Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Ha már PC-s táp, lehet, hogy egyszerűbb a -12V-ot megerősíteni rajta, majd a +12V és a -12V közé kötni a pákát, mint megemelni 24V-ig a kimenetet. Nekem ez bevált, egy pár forrasztóállomást megépítettem már így.
Szerintem sokkal egyszerübb a vzoole féle és a kijelzést meg erről raknám be.De te tudod.Az alkatrészeket ki tudod listázni, ha a beültetlési képre kattintassz szépen le tudod olvasni az értékeket.De nagyából ugyan azok a cuccok kellenek bele ami a vzoole-éba csak annyi az eltérés hogy itt van egy külön rész ami a 12v-ból csinál +-5v-tot.Most lehet , hogy a többiek megköveznek de egyszerűbb panel kevesebb hibalehetőség szrintem!Én inkább külön csináltam egy nyákot az 5v-nak.Ráadásl a digit kijelzőt nem fixre hanem vezetékre forrasztom így oda rakom ahová szeretném.Ebből adodík hogy a dobozolással sem kell görcsölnöm jó a régi.
Sziasztok még egy kérdés felmerült ezekkel a adatokkal rendelkező kijelző jó lesz?
SA08-11SRWA 7 Szegmenses kijelző 20mm K.A.sz.piros RoHS Fényerő (mcd): 660nm 24mcd Méretek: 20x27.7x8.5 Gyártó:: -KBR Típus: Közös anód
Jaj még egy dolog az R12 50k poti milyen legyen melyik a jobb lin vagy a long poti a jobb?
Basszuskulacs! Miért nem nézed át és írod fel egy papírra, hogy mire van szükséged? A tervezés és gondos munka nem így megy! Kapkodsz össze-vissza. Megveszel mindenféle alkatrészt és le merném fogadni, hogy nincs nyákod se. ... és ha nem fér bele az alkatrész? Megnézted, hogy mekkora és milyen kell? Az biztos, hogy nem.
De megnéztem és van nyákom két oldalú aminek mind a két oldala marható sőt már a táp panel ki is van marva a kijelzőét még majd ezek után csinálom.
Akkor ezek szerint semmi féleképpen nem jó?Mondjuk ez nem probléma mert kicseréltetem vagy megtartom.De legalább a kijelző jó lesz?Közös katódós.
Szia. Lehet megint hülyét csinálok magamból de mi lenne ha ellenkező iránybók ültetnéd be az IC-t?Mert akkor ugye tükörkép.
Tápnak ehez ugye 9V+- kell? Szerintem a kijelzőt is meg lehet oldani. De ha hülyeségeket írtam akkor bocsi!!!
Nem viccnek szántam csak nem néztem meg az adatlapot összekevertem a 710-6,7 felépítését a 7107R-el mert csak a lényeg volt kinyomtatva most néztem aneten a komplett adatlapot és ott már minden megvolt rendesen. Így már tényleg baromságot mondtam.
Sziasztok az ic probléma megoldódott pénteken meglesz a jó ic de viszont a kijelzőm se jó?Ezt sem tudom használni?
Most írták le, hogy figyelj oda jobban. Ha tudod gondolkozol, ha nem tudod beírod a keresőbe, hogy a katód meg az anód mi. Egyszer közös katódosat írsz, máskor pedig közös anódosat...
Eldönthetnéd, hogy milyen van. Megfogod szépen a kijelződet és beírod a Google-be a típusát, keresel adatlapot és megnézed. Majd megnézed a kapcsolási rajzot, hogy a kijelzők közös pontja negatívra vagy pozitívra megy, végül elgondolkozol, hogy akkor most jó vagy nem jó. Szerintem kezdd inkább egy astabil multivibrátorral, mint egy forrasztóállomással.
Először amit írtam (SA08-11SRWA)akkor még úgy gondoltam hogy csak rendelni tudok mert sajnos mi felénk csak egy bolt van ahol elektronikai cuccokat lehet venni de így is sokszor rendelem az alkatrészeket mert kevés a raktár készletük.De viszont volt olyan alkatrész amit tudtam hogy lehet náluk kapni és ezért elmentem és gondoltam ha már ott vagyok megkérdezem hogy van-e nekik 7szegmensü kijelzőjük és akkor mondta hogy van de csak ez az egy fajta van nekik(SC52-11SRWA) ez ért gondoltam hozok ebből mert ugye a leírásban nem volt hogy közös anodos vagy katodos kell.Nem vagyok profi egyértelműen de hülye sem hogy nem tudjam mi az a anod meg a katod és ami olyan alkatrész mind megszoktam nézni az adatlapját (ic,tranzi,optriak,stb....).De még mindig nem igazán tudom hogy közös anod vagy katodós kell azt tudom hogy amit vettem közös katodos.
Na most ezt nem értem. Tudod mi a katód meg az anód, de nincs benne a leírásba, a második fele biztos igaz. Ezek szerint a kapcsolást meg se nézted?
Ha tudod mi a katód és az anód, akkor ránézel és megmondod, hogy jó-e bele. Ha belinkeled a kapcsolási rajzod, akkor megnézem neked.
Őszintén?Megnéztem de még nem foglalkoztam kijelzős cuccokkal ez még nekem ujj de ha megmondod nekem hogy ezt miből lehet tudni akkor ennyivel is többet fogok tudni meg hogy ehez milyen kell.Meg még azt is nagyon megköszönöm hogy ha esetleg nekem nem olyan van amilyen kell akkor esetleg átlehet-e variálni hogy az előbbiekben leírt katódós is jó legyen.Segítségedet előre is köszönöm.
Az anód a pozitív, a katód a negatív. Itt a közös pontok a Vcc-re vannak felhúzva, tehát közös anódos kell.
Köszi sejtettem hogy nem lesz jó és ez akkor nem lehet átvariálni?
Vegyél olyat, ami belevaló.
Egy trabantra nem teszel audi ajtót, mert nem fog becsukódni.
Sziasztok!
Ezt a JLT-02 forrasztópákát hol lehet megvásárolni? Ha tényleg ilyen olcsó akkor magam is azonnal megépítek neki egy jó kis szabályozót laptoptáppal, PWM-el, és akkor nem kell a drága kattogós Weller után futkorásznom. A hegy is érdekelne hogy milyen minőségű? Könnyen szétfut rajta az ón? Könnyű vele forrasztani?
Szia! Pl. HEStore-ban. A hegyekkkel jól lehet forrasztani de az élettartam alacsony( a Wellerhez viszonyítva), de ehhez mért az ára is!
Bővebben: Link
Köszönöm a linket.
Az eredeti véletlenül nem sárga volt, és ET-JLT-02 állomáshoz passzolt? Vagy csak a színükben és típusszámukban különbözik? A hőérzékelőről honnan kaphatok bővebb infót? Ugyanis digitálisat építenék... más: Nemrég ütöttem le 8000-ért egy Weller-t a vaterán: http://www.vatera.hu/weller_paka_170277008.html Ugye ez a típus lesz amit én keresek? A 30k-hoz képest gyanúsan olcsó, mire figyeljek majd amikor átveszem? Azon kívül hogy melegít-e... Idézet: „A 30k-hoz képest gyanúsan olcsó, mire figyeljek majd amikor átveszem?” Hogy tégla van-e a dobozban. Ez nem olcsó, ennyiért mennek, láttam már 5000Ft-ért is. Idézet: „A hőérzékelőről honnan kaphatok bővebb infót?” Itt: 41 vagy 68uV/C-os érzékenységű, az adott terem hőmérsékletéhez képest mér, vagyis azt veszi 0 foknak.
Tudom hogy ez már nem a témába illik, de azért megkérdem, úgyis pang ez a topik:
nem igazán értem ezt a teremhőmérsékletes dolgot. Ha a teremhőmérséklet 20°C-al nagyobb, akkor annyival hűvösebbnek fogom mérni azonos pákahőmérsékleten?
A pontos hőméréshez az állomásnak mérnie kell a hőmérsékletet és hozzáadni a páka kiszámolt hőmérsékletéhez.
Tehát szobában használod, ahol 22 fok van. A páka hőeleme 41uV/C-os és 100 fokos, azaz 4100uV-ot mérsz rajta, akkor az valójában 122 fokos.
Hát, hogy őszinte legyek én utoljára akkor használtam ( a kattogós Wellert) amikor az első forrasztó állomásom összeraktam, azóta fel van akasztva és jól érzi magát( 20 éve megvan még hegyet is alig cseréltem benne azért mert elégett)! Utólag nem is értem mi volt benne a jó (az üzembiztonságát kivéve), nem győztem hol 6-os. hol 7-es hol meg 8-as hegyet tenni bele. És ezt általában forró állapotában egy csörös fogó segítségével, most meg feltekerem, vagy a digitálison pár nyomás és már 400C fokon van és a bazi nagy bordát is ki tudom venni! Az a relatíve azonos hőmérsékletű forrasztásokhoz tökéletes, ha hol 240 fok kell, hol meg 400 akkor az állomás a nyerő!
Az is biztos, hogy a pákahegy ezekben az olcsó pákákban fogyóeszköz, én már 10 körül tartok két év alatt! Bár én sokat bontok!
véletlenül nem eladó a kattogós páka?
Nem, de igen gyakran lehet itt is venni 4-5000Ft-ért! Bocsi de ez a szívemhez nőtt, sok áramkört raktam vele össze és javítottam meg! Egy pár hónappal ezelőtt még új hegyeket is kapott, sosem lehet tudni alapon!
Úgy néz ki, hogy a kattogósat fogom a gyártásokhoz használni, bontásra meg veszek egy jó olcsó, 60-80 wattos vandál pákát, Fahrenheit vagy hasonlót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |