Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   122 / 316
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Hali!
A gitárosunknak van egy ilyenje, a Fender stage-1000-es mellett... hát nem egy kategória, annyi biztos Nekem a tiszta hangja sem tetszik. Maszataos, "fénytelen", dinamikátlan, szemben a stage-1000 ütős, tiszta hangjával. Az okádék belső szerelésen én már meg sem lepődök ha Marshallt látok (Fender dettó). Pici trafók, ócska kondik, kaotikus "all in one" nyák :eeknoes:
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
SG-m nyak pikupján egész tűrhető volt a tiszta, nem nagyon vezérlődött túl, csak extrém esetben, persze nem azt jelenti, hogy vennék egyet Csak relatíve a torzhoz képest.. Az valami félelmetesen nem is tudom milyen...Én igazán azon lepődtem meg, hogy a sound king gyakorló kombóm belsejében nagyobb katonás rendben vannak az alkatrészek, mint ebben, nem igazán értem, hogy a marshall miért szorul rá erre, egyszerűen leégeti a saját márkáját. vagy esetleg ezzel akarja felértékelni a komolyabb cuccait?
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Nem tudom, hogy miért igénytelenkednek a gyártók... nem hiszem hogy sokat lehet ezzel spórolni, bár ki tudja. Egyébként a "drága" cuccok is tartogatnak meglepetéseket.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Egy 1959HW- be azért bele lehet nézni és az aztán drága, az biztos! Egy SLO vagy egy RECTO is elég igényesen meg van csinálva. Az új peavey-k meg engl-ek azért szerintem az általad említett meglepetés kategória, azokban lehet látni cifra dolgokat és megint csak nem olcsó dolgoknak nevezhetőek..
(#) darknbass hozzászólása Máj 27, 2010 /
 
Még egy kis segítséget kérek.
Az alábbi rajz alapján dolgozom, de én nem kaptam sehol 9lábas nyomógombot. Betudom kötni 6lábasra is? Esetleg led nélkül? Ha igen hogy kéne?
(#) bourbonstreet válasza darknbass hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Nem akarlak elkeseríteni, de elég nagy szívás ez az MXR envelope filter... Mindmáig az egyetlen kütyü, amit soha nem sikerült felélesztenem. Ha megnézed a "building report"-ot, sokan tépték már a hajukat miatta. Szerintem az IC-ket tokba tedd. A közvélemény szerint a Texas TI4069 nem jó bele, a Motorola működik. Én vettem vagy ötféle gyártótól 4069-et, egyikkel sem indult el. A tokban legalább tudod cserélgetni őket.
Aztán ha meguntad, szólj és mutatok egy másik verziót, ami egyszerűbb és működik...
(#) bourbonstreet válasza darknbass hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Hagyd a fenébe egyenlőre a kapcsolót, tegyél rá két jack aljzatot és próbáld feléleszteni. Mire beindul, lerajzolom...
(#) karpi válasza darknbass hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
LED nelkul .Az atkapcsolo mobil reszeire jon a bemeno illetve a kimeneti jack aljzat , az allo erintkezokre az athidalas valamint a kapcsolas bemenete es a kimenete.Vigyazni kell hogy ne csereld ossze a kapcsolas bemenet/kimenet bekoteset.

kapcsolo.JPG
    
(#) darknbass válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Jee Az a baj, hogy ennél a kilenclábasnál fogalmam nincs mi mit kapcsol, meg úgy amúgy se. Nemár, hogy nem megy, baromi sokat szórakoztam a beforrasztással, meg az anyagár... Muszáj mennie, mert emiatt szalasztottam el egy frankó envelope ajánlatot.
(#) bourbonstreet válasza darknbass hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Inkább lefotóztam...

tbp.jpg
    
(#) bourbonstreet válasza darknbass hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Én neked szurkolok!
Ha végleg meguntad, van a fiókomban egy működő Nurse Quacky panel. Magamnak csináltam, működik szépen, de azóta rockosabb vizekre eveztem, ott nem nagyon van rá szükség. Anyagáron odaadom + posta.
Milyen gyártmányú a 4069, amit beleraktál?
(#) darknbass válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Nem működik. Valami búg zúg ha kicsit mozgatom, de semmi. Csak a bypass. Elég elszomorító, de ma már nem szenvedek vele. Amúgy valami NXP logót olvasok az egyik 4069-en, a másikon nem látszik semmi - mert különbözőek. Hát, ha ezt tudom, akkor mást próbálok először.
(#) darknbass válasza karpi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /
 
Jaj, ezt a választ nem is vettem észre, köszönöm.
(#) gking228 válasza darknbass hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
A rajzon a kis karika az egyes lábat jelöli. Azokon az IC-ken amik nálad vannak, a félkör alakú mélyedéstől balra lévő láb az első. Szóval a válaszom Igen.

Légyszi, ha kész vagy dobj fel hangmintákat.
Nekem egy Dr. Quack envelope filterem van, azt nagyon szeretem. Elég egyszerű, mégis nagyszerű kapcsolás
(#) gking228 válasza gking228 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Ohhh, bocsi...látom már válaszoltak a kérdésre. Szóval nem az IC helyzete, inkább a márkája problémás. Szerintem is inkább keress egy könnyebb rajzot, a Nurse Quacky tényleg nagyon jó.

Ti honnan szerzitek be a 6 lábú true bypass kapcsolót?
Eddig egyszer vettem, egy tatabányai üzletben. Szó szerint aranyárba volt, ráadásul az eladók is kb annyit értenek az elektronikához, hogy a tranzisztornak 3 lába van, mégsem bárszék...

Honnan lehet a legolcsóbban beszerezni?
(#) darknbass hozzászólása Máj 28, 2010 /
 
Most már mindenképp addig ügyködök amíg nem szólal meg. Nálunk két helyen is van hatlábas. Ahol én veszem ott 480 forint, de nekem kilences kellene. Az eladók úgy néznek rám, mikor kilencest kérek, mintha szellemet látnának. Ugyanez a helyzet alumínium műszerdoboz téren. Csak webshopon találtam, szintén aranyárban.
(#) bourbonstreet válasza gking228 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Én itt Miskolcon egy elektronikai boltban veszem, kb ugyanezért a pénzért. A 3PDT kapcsoló tényleg egy vagyon, ezért találták ki a Millenium bypass áramkört, ami a DPDT kapcsolóval oldja meg a LED kapcsolását is.
A Nurse Quacky tényleg jó. Egyszer csináltam egy jazzgitárosnak, nagyon szerette. Állítható a bemeneti érzékenysége (mert ugye nem mindegy egy jelszinttel vezérelt szűrőnél, hogy milyen pickup hajtja meg), állítható a szűrő lomhasága. Ez utóbbi nagyon kellemes tulajdonsága, mert a pattogós funky-tól a wah-szerű lassú felfutásig állítható.
(#) Bassmester válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Hali!

Tudnál linkelni valami demót erről a Nurse-ról? Kerestem a yutubon, de nem találtam. Ez mire való konkrétan? Kompresszor jellegű cucc?
(#) bourbonstreet válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Ez egy "envelope filter" vagy szokták auto-wah néven is illetni. Hasonló a működési elve, mint egy wah pedálnak, csak a sávszűrőt nem a pedállal hangolgatod, hanem a bemenő jelszinttel. Érdekes hangja tud lenni, nagyon jó funky-s akkordkisérethez, de szokták basszusgitárhoz is használni.
Hangminta talán még megvan az otthoni gépemen, este megnézem, ha érdekel.
(#) bourbonstreet válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
De közben találtam:
Bővebben: Link
A Dr. Q-t nézd meg, a Nurse annak valami mutánsa.
(#) Bassmester válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
He-he... ez jópofa. Ez magától "hápog" ? Nem kell nyomkodni vagy tekergetni semmit mint egy wah-nál?
Jó ez az oldal
(#) bourbonstreet válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Aha, olyan az...
A pengetés erősségével is lehet játszani. Funky
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
"Chameleon " by Herbie Hankock a leghiresebb "autowah" -os szam Bővebben: Link

Ez egy "live" felvetel a studiofelvetel szebben szol.....( nem talalom csak egy csomo izlestelen elettelen utanzatot...hehe)
(#) bourbonstreet hozzászólása Máj 28, 2010 /
 
(#) Bassmester válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
Köszi a linket. Összedobok majd egyet kipróbálni.
(#) darknbass válasza bourbonstreet hozzászólására (») Máj 28, 2010 /
 
A doktorkjú electro-harmonix, nem mxr.

Ma-holnap újra nekiesek az mxr copynak... Hátha..

Lettek germánium tranyóim a fuzz factorybe. Szilíciummal is eszméletlen volt, így meg aztán főleg. többször nem nyúlok bele amíg nem rakok ledet hozzá. Ezek eredetileg atomfegyvernek lehettek tervezve.
(#) ZSozsóó hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Sziasztok!

Végre végső formát nyert a hibrid fejem, meg lassan a mikrofonom is, vettem fel velük, a jó öreg 12"os RFT-vel, nyárra remélem elkészül a komoly láda is, majd azzal leszek kíváncsi mit fog szólni.
Fej tehát zúgás/zizizés mentesítve, a miki kimenete meg most már trafós csatolású, egy line illesztő trafó van benne, valami modemben lehetett, kb 1:1 es áttétellel. Csodálkoztam is, nem ment a magas átvitel rovására, bár egy modemben azért szaporább jelekkel is találkozhat, de tartottam tőle.
Bővebben: Link
Játékért elnézést, fakezű vagyok én ehhez, mikrofon a szélen 45fokban a közép felé, gitár először híd pikup vol 5 -ön aztán 10 -en ,majd a nyaka pikup ugyanígy. Elég bright-os a beállítás, meg sajna a hsz is szélessávúbb, mint egy szokványos 12"os.

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Hali!

Gratula Nagyon jól szól. Tetszik ez a jó öreg RFT -hang. Ha lenne két ilyenem, nem is kéne V30 meg hasonlók.
Én meg azóta sem tudtam hangot felvenni a torzítómról, mert az a rohadék Ableton Live7-es össze van veszve a rendszerrel. Tudnál ajánlani valami letölthető progit ami használható? (ha igen akkor légyszi privátban)
A sárga Philips kondik, valóban nagyon jók. Egyszerűen észbontó különbséget produkál a Remix és Tesla stirókhoz képest. Tegnap teszteltem. Azt hiszem ezek után ragaszkodni fogok ehez a tipushoz és megpróbálok még beszerezni néhányat.
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Meg tudnád írni a felhasznált illesztőtrafó tipusát, vagy esetleg egy képet dobnál róla? Nem is gondoltam volna hogy a modemtrafók jók lehetnek mikrofonba...
(#) darknbass hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Nincs tippetek piezós rendszer építéséhez elektromosba? Milyen piezókat használnak? Vágom hogy lehet ilyen piezo csíkot venni akusztikusra, de marha drága. MEg elektromosnál mind a hat babához szoktak tenni ilyen piciket. Meg, hogy kell-e valami előerősítés, ahhoz kapcsolás tipp, ilyesmik. Régóta szerettem volna ilyet, de eszméletlen sokba kerül. Ilyen 5-10 ezres házi megoldás jobban tetszene.
Következő: »»   122 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem