Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 298
(#) MatiDNB hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Hello.Egy egyszeru hutogepbol kiszerelt kompreszor-rol lenne szo.........Valaki Elmagyarazna h mi celt szolgal benne a tekercs?es h azt hogyan kell bekotni?Nagyon hallas lennek....

elore is koszonom
(#) MatiDNB hozzászólása Ápr 26, 2010 /

KOnkretan az ebbe levo dolgokra vagyok kivancsi mert nekem bevul nincsen bekotve es nemtudom meliyk vezeteket hova kene kotnom....

HUTO.JPG

(#) StMiklos válasza MatiDNB hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szevasz!
A lényeg /kérdésedre a válasz/ a kapocsdoboz burkolatán belül van.. Dolgoztam a röntgengyárban /komolyan, az első 3 évem/, de úgy látszik, erőm elhagyott, nem látok bele, így tőlem, szándékomtól eltérően nem tudsz választ kapni.
A tekercs egyébként indítórelé..
Üdv: StMiklos
(#) kadarist válasza MatiDNB hozzászólására (») Ápr 26, 2010 / 1

Az a tekercs az indítórelé tekercse. Néhány magyarázó kép: Hűtőkompresszor bekötés
(#) halacsy hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Sziasztok,

van egy hároméves whirpool hűtőm, ami tegnap elkezdett riasztani, hogy magas a hőmérséklete. Szerelő kijött, és azt mondta szivárog a gáz, nincs mit tenni.

Most a felső részt lekapcsoltam, a mélyhűtő megy. Nem riaszt.

A szerelő ki se szedte, meg se nézte. Nem tudom elhinni, hogy három éves 150e forintos hűtőt ki kéne dobnom.

Szerintetek lehet valamit kezdeni? Vagy alkatrésznek eladni?

peter
halacsy
(#) zolika60 válasza halacsy hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Azért egy hűtőt nem kel kidobni, mert szivárog a gáz. Meg kell szüntetni a szivárgást és újra fel kell tölteni. Keress másik szerelőt aki megoldja.
(#) halacsy válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Szia,
koszonom. Erre gondoltam en is. Ez a szerelo azt mondta, hogy annyira el van ez mostanaban zarva, hogy megoldhatatlan. Akkor keresek rendes es alapos szerelot.

peter
halacsy
(#) imikee10 válasza halacsy hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Tegyél fel képeket a hűtőről.
Egy kompresszoros? Ha igen akkor gondolom mágnesszelepes.
Azt meglehet oldani egy utólag beépíthető elpárologtatóval és akkor az utólag is javítható. A fagyasztó rész meg alapból mivel a polc tartók a hűtő csövek (elpárologtató).

Imi
(#) help hozzászólása Ápr 27, 2010 /

Sziasztok, legutóbb a mikro, most a hűtőnk döglött be. Mi lesz a következő?

A tények:
Zanussi Lehel hűtő, kb. 17 éves, típusa HF 300/115 K

Eddig szépen működött, de most nem hűt a felső felében. Az alsó, a fagyasztó mintha menne, bár szerintem az se olyan hideg mint szokott, lehet csak lassabban melegszik fel, mert azt ritkábban nyitogatjuk, meg eleve hidegebb volt a tele fagyott cuccokkal.

Hátul lent van a két hűtőkompresszora, az egyik forró, a másik, a kicsit kisebb, jobbra eső, az hideg.

Valamit meg tudok nézni rajta én magam, vagy egyből hívjam a szerelőt?
(#) imikee10 válasza help hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ismerem ezt a típust és remek darabok, kár lenne kidobni.
A jobb oldali a felső résznek a kompresszora. Általában a hőfokszabályzó szokott (ennyi év után) elmenni az örök vadászmezőre. Ki kell iktatni próbaképpen a hőfokszabályzót, és ha úgy működik akkor ki kell cserélni.

Imi
(#) help válasza imikee10 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ez aztán a gyors válasz, köszi! Épp azon parázunk mi minden megy tönkre holnapra, dobhatjuk ki a kajákat.

Egyébként szerintem is jó gép, végül is 17 évig hiba nélkül megbízhatóan működött, egy szavam se lehet.

Na most a hőfokszabályzó az valóban gyanús, az már sok-sok éve nem működik, de ettől függetlenül maga a hűtés remekül ment. Hol, hogyan lehet kiiktatni?
(#) mugab válasza halacsy hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Nekem volt egyszer egy olyan hibám hogy a kondenzvíz leeresztő volt eldugulva (penésszel), és ezért a hidegleadó lamellák teljesen eljegesedve nem hűtöttek.
Két hűtőszerelő feküdt meg rajta, én már csak a minden mindegy alapon néztem meg, és miután áttisztítottam a leömlőt jó lett...
(Alulfagyasztós no frost)

Na kicsavaroztam a hőfokszabályzót (és a lámpát is) tároló kis dobozt a hűtő felső felének jobb felső oldaláról. Két vezeték megy bele, egy négy eres, meg egy szimpla egy eres. A négy eresből 3 ér a hőfokszabályzó kis egységébe megy bele, a 4. a lámpafoglalat szerkezetébe. Az egy eres meg a hőfokszabályzóból megy ki, ha jól sejtem az viszi (vinné, ha működne) az infót a kompresszorra.

Na most akkor pontosan hogyan iktassam ki a hőfokszabályzót?

Ha tudsz csinálj egy képet róla.
Vagy mond a színeket és mondom mit kössél össze.
(#) imikee10 válasza imikee10 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

barnát a feketével

A 4 ér színei:
-barna
-fekete
-kék
-és egy vegyes: sárga-zöld.

Mindjárt tolom fel a képet is! és köszi

A kék az a lámpának jön fel a nulla (függ a konnektorba dugástól) a feketén a fázis az kell a lámpához meg ezt zárja a barnával és úgy megy a kompresszor a sárga/zöld az a földelés.
Vagyis a feketét és a barnát kösd össze.

Imi

Oké, mindjárt. Addig is itt a fotó.

2.jpg

1.jpg

Amit egy eresnek mondtál az a kapilláris cső amiben éter gáz van. Azzal érzékeli a hőmérsékletet.

Na összekötöttem a barnát meg a feketét, egy összelapított gémkapoccsal. Visszadugtam a konnektorba a dugót, és most izgatottan várom az eredményt Gondolom fél órán belül már érezni kell, ha hűt.

Komolyan, már kezdem élvezni ezt a neten keresztül távirányított hűtőgépszerelést Nagyon nagy hála és köszönet Imi, én biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog

Na most akkor gondolom az a következő lépés, hogy valahonnan beszerezni egy ilyen hőfokszabályozót, és szépen kicserélni?

Azt egyből érezni tudod ha hátul a jobb oldali kompresszorból menő csövet a kondenzátornál (fekete rács) megnézed és ha meleg akkor van benne gáz és hűt is, ha csak nincs dugulás.
Itt tudsz venni hozzá hőfokszabályzót vagy a legközelebbi gelka boltban.

Imi! Megjavítottad a hűtőmet! Profi vagy! Ezer hála és köszönet!

Meg se kell néznem a kondenzátort (ahhoz megint ki kéne tolni a nagy hűtőt a faltól), érzem a hűtő felső felében a hátsó hűtő-lapon a kezemmel, hogy egyre hidegebb

Köszi a linket is, akkor szépen megveszem az ehhez a típushoz való új hőfokszabályzót, és kicserélem majd.

Utolsó kérdésem: ez az összekötött barna-fekete vezeték most ráz? A gémkapocs köztük szabadon látszik. Húzzam ki a hűtőt amíg visszarakom a bele a kajákat?

Köszönöm újra, és jó éjszakát.

Te ugye egyébként egy hűtőgépszerelő vagy?

Ezzel az lesz a gond hogy menni fog egyfolytában és le fog fagyasztani és reggel lehet nyalogatni a tejet.
A gém kapcsot hagyd ki inkább tedd egymás mellé a 2 sarut és szig. szalaggal fogasd össze és akkor már nem is életveszélyes, de áram alatt még véletlen se nyúlj hozzá.
Most hagyd kb. 1-1,5 óráig és utána meg reggel megint üzemeld be és akkor nem romlik meg a kaja benne.
Az új szabályzónál vigyázz a kapillárisra nehogy megtörd mert akkor vehetsz még 1-et.
Sok sikert a cseréhez

Üdv Imi

Hűtőkből csak az újabb fajtákból az elektronikát javítom.
Főként mosó, mosogató gépekkel foglalkozom, de csináltam már töltést is mert a készlet megvan hozzá csak kapacitásom nincs hozzá.

Tudod Imi, a tejfagyi még mindig jobb, mint a megsavanyodott tej De akkor másfél óra múlva kihúzom a konnektorból, reggel meg vissza, ahogy írtad.

A két saru fekete műanyag (vagy gumi) borítású, épp csak talán fél mm-t lóg ki a fém a borítás alól, ezért választottam ezt a gémkapcsos megoldást, átmenetileg megteszi. Nem fogok hozzáérni...

A kapillárisról azt sem tudom micsoda, bár nagyon szépen cseng maga a szó. De majd vigyázok vele

Nem győzök hálálkodni...
(#) help hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Szép jó reggelt, megint én vagyok.

A hűtő remekül hűt, ma reggel ki akartam operálni véglegesen a hőfokszabályzót, hogy elvigyem a boltba cserére, de most vettem észre, hogy a kapilláris cső bele van forrasztva a hófokszabályzó egységbe.

Na most ezzel mit lehet tenni? Csak nem törhetem ki?

Kép csatolva.
(#) kapcsrajz válasza help hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Szia!
Az én hűtöm is pont ilyen. A kapilláris cső másik fele rá van fogatva a hűtö lapra egy acél rugós szorítóval. Azt kell óvatosan levenni és az újat a helyére szorítani .
(Az újon is ott lesz a kapilláris cső).
Az enyémben már kettőt cseréltem és ezért éppen most alakítom át digitálisra mert meguntam ,hogy állandóan tönkremegy.
(#) kapcsrajz válasza help hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Szia !

Alul kb középen keresd a másik végét.
(#) help válasza kapcsrajz hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Ez az, köszi, sikeresen kihúztam. A hűtőlap mögött vezették végig, kész csoda hogy nem tört el, ahogy kihúztam, elég merev és vagy 80 centi.
Akkor ezt most így ahogy van ki lehet dobni a kukába?

Én nem panaszkodom, csakugyan rég tönkrement a szabályzó, nem lehetett vele állítani, de az elmúlt 17 évben (egészen tegnapig) ez nem zavarta a hűtőgépet abban, hogy hűtsön egy beállt állandó hőmérsékleten.
Megjegyzem a mélyhűtő szabályzója is rég kampec, de attól még fagyaszt.

Ezzel együtt, ha azt tanácsolod, hogy váltsak digitálisra, és az nem sokkal drágább, mint a hagyományos, akkor lehet róla szó.
Következő: »»   13 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem