Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   121 / 316
(#) ZSozsóó válasza praetorians hozzászólására (») Máj 22, 2010 /
 
Én nem tudom mi lehet, de pont ma nekem is csinálta. De csak egy pár kapcsolásig. Aztán elfutott a szent harag és szétszedtem. Méregettem, de persze nem találtam semmi hibát. megvárom, míg megint előjön, akkor szétkapom és kiderítem. De az egészet át fogom kanócozni, az már biztos mert a ferde szeműek nem semmi horror munkát végeztek vele. Lehet valami holdállástól függ a dolog
(#) Imre hozzászólása Máj 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Keresek rossz, üzemképtelen több lábkapcsolóval rendelkező vezérlőt. Mindegy, hogy milyen, csak legyen rajt legalább 4 lábkapcsoló. Teljesen át lesz alakítva, más célra kellene, mint amire való. Valami ilyesmire gondolok:

Bővebben: Link
(#) Bassmester hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Készen van a torzítóm
Ilyen lett:

torzi 2.jpg
    
(#) gking228 hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van, mint pár előttem szólónak. Szükségem lenne egy pár darab germánium tranzisztorra, és diódára. Hogy tudnék a legkönnyebben hozzájutni? Előre is köszi a válaszokat.

ui.: én sem ma kezdtem, megcsináltam pár effektet, és szerintem egész jók lettek. Ha van rá igény, rakok fel képeket
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Nagyon pofás lett, gratula! Várjuk a hangot
(#) ZSozsóó válasza gking228 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Hello!

Tegyél fel persze, jó látni házilag készített remekműveket, lehet belőle ihletet meríteni/gyönyörködni
Germánium tranyót ma már nem könnyű szerezni, esetleg régi japán zsebrádiókból, rádiókból...

Zsolti
(#) toca02 hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Sziasztok. Lenne egy kis gondom. Protoboardon összeraktam ezt. Annyi a különbség, hogy a VR2-t kispóroltam. Az a gond, hogy nem csinál semmit. Nem viszi át a jelet. Melyik a lehet a helyes rajz? Esetleg én nézhettem el valamit? Előre is köszi.

Még egy dolog. bc549c tranyót kaptam, azt tettem bele.
(#) ZSozsóó válasza toca02 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Hello!

Igazság szerint ennek mennie kéne, nézdd át alaposan. A VR1-et, ha tekergeted, akkor sem történik az ég világon semmi? Mert elvileg azzal kell "wah" -olnia, a vr2 a hangerő szabályozó...

Zsolti
(#) Longa György hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Hali.Találtam egy gyakorló erősítő rajzot.EL84-es csövem nincs ezért E236L-csövet tettem,avval építettem meg módosíttás nélkül.Nagyon szuper lett.Torzíttása és a tiszta hangja is csodálatos.Küldöm a rajzot és képet is.
(#) gking228 hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Szép munka! A trafókat honnan szerzed be? Én is szívesem játszadoznék csöves erősítőkkel, csak a trafótekeréshez nem értek...a kimenőtrafó meg pláne egy speciálisabb téma

Akkor megosztanám az egyik büszkeségemet. Találtam neten egy BOSS OD-1 gitártorzító szervizkönyvet. Mindent lemásoltam, gyári panelterv, gyári kapcsolás. Már csak egy festés hiányzik, és szinte összetévesztésig hasonlít majd az eredetire.
(#) ZSozsóó válasza Longa György hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Hello!

Adsz majd neki esetleg valami időtálló formát is? Esetleg már adtál is? Szerintem érdemes, meg egy két apró dolog, végcső fűtésvezetéknek összetekerése, huzalozás lerövidítése/átgondolása/kötegelése és szerintem hibátlan.
Én a kapcsolásba annyit kottyantanék bele, hogy megpróbálnék egy katód követőt tenni a második trióda után, hogy jobban lehessen hajtani a végcsövet, sajnos így relatíve nagy impedanciáról van hajtva, persze lehet ez cél is volt az erősítő tervezőitől, de egy kísérletet megér. Ha csőhöz nincs kedved, tegyél be egy IRF820at pl, oda tökéletes az is, remek source követő lehet belőle. Szerintem egy kísérletnek jó, végül is most még könnyen módosítható állapotban van, egy mosfet meg egy ellenállás nem nagy kunszt. Csak egy ötlet

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza gking228 hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Hali!

A végeredményre leszek majd kíváncsi! Miből csináltad a dobozát? No meg az áramkörről is dobj egyet Én anno a metal zone-t rajzoltam vissza egy eredeti példányról 1:1ben, meg az NF-1 et szervízkönyvről, de aztán le is tettem ezekről...Próbálgatni, tanulni jó dolgok, sok öröm éri az embert egy ilyen készítése során.

Zsolti
(#) gking228 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Hali!

Nálam az összes gitáreffekt elkészítése egy külön történet xD. A dobozokat számítógép-házból csinálom. Méretre vágom, lecsiszolom ahol kell, apum folyasztószerével lekenem, majd összeforrasztom a darabokat. Jó nagy türelem kell hozzá, nem egyszerű folyamat Sokat segít a Google tervezőprogramja, amivel 3d-be látható a készülő dobozunk.
Az áramkör...én még nem értem el a nyomtatós korszakomba, én kézzel rajzolom a nyákot. Ehhez az effekthez ráadásul nyákterv se volt, csak beültetési rajz.
A Bossarea Fórum-ban van egy topic, ahol megmutogatják az effektek belsejét. Onnan másoltam át. Mellékelek képet a torzítóm belsejéről. Nem szép, viszont van benne valami visszataszító. XD
(#) gking228 hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Amúgy ha érdekel valakit a kapcsolási, beültetési rajz, itt megtalálja.
(#) Bassmester válasza Longa György hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Hali!
Milyen kimenőtrafó kell egy ilyenhez? Azt is úgy csináltad, vagy bontottad valamiből?
(#) jampi hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Ha, valakit érdekel a Marshall modern-vitage class 5w-se, sematic. A kép minősége nem az igazi, de ellehet olvasni.
(#) DobraGab hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Sziasztok!
ez lenne a kérdésem.
(#) jampi válasza DobraGab hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Tessék, nagyon egyszerű, lehet hozzá PT 2399-es ic is venni hozzá a HQ videoban, potom 3111-ft-ért+ poti, kapcsoló, doboz,és az alkatrészek, stb.
De ha beirod a keresöbe az ic typusát ,rögtön beugrik minden, ezt kb 10másodperc alatt találtam! Nyák rajz-beültetés-alkatrészek

pt2399.pdf
    
(#) Longa György válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Hali.A kapcsolás máris módosult.Talláltam visszább a topicban torzíttó-hangszin rajzot az fogja hajtani a któdkövetőt.Ha jól működik kap árnyékolt dobozt szép előlappal és megy a kombóba.
(#) Longa György válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Hali.AET 453-as 100-ohmos trafója lett át tekerve de nem ez marad rajta.Ez 10-12 wattos PL500-as PP hez Készült.
(#) ZSozsóó válasza Longa György hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Húha, akkor nem is légréses?
(#) darknbass válasza DobraGab hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Szervusz!

http://www.generalguitargadgets.com/index.php?option=com_content&ta...mid=26

Abszolút minimális angoltudás kell. Ezek a rajzok elég hülyebiztosak - nekem is sikerült kibogoznom őket. :idiota: Bármelyik elektronikai boltban 3-4 ezerből megúszod az alkatrészeket. Háznak meg bármi jó.
(#) bourbonstreet válasza DobraGab hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Vagy keresd EWR -t. Olcsóbban megkapod a PT-t nála. De akár az egész kitet is.
Én ezt csináltam, működött pöccre:
Rebote delay
(#) magitor válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Én a 2.5 változatot építettem jó nagyon tényleg pöccre megy annyi plusszt adni kell neki hogy egy polaritásvédelmet egy dióval be kell szerelni mert az enyém előtte néha elpukkantak, pontosan a 7805 ös valamiért.
(#) Longa György válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Hali.Nem légréses.Próbára birta a gyűrődést.Már légréses csöves rádióból valóval próbáltam,de sovány,halk lett.Kicsi a mérete is.Van egy pár nagyobb de az ecl86-os illesztése lesz.
(#) ZSozsóó válasza Longa György hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Hali!

tesztre jó, de azért SE-hez légréses dukál Az ECL86 is jó választás, mert abban eleve van még egy trióda. Esetleg visszacsatolásra, beiktatható boost-ra illesztésre tökéletes!

Zsolti
(#) ZSozsóó hozzászólása Máj 27, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy marshall mg30dfx-et javítgatok, hát mit mondjak, alúl múlta minden képzeletemet ez a kis jószág. Amilyen szintű munka van benne, az még hagyján (féloldalasan beültetett kondik, nem is akkora raszter méretű cuccok, taknyolások ahol lehet), de ,hogy gyárilag óncseppek, meg pászma darabok a kábelekből zárlatokat okozzanak, az már egyszerűen felháborító. pedig made in india, nem is england, bár a szakemberek kvalitása kb azonos lehet. TDA2030nak látszik az igásló, szóval a 30W 4Ohmra feliratot is elég szkeptikusan fogadtam, de ez még FDD funkcióval, eleve nagyot esik a teljesítmény, de hogy a vég IC egy közös bordán legyen a - feltehetőleg a digit panel tápját előállító - stabilizátorral, ami így egy kályhaként üzemel, az már tényleg netovább. A trafó mérete még elfogadható, de a pufferek...mikroszkópikusak, a panelt kellett megnéznem, melyik lehet a puffer, mert volt egy pár kondi a táp és a végerősítő környékén. A tiszta csatorna hangja egész jó, azt kell mondjam, de a torz..hát az valami leírhatatlan. Pár perc sakkozás után azért lehet valami "értelmeset" kihozni, a contour potival lehet finoman hangolni, de a zizije az azért megmarad, hát tulajdonképpen egy ledes torzító...Nem vagyok elájulva tőle, a digit effektek teljesen tűrhetőek, ennyi pénzért azért nem rossz vétel, de azért megerősített abban, hogy attól, hogy rajta van, hogy marshall...még attól nem lesz az a szó eredeti értelmében vett marshall erősítő
Valakinek van valami tapasztalata ezzel a cuccal, vagy csak az én személyes tapasztalatom ilyen negatív töltésű?

Zsolti
(#) darknbass hozzászólása Máj 27, 2010 /
 
Halihó ismét!
Építem az mxr envelope filter másolatot és kérdésem lenne:
Az ic-k így jók? ott a rajzon ilyen kis karikával jelölik hogy kel,l őket rakni. Csak tippeltem, hogy így jók lehetnek, de nem mertem beforrasztani őket.

ef ic.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Hali!

Jó lesz. legközelebb kicsit azért világosabb képet dobj fel szerintem, nem túl éles a kép. A karika az 1es láb. Az IC-nél a félkör alakú bevágástól balra van az egyes. De ,ha egy adatlapot töltesz a googléból, máris láthatod!

Zsolti
(#) darknbass válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Köszi szépen. Próbáltam a legjobbat kihozni a fényképezőből. :\
Következő: »»   121 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem