Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
nekem van egy 1 napos maxwell MC-25629-es lakatfogós multiméterem eladó. Garipapírral. 17 ezerért.
Van képük elkérni 62ez.ft.ot,azért mert Metex a műszer.
Én 11ért Peaktech-et vettem,mindent mér,ráadásul pontos és nincs vele gond. 2éve használom mindennap.
Segítséget kérnék.
Vásárlás előtt állok de kicsit tanácstalan vagyok. kb. 20e HUF szánok rá. Néztem, hogy ennyiért már van USB vagy RS232 csatlakozású és progi, hogy gyatra szkópot varázsoljunk belőle. Első kérdésem ezzel kapcsolatban lenne, hogy milyen gyors mintavételezése lehet ennek? Tehát nem 10 pásodpercenként rögzít egy adatot, mert akkor nincs értelme szerintem. Ha egytized másodperc akkor azt már én jónak mondom az én feladatomhoz. Ami eddig tetszett az a Maxwell mx-25506-os. Továbbá nem tudtok egy olyan multim. ami tudja: capacitás, induktivitás, hangnyomás és rs232 (ha használható valamire) Köszi.
A gyatra szkóp az enyhe költői túlzás, nevezzük inkább mérésadat gyűjtésnek... Olyan 1-2 mérés másodpercenként - szerintem. :no:
Conradnál megnézheted, mit kóstál mostanság egy gagyi szkópméter.
Sziasztok!
Hosszabb távra szeretnék multimétert venni, hobbi célra. Mi a véleményetek az MX-25328-ról? Köszönöm!
Hát én amióta vettem (már régebben) egy ugyanilyen tudású multimétert (bár az nem csatlakoztatható számítógépre), azóta mindig hiányzik az Induktivitás mérés, és kevés a 10 Amper!! (amúgy simán mér 10A felett is, nem kell félteni, csak más biztosíték kell bele)
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve, és ha nem kell induktivitás-mérés te is megleszel!
Szia !
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Már 2 éve használom, semmi gond nem volt vele, amatőr célra tökéletesen megfelel ! Az enyém PC-hez is kapcsolható, bár azt még csak egyszer próbáltam (excel-be és képfájlba gyűjt egyszerre) 10 A fölötti áramot viszont nem szívesen engednék a mérővezetékén, bár elég normálisat adnak hozzá(1000 V 20 A van rápréselve határértékként) Tekercs méréshez pedig LCM3-at építettem. Nagyon jó konstrukció ! Üdv: sector99
Sziasztok szerintetek ez mi lenne mert a szám szerint nem ezt a típust adja a googel
Hát akkor írd be keresőbe és nézd meg hogy mit ad ki rá köszi
Nekem van 25303-asom és AZ ami a legelső képeden van
továbbá ez: Bővebben: Link Ne a képeknek higgy hanem nekem! Ez már az új 25303-as! A zöld feliratos a régi! szerk: ja és NINCS rajta háttérvilágítás!
Csak hogy én is hozzászoljak!
Nekem van egy My-63 as gépem, általában ezt használom. Valószínűleg nem tart ki 10 évig, de már vagy 2 éve bírja. Elég pontos, egyedül 1 ohm alatti ellenállásokkal volt bizonytalan. Összehasonlítási alap egy Tr1667, régi asztali multi, +- 0,5% os pontosság a legtöbb méréshatárba, 2MHz-ig(!) váltakozó fesz és áram mérés( persze itt már nem olyan pontos). Azért tudtak régen
hy!
Van egy DT-9250B típusú műszerem. Inverteres villanypásztornál mértem a graetz utáni feszültséget(ami néhány 100V), és elszállt.Gondolom a trafó tranzienseitől.Találtam egy 1kOhm-os ellenállást, ami szakadt, azt kicseréltem, most már ellenállásokat, szakadást tudok mérni. De mást nem. Hálózat (230V) helyett 6V-ot mértem. Szóval még valami(k) rossz(ak).Tud valaki kapcsolási rajzot adni? hegusp ui: így jártam DT 838-al is .Csak ehhez van rajzom
Valaki küldjön egy kapcsolási rajzot tr 1600 asztali digit multiméterről. Előre is köszönöm
Sziasztok!
Digitális multimétert szeretnék venni, ehhez szeretném a hozzáértők véleményét kérni. Erre használnám: - erősáramú, 220/380V feszültségmérésre - annak az ellenőrzésére, hogy melyik a fázis és a nulla (220/380 és 24V-on is) - számítógépek tápegységeinek a feszültségmérésére - néha ellenállásmérésre - nagyon ritkán áramerősség mérésre használnám Eddig én nem méricskéltem diódákat, kondenzátorokat, hőmérsékletet. Lenne még egy szempont: a multiméterekhez adnak mérőzsinórt, de annak nagyon vékony az érintkezője. Mit lehetne venni a multiméterhez, hogy egy konnektorban benne maradjanak az érintkezők? Milyen multimétert ajánlanátok? Előnyben részesíteném, ha a multiméterhez ütésálló tok is járna, amiben tárolni lehet. 5000 Ft körüli összeget szánnék rá. Lehet ezért már megbízható multimétert kapni? Azt már olvastam, hogy az olcsó kínai nagyon gagyi, főleg erősáramú mérésekhez. Eddig olyannal mértem, amelyik automatikusan állítja a méréshatárt és nekem ez tökéletesen megfelelt, csak sok év után megadta magát.
Szia!
DT-9205B a műszered,mert DT-9250-et irtál? Mi az ellenállás szinkódja ami szakadt és hol? Nekem is van egy ilyen műszer DT-9205B,nekem is szakadt egy ellenállás,szinkód:fekete,fehér,fehér,ezüst,zöld. Ezüst és zöld szin között nagyobb a távolság. A zöld a türés. Az az érdekes hogy az első szin nem lehet fekete a programok szerint de akkor hogy jelölik a 0.99ohm-ot ha nem igy?,de lehet hogy a kínaiakat nem érdekelte. Képet küldök,de szerintem 0.99ohm lesz. Ha az elsőt sötétlilának veszem akkor 7.99ohm de igy 200ma-be nem mér csak 1-es villan fel. 10 ohm-al se,5 ohm-al se, 2.5 ohm-nál mér de 65ma helyett 150ma-t,0.68 ohm-nál 45ma-t ,0.99ohm-al nagyon jó és pontos ma-t mér 200ma állásba egy metex-hez hasonlitva ugyanugy 65ma, szinjelölés szerint is stimmel a 0.99ohm csak kár hogy szakadt. Képet küldenél hogy melyik ellenállás az? Ugyanaz mint az enyém,mert akkor 0.99ohm lesz! Alatta van egy chip ellenállás paralell az neked milyen értékü ha megméred?Ilyenkor a nagyobb szinkódos ellenállást le kell forrasztani mivel lesöntöli a másikat,chipet. Érdekelne a chip ellenállás értéke ha nincs paralell vele a szinkódos ellenállás,nekem 900kohm körüli a chip de lehet hogy az is szakadt? A szinkódos ellenállás értéke is érdekelne ha ugyanarról beszélünk. Képet mellékeltem. Köszönettel
Érdekelne a chip ellenállás értéke ha nincs paralell vele a szinkódos ellenállás, lehet hogy az is szakadt nekem?
A szinkódos ellenállás értéke is érdekelne ha le van forrasztva egyik fele mivel teljesen szakadt.. szinjelölés feketével nem kezdődhet ezért érdekes. Képet mellékeltem. Köszönettel
Szia!
Hol vetted a DT-9205A műszert? Kapható ilyen Bp-en?
Szia!
Mér 15pf-ot a MX-25201? Vagy csak kiirja hogy 1,mivel nincs annyi szegmens? Újabbak már ilyenek hiába irja hogy 1pf felbontás. Nem üvegbiztositék van benne hanem egy sárga kerámiakondihoz hasonló alkatrész és F1-el jelölve mint nekem de nem tudni hogy mi ez mivel elszállt. Neked?
DT-9205A vagy DT-9205B volt.
Megvan még? Érdekelne a chip ellenállás értéke ha nincs paralell vele a szinkódos ellenállás,a de lehet hogy szakadt? A szinkódos ellenállás értéke is érdekelne ha egyik vége le van forrasztva mivel szakadt nekem. Képet mellékeltem.Bővebben: Link Elég linkelni és nem kell minden sor után entert ütni. --vicsys
Hi
Nekem is ezzel az ellenállással volt gondom, de nekem a mA állásban nem mért a műszer. Ha jól tudom ez 0,99 ohm-os ellenállás.
Szia!
Neked is szürke szinű mastech m890g van ami nem felületszerelt alkatrészekből áll és 20A-ig mér? Újonnan vettem de kezdettől fogva bekapcsoláskor ha lassan kapcsoltam be akkor csak villant a kijelző egy pillanatra aztán semmi.Ha elforgatom a tárcsát akkor minden jó. KAPCSOLOT CSERÉLTEM DE NEM AZ A BAJ. HA GYORSAN NYOMOM A KAPCSOLÓT AKKOR BEKAPCSOL DE NEM MINDEGY JOBB VAGY BAL OLDALÁNÁL NYOMOM. NEM REZEG BE AZ 2OSZCILLÁTORA"? Kijelző rossz?
Miért kiabálsz? Tudni illik a csupa nagybetűs írás azt jelenti. Már megint ütöd ész nélkül az entereket. Nem lesz jó vége...
szinkód nem kezdödhet feketével azt mondják.
1.Ilyen ellenállást hogy 0.99ohm nem is lehet kapni csak 1ohm-t,nem? 2.Mérted hogy 0.99ohm vagy neked is szakadt és a szinkódról gondolod? 3.Az alatta levő chip milyen értékü? Ez a 0.99ohm egyi felének levételekor derülne ki csak. Jó volna tudni mert az is 1Mohm körüli,lehet? Képet küldök |
Bejelentkezés
Hirdetés |