Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Válogass innen: baxandall hangszínszabályzók
Ebből valami jól bevált van esetleg? Csak az a baj hogy ezekben nagyrészt magasat és mélyet szabályoz. Nekem még kellene hogy a balance-ot és a hangerőt is szabályozza.
Csak azért akarok 250k-sat mert ilyen volt a dobozban és tetszik h körbeforog teljesen
Figyelj már ptesza ! Az egytranyósodban fordítva szabályoznak a potik tudsz róla?
Sajnos igen. Mert a napokban megépült... Egyébként nem az én 1 tranyósom , a rajz a bss ről van, de a nyák az én művem ,így a hiba is.
Lehet ,hogy a panelen csinálok egy kis keresztkötést , vagy valami hasonlót. Azt hiszem a nyákot is áttervezem ,nehogy valaki úgy járjon.
Hali! Találtam egy rajzot ami szerintem jó lenne az elvárásaimnak. Csak azt nem tudom hogy a Treble potit rátehetem egy stereo potira? És a 2 volume poti helyett egyre raknám rá ami 250k-os. Megvalósítható ez?
Rajz
Szerintem ha tükrözöd és a tranyót fordítva teszed bele akkor jó lessz. Mondjuk akkor a magas lessz elől és a második a mély.
Ne hülyéskedj már! A balance potit kivéve mindegyik sztereo poti. Természetesen az egyik a jobb a másik a bal csatorna.
De közben az is eszembe jutott , hogy a potikat a forrasztási oldal felöl teszem be , az is megoldás lehet.
Ja oké! Akkor ha vol. rákötöm egy 250k-os potira akkor az nem lesz jó ugye?
Ehez az egytranyós hangszínszabályozóhoz van nyákrajzod meg beültetési mert akkor küld már el a gergelyferenc18@gmail.com-ra . Köszi szépen. Amugy ennek jó hangja van?
Ezek a kapcsolások max 100-150 mA -t fogyasztanak ,de szerintem nagyon eltúloztam.
Üdv. Egy láma kérdés. Hasonló hangszínt csinálok, mint amit Directors is csatolt, az NE5532-esre gondolok. Tervezem hozzá a panelt, csak az a problémám, hogy tudás és tapasztalat híján nem tudom eldönteni, hogy a potik merre tekerve emelik az adott frekit? Pl. a rajzon a felső (bass) merre emel, ha az R3 felé csökkentem az ellenállást, vagy ha az R4 felé? Eddig csal LM-mel meg TCA-kal csináltam DC vezérelt hangszínt, ezért nem tudom, itt hogyan kell. Szerintem az R4 felé tekerve emel.
Vagy R3 felé? Túrtam egy külhoni oldalon egy rajzot, más alkatrészekkel van, de az alapján az R3 felé emel ki elméletileg a bass az NE-s rajzon is. Valaki?
Szerintetek ez az egytranyós hangszín 18V táp esetén miért teszi tönkre az utánna kötött hangerőszabályzó potit?
Előtte semmi baja sincs a potinak de ha ennek a kimenetére kötöm akkor max egy hét és szétrecsegősödik és mintha elégne a pálya része , hiányosan szabályoz ergo tönkremegy. Vadonat új potméter esetén is ez a helyzet , egy hónap alatt 3 potméter. Próbáltam a poti elé kondit tenni hogy leválasszam róla az esetleges dc feszt de ugyanúgy kirecsegősödik csak lassabban. Jahh az utánna lévő végfok egy TDA7294.
Hali!
Megint ezt a hangszínszabályzót szeretném megcsinálni: Bővebben: Link, de a 39nF-os kondi helyett csak 33nF-os van. Jó az is?
Sziasztok. Csinálnom kellene egy nagyon egyszerű hangszínszabályzót. Valami egyszerűbbet, mert még sosem csináltam. 2db 10W-os hangszóróhoz. Mégpedig azért, mert amik voltak hozzá, azok elromlottak, meg már amúgy sem tudom hol vannak. Légyszi segítsetek! Előre is köszi!
Hello!
- A legegyszerűbb, a LEPKE típusú hangszínszabályzó. Előnye, hogy nem kell hozzá aktív elem, hátránya, hogy a passzív mivolta miatt, jelcsökkenést okoz. üdv! proli007
Hello!
Ha megépitem ezt a hangszin szabályzót de csak a mély hangra vonatkozó részt épitem meg akkor a magas hangszine nem változik ugye? Elöre is köszi.
Szia!
De ha csak mélyemelésre van szükséged, akkor miért nem mélyemelőt építesz? Bass Booster Stereo Preamplifier Circuit
Hello!
Ez így igaz. De arra felhívnám a figyelmedet, hogy ebben a kapcsolásban hiba van. A műveleti erősítők bemeneteit fel kell cserélni. (5/6 és 2/3-as láb) Valamint a kapcsolás (emelés-vágás) törésponti frekvenciája, 600..800Hz környékén van. Erősítése 1kHz-en 0dB Az István által belinkelt kapcsolás, "csak" emelni tud. Erősítése 1kHz-en kb. 12dB. Törésponti frekvenciája 200..300Hz. üdv! Gábor
A bss-es rajzok nagy része hibás? Senki sem ellenőriz az oldalról...
Szevasz, szerintem ne építsd meg mert nem működik, én már meg építettem ezt a kapcsolást és nekem nem működöt.
Szia! Ha jó hangszín szabályozót szeretnél építsd meg ezt Én nem rég építettem meg. Nagyon jól működik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |