Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én meg nem tudom, hogy tekerjem meg :nemtudom:
Kössz
Nekem is beugrott, igy reggel az Rcore név Egyszerübb célgéppel lehet termelékenyebben tekercselni, mint a toroidot. Jól irta kocos: a csévét forgatják a vason. Azért van a cséveoldalán a fogaskerék Visszont a vasmagot nagy mutatvány megcsinálni Szétszivtam egyszer egy USA világháborús trafó szétszedésével. Nem értettem mifrancért nem jön szét a vas. Aztán brutálba átmentem és rájöttem, hogy a vas volt beletekerve a csévébe. Szerintem ez volt az Rcore ihletője A hármfázisú toroid is egy érdekes produkció, meg a tekerése. Nem véletlenül olyan ritka.
Na ez nem nyert.
A toroidot csinálják igy Az Rcore-ba nem lehetne a két oszlopot igy telerakni rézzel, ráadásul időkiesés a bobint megtekerni + nagyobb igénybevétel a huzal szigetelésének kétszeri tekercselése
Mivel két kész R-core hálózatim is van, így alaposan szemügyre vettem őket ! Összepattintható hengeres csévetestek vannak rajta, az egyik szélén fogaskoszorúval, ahogy előttem írták is . Így valóban a csévetest forgatásával -gépi úton- készítik.. nyilván kézzel is lehet forgatni a csévetestet, csak időigényes, és én pl fejben elszámolom az tuti ... de nem lehet nehéz egy célszerszámot összehozni .. csak az azonos átmérőjű/fogszámú kereket kell(ene) megtalálni ....
Halgass az öregre. Úgy kell elhasználni ahogy van
Az impregnálás miatt nem tudod forgatni, szenvedés, nem nyersz vele a tapasztalaton kivül semmit A bobinnál is cumi, mert ha lapos leesik a drót ha magas nem fér el. És még eggyébb cumi is bejön a boldogsághoz
Így igaz , cséve oldalában jeladó is található , számláló vezérlésére . Simán , gumizott hengerrel , (dörzshajtással) is tekerhető a vasmagon , könnyen elfordítható . Kivezetéseknek is kialakított hely van , hogy forgás közben ne zavarjanak be . Nem nehéz házilag megtekerni .
Hoppá! Köszi ! Ezt nem tudtam, de, még ha nincs is jeladó, lehet egy rá szerelni, mágneses, vagy optikai úton, és már nem is kell pontos hajtás, hanem ahogy mondod, egy dörzshajtás elég... pl Supraphon lemezjátszókban volt keménygumikerekes dörzshajtás ! Ez nagyon jó ötlet, egy digit. számlálót meg fél óra összerakni hozzá ! Kösz a tippet ! a képeid viszont nem jönnek be nekem ...
Délután megyek a Postára !
Próbáld ismét , akkor töltöttem fel még képet hozzá , talán az volt a probléma .
Jeladó elektromos számláló vezérlésére van ott , jól látszik a fotón . Én csévénél szélesebb hengerrel hajtanám , odaszorítva , így a fogazott cséve biztonságosan forgatható . Most megyek a postára , előtte még beugrom a vezeték miatt a haveromhoz ...
Ti tudjátok az Rcore mit ér ?
Végülis is ez egy hobby forum Ha lenne valami folyamatra kilátás, én is germoznák vele, de 2darabért ?
Ez most mit jelent ?
Hát azt hittem érthető. Nem áll arányba a befektett energia az eredménnyel, ha csak két darabról van szó
Azt irtad hogy müködőek voltak . Úgy lett volna gazdaságos ha hagyod, és úgy használod el Az is furcsa, hogy könnyen tudod tekerni a csévét. Általában agyig van impregnélva, bivaly erös mügyantával
Én egy szóval nem mondtam, hogy könnyű tekerni Ugyanis egészben vannak, két hálózati trafó agyonimpregnálva, ahogy írod .. R40 mag, két satellie beltéri egységből.. működnek, csak nem tudom mire használni, ebben az állapotában
Ird mennyi a primér ellenálás, és mi van a secen feszbe, hátha tudom használni, vagy valami ötlet beugrik, mire jó
Ja és nem 110-es a primer ? Az se baj csak mondani kell, meg az ellanálása
Most vált ugyahogy fényképezhető állapotba a múlthéten emlitett Pacsirta hibrid- EL84 se. Van még mit rendezni benne és rajta, de ez már csak kozmetika lesz, kivéve hogy kap 2 db szélessávut az elejébe.
Mi mindenre jó egy kiszuperált pacsirta doboza , amit egy hozzá értő kezek ujjá varázsoltak ! És mivan a macikkal ?
Van egypár Pacsirtám, ami nagyon ganés azt "hibridizálom" vagy stereo lesz a dobozba.
Én ugyan nem láttam, de álitólag volt stereo gyári is Anno a Kaprira, meg valami hasonló nevü gyári csövi stereora emlékszem Talán Kapriola volt a neve ? Derültem a látványon, tetszett tetszik. Capcara az ötlet. Nem perelsz be az ötlet lopásért ?
Macik??? Ma vettem nyulakat csak azok nyusszognak. De már sejtem hol a gubanc.
Nekem 5db. ilyen trafóm van , ebből három szekunderét áttekertem . Rögzítő szerelvény eltávolítása után , nagyon könnyen forgatható a cséve , csak a lemez fülei tartják helyén a csévét .
Ezek a trafók nem hajlamosak a zúgásra , ezért nem is impregnálják agyonra .
Én örülök neki hogy lesz vetélytársa, bár igy már könnyű "épitkezni" :eek2:
Valamit azért elárulhatnál a beépítésre került csöves erősítőről is !
A nyulak meg majd jövő husvétra jók lesznek
Ne haragudj meg rám, de szerintem borzalmas. A Pacsirta szempontjáből pedig egyenesen rombolás amit csináltál. Ha ő is szólni tudna, akkor kikérné magának...
Ha szépen felújitottad volna akkor azt mondanám:
elismerésem. De igy lett egy izléstelen "valamid",egy szép régi rádió helyett.... Amit csináltál az a régi csöves technika megcsúfolása. Persze ez csak az én véleményem....
A Pacsirtának bizony volt stereo-változata, ezt a VT gyártotta. Néhányszáz készült a főelvtársaknak. A "Capri"-nak csak a hangfrekv. erősítője volt stereo(egy ilyenem van nekem is), a csöves dekódert külön meg lehetett szerezni az NDK-ból.
Üdv!
Szerintem azért nem olyan tragikus ez a dolog. Restaurálhatott volna egy ezredik pacsirtát, amit nem használ, csak nézeget. Vagy épített magának egy egyedi játékot a mindennapokra. Szerintem egyik sem jobb vagy rosszabb, egyszerűen más.
Odapakoltam a kis csövesemnek, és isteni illat lett a szobában Az a finom illatú meleg levegő, ami ilyenkor telíti a szobát, az nagyon jó érzés ám Csak ünneplős erősítő lévén nem megy valami sokat… Kímélve van, nem mostanában lesz pénzem új csövekre (6CA7 Fat Bottle).
(ünneplős erősítő = 726Wattot megzabál, ha kihajtom) Hogy nem kezdtem el hamarabb ezzel foglalkozni… Hehe
Hát ebből ez jött ki, mert kidobni nem akartam ( mert a tápon és a szétrohadt dobozon kivül más nem volt benne) ezért ahogy zolika60 is irta, összedobtam ezt a játékot a mindennapokra. A véleményeket meg szivessen olvasom, ha rossz ha jó!!! DE NEKEM TETSZIK ÉS EZ A LÉNYEG.
Ez Lukinak is szól. Idézet: Tibor ez a lényeg akinek nem tetszik az ugy is mond rá valami elrettentőt! „!!! DE NEKEM TETSZIK ÉS EZ A LÉNYEG” Nekem is volt 3 darab kerek pacsirtám és szó szerint menthetetlen volt annyira rossz állapotban voltak hogy a 3 darabból nem lehetett megmenteni 1 darabot sem ezért , az alkotó elemeire bontottam !Sajnos vannak olyan esetek amikor a legnagyobb jó indulattal sem lehet megmenteni az ilyen régiségeket . Te legalább valamit megmentettél belőle, még ha sok embernek visszataszitó lett így is maradt valami !
Csak a régi az, még mindig (persze nem a hangfalon van, pár napig volt csak ott)… Ja, és azóta sincs bedobozolva Pedig olyan szépet álmodtam neki, csak nem mertem még belevágni, mert béna vagyok (addig a RIAA-nak meg a doziméternek csinálok dobozt, hogy belejöjjek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |