Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Elkészültem én is a led stroboszkópommal.
180 darab leddel rendelkezik, és egy NE555-ös ic a lelke,meg persze a teljesítmény tranyó. Egy UV pénzvizsgáló dobozába építettem,melynek plexi előlapja van.Még nincs teljesen kész,a plexi lapot is szépen rögzítenem kell,mert még csak bele van szorítva.
Hali!
Gratula! Brutális fénye lehet Ha lehet videót, vagy képet működés közben..
Szia! Elég jó lett, gondolom, hogy nem gyújtáshoz lesz... Mondjuk inkább partyzni. A NYÁKról is van képed? Engem az is érdekel. Üdv! Az én strobimat még csak ma próbáltam ki, de nagyon jól működik. Ha süket/hülye lennék, simán belenyúltam volna a lendkerék lyukjába...
Még ma megpróbálom teljesen befejezni! Az elektronika még nincs benne, finomítani kell a villanásokon,és szerintem a vég tranyót is cserélni kell,mert 60 leddel ment eddig kisebb dobozban.Az eredményt mellékelem(ami remélem pozitív lesz )
Üdv!
Egy 4 csatornás programozható elosztót építek. Előre leszögezem, hogy nem az oldalon lévő Topi féle, ez saját ötlet, ahogy a PIC program is. Ehhez még tartozik egy gomb panel, szalagkábellel lesz összekötve a vezérlővel, és még egy LCD kijelző. Van egy alap órája amit beállítunk a rendes időre. Beállítások menüben pedig egymástól függetlenül állíthatjuk a 4 db kimenetünket percre pontosan mikor kapcsoljon be illetve ki. Az aktív kimeneteket LED-ek jelzik vissza. Áramszünet esetén eepromba menti a beállított értékeket így azok nem vesznek el. Még nincs kész, de azért egy képet már tudok mutatni.. üdv: Dávid
Hány 500 ft os zseblámpát szedtél szét hozzá?
Am. Gratula nagyon jó lett.
Nagyon profi lesz, a rajz, és a PIC-progi publikus lesz?
Köszi!
18 darab lámpa Mutter 350Ft-rt árulja emlékezetem szerint , nagykerben meg megveszi vagy 200ért kb.Így nekem kicsit gazdaságosabb volt mint egyenként ledeked venni.
Nem pont cikkre gondolatm, hanem az esetleges után építések miatt a "doksira".
Ja mivel 1 darab minimum 50 ft a ledekből.
Elkészülr a Spektrum Analizátor II höz az SMD nyák, majd ha kész lesz még rakok fel róla képet .
Üdv. Nem is tudom hogy jó helyre írok-e. Lenne egy olyan kérdésem hogy valaki hallott-e már erről a hőmérőről? Vagy valaki megépítette-e már? Itt a kapcsolási rajz.
Nagyon jó lett.:yes: Bárcsak értenék én is agy a pic-ekhez.
Gratula, szép munka!
mrobi! Attila se az anyatejjel szívta magába a tudást. Nekiállt olvasni, tanulni, kérdezni...
Tán egy hetvenes évekbeli ezermesterben láttam. Meg nem építettem, de sok ennél korszerűbb kapcsolás van már.[OFF]Ja és nem jó helyre írtál.
Azért elég laza a néhány apróbb szépséghiba ellenére is, de várjuk ki a végét!
Azt gondoltam hogy ez nem korszerű. De legalább könnyű megépíteni. Amúgy hova kellett volna írnom?
Például a kezdő kérdésekbe. Ha egy kicsit használod a keresőt biztosan találsz korszerűbbet is.Bővebben: Link
De nekem nem az a lényeg hogy korszerű legyen. Hanem az hogy működjön.
Rendben. Nem is akarlak lebeszélni róla. Csak azt gondoltam, hogy itt van sok működő, korszerű kapcsolás, miért ne válogathatnál közülük.
Én vettem a Vakerán két különböző panelmérőt nem egy gyártótól de egyik sem ilyen pontos. Gratulálok nagyon jó lett a program és a műszer is.
Köszönöm, jó ezt hallani (olvasni). Komoly hardveres és szoftveres fogások kellettek ennek a pontosságnak az eléréséhez.
Gratulálok ehhez a szép és precíz munkához!
Gratula a pontossághoz, hogy képzeled az árammérést? Én már több kapcsolást próbáltam rá, de vagy a kapcsiüzemű táptól őrül meg, vagy a rövidzárnál telítésbe kerül a cél IC-n belül egy alkatrész és onnan csak táp le-fel ami kimozdítja vagy simán pontatlan
Az árammérése a panelmérőmnek egyszerű; a sönt jelét egy OPA erősíti, majd ez megy a PIC A/D-jának a bemenetére.
Idézet: „vagy a rövidzárnál telítésbe kerül a cél IC-n belül egy alkatrész és onnan csak táp le-fel ami kimozdítja” Ezt reteszelődésnek hívják. Könnyen megakadályozható egy vagy két zener diódával és egy ellenállással ami nem hagyja hogy a mérőbemenet a zener feszültsége fölé emelkedhessen. A kapcsolóüzemű táp problémája már bonyolultabb. Szűréssel, árnyékolással javítható és szoftveres úton is, ahogyan az én panelmérőm is teszi. Amúgy a videón végig kapcsolóüzemű (labor)tápról kapja a mérendő feszültséget, szóval úgy néz ki jól bírja.
Gratulálok, nagyon profi lett! A "szokásos", Tőled megszokott minőség és precizitás.
(Egyetlen dologba tudnék csak belekötni, hogy az árammérő kijelzője lehetett volna piros, de ez tényleg már csak kötekedés... )
Ki lehet cserélni, nekem most csak zöldek voltak itthon. Viszont működik közös anódos és közös katódos kijelzőkkel is!
Persze, hiszen mondtam, hogy csak kötekedés!
Az viszont nagy ötlet, hogy: Idézet: „működik közös anódos és közös katódos kijelzőkkel is!” |
Bejelentkezés
Hirdetés |