Fórum témák
» Több friss téma |
Össze dobom próba panelon , addig ne marass nyákot . Egy négy karikás múltinál dolgozom a munkarendem attól függ menyire van kedvetek új gépkocsit vásárolni . Hál Istennek most úgy látszik van .
Készen van a program holnap összedobom próbapanelon a nyákon levő kapcsolásodat. 2 másod perc alatt bekapcsolja az öt “modult”.A végleges változatot HEX el együtt felteszem ide is ha kell valakinek. Ha nincs lehetőséged beégetésre akkor kellene a microchip. A postázást beszéljük meg privátban
Lenne egy kérésem Hozzátok !
Pár éve használok a gyerekszobában készenléti fénynek 1 szál led-et; legegyszerűbb módon 2 cerkaelem, előtétellenállás, kapcsoló társaságában. A fenti összeállítás bő fél évet elüzemel egy pár használt (fényképelőgép már kifogásolta) elemmel. Ezt szeretném "automatizálni" egy fényérzékelős megoldásra. A legegyszerűbb legolcsóbb megoldás kivitelezéséhez kérném a segítségeteket. Előre is köszi M.
Ez 12voltrol működik relét kapcsol . Talán kiindulásnak megfelel.
Barkácsüzletben lehet kapni fényérzékelős ledes kis lámpákat.
Valami totál primitív megoldáson gondolkodom... Dobozban 2-3 cerkaelem valami fényérzékelő elem,valamilyen kapcsoló elem, esetleg egy potméter a finomításhoz...megy 1 darab extrafényes fehér led ...
/cerkaelem "sajnos" termelődik a fényképelőm jóvoltából.../ Az említett "prototípus" kellően bevilágítja a folyosót és a szobaajtó melletti részt ..
Valaki meg tudná mondani, hogy a napokban vásárolt 230 voltos normál 48 LED-es "égő" - ami egyébként alig világít bekapcsolva - miért parázslik lekapcsolt állapotban?
A Baumaxban vetted? Csak mert tegnap én is vettem egyet (995Ft9, bár nem számoltam hány ledes, de nálam is ezt csinálja. Gondolom fázisceruza effekt. De persze nem értek hozzá...
a kapcsolódban van visszajelző glimmlámpa? pl azon keresztül kaphat pici villanyt
Van pár alap dolog amivel nem vagyok teljesen tisztába. Gondolkozom SMD ledes fénycsőépítésén. Erről esetleg van valami tapasztalatok? Ugyanis tudnék szerezni 25Ft-os darabáron 3528-as meleg illetve hideg fehér ledeket. Ami szerintem elég jó ár már csak a HES-hoz képest is. Mennyit és hogyan lenne érdemes összerakni, hogy egy fénycsövet kitudjak vele váltani?
Ha darabja kb 1500mcd-át tud és én egymás melléteszek 2db-ot akkor ugye összeadódik a két fényerő?! Nah ezzel a részével nem teljesen vagyok tisztába. Feltudnátok világosítani, hogy is működik ez a több ledet rakok össze és ekkora a fényereje? Köszi előre is!
Hasonlót már próbáltam, csak kicsit nagyobb ledekkel.
1W 90lm, ebből 3db Fogtam egy rendes fénycsövet levettem a két végét, kimostam majd egy pálcára sorba forrasztottam a ledeket kb. 10cm-enként. Az ónozott részüknél lekentem szigetelő anyaggal, aztán bele a csőbe. Egyik felét lezártam, vizet engedtem bele majd a másik felét is lezártam. Ha nincs benne buborék akkor nagyon szuper fénye volt, nem nagy, de egyenletes fénye. Szeretném majd egyszer nagyban több led-el is kipróbálni. Gondoltam megosztom furcsa kísérletemet, hátha valakit érdekel. Ja igen, azt hozzá kell tennem hogy a led-ek hűtőcsillaggal voltak ellátva, de a borda az maga a víz volt.
Kicsit átdolgoztam a panelt, ahogy javasoltad, kihagytam a vezérlőtrafó utáni tranzisztort, és közvetlenül a PIC előtti fesz.osztóra megy az egyenfesz..
Ez lenne az én végleges javaslatom .Az esetlegesen nálad hiányzó alkatrészek ne ijesszenek meg ,megvan hozzá minden.
Na, és ez a víz nem korrodálja az anyagokat?
A PC 124 valamilyen optocsatoló?
Ilyen optom és greatzem nincs. Majd privátban letárgyaljuk a piszkos anyagiakat Pöpec lesz!
Igen opto mint írtam mindenem van hozzá . Ami neked nincs meg azt küldöm , de a többit már tényleg privátban ,mert a fejünkre koppintanak. :hide:
Ha esetleg valaki után építeni szeretné itt van hozzá a HEX 16F628 ra.
Egy idő után egészen biztosan, de pont ezért szét is szedtem 2 hét után (ennyi idő alatt nem látszott semmi). Legközelebb valami ásványolaj vagy valami ilyesmi kéne bele, több led-el nagyobb csőbe, de ez még messze van sajnos.
Síma 3528-as SMD ledel mi a gond? Abból nem lenne jó csinálni fénycsőt?
Nekem semmi gondom nincs vele. Ha ilyen led-ekből rakjuk össze az annyival jobb hogy nem kell hűtőközeg, viszont nagyon sok led-et kell forrasztgatni A végén meg kiderül hogy 25Ft-os darabáron vett ledek helyett árban jobban megérte volna 25-30db 1W -os hűtőcsillagos led. Minden esetre én az utóbbival fogom csinálni. A led-eket egy pálcára rögzíteném, de nem egy irányba nézne minden led, hanem egymáshoz képes x° eltérés lenne hogy a sor eleje és a vége között 90° legyen.
Ugyebár azok a Prolight Star 1W-os ledek 120°osak. Az nem elég? Ezek szerinte Te a plafont ( vagy tartót) is megszeretnéd világítani? Mert ha jól modelleztem SprintLayout-ban akkor az azért megvilágítja is a plafont.
Vagy rosszul szerkesztettem valamit?
Ha két darabot egymás mellé teszel, tényleg összeadódik a fénye, de az emberi szem fizikája miatt 2,5 darabot kellene egymás mellé tenni, hogy kétszeres fényerőnek lásd. (2,56 a szorzó egész pontosan)
Tehát: 2 x fényerő = 3 led. 3 x= 7 led 4 x= 16 led 5 x= 40 led 6 x= 98 led stb. Ezt vedd figyelembe a tervezéskor.
Nah valami ilyesmi adatokra volt szükségem.
Megnéztem egy led gyártó ledes fénycsövének az adatait és ott egy 120db 3528 1500mcd-ás ledes csőre 600Lm adtak meg. Ez reális lehet? Csak mert találtam egy candella -> Lumen átalakítót és az alapján csak 4Lm/led jött ki. Ez most akkor, hogy lehet?
1600mCd -val számolva pont 600Lm lett (a pdf-en 1600 mCd van)
Milyen pdf-re gondolsz?
Azért nem értettem a dolgot, mert amit nekem megadtam adatok azok 1300-1500mcd/led volt.
Erre itt:
Bővebben: Link
Sziasztok!
Annyiból kapcsolódik a kérdésem ehhez a témához, hogy LED-es világítást szereltem otthon a nappaliba. Led szalag és led szpotok vannak. A lényeg az, hogy sajnos nem csillár kapcsoló van, hanem alternatív, viszont szeretném azt, hogy külön lehessen őket kapcsolni. Láttam már olyan kompakt fénycsövet, ami az első felkapcsolásra a fénycső részét kapcsolja be, a másodikra pedig csak egy gyengécske led világít benne irányfényként. Biztos tudtok ilyenről. Ugyanígy dimmelhetőkről is hallottam... 1. kapcsolás 100%, 2. kapcsolás 50%, harmadik kapcsolás 25% fényerő. Azt szeretném, hogy a villany első felkapcsolására az egyik relét zárja, majd mondjuk ha 3mp-en belül újra le és fel kapcsolom, akkor egy másik relét. Ti hogyan oldanátok ezt meg? Az egyik relére minden rá lenne kötve, és teljes fényerővel menne, a másikra pedig csak a menyezetet megvilágító led szalag hangulatvilágítás képpen. Csillárkapcsolóra átalakítani nagyon körülményes lenne, ugyanis 4 helyről kapcsolható a villany, az egész nappalit át kellene vezetékelni... Előre is köszönöm a segítséget!
ettől egyszerűbb, rövidnyomás, hosszú nyomás, vagy a nyomás idejének megfelelően fényerőállítás/újabb csoportok bekapcsolás.
Én mikrovezérlővel csinálnám... |
Bejelentkezés
Hirdetés |