Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   70 / 177
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Jobb klikk arra a lábra amit kimenetnek vagy bementnek szánsz, és elnevezed. pl: Léptető regisztered egyik kimenetére klikkelsz, és beírod: RB.0
A kötések "szépségére" figyelj oda..
(#) jdani hozzászólása Máj 3, 2010 /

ok, tudom hogy egy kis felesleges kanyart tettem oda Akkor la elnevezem a lábakat, kész az első progim? PIC-re rá a táp, a kimenetekre a LED-ek, és már működik is? És természetesen, hogy készül a HEX file?
(#) David.zsombor hozzászólása Máj 3, 2010 /

Sziasztok én még kezdő vagyok és szeretnék egy egyszerű univertális pic égetőt csinálni.Ehhez kéne kapcsolási rajz és ha lehet nyák rajz(lay ben)
Köszi.
(#) Peti.Janka válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 3, 2010 / 1

Hali! Én ezt ajánlom viszonylag egyszerű megépíteni, usb-s és minden picet tud égetni.
(#) kaqkk válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 3, 2010 / 1

Akkor írd be a keresőbe , hogy pic égető
és kiad vagy 3 témát ami erről szól
de talán javasolnám a pickit2 égetőt (annak is van témája az oldalon)
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2010 / 1

Nyomsz egy F10-et, és lefordítja.. Persze ha megadtad a fordító elérési helyét. Settings->Programs..

David.zsombor:
Én ezt használom: Bővebben: Link
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Fura vagyok... De PIC-hez nem konyítok, de készítettem egy watt féle SMD-s PICkit2 klónt Tehát égetővel nincs gond

F10 nyomása után.... MI kell neki?

névtelen.JPG

Már jó, lehúztam neki amit kelletett. Viszont PIC-be beleégettem, de nem működik. adtam neki + - . kimenetekre rákötöttem LEDeket, annak a - lábait GND-re, 5V, és semmi..

Melyik verziójú parsicot használod? Töltsd le a honlapomról: Bővebben: Link Itt leírást is találsz hozzá.

Innen töltöttem. Nem lehet hogy nincs rendesen beállítva. Én csak a PIC-t állítottam át, és annyi,.

Hát helyes Kvarc típust is meg kell adni. Ha 4MHz-es kristályod van akkor XT oszcillátorod lesz, ha ezen felül, mondjuk 8MHz, akkor HS.
Ezeket be kell állítani. Az honlapomról letöltött program tökéletesen működik. Mennie kell.

MCLR lábát felkötötted 10k-n keresztül 5V-ra?
Kvarcot helyesen kötötted be?

..még az is kell? Láttam oyaln kapcsolást, amibe nem kellett kvarc, akkor egyikbe miért kell, és miért nem? MCLR-t se kötöttem fel, nemtudom miért szükséges, kezdő vagyok. 16-15 lábra csak egy kvarcot, és kész? De ott már van kimenet, az nem gond? Nem kellene áttennem máshova?

Belső oszcillátor esetén nem kell kvarc, de te használj!
MLCR is kell.
Ezt olvasd el... Legalább a Kvarcokig. Bővebben: Link

De a kvarcot cask úgy a 15-16-os lábra kel kötni? Az nem gond, hogy én pont oda írtam a kimenetet?

Ovasd el a cikket . Nyiss meg egy 628-as adatlapot, és olvasd el. OSC lábakra kell a kvarc, MLCR-t kösd fel ahogy mondtam.. VCC, VSS egyértelmű.. A maradék lábakat használd fel amire akarod.
Kvarcot pedig a cikk alapján kösd be.. Segítek ha nem szeretsz olvasni.
4MHz-es Kvarc esetén 2db 22pF os kondival kösd be.
8MHz-es vagy ennél nagyobb esetén 2db 33pF...

üdv: Dávid

Rákötöttem, bár egy szutyi smd 22p-val, és ottvan a 4MH-zes kvarc is. a MCLR-n is rajta van, mégsem hallgatnak. Holnap teszek rá kicsit rendesebb alkatrészeket, mert ezek csak olyanok ni... Lehet hogy már nem is működőek.

Értem.. Hát ezeket egyszer vedd meg, és teszteléshez tedd félre. Én így szoktam .
(#) gydanee válasza jdani hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Elméletileg a setting/ programs menüpontban betallózod a fordítod, akkor jó lesz. Nekem is volt ilyen problémám, és ha jól emlékszem ott kellett beállítani.

Hogy Nekem mennyi alkatrészem van.... Már üzletet nyithatnák Igaz hogy mind bontott, de attól még jók

Jó neked .
(#) David.zsombor válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Kiírod:ELEKTRO BONTÓ rossz készülékek vétele és bontott alkatrészek eladása. :yes:
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Köszi a pic égetős válaszokat.
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Összekötöttem újra, de ez mindent csinál, csak nem a dolgát.... Magyarul mondva meg se nyikkan.... Miért? szerintem jól van bekötve, mert hát ncisn mit elrontani Vmi a programmal lesz szerintem.
(#) aderka válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Azt hittem ezen már túlvagy.. Ahhoz hogy lefordítsd amit csináltál kell az mpasmwin.exe simpi képe alapján tallózd be. Figyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú az elérési útvonal.
(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Hisz az már rég megvan, a HEX-et bele is égettem a PIC-be, de nem működik. De miért?
(#) Szárnyas válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Tedd fel a pic fájlt amit készítettél, az alapján többet tudunk mondani, lehet hogy azzal van gond.
(#) jdani válasza Szárnyas hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

ez lenne az

aa.PIC

(#) aderka hozzászólása Máj 5, 2010 /

Egy eeprom modullal hány különálló számláló értéket lehet menteni? Úgy értve különálló, hogy a CLK bemenet nem közös. Ilyenkor minde számlálónak külön modul kell, vagy 1 db-al is el lehet intézni?

jdani:
Sok apró hiba.. Nézd meg a csatolt, módosított programot. Próbáld meg ezt.

aa.PIC

(#) jdani válasza aderka hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Ami külsőleg, nem volt megnevezve jól a lábak. Az a restart nem is olyan fontos oda, úgyse használnám. De mit állítottál még, mert ahogy átneveztem jól a lábakat, az enyém úgyse megy.

aa.PIC

Következő: »»   70 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem