Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egyébként nem csak a porvédő volt a javítás.
A cséve el volt torzulva. A bevezető szálak elvagdosva stb stb..
Ez ismerős gyerekkormból, az RFT Proxima R408 sztereó rádió hangfalaiban is ilyen volt nem?
Nem tudom, lehetséges.
Én csak kaptam egymagában.
Tegnap kész lettem egy alap HHO cellával:Bővebben: Link
Ma pedig egy kis 'tápot', képeknél látható. Bár inkább nevezném mobil, mini megsemmisítőnek (3kV 20µF 90J)
Hát, hallod, nagyon bátor ember vagy! :yes:
Inkább csak keményforrasztáshoz jó, de ahhoz is csak kicsiben. Hegesztéshez legalább 10x ennyi gázra lenne szükség percenként. Viszont üveghez nagyon jól használható ebben a méretben.
Majd lesz nagyobb változat is ebből, de a tartályt összehozni nagyon komplikált.
Hali!
Elkészült a második NYÁK-om és az elsőhöz képest nagyon jól sikerült. Mint kiderült a papír nem volt megfelelő azért nem lett az igazi a kivezérlésjelző de íme a második készítményem ami egy 15 Wattos sztereo erősítő TDA 2003-as IC-vel. Eddig csak az egyik csatornát csináltam meg készre és az pöccre indult vagyis a 2. is fog remélem mivel ugyanaz a kettő. Az IC egyáltalán nem volt meleg mert egy 5 Wattos hangszóróval próbáltam de szerintem elég lesz neki egy proci hűtőbordája. Továbbá készítettem egy kis tápegységet is hozzá amire rálehet kötni egyenesen a trafót. Vasaláskor a papír egy kicsit meggyűrődött itt-ott azért is van benne pár hiba egyébként szerintem tökéletesre sikeredett ahoz képest, hogy ez a második nyákom. Várom a véleményeket/tanácsokat/kritikákat.
Értem!
Sejtettem hogy kevés hiszen a láng sem valami nagy és nem erős. De ettől eltekintve elég őrült projekt!
A HHO gáz alapból nem ad nagy hőmérsékletű (pár száz fok), és fényes lángot (jobbára eléggé színtelen), viszont valami katalizációs folyamat miatt az anyagokat 3-4000 fokra hevíti. Úgyhogy nem szabad alábecsülni, betont is lehet vele vágni
Ekkora bordát pazaroltál rá? Én is ebből csináltam meg az első nyákomat, autóban volt használva, de azon csak egy 2-es alu lemez volt hűtésnek…
Nekem meg idő közben elkészült a Geiger-Müller számlálóm, holnap teszek fel róla képeket, amikor a telefonnal tudok normális képet csinálni Ma jött meg az analóg panelműszer hozzá, szép kis cucc lesz - már csak valahonnan tesztanyagot kell kerítenem (füstérzékelőben vagy gázálarcban gondolkoztam eddig, esetleg valami uránium-üveg dísztárgyban).
Most nincs időm feliratozni a videót, majd később. De azért megmutatom:
Bővebben: Youtube PIC-es panelmérőm 0.94-es verziója. A felső kijelzőn feszültséget, az alsón áramot mér. A kapcsoló átkapcsolásakor pedig a felsőn teljesítményt (W-ban) az alsón pedig ellenállást (Ohm-ban). Automatikusan méréshatárt vált mindenhol, továbbá a videón ugyan nem látszik de működik közös katódos és közös anódos kijelzőkkel is. Ezen a videón nem mutattam meg hogy a kijelzése borzasztóan pontos, de ha valakit érdekel akkor nézze meg a korábban feltöltött videóimat. Itt írtam róla bővebben: Bővebben: Link
Borzasztóan pontos, azaz pontatlan ?! Bocs nem hagyhattam ki.
Elkészült a nagytestvére is a kijelzőimnek,
jelenleg 30 000 led fölött tartok már amit beforrasztottam. Ja a plexin meg rajta van a védőfólia még, amugy fekete fényes mint a zongora lakkozva.
A Dumatyinak igértem, hogy teszek fel képeket a "gányolt" erősítőmről ami már pár éve ilyen állapotban van, de jelenleg is ezt hallgatom.
Bővebben: Link A képeket csak erős idegzetűeknek ajánlom megtekintésre!
Már feliratozva van: Bővebben: Youtube
Mai termés: az AStech RS232-TTL szintillesztő. Akármennyire is hihetetlen, működik. 1db kék visszajelző LED, 1db zöld-piros visszajelző LED. Kompakt felépítés.
Belül megtalálható: 3db 560R, 1db kék 3mm LED, 1db zöld-piros 3mm duo LED, 1db MAX232 (dip16, lábak nélkül) 4db 1µF tantál, 1db 10µF tantál, Dsub-9 mama csatlakozó. Jó adag ón, alkatrészláb, ethernetkábel-darabok, egy jó adag ragasztó. Nyák, az nincs benne, csak a tüskesor-aljzatnál.
Nagyon mutatós! Egy dolog érdekel, mennyiért vetted a ledek darabját? 2Ft/db ért is jó pénz.
Én 1Ft-ért tudok darabját. De az piros 5mm-es. (Vagyis tavaly annyi volt, hogy idén mennyi azt nemtudom, de szerintem nem nőtt az ára.
Tetszik a HHO cella, remélem majd elterjed a használata. Azért a 90 J kondibank se semmi, az rettenetesen sok energia, lehet vele mondjuk mobilt megsemmisíteni, mobil mobiltelefon megsemmisítő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |