Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
aha értem TDA8140 ic. az van nekem 2 is csak egyről beszélűnk azt nemtudom mert két fajta van van egy állo 8 láa van pontosan most nemttom meg van aminek tőb aa lába de lapos . most akkor mejiket cseréljem mert a 8 lábut már kicseréltem és ugyan ugy kivágja jah.
Jah és tegnap észrevettem hogy csak távirányitora reagál a tv de ha az elején kapcsolom nemkapcsol be ez baj? nemtudom mostmár hogy micsináljak hogy jo legyen elkokat megnéztem azok jok .
Jenci! A tévédben egy TDA8140 van. Az csak egy féle lehet. Ha jól megnézed, akkor a lapos DIP-tok egyik oldalán lévő lábak mind egyenértékűek, és a testre vannak kötve. Tanulmányozd az adatlapot.
Tegyél be egy 1/2 Wattos, 1 ohmos ellenállást.
Rajz: Bővebben: Link
igen a tvben egy van azt már kicseréltem ugyan ojanra találtam . ITT nokiában volt az bizti hogy jo mert műkődőtt az a tv azt bele forrasztottam . De ugyan az az eredmény .
Hát, akkor nem az a rossz. Lehet, hogy a trafó, vagy hasábkondenzátor hiba a kollektoron.
hasábkondenzátor hiba a kollektoronˇˇ : picit pontosabban bocs de nem rég keztem el tv t szerelni
A sorvégtranzisztor kollektorára kötött kondenzátorokat ellenőrizd kapacitásméréssel. A sorkimenőtrafó is lehet zárlatos. Használd a rajzot!
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni töletek tv ügyben. Van egy Waltham Visoin 2000 készülékünk, és az a problémája, hogy bekapcsolás után a képernyő teljesen homályos vagy néha még el is van sötétedve. Több óra is kell (6-7 óra) mire kitisztul a kép. Aki találkozott ehhez hasonló esettel, az tudne-e tanácsot adni, hogy mit is kéne babrálni készüléken. Előre is köszönöm a választ. Üdv
Kiment, köszönöm a service maualt! Ez megváltás ahhoz képest amit én használtam!
Az egyenirányító dióda jó az ellenállás után?
Jó alaplapban mérve, de kiszedem!
Hello.Miből gondolod hogy esetleg ez a trafó jó lenne hozzá?Méretre ez kisebb.
Kiszedtem kimértem, és kiszedtem a D302-t is ic301 előtt mert az alaplaban mérve minkét oldalra volt nyitó feszje, kiszedve rendesen működik.
Tudod, hogy nem a méret számít... Vagy szerezz bontottt eredetit. Vagy vidd el szerelőhöz. Több ötletem nincs.
Üdv!
Mi állítja elő a sorkimenő meghajtásához a 15.6 KHZ-et? Egy oszcillátor, vagy esetleg a tunertől kapja ezt a frekvenciát? Kösz előre is!!!
Szia!
Mikor mi. A tuner semmiképpen sem állítja elő. A régebbi készülékeknél külön szinkronpanel volt a soroszcillátorral, az újabbaknál a dzsungel-IC-ből jön a sorvezérlő jel.
sziasztok
sorkimenőtrafót kivettem és ugy raktam bele egy tranyót ugy nem vágja ki de ugy csinál mintha nem volna benne tranyó ez átlagos vagy nem vagy valamit kéne csnálnia ?
A rajzot nézd meg. Látni fogod, hogy miért nem történik semmi. Mi a típusa? CUC...?
A rajz megvan már raktál fel csak az a baj hogy nemtudom kéne csinálni sorvégtrafo nálkűl valamit vagy nem azon kivűl hogy hang van az a kérdésem
a tv tipusa Grundig st670. Cuc 5511
Trafó nélkül nem kap áramot a tranzisztor. Villany nélkül semmi sem fog történni.
Jah értem akkor mind 1 szerzek bele egy sorvégtrafot hátha megoldja a problémát kőszi az edigi segitséget
kűlőn kőszőnet kadaristnak
Szívesen! Remélem sikerül működőképesre összehozni.
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni töletek tv ügyben. Van egy Waltham Visoin 2000 készülékünk, és az a problémája, hogy bekapcsolás után a képernyő teljesen homályos vagy néha még el is van sötétedve. Több óra is kell (6-7 óra) mire kitisztul a kép. Aki találkozott ehhez hasonló esettel, az tudne-e tanácsot adni, hogy mit is kéne babrálni készüléken. Előre is köszönöm a választ. Üdv
Üdv mindenkinek !
A fent említett tv típus javításában szeretnék segítséget kérni! hiba:bekapcsolás után 1-2 másodperc után kikapcsol a tv majd utána be és ez a folyamat játszódik le egy darabig. Forrasztások átnézve, tápkondik átnézve.
A tv típusa samsung cw-29z306t
Üdv mindenkinek ! A fent említett tv típus javításában szeretnék segítséget kérni! hiba:bekapcsolás után 1-2 másodperc után kikapcsol a tv majd utána be és ez a folyamat játszódik le egy darabig. Forrasztások átnézve, tápkondik átnézve.
A tv típusa samsung cw-29z306t
Üdv mindenkinek ! A fent említett tv típus javításában szeretnék segítséget kérni! hiba:bekapcsolás után 1-2 másodperc után kikapcsol a tv majd utána be és ez a folyamat játszódik le egy darabig. Forrasztások átnézve, tápkondik átnézve. Tovább mérve azt láttam hogy a q801 pozíciószámú tranyó bázisára felváltva jön a 0,7-és a0,13 volt fesz. Így kapcsolgassa ezen keresztül a relét és így a tv-is.Csak itt elakadtam Segítség kellene. Köszönöm előre is.!!!
Nézd meg, hogy indul-e a függőleges eltérítés. Az IC körül cserélj kondikat, ha nincs függő. Sajnos lehet proci és EEPROM-hiba is a háttérben.
Üdv !
A tv bekapcsolásakor bejön a kép rendesen függ eltérés is van.DE melyik ic -re gondoltál?
A nagyobbik CXA-ra, de itt mindenki össze van kötve a másikkal. Hűtősprével lehet tesztelgetni. Ha viszont bejön a kép, akkor a G2 (Screen) potin tekerj feljebb. Lehet, hogy a sugáráram csökkenése zavarja.
A sugár áram csökkenése miatt nem tudja kapcsolni a Q801-es tranyót?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |