Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 19
(#) Gza válasza masters hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Sziasztok!
Vállalja valaki a panel elkészítését?
(#) r3pl4y válasza Gza hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Milyen panel elkészítését? Lehet, hogy vak vagyok de nem nagyon látom itt, hogy te milyen panelra gondoltál...
(#) Gza válasza r3pl4y hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Ami masters előbbi hozzászólásában szerepel mellékletként, arra a panelra gondoltam: panel.jpg (68.54 KB),
(#) masters hozzászólása Ápr 28, 2010 /

senki nem tud ebben a témában segíteni?
(#) masters hozzászólása Máj 3, 2010 /

Na jól elbeszélgetek magammal.
Közben megoldottam a dolgot, működik a hívás is és az sms küldés is.Átírtam az asm- et két tel számra mert nekem ez is elég.
Még a relé vezérlést kell megoldani mert alapból tényleg húzva vannak.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Máj 8, 2010 /

Sziasztok.
A nyitó hsz. szerinti GSM ketyeréből valahol láttam 4 bemenettel épített verziót. Megvan valakinek a rajza, és a PIC programja?
Sajna két bemenet kevésnek bizonyult, és jó lenne kihasználni a lehetőséget. Kimenet nem kell, nem kapcsolok vele semmit, csak SMS értesítésre kellene.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Sikerült beszereznem a rajzot, és a progit.
De valamiért nem hajlandó telefonálni, ill. SMS-t küldeni.
A kontroll led szerint a kommunikáció rendben van, de se nem hív és SMS-t sem küld.
Visszatöltöttem bele egy 2 relés, és két bemenetes verziót, és azzal ugyanezt csinálja. A mobil egy A50-es
C35 jelenleg még nincs.
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Affene...
C35-telóval szépen megy, A50-el sajnos nem.

Ki milyen készülékkel próbálta?
(#) masters válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Én c35 -öt használtam .
Ezzel működik.

De hol találtad meg a 4 bemenetűhöz a hexet?

Küld már el nekem is.
(#) Syn7h37ic válasza masters hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

A két bemeneteshez van meg jelenleg, a 4 bemenetre nincs, csak az a teszt kiépítés valósult meg a deszkán.
Arra vadászom én is...
(#) masters hozzászólása Máj 9, 2010 /

A két bemenetűnek ez egyike felhív a másik sms-t küld.

Ha több bemenetet szeretnél , szerintem tegyél több optót.
(#) Syn7h37ic válasza masters hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ezt tudom. Optót meg nem használok egyenlőre, mivel deszkán van. Sima gombokkal van szimulálva a jelzés.
Többféle SMS-t szeretnék, ezért is hajtom a négyes szoftvert, de, ha nagyon nincs meg, kénytelen leszek belemászni a programba, amihez azért még eléggé alapszinten állok. Nem erősségem az assembler...
(#) masters hozzászólása Máj 9, 2010 /

Én is belemásztam mert a 45 sec késleltetés sok.
A paradox központ 15s ra van állítva és erre jönne még a 45s.
Ezért átírtam 2 s-ra .
Így a sziéna megszólalását követően 2s múlva felhív 2 számot.
Eredetileg négyet hívna, de átírtam 2 -re.
(#) qvasz2 válasza masters hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

És nálad ki van már javítva, hogy bármilyen számról lehet vezérelni?
(#) guliver83 hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok
Szeretnék egy GSM riasztót épiteni.
Tudna valaki egy müködőképes rajzot küldeni?
Olyat ami bisztosan müködik
Köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza guliver83 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A nyitó hozzászólásban lévő pl.
(#) aroxol válasza guliver83 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Szia!

Többször be lett linkelve.
(#) puli122 hozzászólása Máj 26, 2010 /

Sziasztok!
Elkészültem a magam riasztójával. Én Ezt építettem meg, és tökéletesen működik. Összeszerelhető KIT-ben volt, így 5500Ft ha jól emlékszem, nekem ennyit megért.
Építettem hozzá egy külön AVR-es vezérlőpanelt, amin LCD kijelző van, ezen jelzi az információkat ( Éledési idő, be-ki kapcsolt állapot stb. ) Egy gombmátrix is van házzá, így kóddal lehet, ki-be kapcsolgatni. A vezérlőpanel hanggal is jelzi a riasztást, így nem felejted el azonnal megadni a kódot.
Ez így sem volt szerintem drága, vettem hozzá nyitás érzékelőket (300FT), mozgásérzékelőt (3000Ft), zselés akkut szünetmentes tápnak (2000Ft), maga a vezérlő volt még (1500Ft kb.), meg a riasztókábel (1000Ft). Erre jön rá a riasztó modul KIT, így nekem 13e Ft, körül van a működő riasztóm, elég sok mindent tud, és a vezérlőpanel miatt még akármilyen funkciót hozzáírhatok.
Csak azért írom hogy ha belefogtok, ilyen összegekkel lehet számolni.
Üdv: Peti
(#) Syn7h37ic válasza puli122 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Nem rossz.
Esetleg ki tudnád olvasni a PIC programját?
És el tudnád küldeni, akár privátban?
Igazából azért, hogy milyen különbség van ezen telefonhívó, és a nyitó HSZ szerinti tel. hívó között.
no és azért, mert van itthon jó pár PIC is...
(#) puli122 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Ez természetesen eszembe jutott nekem is, de sajnos nem lehet kiolvasni, és ha azt nézzük hogy a szoftver készítője ígyis kb 3e Ft-ot kap darabonként ( mert ugye még az alkatrészek meg a panel ) akkor az szerintem korrekt is. Nem egyszerű egy ilyet megírni, és biztos sok munkaórája benne van... Az ár pedig annyira kedvező hogy ezen nem is gondolkoztam sokat.
(#) kila válasza puli122 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia! Nekem is ez a fajta riasztóm van, és érdekelne az általad kibővített változat, ha publikus.Szeretném egy kicsit kiépíteni, mert lakásriasztónak azért mégis használhatóbb,és persze szebb is lenne.
Üdv:kila
(#) puli122 válasza kila hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hello!
Természetesen publikus, akkor leírom ide miket tud az enyém még:
- Mikor riasztás történik azt megkapja a riasztó panel, és a vezérlő is ( optocsatoló pároson keresztül )
- Ekkor a riasztó visszaszámolj azt a 15mp-et, és ha nincs kikapcsolás akkor riaszt, eközben a vezérlőpanel csipog egy pár mp-ig, és kiirja az lcd-re hogy add meg a kódot.
-Ha beütöd a helyes kódot a 15mp-en belül, ( a hamis gomb nulláz, vagyis előröl kell kezdeni a beütést ), akkor küld egy jelet amivel lehúzza a riszasztó panelen lévő gomb bemenetet, ezzel kikapcsolja a riasztót, és kiirja hogy a riasztó inaktív.
-Ez a gomb vezérlés nem teljesül amikor a pic-nek a riasztóban fontosabb dolga van, így nem kapcsol ki 1000-böl 1-szer, így a vezérlő figyeli az állpotjelző LED- kimenetet a riasztót, és ha valóban nem világít, tehát ki van kapcsolva, akkor ok, ha nem akkor újra vezérel.
-Ha a kód helyes, rövid hangjelzést ad.
-Aktiválásnál a 9-es gombot kell megnyomni, így megint vezérli a gomb bemenetet, és aha teljesül az aktiválás, kiirra hogy aktiválva, éledési idő 1p, ha nem teljesül akkor újra vezérli. És innen kezdődik előröl a folyamat.
A vezérlő AVR-es, tápot a riasztó szünetmentes részéről kapja.
Mivel sikerült lakásriasztóként beüzemelni, így a vezérlőt kicsit átalakítva dolgozom a következőm, ami ultrahang modullal kiegészítve autóban lesz, és az az ultrahang a belső teret figyeli.
Ha kell a rajz vagy a program, szóljatok.
(#) kila válasza puli122 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia! Minden érdekel ami a riasztódhoz kapcsolódik, szeretném utánépíteni.Üdv.kila
(#) puli122 válasza kila hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hello, pár napon belül várható a doksi itt, csak meg kell rajzolni a kapcsrajzot, mert az csak a fejemben van egyenlőre ,meg ilyenek.
(#) masters hozzászólása Máj 26, 2010 /

Úgy látom az eladó megmódosította a pdf fájt mert régebben benne volt a kapcsolási rajz is.
Még jó hogy akkor letöltöttem.
(#) masters hozzászólása Máj 26, 2010 /

Lehet azért mert a két panel nem egyezik meg.
(#) puli122 válasza masters hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Valóban nem egyezik ahogy a 2 weblap sem ( a régi amiröl a kapcsolási rajzosat szedtem meg ez. ) Gugli megtalálja a régit is.
(#) masters válasza puli122 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hogyan lehetne kiolvasni a pic tartalmat?
(#) puli122 válasza masters hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Sajnos sehogy, az eladó régebben árult csak pic-et, felprogizva, akkor volt 2700 Ft, Nemtudom ez még van-e.
(#) masters válasza puli122 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

ok

Várjuk a doksit.
Következő: »»   8 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem