Fórum témák
» Több friss téma |
Számold ki milyen érték jön ki ha a megengedett brumm fesz 300mV, és az áramerősség 25A.
Mindegy, fogj egy 1F-os autókondit, az 100% hogy jó lesz oda. Tehát trafó, graetz, hidegítés puffer, ezekre lesz szükséged. Most már tudod miből mekkora kell.
Ló van! :smile:
Csak az lett volna a cél hogy Ő számolja ki.
Persze, tudom én, de látod nehéz a szülés.
Ha gratz-el egyenirányítotok, akkor 50 helyett kapásból 100Hz-el töltögetitek a kondibankot.
És ez rossz??
Nem ez jó!
A macit ugyanannyi kondival etetve már csak feleolyan hangosan fog brummogni.
Üdv mindenki
lenne egy 100 wattos autós erősítőm (meg egy 200as is van ) és számítógép táppal szeretném hajtani ! 12 volton 13 ampert ad minden kábel megvan (rca) csak az lenne a kérdés hogy mit hova kell kötni , dugni illetve hogy a táp csak ha áram alá van helyezve már a kimeneteken (az összesen) leadja az áramot?
Szia, Kösd a sárga kábelt a + ra és a REM szálra, a feketét a GND-re, a hangszórók egyértelműek, és a bemenet is. Ha lehet hinni a megadott adatoknak, és az erősítő 100w-os, a táp pedig 13A-t tud 12v-on akkor el fogja vinni.
Üdv.
Szia!
Ha jól értem az a kérdésed, hogy hogyan lehet bekacsolni a számítógép tápját. Ha Atx a táp, akkor az alaplapra menő csatlakozó zöld színű drótját össze kell kötni az egyik feketével, ekkor elvileg bekapcsol. A +12 volt a citromsárga vezetékeken van, a GND meg értelem szerűen a fekete.
Üdv mindenki.Elég kezdő vagyok de lenne egy erősíttőm és szeretném szobába üzemelteni.kérlek segítsetek mit hogyan.
a leírás:2x150/1x400W RMS 2x250/1x800W max Jelszint állítás, 3 fokozatú szűrő(LPF,HPF,FULL), Hangváltó, Bass Boost és Sub Sonic filter a szebb mélyért! segítséget előre is köszönöm.Üdv Béla
Kell egy komolyabb trafó 7-800w, kell jó nagy pufferkondi, az se baj ha autóba való 1F-os, illetve egy bitang graetz híd, ha nem akarod csutkán járatni, akkor elég egy PC-táp is.
2db 8ohm-os hangfal lenne 4ohm-ra kötve..szeretném csutkán járatni
akkor kellene nekem...
1db corsair tx850w trafó elég komoly.ára 37.000 1-2f-es kondi ára 15.000..... ejha ebből már veszek valami erősítőt....
Jól. Mit vártál?
Lehetne még bontott PC-táp, akár 2-3db egyforma párhuzamosan, átalakítva, hogy a 12V-os ág legyen 13,8V stabil. Üdv Inhouse
Vagy kihagyod az inverterét, és megfelelő tápfeszültségű tápról járatod. De ez sem lesz olcsó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,marad a kocsiba. Itthonra megveszek erősítőt.
Üdv:Béla
Helló mindenki!
Akkor lenne egy kérdésem, amire nagyon pozitív választ szeretnék. Akkor most van egy SAL Boxer 300W 4 channel autóerősítőm és akkor köthetek rá számítógép tápegységet v nem? Tok tekercseltetni trafót, ha nem jó megoldás a pc táp. De az első kérdésemre válaszoljatok, ha lehet és csak ha tényleg nincs más megoldás akkor a 2.-ra A válaszokat előre is köszi! ! !
Az nem baj ha követelőző a stílusod, de szerintem megtarthattad volna magadnak is.
Arról meg nem tehetünk, hogy ugyanazt a kérdést ebben a topikban majdnem minden oldalon felteszik, csak visza kellene olvasnod kicsit. De hát aki lusta és a stílusa sem megnyerő az nem tudom milyen reményekkel kaphatna válaszokat. üdv!
Sziasztok!
Én is egy autóerősítőt használnék szobai üzemre egy régi Videoton hangfal hátuljára csavarozva, amolyan 2.1-es rendszerként kiegészítve még két sztereó hangdobozzal. A mélynyomó Sal SRP2530 8ohm, a kis hangfalakban pedig szintén sal mélyközép és magas 8ohmos hangszórók vannak. Az erősítőm Intersonic Maxound MX400 (használtan vettem még régebben egy piacon) 4 csatornás, 300Wos táppal, úgy gondolom ez csatornánlént kb 50W lehet. A subot hídban hajtom vele 2 csatornán. Viszont én az inverteres tápját nem használom, mert van egy kétoldalas 2*26V-os 250W-os trafóm és graetz és puffer után +-36V-om van. Szerettem volna kimérni hogy mekkora feszt csinál a gyári tápja de amikor ki akartam próbálni autóakksin akkor nem működött (pedig régebben ment vele) , így nem tudom hogy mekkora feszt visel el. A próbák során nem tapasztaltam semm rendkívüli melegedést, de mégis félek hogy sok ez neki és egyszer megpurcan A zeneres stabilizátora ami az előfoknak szolgáltatja a tápot az nem melegszik túl szerintem, viszont a végfokokat meghajtó tranzisztorokat már jobban féltem. Nem tudja valaki hogy mekkora az ilyen teljesítményű autóerősítő tápellátása?
Ez nem túl nehéz dolog, nézd meg a puffer elkókat hány voltosak, egy 50v-os kondinak kb 30-40v még egészséges, majd nézd meg a végtranyók tipusát, az adatlapon benne van mekkora Uce vel rendelkezik, máris okosabb vagy.
Üdv mindenkinek.
Kell egy komolyabb trafó 7-800w, kell jó nagy pufferkondi, az se baj ha autóba való 1F-os, illetve egy bitang graetz híd, Valaki legyen kedves és elmagyarázná ezeket,hogyan kellene egybe kötni.Esetleg rajzot találok valahol róla? És a trafóra és a bitang graetz hídra valami linket ahol találhatók.Graetz-hídról lövésem sincs mi az Bocsi a sok kérdésért és a tudatlanságomért. Előre is köszönöm:Üdv Béla
Szia!
Vannak szerszámaid? Forrasztópákád, multimétered? Vagy teljesen kezdő vagy, és ez lenne az első elektronikai munkád?
Üdv.
Igen vannak a felsorolt szerszámaim.... Auto hi-fi-hez "értek" ez alatt azt értem komplett rendszer tudok beépítteni(fejegység,erősítő,hangszórók,)
Üdv.
Akkor esetleg valaki tudna nekem segíteni? Előre is köszönöm.
Itt kell neked az 5. ábra. Egyébként magyar nyelven is rengeteg leírás van erről.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |