Fórum témák
» Több friss téma |
Hello.Egy egyszeru hutogepbol kiszerelt kompreszor-rol lenne szo.........Valaki Elmagyarazna h mi celt szolgal benne a tekercs?es h azt hogyan kell bekotni?Nagyon hallas lennek....
elore is koszonom
KOnkretan az ebbe levo dolgokra vagyok kivancsi mert nekem bevul nincsen bekotve es nemtudom meliyk vezeteket hova kene kotnom....
Szevasz!
A lényeg /kérdésedre a válasz/ a kapocsdoboz burkolatán belül van.. Dolgoztam a röntgengyárban /komolyan, az első 3 évem/, de úgy látszik, erőm elhagyott, nem látok bele, így tőlem, szándékomtól eltérően nem tudsz választ kapni. A tekercs egyébként indítórelé.. Üdv: StMiklos
Az a tekercs az indítórelé tekercse. Néhány magyarázó kép: Hűtőkompresszor bekötés
Sziasztok,
van egy hároméves whirpool hűtőm, ami tegnap elkezdett riasztani, hogy magas a hőmérséklete. Szerelő kijött, és azt mondta szivárog a gáz, nincs mit tenni. Most a felső részt lekapcsoltam, a mélyhűtő megy. Nem riaszt. A szerelő ki se szedte, meg se nézte. Nem tudom elhinni, hogy három éves 150e forintos hűtőt ki kéne dobnom. Szerintetek lehet valamit kezdeni? Vagy alkatrésznek eladni? peter halacsy
Azért egy hűtőt nem kel kidobni, mert szivárog a gáz. Meg kell szüntetni a szivárgást és újra fel kell tölteni. Keress másik szerelőt aki megoldja.
![]()
Szia,
koszonom. Erre gondoltam en is. Ez a szerelo azt mondta, hogy annyira el van ez mostanaban zarva, hogy megoldhatatlan. Akkor keresek rendes es alapos szerelot. peter halacsy
Tegyél fel képeket a hűtőről.
Egy kompresszoros? Ha igen akkor gondolom mágnesszelepes. Azt meglehet oldani egy utólag beépíthető elpárologtatóval és akkor az utólag is javítható. A fagyasztó rész meg alapból mivel a polc tartók a hűtő csövek (elpárologtató). Imi
Sziasztok, legutóbb a mikro, most a hűtőnk döglött be. Mi lesz a következő?
A tények: Zanussi Lehel hűtő, kb. 17 éves, típusa HF 300/115 K Eddig szépen működött, de most nem hűt a felső felében. Az alsó, a fagyasztó mintha menne, bár szerintem az se olyan hideg mint szokott, lehet csak lassabban melegszik fel, mert azt ritkábban nyitogatjuk, meg eleve hidegebb volt a tele fagyott cuccokkal. Hátul lent van a két hűtőkompresszora, az egyik forró, a másik, a kicsit kisebb, jobbra eső, az hideg. Valamit meg tudok nézni rajta én magam, vagy egyből hívjam a szerelőt?
Ismerem ezt a típust és remek darabok, kár lenne kidobni.
A jobb oldali a felső résznek a kompresszora. Általában a hőfokszabályzó szokott (ennyi év után) elmenni az örök vadászmezőre. Ki kell iktatni próbaképpen a hőfokszabályzót, és ha úgy működik akkor ki kell cserélni. Imi
Ez aztán a gyors válasz, köszi! Épp azon parázunk mi minden megy tönkre holnapra, dobhatjuk ki a kajákat.
Egyébként szerintem is jó gép, végül is 17 évig hiba nélkül megbízhatóan működött, egy szavam se lehet. Na most a hőfokszabályzó az valóban gyanús, az már sok-sok éve nem működik, de ettől függetlenül maga a hűtés remekül ment. Hol, hogyan lehet kiiktatni?
Nekem volt egyszer egy olyan hibám hogy a kondenzvíz leeresztő volt eldugulva (penésszel), és ezért a hidegleadó lamellák teljesen eljegesedve nem hűtöttek.
Két hűtőszerelő feküdt meg rajta, én már csak a minden mindegy alapon néztem meg, és miután áttisztítottam a leömlőt jó lett... (Alulfagyasztós no frost)
Na kicsavaroztam a hőfokszabályzót (és a lámpát is) tároló kis dobozt a hűtő felső felének jobb felső oldaláról. Két vezeték megy bele, egy négy eres, meg egy szimpla egy eres. A négy eresből 3 ér a hőfokszabályzó kis egységébe megy bele, a 4. a lámpafoglalat szerkezetébe. Az egy eres meg a hőfokszabályzóból megy ki, ha jól sejtem az viszi (vinné, ha működne) az infót a kompresszorra.
Na most akkor pontosan hogyan iktassam ki a hőfokszabályzót?
Ha tudsz csinálj egy képet róla.
Vagy mond a színeket és mondom mit kössél össze.
A 4 ér színei:
-barna -fekete -kék -és egy vegyes: sárga-zöld. Mindjárt tolom fel a képet is! és köszi ![]()
A kék az a lámpának jön fel a nulla (függ a konnektorba dugástól) a feketén a fázis az kell a lámpához meg ezt zárja a barnával és úgy megy a kompresszor a sárga/zöld az a földelés.
Vagyis a feketét és a barnát kösd össze. Imi
Oké, mindjárt. Addig is itt a fotó.
Amit egy eresnek mondtál az a kapilláris cső amiben éter gáz van. Azzal érzékeli a hőmérsékletet.
Na összekötöttem a barnát meg a feketét, egy összelapított gémkapoccsal. Visszadugtam a konnektorba a dugót, és most izgatottan várom az eredményt
![]() Komolyan, már kezdem élvezni ezt a neten keresztül távirányított hűtőgépszerelést ![]() ![]() Na most akkor gondolom az a következő lépés, hogy valahonnan beszerezni egy ilyen hőfokszabályozót, és szépen kicserélni?
Azt egyből érezni tudod ha hátul a jobb oldali kompresszorból menő csövet a kondenzátornál (fekete rács) megnézed és ha meleg akkor van benne gáz és hűt is, ha csak nincs dugulás.
Itt tudsz venni hozzá hőfokszabályzót vagy a legközelebbi gelka boltban.
Imi! Megjavítottad a hűtőmet! Profi vagy! Ezer hála és köszönet!
![]() Meg se kell néznem a kondenzátort (ahhoz megint ki kéne tolni a nagy hűtőt a faltól), érzem a hűtő felső felében a hátsó hűtő-lapon a kezemmel, hogy egyre hidegebb ![]() Köszi a linket is, akkor szépen megveszem az ehhez a típushoz való új hőfokszabályzót, és kicserélem majd. Utolsó kérdésem: ez az összekötött barna-fekete vezeték most ráz? A gémkapocs köztük szabadon látszik. Húzzam ki a hűtőt amíg visszarakom a bele a kajákat? Köszönöm újra, és jó éjszakát.
Te ugye egyébként egy hűtőgépszerelő vagy?
Ezzel az lesz a gond hogy menni fog egyfolytában és le fog fagyasztani és reggel lehet nyalogatni a tejet.
![]() A gém kapcsot hagyd ki inkább tedd egymás mellé a 2 sarut és szig. szalaggal fogasd össze és akkor már nem is életveszélyes, de áram alatt még véletlen se nyúlj hozzá. ![]() Most hagyd kb. 1-1,5 óráig és utána meg reggel megint üzemeld be és akkor nem romlik meg a kaja benne. Az új szabályzónál vigyázz a kapillárisra nehogy megtörd mert akkor vehetsz még 1-et. Sok sikert a cseréhez Üdv Imi
Hűtőkből csak az újabb fajtákból az elektronikát javítom.
Főként mosó, mosogató gépekkel foglalkozom, de csináltam már töltést is mert a készlet megvan hozzá csak kapacitásom nincs hozzá. ![]() Tudod Imi, a tejfagyi még mindig jobb, mint a megsavanyodott tej ![]() A két saru fekete műanyag (vagy gumi) borítású, épp csak talán fél mm-t lóg ki a fém a borítás alól, ezért választottam ezt a gémkapcsos megoldást, átmenetileg megteszi. Nem fogok hozzáérni... A kapillárisról azt sem tudom micsoda, bár nagyon szépen cseng maga a szó. De majd vigyázok vele ![]() Nem győzök hálálkodni...
Szép jó reggelt, megint én vagyok.
A hűtő remekül hűt, ma reggel ki akartam operálni véglegesen a hőfokszabályzót, hogy elvigyem a boltba cserére, de most vettem észre, hogy a kapilláris cső bele van forrasztva a hófokszabályzó egységbe. Na most ezzel mit lehet tenni? Csak nem törhetem ki? Kép csatolva.
Szia!
Az én hűtöm is pont ilyen. A kapilláris cső másik fele rá van fogatva a hűtö lapra egy acél rugós szorítóval. Azt kell óvatosan levenni és az újat a helyére szorítani . (Az újon is ott lesz a kapilláris cső). Az enyémben már kettőt cseréltem és ezért éppen most alakítom át digitálisra mert meguntam ,hogy állandóan tönkremegy.
Szia !
Alul kb középen keresd a másik végét.
Ez az, köszi, sikeresen kihúztam. A hűtőlap mögött vezették végig, kész csoda hogy nem tört el, ahogy kihúztam, elég merev és vagy 80 centi.
Akkor ezt most így ahogy van ki lehet dobni a kukába? Én nem panaszkodom, csakugyan rég tönkrement a szabályzó, nem lehetett vele állítani, de az elmúlt 17 évben (egészen tegnapig) ez nem zavarta a hűtőgépet abban, hogy hűtsön egy beállt állandó hőmérsékleten. Megjegyzem a mélyhűtő szabályzója is rég kampec, de attól még fagyaszt. Ezzel együtt, ha azt tanácsolod, hogy váltsak digitálisra, és az nem sokkal drágább, mint a hagyományos, akkor lehet róla szó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |