Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   105 / 579
(#) llaci56 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Jocó!
Mit szólnál a Börze topikhoz?
(#) hatvanasjocó válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Én csak az "egyik" leszek, rajtam lesz egy kitűző a felhasználónevemmel gondolom akkor a "másik"-at nem molesztálják!
(#) hatvanasjocó válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Elsősorban e topik izgatóira gondoltam azért mertem itt felvetni.
(#) llaci56 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Nem az a baj, hogy itt felveted, de abban a topkban azonnal látnád, hogy ki az, aki megy.
(#) Videotonman válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Szép darab. Igazi veterán ez is.
Nem erősségem a dicsekvés. Inkább megmutatom a mai szerzeményeimet Balról két Orion Duna van. Középen egy VT Munkácsy. Jobbra pedig egy Orion AT 301 és egy Tisza. Az egyik Dunának és Tiszának van csak meg a hátlapja. Külsőleg a Tiszát kell felújítani, szerkezetileg és a kávát illetően a többi ép. A kakukktojás a 301-es. Minden szempontból romos állapotú. Sorsáról az idő dönt. Egyelőre így marad, donornak még jól jöhet. A többi viszont megy a gyűjteménybe

p5080010.jpg

(#) zolika60 válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Szép darabok. Sok sikert és türelmet hozzájuk.
(#) Malfox hozzászólása Máj 9, 2010 /

Uraim,megvannak a Goodmans Axiom 301-eseim Nagyon szép hangjuk van

f1a_1_big.jpg

(#) hatvanasjocó hozzászólása Máj 9, 2010 /

Voltam a börzén...........

logo.jpg

(#) Imi65 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

[OFF]Ez a "paripa" a reptér mellett volt, nem a börzén.......
(#) kisgeri válasza Malfox hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Szép darabok, a hangjukat képzelem... főleg majd bedobozolva. Gratula!
(#) Malfox válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Köszi!1963-asok,nagyon szép állapotúak,mindkettőt javították már ugyan,de szakszerűen,az egyiken látszik is,hogy kissé meggyűrődött a selyem széle(mivel ez nem gumis ),de ez nem okoz gondot.Hamarosan meg is lehet őket hallgatni,a doboza úton van
(#) kisgeri válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Hű... Elismerésem a szerzeményekhez! Csak azért nem irigykedek, mert kb. nálam is hasonló a felhozatal a garázsban. Ami nekem van 301-es annak is romos a doboza. De amúgy teljesen hiánytalan, valahogy majd újjáépítem egyszer.
És ha már, akkor szintén egy viszonylag új szerzemény: egy Orion AT505-011. Aminek még nem Duna a neve, és csöves az egyenirányítása is. Valamint még nincs benne sor és képszinkron automata. Nagyon szép állapotú, minden eredeti papírja is megvan a szervizelési nyugtákkal együtt. A képen úgy látható, hogy még bele sem nyúltam. 1959-es, benne van az első 1000 ilyenben.
(#) djhans válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Azért az szép, hogy az elkók kibírták ezt a hosszú állást és a fekete papíros, kátrányos kondik se haltak be. Nagyon szép a képe. Gratulálok hozzá!
(#) Videotonman válasza Malfox hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Tudod, vannak a hangszórók és a Goodmans... Viccet félretéve, már láttam olyasvalakit, akiben az üres gyári papírdoboz is megindította a birtoklási vágyat. Na nem mintha én sose csináltam volna ilyesmit...
(#) Videotonman válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Köszönöm! Nem kis utat tettem meg értük, de megérte. Azért a te "Dunád" mégis irigylésre méltó Ma tüzetesebben megnéztem a tegnapi szerzeményeket. A két Dunából összejön egy talán működő, de mindenképp szép darab. A Munkácsy és a Tisza is tökéletesnek tűnik belülről. Az AT301 felejtős, ugyanis nedves helyen lehetett, belül csupa rozsda. Ha meg a kis Orion szóba került, lenne is egy kérdésem, ami a fórumba illő. A képcső nyakának legvégén van egy zárósapka, ami fel van ragasztva az üveghez. Ebbe a sapkában jönnek ki a képcső lábai és így kapcsolódik a vezetékekkel a sasszihoz. Na most a 301-nél ez az egész egység le van esve és a képcső vékonyka lábai csak úgy vannak. Ez a cső még jó lehet, ha visszaügyeskedem a foglalatot a lábakra? A többi tegnapi tévénél is már mozog az egész, inkább nem piszkálom, amíg nem tudok többet.
(#) kisgeri válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Igen, ez a képcsőfejelés gyakran elengedhet feszegetésre, vagy csak úgy is. A legbiztosabb a foglalatot úgy lehúzni ilyenkor, hogy a fejelés közepén ellentartasz neki. Igen, használható a cső ez után is, de mázli, hogy azok a vékony kis drótok nem szakadtak ki tőből az üvegből. Eredetileg ezek bele vannak forrasztva a fejelés érinkezőibe. Javaslom, hogy az érinkezőkből pákával melegítve távolítsd el a maradék ónt, és a kis drótokat akár meghosszabbítva is, de újra tudod fűzni a fejelésbe, majd ragasztás után véglegesre forrasztani. Ragasztónak kétkomponensűt gondolok, de erre várok másoktól is véleményt. Kell valami, ami nagyon jól ragad az üveghez és a bakelitez is.
(#) llaci56 válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Én megpróbálnám a pur-habot, valami hasonló darabon, és megnézném, hogy mennyi hőt visel el.
(#) oregtamas0202 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Üdv! Szervusz Laci . A purhab hőre egy idő után elporlik , bár annyit nem használják. Műgyanta vagy eporapid. Előtte biztos legyen a kivezetések átfűzése mert utánna csak a kalapács segít . Öreg T
(#) Videotonman válasza kisgeri hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Köszönöm a tanácsot. Szerencsére akkor van megoldás. Az AT301-nél a hátlaphiány miatt valószínűleg lesodorta valami, a többinél csak úgy magától mozognak. Ragasztáshoz én is a kétkomponensűre szavaznék, az jól tapad az üveghez.
(#) Videotonman hozzászólása Máj 11, 2010 /

Az egyik Duna tévére festék került és végig is folyt az oldalán két helyen. Ezt mivel lehet eltávolítani úgy, hogy a lakkozás is megmaradjon? A káva amúgy szép ezt leszámítva.
(#) zolika60 válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Attól függ milyen fajta a festék. Ha nitrós, akkor bele marta magát a lakkba és csak a csiszolás szedi ki. Próbáld meg óvatosan kapirgálni körömmel, hogy elválik-e a lakktól. Ha igen nyertél. Próbáld meg benzinnel, vagy petróleummal egy kicsi darabon, oldja-e. Csak óvatosan ronggyal. Ha oldja szerencsés vagy. Sok sikert.
(#) Videotonman válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

A benzin bevált. Alapból nem hatott rá semmilyen szer, kaparásra se jött fel. Aztán benzines ronggyal jól megdörzsöltem és kézzel kaparva lejön. Ráadásul nyoma se marad Kösz!
(#) zolika60 válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Akkor szerencséd van, ez valami olajfesték volt. Azért, ha kész vagy, valamilyen bútorápolóval töröld át nehogy a benzin maradéka bemattítsa a lakkot.
(#) djmagoo válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Sziasztok!

Videotonman, AT301 ügyben írtam üzenetet, köszi.

Üdv!
TamásBP
(#) Zoohacker válasza djmagoo hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Azt hittem nagyobb érdeklődés lesz a Blaupunkt XC-240-re! Még megvan lehet érdeklődni!
(#) llaci56 válasza Zoohacker hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Idézet:
„Itt ne válaszoljatok nincsen időm nézni!”

Mi itt szoktunk beszélgetni. Nem mondtad, hogy odaajándékoznád, - akkor pedig az apróhírdetésbe való a hozzászólásod.
Számomra - egyébként - ez nem múzeális darab.
(#) moltam hozzászólása Máj 15, 2010 /

Hellosztok.
Szól a román Electronica pacific, sajnos a hiányzó ferrit miatt csak URH ról. Skálaizzót, a lemezjátszóba tűt is kell még szereznem. A törött lábú tranyóról le volt kopva a típus, de sikerült megfejtenem. Helyettesitettem egy AC128 al. Hogy tudnám újratekerni a ferritantenna tekercseit? Sajnos a képek rossz minőségűek.
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Szia! priv.üziben írd meg milyen hosszú és átmérőjű ferrit kell és középhullámú tekerccsel együtt küldök.
(#) hatvanasjocó válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Moltam-nak egy kép

PICT1138.JPG

(#) küzmös Gergely hozzászólása Máj 15, 2010 /

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet kétséget kizáróan megállapitani hogy melyik primer tekercs lesz a megfelelő.. például hiába 10 kivezetés,de látom a kivezetések vastagságán ill az összesodort vezetékek számából hogy nem egészen azonos.. a középső tekercs az eredeti tekercs ami zárlatos lett.. jelenleg van egy a gépben de csak fény van
Következő: »»   105 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem