Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Vállalja valaki a panel elkészítését?
Milyen panel elkészítését? Lehet, hogy vak vagyok de nem nagyon látom itt, hogy te milyen panelra gondoltál...
Ami masters előbbi hozzászólásában szerepel mellékletként, arra a panelra gondoltam: panel.jpg (68.54 KB),
Na jól elbeszélgetek magammal.
Közben megoldottam a dolgot, működik a hívás is és az sms küldés is.Átírtam az asm- et két tel számra mert nekem ez is elég. Még a relé vezérlést kell megoldani mert alapból tényleg húzva vannak.
Sziasztok.
A nyitó hsz. szerinti GSM ketyeréből valahol láttam 4 bemenettel épített verziót. Megvan valakinek a rajza, és a PIC programja? Sajna két bemenet kevésnek bizonyult, és jó lenne kihasználni a lehetőséget. Kimenet nem kell, nem kapcsolok vele semmit, csak SMS értesítésre kellene.
Sikerült beszereznem a rajzot, és a progit.
De valamiért nem hajlandó telefonálni, ill. SMS-t küldeni. A kontroll led szerint a kommunikáció rendben van, de se nem hív és SMS-t sem küld. Visszatöltöttem bele egy 2 relés, és két bemenetes verziót, és azzal ugyanezt csinálja. A mobil egy A50-es C35 jelenleg még nincs.
Affene...
C35-telóval szépen megy, A50-el sajnos nem. Ki milyen készülékkel próbálta?
Én c35 -öt használtam .
Ezzel működik. De hol találtad meg a 4 bemenetűhöz a hexet? Küld már el nekem is.
A két bemeneteshez van meg jelenleg, a 4 bemenetre nincs, csak az a teszt kiépítés valósult meg a deszkán.
Arra vadászom én is...
A két bemenetűnek ez egyike felhív a másik sms-t küld.
Ha több bemenetet szeretnél , szerintem tegyél több optót.
Ezt tudom. Optót meg nem használok egyenlőre, mivel deszkán van. Sima gombokkal van szimulálva a jelzés.
Többféle SMS-t szeretnék, ezért is hajtom a négyes szoftvert, de, ha nagyon nincs meg, kénytelen leszek belemászni a programba, amihez azért még eléggé alapszinten állok. Nem erősségem az assembler...
Én is belemásztam mert a 45 sec késleltetés sok.
A paradox központ 15s ra van állítva és erre jönne még a 45s. Ezért átírtam 2 s-ra . Így a sziéna megszólalását követően 2s múlva felhív 2 számot. Eredetileg négyet hívna, de átírtam 2 -re.
És nálad ki van már javítva, hogy bármilyen számról lehet vezérelni?
Sziasztok
Szeretnék egy GSM riasztót épiteni. Tudna valaki egy müködőképes rajzot küldeni? Olyat ami bisztosan müködik Köszönöm!
Sziasztok!
Elkészültem a magam riasztójával. Én Ezt építettem meg, és tökéletesen működik. Összeszerelhető KIT-ben volt, így 5500Ft ha jól emlékszem, nekem ennyit megért. Építettem hozzá egy külön AVR-es vezérlőpanelt, amin LCD kijelző van, ezen jelzi az információkat ( Éledési idő, be-ki kapcsolt állapot stb. ) Egy gombmátrix is van házzá, így kóddal lehet, ki-be kapcsolgatni. A vezérlőpanel hanggal is jelzi a riasztást, így nem felejted el azonnal megadni a kódot. Ez így sem volt szerintem drága, vettem hozzá nyitás érzékelőket (300FT), mozgásérzékelőt (3000Ft), zselés akkut szünetmentes tápnak (2000Ft), maga a vezérlő volt még (1500Ft kb.), meg a riasztókábel (1000Ft). Erre jön rá a riasztó modul KIT, így nekem 13e Ft, körül van a működő riasztóm, elég sok mindent tud, és a vezérlőpanel miatt még akármilyen funkciót hozzáírhatok. Csak azért írom hogy ha belefogtok, ilyen összegekkel lehet számolni. Üdv: Peti
Nem rossz.
Esetleg ki tudnád olvasni a PIC programját? És el tudnád küldeni, akár privátban? Igazából azért, hogy milyen különbség van ezen telefonhívó, és a nyitó HSZ szerinti tel. hívó között. no és azért, mert van itthon jó pár PIC is...
Ez természetesen eszembe jutott nekem is, de sajnos nem lehet kiolvasni, és ha azt nézzük hogy a szoftver készítője ígyis kb 3e Ft-ot kap darabonként ( mert ugye még az alkatrészek meg a panel ) akkor az szerintem korrekt is. Nem egyszerű egy ilyet megírni, és biztos sok munkaórája benne van... Az ár pedig annyira kedvező hogy ezen nem is gondolkoztam sokat.
Szia! Nekem is ez a fajta riasztóm van, és érdekelne az általad kibővített változat, ha publikus.Szeretném egy kicsit kiépíteni, mert lakásriasztónak azért mégis használhatóbb,és persze szebb is lenne.
Üdv:kila
Hello!
Természetesen publikus, akkor leírom ide miket tud az enyém még: - Mikor riasztás történik azt megkapja a riasztó panel, és a vezérlő is ( optocsatoló pároson keresztül ) - Ekkor a riasztó visszaszámolj azt a 15mp-et, és ha nincs kikapcsolás akkor riaszt, eközben a vezérlőpanel csipog egy pár mp-ig, és kiirja az lcd-re hogy add meg a kódot. -Ha beütöd a helyes kódot a 15mp-en belül, ( a hamis gomb nulláz, vagyis előröl kell kezdeni a beütést ), akkor küld egy jelet amivel lehúzza a riszasztó panelen lévő gomb bemenetet, ezzel kikapcsolja a riasztót, és kiirja hogy a riasztó inaktív. -Ez a gomb vezérlés nem teljesül amikor a pic-nek a riasztóban fontosabb dolga van, így nem kapcsol ki 1000-böl 1-szer, így a vezérlő figyeli az állpotjelző LED- kimenetet a riasztót, és ha valóban nem világít, tehát ki van kapcsolva, akkor ok, ha nem akkor újra vezérel. -Ha a kód helyes, rövid hangjelzést ad. -Aktiválásnál a 9-es gombot kell megnyomni, így megint vezérli a gomb bemenetet, és aha teljesül az aktiválás, kiirra hogy aktiválva, éledési idő 1p, ha nem teljesül akkor újra vezérli. És innen kezdődik előröl a folyamat. A vezérlő AVR-es, tápot a riasztó szünetmentes részéről kapja. Mivel sikerült lakásriasztóként beüzemelni, így a vezérlőt kicsit átalakítva dolgozom a következőm, ami ultrahang modullal kiegészítve autóban lesz, és az az ultrahang a belső teret figyeli. Ha kell a rajz vagy a program, szóljatok.
Szia! Minden érdekel ami a riasztódhoz kapcsolódik, szeretném utánépíteni.Üdv.kila
Hello, pár napon belül várható a doksi itt, csak meg kell rajzolni a kapcsrajzot, mert az csak a fejemben van egyenlőre ,meg ilyenek.
Úgy látom az eladó megmódosította a pdf fájt mert régebben benne volt a kapcsolási rajz is.
Még jó hogy akkor letöltöttem.
Valóban nem egyezik ahogy a 2 weblap sem ( a régi amiröl a kapcsolási rajzosat szedtem meg ez. ) Gugli megtalálja a régit is.
Hogyan lehetne kiolvasni a pic tartalmat?
Sajnos sehogy, az eladó régebben árult csak pic-et, felprogizva, akkor volt 2700 Ft, Nemtudom ez még van-e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |