Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1157 / 3607
(#) vicsys válasza Gafly hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Mi ezzel a gond? A word nem szólt, hogy hibás lenne...
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Volt valahol egy oldal gépelt ilyen szöveg. Nem tudnám összehozni, azért keresem. Sehol nem találom.
(#) szamóca hozzászólása Máj 1, 2010 /

A halász hazatér fatörzsből vájt csónakján és találkozik egy külföldi piackutató szakemberrel, aki ebben a fejlődő országban dolgozik. A piackutató azt kérdezi a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán. A halász azt feleli, hogy tovább is maradhatott volna, de elég halat fogott ahhoz, hogy gondoskodjon a családjáról.
- Mivel tölti az idejét? - kérdezi a szakember.
- Hát, például halászgatok. Játszom a gyerekeimmel. Amikor nagy a forróság, lepihenünk. Este együtt vacsorázunk. Összejövünk a barátainkkal és zenélünk egy kicsit - feleli a halász.
A piackutató itt közbevág, és ezt mondja:
- Nézze, nekem egyetemi diplomám van, és tanultam ezekről a dolgokról. Segíteni akarok magának. Hosszabb ideig kellene halásznia. Akkor több pénzt keresne, és hamarosan egy nagyobb csónakot tudna vásárolni ennél a kis kivájt fatörzsnél. Nagyobb csónakkal meg több pénzt tudna keresni, és nem kellene hozzá sok idő, máris szert tudna tenni egy több csónakból álló vonóhálós flottára.
- És azután? - kérdezi a halász.
- Azután ahelyett, hogy viszonteladón keresztül árulná a halait, közvetlenül a gyárnak tudná eladni, amit fogott, vagy beindíthatna egy saját halfeldolgozó üzemet. Akkor el tudna menni ebből a porfészekből Cotonouba, Párizsba vagy New Yorkba, és onnan irányíthatná a vállalkozást. Meg azt is fontolóra vehetné, hogy bevezesse a tőzsdére az üzletet, és akkor már milliókat kereshetne.
- Mennyi idő alatt tudnám ezt elérni? - érdeklődik a halász.
- Úgy 15-20 év alatt - válaszolja a piackutató.
- És azután? - folytatja a kérdezősködést a halász.
- Ekkor kezd érdekessé válni az élet - magyarázza a szakember. - Nyugdíjba vonulhatna. Otthagyhatna a városi rohanó életformát, és egy távol eső faluba költözhetne.
- És azután mi lenne? - kérdezi a halász.
- Akkor volna ideje halászgatni, játszani a gyermekeivel, a nagy forróság idején lepihenni, együtt vacsorázni a családjával és összejönni a barátaival zenélgetni kicsit.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nagyon jó!
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nem tudom, mit csináltál Matyikém, de a kiemelt topikok között ha ráviszem az egeret ennek a fórumnak a címére, Téged jelenít meg utolsó kommentelőként. Pedig szamóca és AkciLaci is írt már azóta...meg én is most...
A sok duma(tyi) megárt a forummotornak is...ehe-ehe...
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nem értem hogy mi ebben a jó
Lehet hogy én értelmeztem másképp, de nekem csak fárasztásnak tűnik
(#) zoly15 válasza tatabike hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Akkor van ez, ha valaki törli a Hsz-ét.
Utána pedig nem ír senki
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Így van, véletlenül ide tettem be egy viccet, de észbe kaptam szerencsére.
(#) zoly15 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Micsoda véletlen.
Én eddig abban a tudatban voltam, hogy ez a vicces topic.
Most látom hogy ez az OFF
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Mibe kaptál?
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Én egy másikat, globalizáció. Amíg nem volt például cnc gép addig kellett a képzett tapasztalt szakember. Most mivel van -és egy gombot a majom is meg tud nyomni, csavart meg az gépmunkás is le tudja húzni- így nem kell csak pár képzett szakember, őket nem kell megfizetni mert mesterséges válságot idéznek elő. Az emberek életét a gazdag emberek tönkreteszik. Egy gép használtan 20 millió, olcsóbb mint szakembergárdát fizetni hagyományos gépek kezelésére. Így felveheti az utcáról a legutolsó embert is mert megtanítja azt hogy ezt a gombot nyomd meg, meg ezt csináld ha az nem jó és kész. A szakit meg nem fizeti meg mert a gépkezelő se kap sokat. Lényeg sajnos a mai világhoz kell a tömegtermelés. Kici olcó dolgokat vesznek az emberek. Már annyira hajszoljuk azt a rohadt pénzt hogy ünnepeink (karácsony, húsvét, március 15) csak pihenőnapot jelent az agyonhajszolt embertömegnek. Ilyenkor esetleg rendbe tudja tenni részben a portáját. Megmondom én, az ünnepeinkből takarítónap lett. Még most elsején is (a múlt ellenére, ellenérzéseim ellenére) maximum csak ide írtam.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

A mérgelődésemnek meg van az oka, ezt tudhatod, hisz elmondtam.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Ma, és tegnap akkor vala,
AgylekókókadtMatynak napja.
Ha durcijából feltámadna,
színvonala az mit hozna.
Letargiád vágjad sutba,
vigyorogtass minket újra.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Tényleg? egy hét alatt? Amikor ott voltam, még nem látszott.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Idézet:
Lá lá lá
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

"Megszólalt a déli harangozó, magára húzta, nagyon szép volt".
Honnan szedsz ilyeneket? Ne mond hogy ismerted ezt a számot.
Ez se rossz.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Honnan, honnan? Hát a TeCsöved-ből. Sőt, ha tudnád még miket ismerek! Uh la la la
Ja kérem, a médiás múlt. Ismerjek még?
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Na, végre megtaláltam a nagy klasszikus la la la-t Bővebben: Link.
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

És végül a magyar la la la-ról sem feledkezzünk meg. Bővebben: Link
Na én már ki la la la-ztam magam. Most jöhet a be la la la, hukk.
(#) Szárnyas válasza Action2K hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Még egy variáció a témára: Bővebben: Link
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Az Ok. A csövön rengeteg van, amire ráakadhat az ember. De én azt hittem Te ezt a 68-as számot ismerted valamiért.
(#) mateakos hozzászólása Máj 2, 2010 /

Ünnepeljünk, hisz ma van A NYÁK napja!!!
(#) szamóca válasza mateakos hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Úúú! Ez de elvetemült volt.
(#) llaci56 válasza mateakos hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Pffff.... :gumicsirke:
De jó!
(#) tatabike válasza mateakos hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

:smoke:
(#) Rober_4 hozzászólása Máj 2, 2010 /

Nem tud valaki egy programot, amellyel audió cd-t lehet írni? A nerom csak az adatlemezt engedi, illetve amikor jobbra akartam cserélni mindig telepítések végeláthatatlan áradatára volt szükségem, mint pl dotnet frissítések stb. Nincs erre valami egyszerű, és jó alkalmazás?
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

(#) Szárnyas válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

A Burrrn nevű programot ajánlom, kicsi, ingyenes, könnyen kezelhető, kifejezetten audio cd írására való program.
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Te most klónoztad a hozzászólásomat?
Egyébként a CloneCD progi nem ingyenes. Már ha egyáltalán erre a programra gondoltál.
(#) DuMatyi válasza Szárnyas hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Nem csak itt, hanem a börzésben is klónozott. Biztos soka Adyt olvas. Ő is mindent kétszer mond.
Következő: »»   1157 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem