Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1184 / 3607
(#) DuMatyi válasza sprofan hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az nem lehet, hogy a külszíni bánya alatt húzódik egy ér a föld alatt, ami a mostani esőzések vizét oda vezette? Ezért süllyedhetett meg.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok fórumtársak.

Elnézést kérek mindenkitől, de egy váratlan probléma keletkezett.
Sajnos ismeretlen ideig nem leszek elérhető interneten.

Köszönöm mindenki megértését.

Kellemes pákaforgatást.
(#) sprofan válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Ez nem most keletkezett, nem a miénk volt a ház, nemrég úgymond kaptuk, és amikor megláttuk... Az előző tulaj szerint kb. 1 éve néz ki úgy ahogy. 3 hónapja van meg nekünk, azóta nincs semmi mérhető változás az esőzések ellenére sem. Most jutottam el odáig hogy komolyabban is fel tudjam mérni a terepet.
(#) Action2K válasza sprofan hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Szóval, ez a süllyedés pár éve kezdődött? Nincs esetleg egy ereszcsatorna kiömlő ott? De ha még nádtetős, akkor persze nincs ereszcsatorna ugyebár.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

A földalatti erek olyan mélyen húzódnak, hogy igazából szóra sem érdemesek. Persze előfordulhat, hogy egy ér az alsóbb, lazább, homokosabb rétegben egy nagyobb üreget mos ki, s idővel a felette lévő szilárdabb réteg rászakad az üregre. Ennyire azért nem ismerem Gyöngyös geológiai adottságait, de ha a ház a Kassai utca környékén van, mivel ott a régi bánya is, akkor ott még elég mélyen lehetnek az erek (15-20m). A tó meg kb. 3km-re van a város másik oldalán, ahol az erek a felszínre törnek, illetve néhány méterre a föld alatt húzódnak.
(#) sprofan válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

1 maximum másfél éve, nagyon régi ház de már azért cserép tetős. Eresz csatorna nincs, víz az maximum ami a cserepektől lefolyik a faltól kb. 60mc -re ha esik. A ház az nem Gyöngyösön van hanem Visontán, ahol a háztól 3km-en belül 3 nagy külszíni fejtés is van, de ebből a két közelebbi már minimum 50 éve nem működik, rekultiválva lettek.

köbzoli
Sajnos ezzel tisztában vagyok én is, ezért is szeretném meglesni az alapot ott, ahol a legnagyobb a repedés hogy hogyan is néz ki az alap szintjén. Mert úgy néz ki tovább már nem megy semerre, de hogy elég kezelni a repedéseket, vagy alapmegerősítés kéne, netán a falszakasz újraépítésével.. Bele sem merek gondolni
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az szép lehetett... Én csak egyetlen kis 'mélyedést' akarok nem is gödröt a legnagyobb repedés mentén hogy hogyan fojtatódik. Ilyen épületnél nem is lenne szabad végig kiásni mert csúnyán válaszolhat az épület.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Mindenben egyetértek. Amit nem értek, ha annak idején valamit lazábban csináltak, akkor miért "99" év után ereszkedik csak meg.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

No igen, az emberi tényező. Ezzel is számolni kell.
(#) sprofan válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Hát igen, az is lehetséges hogy a 90 éves nénike jó kis rúgjuk ki a ház oldalát bulikat rendezett
(#) KTobi válasza sprofan hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Valami hagyományos építész kellene megkeresni. Sajnos ez a technológia nagyon eltér a mai modern dolgoktól. Nagyapámék háza főleg vályog, viszont rengeteg tégla van alap gyanánt. Bara mellett épült, a bara le lett csövezve. De mivel az árkok nincsenek rendben tartva, ezért ilyen esős időben úszik az udvaruk. Ha az ember a fűre lép, mint a vizes szivacs.
Egyetlen repedés nincs a házukon. Viszont van ahol 2 méternél is mélyebb az alap. Gödör volt. Mindenhol lementek a kemény földig.

Ha a terhelése nem nagyobb a többi falnál, akkor érdemes utána nézni,de csak figyelmesen. Ne dőtsed magadra a házat. Esetleg egy helybeli kőműves aki már több házat is javított átépített ezek az öreg vályogok közül. Nem vagyok építés, csak építek, szüleim építészek, viszont nincs tapasztalatuk ezekkel az anyagokkal.

Egy ember ismerek aki jártas a témában (elméletileg), ha van sok ideged végighallgatni a filozófálását a téma körül, akkor esetleg keres meg privátban.

Ha esetleg lesz konkrét valami, talán tudok tanácsot adni, de nem ígérhetek semmit.
(#) sprofan válasza KTobi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az az érdekes hogy a teher nagy része elvileg pont a vele átellenes falra esik.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

(#) Norberto hozzászólása Máj 22, 2010 /

Csak nálam változott át a Google logója tegnap óta PACMAN-né?

Teljesen idegesítő, még hangja is van!
(#) bankimajki válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Nálam semmi nem változott.
(#) Norberto válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Akkor fríssítsd a főlapját!
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Szia! Hány pontot értél el...? :hide:
"Game-Over után :kiderül hogy 30 éves a játék...:
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Én annyira gyorsan szoktam keresni, hogy game overig sosem juthatott el szegény szerencsétlen PACMAN.
(#) bankimajki válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Jéé, tényleg
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Igen, és ha nem látnám, akár azt is hihetném, hogy a Dire Straits játsza. És ezt láttad? TYROS 3 Több mindent mutat be.
(#) Action2K válasza sándor hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Én ezen nevelkedtem. Lehet, hogy ezért vagyok pontfaló. Bővebben: Link
(#) Action2K hozzászólása Máj 22, 2010 /

Mára lassan elköszönök Tőletek, nemsokára megyünk Kesztölcre lagziba.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Köszi, azt ám! Meg gondolom valamiféle jó kis tikhúsleves is lesz.
(#) zoly15 hozzászólása Máj 22, 2010 /

Hali mindenkinek!
Ma feltaláltam a mozgó alkatrészes hangváltót
Az egész úgy kezdődött hogy:
Kezembe akadt a 2 Vadi új Videoton hangszóróm.
Aztán rákötöttem a végfokra.
Majd egy doboz akadt a kezembe. Rávágtam egy hangszóró nyílást. Beletettem meglepően jó lszóllt

Aztán mondom szembe még egyet rakok. Az eredmény semmi
Aztán mondom kikötöm az egyik hangszórót. Kikötöttem de látom hogy rezeg a membrán.. kihúzom a végfokból, még mindég rezeg. Aztán rájöttem hogy rezonál a másiktól. Rákötöttem a rezonáló hangszóróra egy másik hangszórót meglepően szép mélyeket adott.
Ez a mai hülyeségem.
Mosat azt akarom kipróbálni hogy az egyiket kicserélem egy mély hangszóróra mert ezek mély közepek..
(#) bankimajki válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Ilyesmiket anno én is játszottam csak én villanymotorokkal, meg transzformátorokkal.
(#) zolika60 válasza sprofan hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Küldtem privátot, talán segít.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Végignéztem mind a T3 bemutatókat.
És ezt láttad?
(#) mineral hozzászólása Máj 22, 2010 /

Internetes társkereső(k) veszélyei!
(#) zolika60 válasza mineral hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Bottal sem piszkálnám meg. Még rám fröccsen. Fújj.
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Hehe.
Ez a végfok (ST151) már annyi mindent kapott
Kiderült hogy a rövid zár védelem jó dolog
Hallom hogy hangszóró nélkül valami szól, aztán látom hogy rövid zár.
Egyik ismerősöm által kiderült hogy ez egy passzív membrános doboz lett
Következő: »»   1184 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem