Fórum témák
» Több friss téma |
nem semmi információk
csak egy részét tudtam megnyitni lessz majd még hozzád egy két kérdésem ha nem baj
Rendben, sok sikert. Ha elakadsz, kérdezz.
Sziasztok! Technics RS-B18 típusú magnódeck javításához, egészen pontosan motorcseréjéhez lenne egy kérdésem. Az eredeti hiba az volt, hogy kb. háromnegyed óra zenehallgatás után jól hallhatóan elkezdett nyávogni a magnó, és minthogy szíj- és görgőcserén már túl volt, a motor volt az utolsó ötletem. Vettem egy másik ugyanolyan motort hozzá (Matsushita EG-510ED-2B2), amivel a nyávogás megszűnt, de teljesen jó nem lett, mert az új motor meg szintén kb. ennyi idő múlva felgyorsult kb. 2,5-3%-kal, amit már jól meg lehetett hallani. Úgy tudom, vannak ennek a gyártónak ilyen típushibás sorozatai, úgyhogy megpróbálkoztam egy másik sorozatszámú 12V-os, CCW-s típussal. Ez kisebb valamivel, de a leírás szerint ugyanolyan teljesítményű. A mechanikába gond nélkül bement, de amikor a magnót bekapcsoltam, majdnem leégett az egész áramkör, mert valahogy zárlat keletkezett. Szerencsére gyorsan kikapcsoltam, úgyhogy kárt nem tett benne, azóta is megy, ha a motort külső, a magnótól független 12 voltos tápegységről vagy telepről járatom. Jól szól, tartja a sebességet, tehát kész is lenne, ha be tudnám kötni a magnó saját tápjára, de nem tudom, mert a régi motor olyan volt, hogy a táp negatív pólusát nem kötötték rá a burkolatra, az újnál meg a burkolat egyben a negatív pólus is. Amivel semmi baj nem lenne a legtöbb magnón, de ennél nem tudom, miért, de a +12 V van a mechanika fém részein meg a külső burkolaton. Be tudom ezt a motort egyáltalán rakni ebbe a magnóba, vagy megint más féle motort kéne szereznem?
Ezt tökéletesen írtad köbzoli.
Egy jellemző hiba. A motoráramkör hibája általában egy fokozatosan elmászó vagy teljesen megállt sebességet szokott okozni. Valószinüleg az utolsó motor tette be végleg a kaput a sabilizátornak.
Stabilizált a táp, de nem melegszik túl. A motor gondot szerintem sikerült megoldanom, mert a motor belsejében megtaláltam, hol van rákötve a burára a negatív pólus, és ezt megszakítottam. Most már be tudom tenni a magnó saját tápjára, de zajt sem kelt a lekötött földelés miatt. Így se melegszik se a motor, se a tápegység túlzottan, viszont az a másik új motor, ami nem tartotta a sebességét, az nagyon melegedett (belülről). A belső stabilizátorában nem lehetett a hiba?
Oké, most jó a deck. Mellesleg, a stabilizátor hibája nem okozott volna búgást a kimeneten? A másik motornak a javításával érdemes lenne próbálkoznom, hogy később még jó legyen valamihez, vagy mechanikusan is lehet rossz (ui. akkor nem nagyon lehet vele mit kezdeni)?
Én azzal a jelenséggel találkoztam már párszor, hogy a magnómotornak a lejátszás vége felé leesett a sebessége, és bemelegedett az egész szerkezet. Mivel tartotta a lassabb sebességet, utána állítottam a trimmeren. Kíhűlés után meglepetésemre gyorsabb lett, ismét be kellett állítani. Párszor játszottam vele, aztán meguntam, szabályzót cseréltem, de semmi eredménye. Végül rájöttem, hogy működés közben a csapágy felmelegedett, és fokozatosan megszorult. ennek igazolására lejátszás közben kontakt sprayt cseppentettem a csapágyra, és azonnal hadarni kezdett az énekes. A végső megoldás természetesen a motorcsere volt.
Sony TC-K egykazettás kétmotoros/programtárcsás/ mechanikának,robbantott ábrájával rendelkezik valaki?
A gugli amit adott, az fizetős volt valami $40 -ra emlékszem. Keress rá, ha megéri.
Köszi annyit nem ér,azért már komoly gépet vennék.
T :no: Gondoltam,valakinek van elfekvőben,de bölcsen,még a meghajtó szij méretét sem publikálják.
Vedd le a szíjat, és battyogj el a HQ ba, addíg keresgélnek míg nem találnak. Sajna jobbat nem tudok.
Nekem anno bevált.
Köszönöm,én is igy szoktam,vagy a Sininél,kinek melyik esik útjába,csak némi dokumentáció jó lett volna.
Utólagos engedelmeddel elküldtem e-mailban a Sony TC-K311 Service manualt. Remélem hasznát tudod venni.
Találtam neked doksit, levélben küldtem, mert 4 MB.
Ha gond van kérdezz.
Nem tudom, doktornak sikerült. Akkor emil?
Technics RS 58 BR kazettás deckhez,kapcsolási rajzot,esetleg szervit könyvet keresek.
Sziasztok! Segítséget kérnék ismét! Van egy tc-k470-s deckem.Indításnál legtöbbször néhányszor vissza esik a fej aztán indul el.Mi lehet az oka?
Szia! A képen bekeretezett gumiszíj rendben van? Nem csúszik meg? Talán érdemes lenne azt cserélni.
Sziasztok! Az Akai HX-A301-es deckemmel van egy problémám. Múltkor mechanika javításkor véletlenül a felvétel átkapcsoló behúzó drótjával rövidre zártam egy tranzisztort, ami lenémította a magnót. A tranzisztort természetesen cseréltem, és utána ment is egy ideig, de néhány napja újra elnémult menet közben, és azóta nem szól. Illetve a fülhallgatóban nagyon halkan hallani a zenét, de felvételt már egyáltalán nem készít (másik magnóban sem hallatszik semmi belőle). Az a tranzisztor, amit a múltkor cseréltem, jó (legalábbis a multiméter szerint), de ha kiveszem, akkor szól a deck, csak akkor meg nem működik a némítás , és folyton megy az erősítője, akkor is, ha csak be van kapcsolva, de nem hallgatok rajta kazettát. Mi mehetett még tönkre benne attól a rövidzártól? Kapcsolási rajzot tudok adni, de csak e-mailben, mert kb. 6,5 megás.
Helló, 1 értek mano66 válaszával, de én még megnézném az enkóderhez (az 'MD' panelen van) menö CNP 1001 csatlakozó,( és még van néhány kapcsoló ezen a panelen) forrpontjait, a bizonytalanságot ezek is okozhatják. Nem tudom segítettem-e?
Szia! Szerintem a mechanikában lévő kapcsoló akadt össze, nempedig a tranzisztor. Play állásban lennie kell egy mikrokapcsolónak, ami oldja a némítást. Keresd és tisztítsd meg a kapcsolót
Szia! Sajnos ezt már megnéztem, nem azzal van a baj, mert ha átkötöm a kapcsolót, akkor se működik. Meg kétkazettás, és szerintem elég kicsi az esélye, hogy egyszerre menjen tönkre mindkét oldalában a kapcsoló.
Sziasztok!
Hozzám került egy Hornyphon hifi sound project 3200 típusú magnódeck. Az a baj vele, hogyha elkezdem hallgatni a kazettát, akkor az elején nem, majd recsegve kezd el szólni. Körülbelül fél perc hallgatás után kitisztul a hang. Mi lehet a probléma? Volt már valakinek hasonló gondja? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Még annyit elfelejtettem leírni, hogy ez a deck tökéletesen működött, de az elmúlt 3-4 évben nem volt használva. Most, hogy elővettem viszont nem jó.
Tisztítsd meg a felvételi átkapcsolót , az is okozhat ilyen hibát . Könnyen megtalálod , hosszú kapcsoló a panelen .
Megpróbáltam egy kis kontakt spay-vel megtisztítani, de nem hozott javulást .Esetleg valamelyik kondenzátor hibája nem okozhatja ezt? Olyan mintha idő kellene míg feltöltődik és utána meg tartja a feszt és aztán rendesen szól már. (ha nagy hülyeség javítsatok ki)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |