPTPorts=378,278,xxxx ide beírod a portod címét amit kinéztél az eszközkezelőben elmented és jónak kell lennie.
Sajnos nem sikerült, ittvan pár kép a beálításokrol.
Szia!
A linkelt leírás azt mondja, hogy csak a 2.06g vagy újabb programmal lehet csak használni...
Amit beraktál képet a ponyprog2000.ini -röl, azon az látszik, hogy 3 karakter hosszú az összes port cím az LPTPorts sorban. Bár elég kicsi a kép, de én ezt látom. Szerintem elég érthetően el lett mondva, hogy 4 karakteres címet kell megadni. Pl: CF00,CE00
A .ini állományról készített képen én LPTPorts nál csak 3 karaktert látok, CF00 írd be.
Bár ha már engedte kiválasztani az lpt portot akkor már ezt megoldottad? Nem tudom melyik verziót építetted meg, de hardverileg minden rendben? Vagy gyári van neked? |
Bejelentkezés
Hirdetés |