Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Jocó!
Mit szólnál a Börze topikhoz?
Én csak az "egyik" leszek, rajtam lesz egy kitűző a felhasználónevemmel gondolom akkor a "másik"-at nem molesztálják!
Elsősorban e topik izgatóira gondoltam azért mertem itt felvetni.
Nem az a baj, hogy itt felveted, de abban a topkban azonnal látnád, hogy ki az, aki megy.
Szép darab. Igazi veterán ez is.
Nem erősségem a dicsekvés. Inkább megmutatom a mai szerzeményeimet Balról két Orion Duna van. Középen egy VT Munkácsy. Jobbra pedig egy Orion AT 301 és egy Tisza. Az egyik Dunának és Tiszának van csak meg a hátlapja. Külsőleg a Tiszát kell felújítani, szerkezetileg és a kávát illetően a többi ép. A kakukktojás a 301-es. Minden szempontból romos állapotú. Sorsáról az idő dönt. Egyelőre így marad, donornak még jól jöhet. A többi viszont megy a gyűjteménybe
Szép darabok. Sok sikert és türelmet hozzájuk.
Uraim,megvannak a Goodmans Axiom 301-eseim Nagyon szép hangjuk van
[OFF]Ez a "paripa" a reptér mellett volt, nem a börzén.......
Szép darabok, a hangjukat képzelem... főleg majd bedobozolva. Gratula!
Köszi!1963-asok,nagyon szép állapotúak,mindkettőt javították már ugyan,de szakszerűen,az egyiken látszik is,hogy kissé meggyűrődött a selyem széle(mivel ez nem gumis ),de ez nem okoz gondot.Hamarosan meg is lehet őket hallgatni,a doboza úton van
Hű... Elismerésem a szerzeményekhez! Csak azért nem irigykedek, mert kb. nálam is hasonló a felhozatal a garázsban. Ami nekem van 301-es annak is romos a doboza. De amúgy teljesen hiánytalan, valahogy majd újjáépítem egyszer.
És ha már, akkor szintén egy viszonylag új szerzemény: egy Orion AT505-011. Aminek még nem Duna a neve, és csöves az egyenirányítása is. Valamint még nincs benne sor és képszinkron automata. Nagyon szép állapotú, minden eredeti papírja is megvan a szervizelési nyugtákkal együtt. A képen úgy látható, hogy még bele sem nyúltam. 1959-es, benne van az első 1000 ilyenben.
Azért az szép, hogy az elkók kibírták ezt a hosszú állást és a fekete papíros, kátrányos kondik se haltak be. Nagyon szép a képe. Gratulálok hozzá!
Tudod, vannak a hangszórók és a Goodmans... Viccet félretéve, már láttam olyasvalakit, akiben az üres gyári papírdoboz is megindította a birtoklási vágyat. Na nem mintha én sose csináltam volna ilyesmit...
Köszönöm! Nem kis utat tettem meg értük, de megérte. Azért a te "Dunád" mégis irigylésre méltó Ma tüzetesebben megnéztem a tegnapi szerzeményeket. A két Dunából összejön egy talán működő, de mindenképp szép darab. A Munkácsy és a Tisza is tökéletesnek tűnik belülről. Az AT301 felejtős, ugyanis nedves helyen lehetett, belül csupa rozsda. Ha meg a kis Orion szóba került, lenne is egy kérdésem, ami a fórumba illő. A képcső nyakának legvégén van egy zárósapka, ami fel van ragasztva az üveghez. Ebbe a sapkában jönnek ki a képcső lábai és így kapcsolódik a vezetékekkel a sasszihoz. Na most a 301-nél ez az egész egység le van esve és a képcső vékonyka lábai csak úgy vannak. Ez a cső még jó lehet, ha visszaügyeskedem a foglalatot a lábakra? A többi tegnapi tévénél is már mozog az egész, inkább nem piszkálom, amíg nem tudok többet.
Igen, ez a képcsőfejelés gyakran elengedhet feszegetésre, vagy csak úgy is. A legbiztosabb a foglalatot úgy lehúzni ilyenkor, hogy a fejelés közepén ellentartasz neki. Igen, használható a cső ez után is, de mázli, hogy azok a vékony kis drótok nem szakadtak ki tőből az üvegből. Eredetileg ezek bele vannak forrasztva a fejelés érinkezőibe. Javaslom, hogy az érinkezőkből pákával melegítve távolítsd el a maradék ónt, és a kis drótokat akár meghosszabbítva is, de újra tudod fűzni a fejelésbe, majd ragasztás után véglegesre forrasztani. Ragasztónak kétkomponensűt gondolok, de erre várok másoktól is véleményt. Kell valami, ami nagyon jól ragad az üveghez és a bakelitez is.
Én megpróbálnám a pur-habot, valami hasonló darabon, és megnézném, hogy mennyi hőt visel el.
Üdv! Szervusz Laci . A purhab hőre egy idő után elporlik , bár annyit nem használják. Műgyanta vagy eporapid. Előtte biztos legyen a kivezetések átfűzése mert utánna csak a kalapács segít . Öreg T
Köszönöm a tanácsot. Szerencsére akkor van megoldás. Az AT301-nél a hátlaphiány miatt valószínűleg lesodorta valami, a többinél csak úgy magától mozognak. Ragasztáshoz én is a kétkomponensűre szavaznék, az jól tapad az üveghez.
Az egyik Duna tévére festék került és végig is folyt az oldalán két helyen. Ezt mivel lehet eltávolítani úgy, hogy a lakkozás is megmaradjon? A káva amúgy szép ezt leszámítva.
Attól függ milyen fajta a festék. Ha nitrós, akkor bele marta magát a lakkba és csak a csiszolás szedi ki. Próbáld meg óvatosan kapirgálni körömmel, hogy elválik-e a lakktól. Ha igen nyertél. Próbáld meg benzinnel, vagy petróleummal egy kicsi darabon, oldja-e. Csak óvatosan ronggyal. Ha oldja szerencsés vagy. Sok sikert.
A benzin bevált. Alapból nem hatott rá semmilyen szer, kaparásra se jött fel. Aztán benzines ronggyal jól megdörzsöltem és kézzel kaparva lejön. Ráadásul nyoma se marad Kösz!
Akkor szerencséd van, ez valami olajfesték volt. Azért, ha kész vagy, valamilyen bútorápolóval töröld át nehogy a benzin maradéka bemattítsa a lakkot.
Sziasztok!
Videotonman, AT301 ügyben írtam üzenetet, köszi. Üdv! TamásBP
Azt hittem nagyobb érdeklődés lesz a Blaupunkt XC-240-re! Még megvan lehet érdeklődni!
Idézet: „Itt ne válaszoljatok nincsen időm nézni!” Mi itt szoktunk beszélgetni. Nem mondtad, hogy odaajándékoznád, - akkor pedig az apróhírdetésbe való a hozzászólásod. Számomra - egyébként - ez nem múzeális darab.
Hellosztok.
Szól a román Electronica pacific, sajnos a hiányzó ferrit miatt csak URH ról. Skálaizzót, a lemezjátszóba tűt is kell még szereznem. A törött lábú tranyóról le volt kopva a típus, de sikerült megfejtenem. Helyettesitettem egy AC128 al. Hogy tudnám újratekerni a ferritantenna tekercseit? Sajnos a képek rossz minőségűek.
Szia! priv.üziben írd meg milyen hosszú és átmérőjű ferrit kell és középhullámú tekerccsel együtt küldök.
Moltam-nak egy kép
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet kétséget kizáróan megállapitani hogy melyik primer tekercs lesz a megfelelő.. például hiába 10 kivezetés,de látom a kivezetések vastagságán ill az összesodort vezetékek számából hogy nem egészen azonos.. a középső tekercs az eredeti tekercs ami zárlatos lett.. jelenleg van egy a gépben de csak fény van
|
Bejelentkezés
Hirdetés |