Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
igen ez a sorrend és köszi
![]()
Szisztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a "Gyűjtemény/!kapcsolasok/audiotechnikai_rajzok_i/erositok/500_w-os_erosito_egyik_csatornaja" nevű erősítőt megépítette-e már valaki, és ha igen, akkor kb mennyiből jött ki és érdemes-e belekezdeni?
![]()
Szia!
Ha kezdő vagy, akkor kezdd kezdőknek való kapcsolásokkal. Sok pénzt, időt spórolsz meg, ha kezdésképpen nem egy ilyen nagy fába vágod a fejszédet.
Köszi a jószándékú figyelmeztetést
![]()
Kezdésnek ajánlok kettő, viszonylag egyszerű erősítő kapcsolást.
Köszi, de ezt mivel tudom megnyitni?
Segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy STK4192II-es icm nyákon(hifiböl) de nem akkar megszólalni csak ha nagy jelszintett adok neki de akkor is tor a bekötését már megtaláltam de akkor is ezt csinálja.Valaki megtudná mondani hogy mitt kellene vele csinálni hogy normálisan müködjön?
Már megvan, köszi! Tényleg elég egyszerűnek tűnik
![]() Lenne mégegy kérdésem: Van egy Sherwood AX-4050R típusú erősítőm, és olyan problémám van vele, hogy csak akkor szól, ha a jobb oldalát megemelem... Most egy élére állított rossz winchester van alatta ![]() Előre is kössz a választ! ![]()
Egyszerű és nagyszerű
![]()
Szimmetrikus tápegységről próbálod? Ha igen, akkor az is lehet, hogy az lehet, hogy az IC a rossz. Az alkatrészek (ellenállások) jók a panlelen?
Ic és az ellenálások jó a táp pedig igen szimetrikus
gyári az ic bemenetére egy KA22098-colt kötve(8lábú ic) lehet hogy azzal müködne csak?
A kimeneten hangszóró nélkül 0 Volt van a GND-hez képest?
igen nincs semmi bugá csak ha megérintem a bemenettet
Műszerrel, egyenáramú beállításban mérj a kimenetre. 0 Volt körüli értéket kell kapnod (hangszóró rákötése nélkül).
kimeneten tényleg 0 voltot méretem van
A "muting" (IC 6-os lába) hova van kötve?
Sziasztok!
Régebben megépítettem egy erősítőt , amellyel gondjaim voltak . Most viszont szeretném befejezni, ehhez kérnék segítséget . A mellékelt kapcsolást csináltam meg szépen szólt , csak kezdő létemre nem láttam hogy nincs benne rövidzárlat védelem, és szeretnék bele rakni . Olyan védelmet szeretnék amivel lehet 4-6-8 ohmon is hallgatni csak az a problémám, hogy ehhez nem értek valaki aki tud segítsen , egy kis elmélettel, hogyan is kell ilyen védelmeket tervezni , vagy el leírás erről a dologról sokat segítene. Vagy egy olyan kapcsolás amiben kb ugyanezek az alkatrészek vannak és a tápfeszültség is jó , meg a kimeneti teljesítmény is , de van benne védelem. Az erősítőhöz a tervet innen szedtem le :katt ide A segítségeket előre is köszönöm.
Biztosan valami érintkezési hiba. A mozgó alkatrészt nélkülöző ketyeréknek általában mindegy, hogy oldalára fekteted, vagy fejreállítod. A Te esetedben több hibalehetőség is van. Rossz forrasztás, amiben mozog az alkatrész lába, leesni készülő vezeték-csatlakozás, vagy a legrosszabb, a paneltörés, és azért érintkezik csak emeléskor, mert egymásnak feszülnek a vezetetősávok letört végei. Át kell nézni, megmozgatni a csatikat, vezetékeket, KIKAPCSOLT és konnektroból KIHÚZOTT állapotban :yes:
Sziasztok!
Lehet, hogy most egy nagyon alap kérdést fogok föltenni, dehát még kezdő vagyok: Hová kell kötni a hangerőszabályzó potmétert? A válasz előre is köszönöm.
A bemenetre. Szemben veled a poti, 3 lába lefelé. Bal szélsőt földre (GND), jobb szélsőre a bejövő jel vezetékét, a középsőre meg azt a vezetéket, ami továbbmegy az erősítőhöz, előfokhoz, stb. Sztereó poti esetén ugyanez, csak mindenből kettő van, kivéve a bal lábakat, ahova a GND-t kell kötni, azokra ugyanaz a kábel megy. Bővebben: Link
Gondolom tudsz vigyázni magadra áramütéssel kapcsoltba :
Ha kikapcsolt állapotban nézzed a cucost, nehéz meglelni a hibát. Larakod ahogy irod nem szól. valami szigetelt pálcával finoman turkálod, nyomkodod és megfogod találni a pontot hol jön meg a hang . Ott nézelödj
Köszi mindenkinek a tippeket, még ma megnézem!
![]()
Nekem
ez a biztosíték kell?
Hello.Olyan mitől lehet hogy egy 2*20Wos erősítő sokkal szebb mély hangot ad egy hangszórónak mint a 100W mono?A hangszóró azonos.A 100W tranyós a 2*20W IC.
Rosszabb a frekvenciamenete. Kicsi az erősítése a kisebb frekvenciákon a 100W-osnak.
Aha.És ha egy ilyet berakok a 100W bemenetére akkor meg csak a mély hangokat fogja erősíteni ugyen?
Csak egy valamit nem értek.A beültetésin van egy led ami a kapcsolásban nincs feltüntetve.Mi a szerepe?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |