Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   24 / 375
(#) vaszil29 hozzászólása Máj 20, 2010 /

Ja és ennek a vezérlőnek nem soros a portja RS232
hanem sub-d 25 (m)
Akkor sem illeszkedik??
Pedig a projektban levan írva, hogy eggyűtt müködik (mach 3, K-kam, Turbo cnc)
Akkor nem értem mi a gond ezzel a vezérlővel?!
Ja és tetszenek rajta a szép színes ledek is
(#) elektromos válasza vaszil29 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Ne aggódj, jó a tied is. Addig ne csinálj másikat, míg élesben ki nem próbáltad. Ha nem jó, akkor csinálhatsz másikat. Neki állhatsz a motor vezérlőnek.
(#) elektromos válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Én IRL640-es feteket használok, de azok azért melegednek egy kicsit, pedig jól be van lőve az áramkör. Azt nem írtad előtte, hogy Te gyártod ezeket. Szerintem nagyon profi cucc, csak ajánlani tudom mindenkinek.
(#) vaszil29 válasza elektromos hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Huu!
Némi megnyugvást hoztál a lekembe
Akkor melyik meghajtó kártyát csinázzam meg szerinted?
SMD-sel nem kokányolnék.
Azt csináljam meg hozzá amit belinkeltél?
Szerinted azzal jól fogja vinni a motorokat??
(#) Sir-Nyeteg válasza elektromos hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Jelen pillanatban két dolog miatt nem dicsekszem a gyártásával: mikrolépés motorfüggő sajnos Így nem minden lépteccsel működik jól, a hagyományos lépések hibátlanok, és a vizsgák miatt nincs időm gyártani másoknak is, így nem hirdetem egyenlőre
Az a (IRL640) 0,18ohmos Rds elég sok!
Én (IRFZ48) 0,018ohmos-at használok. Ez 4A-nél is max negyed Watt-ot fűt, az már elhanyagolható. A te esetedben ez 2.5W... Az már fűt.

Viszont picit elbaltáztam az építést, mert a Sub-d anya foglalatot építettem apa helyett.
van valami ötletetk arra, hogy van ithon kábelra szerelhető Sub-D APA foglalatom és van ithon nyomtató kábelem is ahol a nyomtató port oldalát lecserélném a sub- D APA foglalatra, hogy betudjam dugni a kompira és így kapnák egy olyan kábelt, aminek D-sub 25p APA/D-sub 25p ANYA és összetudnám kötni.

Ha eligazodsz azon, amit csináltam, akkor oda adom. Ez csak fúl lépéses üzemmódot tud csak. Ha jó neked, akkor megépítheted, de élesben már írtam, hogy nem tudtam kipróbálni. Ha minden igaz, akkor pár hét és kész lesz a cimbora szerint a mechanika, de ezt mondja már fél éve.

Ne kínlódj, vegyél apa-apa kábelt, párszáz forint.
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Találtam egy ilyet!!

És ez minek?
(#) elektromos válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Akkor az én motor vezérlőm is tudhatja a mikrolépést, mert ha motor függő, akkor azért nem megy a motorom vele, csak sípol.
(#) Sir-Nyeteg válasza elektromos hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Minden motor megy mikrolépéssel is, csak épp nem biztos, hogy lineáris lesz a lépése... Ez pedig a motor induktivitásától függ.

Nekem olyan motor meghajtó kellene ami tud mindent.
fél lépés, egész, mikró.
van valami olcsó projekt?

Olcsó ilyenben nincs. De minek neked a sokat tudó?
Valami gyári cuccot csinálsz?
(#) Sir-Nyeteg válasza vaszil29 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Menetesszárral, vagy hasonlóval az egész lépés is 10um-es felbontásokat hoz létre.

Ha már ídőt és pénzt fektetek bele akkor egy tuti kafa masinát akarok csinálni, amásik meg az, hogy melózni akarok majd vele.

Egyépként készítettem egy házilag legyártható lineáris golyó orsót, amit meglehet építeni, csak kell egy esztergájos aki kiesztergálja a tengelyt és a rajta mozgó tömböcskét
Ha akarjátok, holnap felteszem a rajzokat, hogy ti is megcsináljátok magatoknak a "kottyanás mentes golyó orsót"

Figyeljetek srácok!
A motor meghajtónak kölön áramot kell biztotsítan??

Mitszólnátok ehez???Bővebben: Link

Látom unatkozol...
Külön tápot szoktak adni a motornak, mert az USB 5V-ja nem mozdít meg egy léptetőmotort se.
A golyós orsóra kiváncsi vagyok, mert nem véletlenül kerülnek 50-100ezerbe az ilyen orsók. És nem esztergálni, hanem köszörülni szokták...
A baj az, hogy pont hogy nem akarsz pénzt belefektetni a dologba... Emiatt fogsz többet költeni rá, mintha megvennéd
A linken van hex-fájl is? Érdekes a projekt, mert unipolárisan akar mikrolépést létrehozni, ilyent még nem láttam...
(#) Moderátor hozzászólása vaszil29 hozzászólására (») Máj 20, 2010

Nem lesz ennek jó vége így, gondolj csak bele komolyan.

Nagyon sokat kellene olvasnod, sokat tanulmányozni korábbi elkészült műveket, sokat agyalni a dolgokon, mert ez a kapkodás nem vezet sok jóra, amit itt látni: 5-10 percenként új hozzászólás idekapva-odakapva, minden részbe belevágva.

A CNC készítése kifejezetten nem az a terület, ahol ez a kissé hiperaktív jellegű hozzáállás célravezető. Itt megfontoltan, szépen lassan kell előrehaladni ahhoz, hogy megfelelő minőségű és komolyságú célt érhess el, valódi tapasztalatot szerezz.

Egyáltalán nem rosszindulatból írom eme sorokat, inkább arra próbálok rávilágítani, hogy kicsit összeszedettebb gondolatokkal kellene hozzáállni a témához. :yes:

Szia!
Nagyon kedves volt tőled eme megnyilvánulás, de sajna nincs ídőm lassítani.
A helyzet a következő!
A vezérlést és a technikai kidolgozást magam készítem, a gép vázlatával eggyűtt.
Magát a szerkezetet egy barátomnál rakom össze, akinek egy olyan cége van, ami alu profilokkal és egyéb szerkezeti anyagokkal foglalkozik, ergo minden gép adott az aluszelvények megmunkálásához.
tehát a szerkezetet kb fél nap alatt összerakjuk, amit te esetleg fél évig csinálsz, mert éppen morfondirozol és hezitálsz. Én a tettek embere vagyok és cselekszem
nem nagyon rágodók dolgokon. A hibák úgy is menetközben jönnek elő amit majd én és a magam kreativitásával megoldok.
Amin kicsit gondolkodtam az a lineáris golyó orsó volt, de elvileg azt is megoldottam. Majd holnap felrakom a vázlataim rajzát, mert a meló helyemen vannak.
sajna ami ídőbe kerül az az anyagok megszerzése, de elvileg mindent megszerváltak nekem ózdon, ahova holnap megyek, szóval köszi az aggódalmat, de megoldok mindent hamarosan.
üdv szabi
(#) Moderátor hozzászólása vaszil29 hozzászólására (») Máj 20, 2010

Idézet:
„Én a tettek embere vagyok és cselekszem nem nagyon rágodók dolgokon.”

Február 21-e óta jópárszor eltelt az a fél nap...

Ha nem "morfondirozol és hezitálsz", azóta már lehetne 180 db ilyen géped. :crazya:

Mindegy, én nem szólok bele többet, egyébként nincs gond veled egyáltalán, csak annyi, hogy nem kéne 5 percenként beírni ide 1-1 apró kérdést. Erre írtam, hogy ritkábban és összeszedettebben kéne beírnod, de akkor nem 1-1 kérdésnyit, hanem egy nagyobb volumenű hozzászólást, több kérdéssel.

Sajnos a kérdéseim cikáznak az agyamban, és van amire tudok válaszolni magamnak, és vanolyan kérdés amire nem.
De gondolom ezért van ez a fórum, hogy ha felmerül bennem egy kérdés vagy egy probléma, akkor azt megbeszéljem a fórum társaimmal és talán tudják a miértjeimre a választ.
Eddig a nap folyamán elbeszélgettünk 3-asban és senkinek nem volt ilyen felvetése ellenem.
Sajna ilyen vagyok. igaz februárban kicsit nyögve nyelős voltam, de ez annaköszönhető, hogy fingom sem volt az elektronikához és még azt sem tudtam, hogy hogyan számoljam ki az ellenállások értékét színek szerint. Ezzel szemben tegnap nem egész egy nap alatt összeraktam azt a vezérlő kártyát a nyák elkészítésével eggyütt. (és tökéletesen müködik, nincs zárlat sehol, nincs forrasztási hiba sem.) és nem kértem semmilyen segítséget senkitől. csak annyit, hogy a rajzban nem ismertem meg egy alkatrészt, mert nem volt típus meghatározva.
pedig csak egy szakács vagyok.
Szerinted ez nem fejlődés??
Vagy szerinted ez nem szorgalom?
üdv szabolcs
(#) lucky hozzászólása Máj 20, 2010 /

Vaszil!
Ezt
ismered?
(#) vaszil29 válasza lucky hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Igen ismerem!!
Tag is vagyok!
sneci vezérlői bámulatosak!

Érdemes lehet ott aktívkodnod, ott szerintem többet tudnak neked ajánlani, mint itt. Hiszen kimondottan cnc-s. Snecitől nekem is van egy szervóvezérlőm!
(#) vaszil29 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Ott Az a probléma, hogy mindenki eladni akar!
Én meg építeni szeretnék.
Ha lenne 1,5 millió ft-om akkor sem venném meg a gyári cnc gépet, mert az nem az én gyermekem.
Csak az ,amit én építek.
(#) vaszil29 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Ja egyébként láttam, hogy te neked is van egy "épül a gépem! fórumod
Következő: »»   24 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem