Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én is követtem el valamit, megrendelésre megy, erősen gondolkodom, hogy felár nélkül csak a poén kedvvért teszek rá lötstoppot.
Neked mitől lettek ilyen olyan színűek?
Ez a lötstop azzal a laminálható fóliával készült, amiről szó volt itt a topicban?
Jó lett mint az eddigiek, bár félve merek írni mert leszabályoztak egy normális válaszért is!?
Ez a Lötstop a nyákfólia rendelés topicból van?
Üdv!
Valaki megmondaná mitől lehet ez! (Nyák Fotózással készült.) Javaslatokat ötleteket előre is köszönöm.
Csúnyán nyomtat a nyomtatód, lehet nem látod szabad szemmel, de néhol vékonyabb, máshol meg vastagabb a festék. Levilágításkor van ahol már túl van világítva van ahol meg pont jó. Megoldás: vagy használd dupla rétegben a maszkot, vagy cserélj/tisztíts fejet.
Két réteg fóliával fotózz, esetleg a nyomtatási beállításoknál lehet a hiba, pl használj jobb minőséget, stb.
A nyomtatott fólia nem rendessen fedett szerintem.
Milyen nyomtatóval nyomtattad?
Nem rossz Hát csinálj nekik rá lötstoppot Hagy örüljenek. Nekem kibicnek meg semmi se drága. De képeket tegyél róla, hogy lássam, neked milyen lett, mert az enyémet rondítja itt-ott az alatta maradó ég buborék.
Hogy érted azt, hogy az enyémek ilyen olyan színűek? A vezetősávok között maradt levegőt látod? Vagy a képsorozat egik fele másmilyen zöld mint a másik fele? Az meg azért van, mert a képek fele a lakásban készült, a másik fele meg az erkélyen, napsütésben.
J-O-E és snapscan
Igen ez az itt rendelt Octamexes fólia. Privátban meg írhatod a konkrét véleményedet, mert én is az egyenes beszéd barátja vagyok.
Már elvitték, szóltam, hogy kész erre fél óra múlva már vitték is.
Szerintetek a régi 120cm-es 36w-os UV fénycsővel le lehetne világítani??? Mert olyanom van még régebbről
Üdv!
Köszönöm a válaszokat. Hp photosmart 7760 al nyomtattam mezei A4es lapra utána étolajjal trükköztem... hát nem a legjobb módszer de olcsó.Fóliát meg nem találtam sehol Vácon (Inkjet)
Keress egy nyomdát a környéken és kérdezd meg mennyiért világítanak le egy a4-es filmet. 400 forint körüli árnál nem érdemes otthon bajlódni.
Hello
Én is egy 1000 éves 16W-os fénycsövet használok. Tökéletes Alul képek
Használj pausz papírt, 20Ft/db körüli áron van az A4-es, ezt is ajánlott duplán egymásra rakni, és eléggé olcsó, legalább is olcsóbb mint a fólia.
Elkészült a második és a harmadik próba...
Várom ismét az építő kritikákat, tanácsokat! Ti a papírt hogy szeditek le, úgy, hogy a festék nem jön le? (ha csak az ujjammal dörzsölöm, nem jön le, ha meg fogkefével, vagy körömkefével, akkor meg szedi a festéket is )
Próbáld meg az öntapadós tapéta hordozó papírját ,
Az vasalás után (ha kihűlt) egyszerűen lehúzható
Hello. Ha jól rátapad a festék akkor annak nem szabad lejönnie csak erős "súrolás" hatására! Egyébként ha bele teszed sósavba a nyákot amikor rajta van a papír akkor utána épp, hogy csak dörzsölni kell és lejön a papír. De inkább jöjjön le a dörzsölésnél minthogy alámarjon. Kisérletezés és kitartás az egész. Sok sikert
Üdv. Roli.
Ha ennyire nem megy a vasalás térj át a fotózásra.
Nagyon köszönöm, akkor levilágítót már nem kell csináljak
Létezik az etikett cimke A4-es méretben erről lehúzod az öntapadós matricát ELDOBOD!
Ezútán a matrica hordozóra "a fényes felületre" vasalsz, vagy laminálsz ha tökéleteset akarsz. A panelt laminálás elött fel kell melegíteni addig amig nem vetemedik vagy szineződik el.[quote]http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/69/69614cdb3c67bfb8058d2...8e.jpg
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Tegnap este már valami matrica hordozójára is nyomtattunk a haverommal próbából, de azt még nem volt időm felvasalni...
Az etikett matrica hordozója jutott nekem is eszembe... Valószínűleg az lesz a nekem való! Köszönöm az elszíneződésig való melegítéses megjegyzést... valószínűleg ezért lett az utolsó a legjobb, mert azt -véletlenül azt hittem, hogy túl- melegítettem... Köszi még egyszer mindenkinek! Azért nem levilágítok, mert ha már ezt elkezdtem kitapasztalni, akkor nem állok még neki mással kísérletezni...
Én is kísérleteztem vele egy hetem ráment, sajnos nagyon nem mindegy a nyomtató, a toner, a papír a vasaló, a hőfok, ez túl sok változó volt nekem.
Fotózni egyszerűbb volt, mióta meg a laminálható fóliát használom még kevesebb lett a változó. Gyakorlatilag 0-ra csökkent. A fólia vastagsága és fényérzékenysége állandó, egyszer kell kitapasztalni a levilágítási időt, és onnantól 0 változós a dolog. Aki a nyomtatáshoz mindent kitapasztalt annak is 0 körül van, csak ott 5 dolognak kell stimmelni. Van akinek elsőre összejön, van akinek soha, mert a nyomtatója vagy a tonere adott, és hiába variálja a többit. Az is lehet hogy még egy hét és kafán vasaltam volna, de a lötstopp pl. vasalással nem megy. Viszont pozíciórajzra jó, ha ott egy két helyen nem 100-as a kép az senkit nem zavar.
Megint itt vagyok!
Elkészült végül a panel!
Az adaptert is lamináltad? Egyébként szép lett, gratulálok!
Szia!
Köszi Igen mindegyik laminálssal készült.
Valaha jó pár éve marattam nyákot magamnak, de akkor még nyákfilccel dolgoztam és nem volt túl esztétikus. Most úgy tűnik, hogy a savam is erősebb volt akkor, mert sokkal gyorsabban mart, de kimarattam a harmadik nyákot és látom benne a haladást ...
Ha ilyen ütemben fejlődnek a nyákjaim, akkor elégedett leszek velük ... Ezen sok még az alá marás és sok helyen összeérnek a vezető sávok, de ez csak gyakorlás és jó lesz. Ha lesz időm felvasalom a matrica hordozójára nyomtatott rajzot és kipróbálom ... Valószínűleg az lesz a következő lépcső a tökéletes felé. Köszönöm nektek az eddigi segítséget!!!
A képek alapján nem teljesen egyértelmű, de szerintem 90% az esélye hogy túl erős a sav, kb 70% hogy túl forró a vasaló és úgy 60% hogy nem nyomod oda egyenletesen a vasalót.
Ha megengeded, javaslom hogy nyugdíjazd a vasalót és helyette használj laminálót! |
Bejelentkezés
Hirdetés |