Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   16 / 45
(#) pongi250 hozzászólása Máj 17, 2010 /

Sziasztok, ti okosabbak vagytok mint én. A régi parabola vevőfej, alkalmas digitális vételre? Már mint digitális beltérihez.
Köszi
(#) kadarist válasza pongi250 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Szia!
Mennyire régi? Az a lényeg, hogy kétsávos legyen.
(#) potyo válasza pongi250 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

A digitális-analóg vétel az lent a vevőben dől el, nem a fejben. A fejnél az a kérdés, hogy kétsávos-e?
(#) guliver83 hozzászólása Máj 17, 2010 /

Sziasztok
Valakinek van valami megoldása a tv csatornák eltűnésére?
Új program,vagy valami ilyesmi?
(#) danielk1 hozzászólása Máj 20, 2010 /

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni.Remélem ide vágó téma.Vásároltam a napokban egy Opticum 4100c digitális műholdvevő beltérit,a legfrissebb kóddal,ezt garantálom,mert utána néztem,és ez a kód alegfrissebb,és mégis van számos csatorna amelyet nem tudok nézni,mert kiírja,hogy kódolt pl:VIVA,MTV,Echo,Film+,Cool és még sorolhatnám.Pedig jelerősség bőven van 90%,és a minőséget is 80%-osra hozza.Thor2_3-ra van állítva az antenna.Valaki tudna segíteni,hogy mit is kellene csinálni?
Előre is köszönöm Üdv
(#) Action2K válasza danielk1 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Eléggé a warez mezsgyéit súrolja a téma, de warez mentesen elmondhatom, hogy egy hónapja a UPC is ugyanarra a műhold állásra költözött mint a DigiTV. Pontosan a Thor 6-ra. No mármost a beltéri a csatornák letöltésekor mindent, még a UPC csatornáit is letölti. Persze lehet úgy is csatornakeresést csinálni. hogy csak a digijé, meg pár jöttön le, de ehhez kell ismerned a digi által használt traszporderek listáját (ez publikus).
(#) norbeat válasza danielk1 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Szia!
Ez már régóta a levegőben van, semmi köze a UPC-hez. Nem is gondolnátok mennyien nézik így emusan a digi csatornáit. Nagy sötétség lesz Magyarországon ha a digi teljesen átáll a nagra3-ra. Azon csatornák amik nem jönnek azok pl. cool sportklub sport1,2 movies24. Na ezen már rajta van a nagra3 kódolás amit még látsz az nagra2-ben megy. Sajnos azt kell mondjam jól járt aki eladta neked. Folyamatosan kapcsolják le a csatornákat. Rengetegen hívnak engem hogy gyorsan szereljek nekik hivatalosan a konkurens cégtől (mert ott dolgozom) mert látják hogy baj lesz. Helo.
(#) danielk1 válasza norbeat hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

köszi a segítséget! Szerintem előbb-utóbb valaki a nagra3-at is fel fogja törni legalább is remélem,legalább akkor újra nézhető lesz.Abban tudna valaki segíteni,hogy hogy lehetne ezt a beltérit átprogramozni,röviden vázolom,a kábel szolgáltatómnál a közepes csomagért fizetek és azt is tudom nézni,amikor elő fizettem a legnagyobb csomagra akkor hoztak egy beltérit,és úgy tudtam a +40 csatornát nézni.A beltérire a kábel tv vezetéke volt rákötve semmi antenna.Hogy lehetne valahogy ezt az Opticum beltérit átalakítani,hogy ne műholdról hanem kábelról vegye a jelet? Előre is köszi
(#) kadarist válasza danielk1 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Szia!
Sehogyan nem lehet átalakítani. Más frekvencia, más tömörítés, más kódolás. De szerintem Te sem gondoltad komolyan igazán komolyan ezt a dolgot
(#) totikukac hozzászólása Máj 22, 2010 /

Hello Mindenki!
Van-e megoldás a következő egetverő problémára? Fiam rövidesen angliába megy dolgozni. Meglehet-e oldani, hogy én itthon egy beltérit összekötök egy sz.géppel, és Ő ott egy program segítségével , szintén sz.gépen nézhesse a tv csatornákat, természetesen úgy, hogy Ő tudja váltani őket. Ez egy önálló beltéri lenne, nem az amit mi is használunk.Hallottam egy ilyen , már megvalósított dologról, csak az illető nem tudta megmondani hogyan csinálták. Köszönettel : totikukac
(#) ht1080z válasza totikukac hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Slingbox a neve annak amit keresel.
http://www.tele-satellite-hu.com/TELE-satellite-0709/mag/slingbox.pdf

Angliában inkább kapható mint itthon.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Máj 23, 2010 /

kedves kollégák a segitségetekre szorulok , ha tud valaki , akkor világositson fel legyenszives , Beüzemeltem a kártya nélküli digi beltérit a javaslatotok szerint , egyenlöre a téhome parabolán probáltam ami az AMOS müholdra néz, és ezen csak 5 ukrán müsort találtam ami szabadon vehető, sz.seb 27500 , H és V is . de nem talált több müsort , vannak-e még ezen másik szabadon vehetö müsorok , valamit nem jol csináltam , vagy más beállitások kellennek esetleg?. Valoszinü az ASTRA-n van több is , de én most csak az AMOS-ra nézek. ezügyben várok javaslatot töletek , tisztelettel Feri
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Szia!
Az Amos választéka: Bővebben: Link. Ahol a csatorna sorában DVB van írva, az szabadon fogható.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

valami nem stimmel a DVB-vel , mert ami 5 ukránt fogok az éppen nem DVB müsor , pl. 1+1 , OTV , KINO , UBR , TVi
hogy tudnám kinyerni a DVB-s müsorokat , ebben kérnék segitséget , ha lehet , a jelszint 80% ot mutat, köszönöm az eddigieket is Feri

Hát, dehogynem DVB (digital video broadcasting). A 10722 H frelvencián a Spacecom csomagjában vannak ezek az ukrán csatornák. Ott van a Spacecom-sorban, hogy DVB. Ha csak úgy magában, kódolási rendszer megnevezése nélkül szerepel a DVB, akkor az a csomag szabadon fogható. 10759-en is van egy Spacecom-os csomag, ez sem kódolt.

köszi szépen , az éjjel kiprobálgatom a többit is , csak azt nem tudom hogy ujabb TP beállitást kell csinálnom minden ujabb frekihez? , mi lesz az eddigi talált müsorokkal? vagy ujabb AMOS-okat kell felvennem minden ujab frekihez? stb köszi Feri

Kézzel adj hozzá transzpondert a transzponderlistához.

de már a listába beirtam az AMOST ,amin jönnek az ukrán müsorok , most minden DVB müsorhoz ujabb amosokat kell irnom a transzponderl listához ? kb huszat? nem volna baj , csak nem tudom , köszi Feri

Nem! Van a műhold-lista, meg a transzponder-lista. Az Amos a műhold-listában van. Az Amoson belül lehet transzponder-listát létrehozni. A műholdhoz tartoznak a transzponderek, amelyeknek frekvenciájuk van. Mindegyik transzponderhez más freki tartozik.

Köszi , jönnek a próbák , Feri
(#) gyulank hozzászólása Máj 25, 2010 /

Sziasztok!
Talán nem teljesen ide illik, de ez közelít legjobban a témához, a DVB adásokkal kapcsolatban.

Pontosabban, mivel a DVB-T elég kevés csatornát ad ingyen, a DVB-S érdekel.

Mi a különbség a DVB-S, és DVB-S2 közt?
Tud valaki műsor listát DVB-S, és S2-ről?
Persze az ingyenesen foghatók érdekelnek.
És ha vennék DVB-S, DVB-S2 beltérit, akkor ehhez milyen műholdvevő fej felelne meg?
(#) Action2K válasza gyulank hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Lista az ingyen fogható magyar adásokról. Viszont ehhez még antennaforgató is kell. Fejnek, normál univerzális jó hozzá. Beltérinek bármilyen olcsó digitális megfelel.
(#) gyulank válasza Action2K hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Amit eddig nézegettem a dologról, abból az jött le,
hogy a DVB-T MPEG-4 kódolású adást sugároz, a DVB-S MPEG-2-t, és akinek olyan TV-je van, amibe beépített MPEG2 tuner van, ahhoz, hogy tudja nézni a magyar DVB-T-t, vennie kell egy MPEG4 dekóderes beltérit.

Találtam DVB-T beltérit, DVB-S, DVB-S2-t, olyat is, ami S, és S2 vételére is jó egyben.

Van olyan, ami a HD-t automatikusan átkonvertálja kisfelbontásúra, van amin lehet állítani, hogy milyen a TV-m, és van, ami nem konvertálja át.

Szóval csak nem minden jó mindenre, vagy igen?
És mit takar, hogy univerzális fej?

Én is olcsóba gondolkozok, pont ezért nem mindegy, hogy mire mennyit kell költeni.

Mondjuk ilyen. Igen, vannak mindenféle nagytudásu, HD, meg PVR (ready) beltérik, vannak amik maguk tudják a földi és az égi csatornákat egyszerre fogni, de mindnek van egy nagy hiányosságuk. Hiába a nagy tudás, ha ingyenesen az az 5-6 magyar csatorna nézhető csak. Nem ér annyit az egész.

De már 33e-ért van olyan, ami
Idézet:
„MPEG4 DVB-S / DVB-S2 HD kompatibilis”

Ez a fej mindhez jó?

Gondolom, attól még, hogy MPEG4 kódolású adás vételére alkalmas, a DVB-T-hez nem jó, hisz az UHF sávban ad.

Természetes, hogy az a fej csak az égi adásokra van. a földire ott a Yagi, vagy a hirshmann. De meg ér 40 ropi azért az 5-6 csatornáért?

Persze hogy ahhoz, azt értem, de jó a S-hez, az S2-höz, és a HD-hez is, vagy ezekhez más-más fej kell?

És úgy kérdeztem, hogy arra a beltérire még hiába kötöm a széles sávú földi antennát, mert csak a parabola fejről ismeri fel a jeleket?

A fej amit linkeltél 2500- újonnan 1db 65cm-es parabola 2750-, szóval, ha mindhez jó, akkor az antennáért 5ezer nem sok.
És azért kérdezem, h mi mi hogy mit fog be mivel, hogy ha pl. csak a földit fogja be, azon nem ugyanaz jön, mint a műholdról szerintem, így, ha azt is tudja fogni, már több csatornám van.

Azt még nem tudom, hogy az lenne-e olcsóbb, ha egybe van, vagy az, ha 1 földi+1 műholdas beltérit vennék külön.

Igen, az a fej jó az S-hez, az S2-höz, és a HD-hez is. Itt csak a tömörítési eljárások másak, de a vivőfrekvenciák ugyanazok.
Ha van már földi lefedettséged, akkor azokat is be kell hogy keresse, a földi antennával.
Idézet:
„Azt még nem tudom, hogy az lenne-e olcsóbb”
Mindennek megvan az előnye is, meg a hátránya is. Én speciel nem szeretem az öszvér megoldásokat.

De a földi adás azért fogható be normál antennával, mert olyan frekvencia tartományban sugározzák, mint eddig, csak digitálisan.
Ezt a fej bemenetére kötve nem hiszem, hogy befogna bármit, mert az magasabb frekvencián fogja a műholdról.
Ha nincs ráírva külön, hogy a DVB-T-re is jó, de ha rá van, akkor biztos lenne hozzá külön koax bemenet nem?

Mert ha működne a DVB-S vevő földi antennával is, akkor nem lenne külön erre, meg arra gondolom.

Természetes, hogy a földihez külön más kell, ezt írtam is:
Idézet:
„a földi antennával.”

A beltérin pedig kel a DVB-T jelölés a földihez.
Következő: »»   16 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem