Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Pick-up-ok egyéb hangszeres eszközök
Hali!
ezt a topicok azért nyitottam mert érdekel az elektromos hangszerek fejlődése de nem a DJ féle keverőpultokra gondoltam hanem pl.az elektromos gitárokra...és mivel volt egy néhány hangszer ötletem azt még szeretném tudni h valakinek van e Pick-up kapcsolási rajza előre is kösz üdv. tiki
Pár évtized előtt magam is csináltam hangszedöt. Egy közönséges ajtómágnesre készített csévetesre feltekertem a madzagot. Csináltam rézlemezből egy megfelelő dobozkát és lekrómoztattam. Csináltam egy előerősítőt és a "világvevő" rádionk Pu bemenetére kapcsolva pengettünk. Akkor még a Beatles korszak volt
![]()
ja, és még annyt, hogy nem volt semmilyen kap. rajzunk. Amit elmeséltem -minden húro egyformán szólt. Ha ahartuk, akkor annyi hangszedőt csináltunk a húrok alá, amilyen a gitárhoz (szóló v. bassz.) kellett. Működött.
az szép...
![]()
Oké, próbáld meg, mert most is lehet kapni bútor ajtómágnest, a többi meg adja magát. sok sikert.
![]()
Csak érdekességnem írom le.
Egyszer láttam egy elektromos zongorát, ami gyönyörű elektromos zongora hangszinen szólt. Igaz csak ezen az egy hangszínen, de az tényleg nagyon szép és lágy volt. Az egész zongi méretre nem volt nagy, ezért jól szllítható, de mégis kalapácsmehanikás, a kalapácsok hangvillát ütöttek meg, minden billentyűnek megvolt a saját hangvillája. Minden hangvilla előtt egy dróttekercs van. egy pár billentyű tekercse sorbakötve és az így kapott részek pedíg párhuzamosan voltak bekötve, aztán egy hangerő és talán egy passzív hangszin poti és egy jack kimenet. Legjobb az, hogy csak az erősítőnek kellet tápfesz magának a zongorának nem. Elég régi ketyere, de nagyon leleményes és széphangú cucc.
tényleg van valakinek egy maxtone torzítópedál kappcsolásirajza?????fontos lenne
Sokat cipeltem én ilyet anno a zenekarnál! Amit leírtál az a FENDER (Rhodes) zongora, talán a (mai napig egyetlen) szállítható "igazi" zongi.
Gitárt mi is készítettünk, valóban akkoriban az ajtócsappantyú-mágnes volt csak elérhető - és milyen erősnek hittük... négyet összefogva lágyvassal - amibe a húronkénti hangerőbeállító csavarokat tettük - egész gyári kinézete volt. Papírból volt a csévetest, amire kb 5000 menet kellett 0,05-ös lakkhuzalból (akkor az volt). Ma már a szamárium-kobalt mágnesekkel biztosan nem kell rá annyi menet...
Még weboldala is van:
http://www.fenderrhodes.com/models/mark1a.php
ugye milyen széphangú az a hangszer?
Ha egyszer találok egyet és lesz pénzem akkor biztos veszek. Idézet: „Egyszer láttam egy elektromos zongorát, ami gyönyörű elektromos zongora hangszinen szólt.” Idézet: „Ha egyszer találok egyet és lesz pénzem akkor biztos veszek.” Az a baj ezekkel a hangszerekkel, hogy ahhoz, hogy jól szóljanak, tudni kell rajtuk profin játszani :yes: Nem mintha tudnám, hogy tudsz-e vagy sem rajta játszani, csak megemlítettem...
Zeneművészeti egyetemen végeztem
![]() igaz más hangszeren, de zongorázni is tudok valamennyire...
Bizony szépen szól! A titka a súlyos acéltőke, amibe a ferritkeménységű pálcák vannak befogva. Még így is "csak" 70kilós (mondjuk egyedül nehéz volt vinni), de nem hangolódik el a szállítástól. A 70-es években 80kHUF körül volt az ára. A klipp-Laney 60W-os erősítőmet 24kHUF-ért vettem, pont ennyibe került a Fender Precision-bass (gitár) is. Az órabérem 18ft volt.
Sztem ma is lehet ilyet találni (Mark1), de már láttam a weblapon újabb típusait is - ezek számomra ismeretlenek.
valaki tudna nekem válaszolni arra h egy basszus erősítő és egy gitárerősítő közt mi a külömbség??? addig eljutottam h freki átvitel de ha rádugok egy bassz gityót egy sima gitár erősítőre akkor az erölködő megpusztul????
![]()
Miért pusztulna meg? Legfeljebb nem tudsz akkora teljesítményt kivenni belőle és nem lesznek gatyarázogató basszusok. Ha valami pusztulhat, az inkább a hangfal, ha nagyon meghajtod (és ezt basszusnál kevébé lehet érzékelni).
Modulátort tud-e valaki? Öt néztem:http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Testgear/lf_osc.htm hozzá szeretnék 4szög hullám és fűrészfogat építeni. Hasonlót akarok: http://www.flickr.com/photos/20135986@N00/3250189861/
|
Bejelentkezés
Hirdetés |