Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Király !
Ezek az idők pont abban a tartományban vannak amiket én is kalkuláltam.... Pár oldallal ezelőtt írtam, hogy szinkron módban is mindig játszani kell az idővel. Ha nem változtatná akkor setleg visszaadná, hogy 280-al megyek... Azért eszméletlen a cucc ( meg a szkóp is ) pár nsec-on belül pontosnak lenni....nem piskóta ! Ugyan milyen vevője lehet ? Egy PIC24H is 50 nsec ciklusidő... Valamit nem igazán értek....miért nagyobbak az idők a 200pps-nél.....talán azért mert a régebbi trafik szélesebb impulzussal dogoztak és ezt is bele számítja ? Arról nincs adata valakinek, hogy a különböző trAfik milyen széles impulzussal dolgoznak ? Én valami hibrid megoldáson agyalok. Ha a vevő periódikus jelet küld akkor lézer, ha szabálytalan akkor brute force, LED-el. Jelenlegi elképzelésem szerint egyenlőre azonban azt jó lenne megcsinálni, hogy minél rövidebb 1 cikluson belüli LED villanások legyenek....de attól tartok nem igen fog menni 100nsec alatt.
Honnan tudod? A LI fej akkora, hogy abban egy benzines aggregátor is lehet. Nem is értem miért, hiszen egyik oldalon 2 vevő, másik oldalon 1 adó dióda, a kettő között meg 6 centi valami.
Láttam fényképet róla. A fej nem túl bonyolult.
Hat. Szerintem azert nagyobbak az idok, mert a FAMA-kat nagyobb tavolsagra hasznaljak mint az SCS-eket, igy ott nem kell zavarni a kozeli mereseket, viszont igy a tavoli meresekben meg nagyobb hibat okozol.
Korabbi informaciok szerint a trafik 20ns-os impulzus szelesseggel dolgoznak, de varhatoan ez csokkenni fog a jovoben. Legalabbis a logika szerint minnel keskenyebb az impulzus annal jobb.
Pedig a lézerdióda katódján valami modulált jel félét mérek. Na mindegy, én agyalok tovább a lézer diódás megoldáson, mert nagyon kicsibe akarom megépíteni, hogy ne is látszódjon a fej. Ha valaki meg ledest akar csinálni ott a kiyo alapnak, és minden benne van. Nálunk valami új fajta mérő van, de a kiyo is végzi a dolgát rendesen, mert visít mindig mint állat, és figyelem a yard-ot, hogy ilyenkor jobban sasolják a monitort. De azért nem merek előttük elhúzni, hogy jól blokkol-e a kis kiyo ami most fent van.
Hat az auto 12 voltjarol kapcsolt kapacitasos step up 1 ic, 3kondi, 2dioda Ez elfer kb 2 cm^2 feluleten egy oldalon.
Azért a fej sem olyan egyszerű, főleg a vevő része.
milyen tipusu lezerdioda?
Mint már régebben írtam, van egy szétoperált komplet li-m, azon méricsgélek, de az a profi szkóp jó lett volna nekem is pár mérésre.
Lehet, Nem tudom. Döntsd el te.
En megneztem kameraval, es ugy nez ki, hogy csak egy dioda van benne. Lehet h ez mar mas tipus?
Ez a dupla diódás típus. Nem tudok róla többet.
Igen. Amit HMJ berakott, az a LI első prototípusáról készült, amiben két lézerdióda volt. A most gyártott fejekben egy van, illetve van HP jelzésű fej, amiben megint 2 van.
Ez valami tesco gazdaságos utánzat , mert az enyém másképp néz ki, mert nekem csak 1 lézerdióda van, de a vevője is sokkal bonyolultabb. Igaz az enyém kb. fél éves.
Ez valami slim vagy micsoda!
Amit mutattal abban a dioda SPL PL90-re hajaz inkabb. Azt mashogy kell vezerelni, es ott akar 100ns is lehet az impulzus szelessege.
Ha bele teszed a házába, már nem is olyan slim
Ja de 0,01% kitöltéssel.
Na megyek alszom rá egyet.
Ha 200Hz a frekvencia, es 200ns az impulzus szelessege, akkor a kitoltes csak 0.004%
Leptem en is kerekparozni. Egesz nap ultem.
Viszont 3200 hz-nél már gond van.
Teny, de ott nem is lo annyira ele. Meg a nagy kitoltes alapvetoen nem cel.
Sziasztok!
Olvasom már a topicot egy jó ideje, és nagy figylemmel próbálom olvasni, amiket írtok. Meg kell mondjam, elég bonyolult nekem, ahogy beszéltek a terveitekről, tapasztalataitokról, de érdekes. Nekem csupán, mint zöldfülü, de nagyonzöld! két kérdésem akadna: 1) Ti már itt az állandó blokkolóról beszéltek, de egy detektálóval nem foglalkoztok? Egy olyannal, ami jelez, ha mérnek. Olvastam már hasonlóságokat, de nem tudom eldönteni, hogy azokat ti építettétek, vagy gyári készülékek. 2) Az a másik kérdésem, hogy amint olvasom az egész trafipax elve a szemmel nem látható, de fény visszaverődésén alapszik. Nem lehetne, hogy prizmával eltereljük a fényt, és így ne legyen visszaverődés. Igazából olyasmire gondolok, mint ami a rendőrautók oldalán van festés, vagy egyéb matricák, amikrt láttam már valahol, hogy kicsit prizmaszerűen veri a fényt. Ha hülyeség elnézést nem értek hozzá, csak kíváncsi vagyok. : ) lewi
szevasz.vevőt tudok adni.ha kell?20mmx20mmx20mm a méretei.lencsével.
szevasz.kicseréltem a plexiket és így oké a fénye a ledeknek.neked mi a véleményed a 3 fej hogy csak késve indulnak?ezzel a részével semmi gond nem volt csak kicsivolt a fényerő a plexitől.
Nézd, erre nem tudom a választ, inkább hülyeséget nem írnék. Nekem az a véleményem, hogy ennek a technikának amiket próbálgattunk (infra led, folyamatos zavarás) ennyi a határa, ez a 100-60m körüli távolság, ami szerencsés esetben lehet mondjuk JTG de ha peched van akkor pl. 200m is. És ez csak F2 volt (amit nehezen blokkolható műszerként tartanak számon, de érdekes módon szinte minden zavaró JTG vele szemben, még a sokat bántott kyo is), hol van még a csak közeli mérésekre használt 103? Úgy gondolom, hogy ezen javítani szinkronizált zavarással lehet csak. Kíváncsi vagyok HMJ véleményére, gondolom ezért kezdett bele ő is a szinkronizált verzió fejlesztésébe.
Én csak nemrégen csatlakoztam a topikhoz, eddig nem igazán foglalkoztam a blokkolókkal. Jelenlegi tudásom szerint, mérnöki szemmel egyetlenegy problémát kell megoldani....a sebesség.
Minél rövidebb (20ns) impulzus és minél sűrűbben. A mindenki ki tudja számítani, hogy mennyi idő alatt fordul a fény 50 méterről. Ha nem tudsz mindig közé lőni akkor a 3k pps-el, előbb utóbb úgyis bemér, de még a 200-al is. Ja és valamennyire, legalább 4-5 periódusig változó szünettel (lásd LI visszafejtés). Ez a legnagyobb gond ! Mezei proci ezt nem tudja ! Valami egyszerű hardveres megoldás kellene. Valami jó ötlet ? Itt a topikon látom van jó néhány olyan tag, akinek van módja tesztelni. Esetleg tudna segíteni ? Az egy nagyon fontos infó, hogy 1 db LED milyen távolról tud zavarni. Más szóval hány LED fénye kell az elvileg hatékony zavaráshoz. Ez leginkább a LED ek pihentetési ideje és persze a méret miatt fontos. Valószínűleg ugyanazon elektronika, nem alkalmas a 100%-os közeli és távoli zavarásra. Én biztosan kétféle adót építek. Egy hosszútávút előre 20 fokos LED-el és optikával és a többi kissé oldalra és hátulra, 40 fokos LED-el optika nélkül, közeli zavarásra.
"Az egy nagyon fontos infó, hogy 1 db LED milyen távolról tud zavarni. Más szóval hány LED fénye kell az elvileg hatékony zavaráshoz. "
Rátapintottál a lényegre. Pont ezt akarom kipróbálni a következő tesztméréskor, de ne kérdezzétek mikor lesz.
a fény elterelés nem jó,mert nem teheted a rendszám elé.mi újság a vevővel?
próbáltuk 15-15 leddel.rendszám főlött a lámpa között voltak a fejek.mérhetettlen volt kivéve a lámpát.ha nem mértünk a lámpára akkor jó volt.érdekes?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |