Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a hozzászólásokat.
Csak egy gyors élménybeszámoló: Néhány hete tettem fel a padlásra egy új TV antennát (eddig nem volt), beállítottam és azóta jó is a vétel, folyamatosan. (Végül úgy döntöttem, hogy én magam szerelem fel.) Kezdőként néhány tapasztalat: - az antennát érdemes kb. az adó irányába fordítva beállítani (én először ráállítottam találomra az első jelre, amit be tudtam fogni; mint kiderült, ez valami visszavert jel lehetett, mert kb. 2 nap múlva megszűnt), - a régi koax kábel, amivel a kábeltévé jött le eddig, nem tűnt jó minőségűnek (nemigen talált rajta adást az USB-s tuner, emellett vékony is volt és lötyögött rajta az F csati), így azt ki kellett cserélnem. Azóta a vétel erőssége kb. 50%-os, a minőség pedig folyamatosan 100%. Sajnos ritkán így is előfordul, hogy 1-2 kép erejéig kockás lesz a megjelenítés, de ez belefér. A kábeltévét már le is mondtam. Ezáltal a befektetés pár hónap alatt megtérül. A HD adásoknak meg tényleg olyan jó a minősége, hogy odaszögezi az embert a TV elé. Persze ehhez olyan megjelenítő kell, ami legalább HD Ready.
Üdv
Stadi Örülök hogy sikerült a kérdést megoldani saját erőböl. Az esetenkénti kockásodás származhat reflexió miatt. ( Milyen a repülőgép forgalom? ) Van a BOX-on kártya fogadó hely? Az automatikus keresést melyik csatornántól kezdi? Üdv M-V
Repülőgép forgalom van, lévén nincs messze Ferihegy, de itt a ház felett és a közvetlen közelben (pár km. lehet, zaj nincs) nem repkednek, maximum ritkán 1-2 légcsavaros kisrepcsi fordul elő. Ha - ahogy a madarak csiripelik - egyszer majd növelik az adóteljesítményt, akkor megszűnhet ez a kockásodás probléma?
Set-top box nincs, egyelőre számítógépes tunerkártya van, illetve hamarosan átállok másik gépre, ahhoz lesz az USB tuner, amit az antenna irányba állításához már használtam.
Egy jó tanács, ha antennát szereltek fel kültérre, akkkor jol kenjétek körbe gépzsirral minden csavart, minden érintkezési felületet, koax bekötési helyét stb a korrózia elkerülése miatt. Pár éve egy 20-30 éve felszerelt antennát szereltem és mint a gyári úgy nézett ki a zsír miatt, és símán bele tudtam kötni az uj koaxot. Közben sorban hajigáltuk el a régi rozsdás nem zsirzottakat.
Üdv
Stadi Nem feltétlen kell hallani a repülőgép hangját! A Ferihegyi légtérben mozgó gépről visszaverődés jöhet létre a vételi helyen, az antennák függőleges sugárzási irányából adódóan. ( analóg vételnél szellemkép formájában látható ,a digitális jelfolyamban ez jelkimaradásban jelenik meg ) Ezen az adó teljesitmény növelése nem segít, mert a reflektált jel is nagyobb. ( lokátorok is a visszaverődést használják a cél megjelölésre) A térerő kijelzés relatív érték a lehető legnagyobb érték beállítására kell törekedni. A képminőség értéke esetében a %-os arány a döntő ,ami a használható képek és az eldobott képek aránya. ( más kérdés, a feldolgozó szoftver , mennyire akarja a terméket jobbnak itélni egy másik eszköznél ) Üdv M-V
Sziasztok! Használ valaki dvbt-szobaantennát?Tipusra,tapasztalatokra lenne szükségem.Debrecenben,légvonalban az adótól kb.6km-re lakom!
Üdv!
Jó esély van rá hogy működni fog, én Zalaegerszegen nagyobb távolságból stabilan nézem a MinDig-tvt erősítős szobaantennával. Sőt az MPEG2-s ORF csomag is jön vele.
Üdv!
Tudná valaki pár szóban (tömbvázlat, folyamatábra formában) vázolni a digitális tévézés menetét, lényegét? Köszi!
Itt nézz szét:Bővebben: Link
Köszi a linket!
Bár, ez inkább reklám anyag, mint valami ismeretterjesztő leírás.
Szia!
Ismeretterjesztésileg:DVB-T Angolul:DVB-T angol Hasznos oldal:frekvencia.hu Sok fórumon is olvashatsz a témában, a kulcsszó a DVB-T. Fontos, hogy Magyarországon MPEG4 tömörítést alkalmaznak, nem MPEG2-t a digitális adásoknál.
Egy magyarnyelvű fórumon idegen nyelvű linket megadni …
Mit is mondjak?... Miből gondolod, hogy én vagy más nem tudja kezelni a keresőt? Fogalmazhatunk úgy, hogy gőzöd nincsen? Nem baj. Nekem sem.
Ne haragudj, ha megsértettelek nyelvi identitásodban. Még egyszer: bocsika
Gondolod, hogy poén volt?
A butaság teteje, hogy már egy krumplilevest receptjét is már csak angolul tudnak feltenni egy magyarnyelvű fórumra. Induljunk ki abból, hogy semmilyen idegen nyelven nem beszélek. A „Gugli” már kínait is emészthetően fordítja. Minek a rongyrázás? Viszont, aki semmit nem tud, annak a világ összes nyelve sem ér semmit. Egyébként a magyarnyelvű linknek sem volt köze a kérdésemhez.
Magyar nyelvű szakmai oldal, és benne hasznos doksik:Híradástechnika. Az oldal keresőjébe írd be, hogy DVB-T, és így még több cikkhez juthatsz hozzá.
Remélem ez a link már kielégíti a kívánságod. Kulcsszó a kereséshez, így még több infót szerezhetsz:dvb-t felépítése
Még csak annyit, hogy a Google segítségével kapartam össze az utóbbi találatokat kb. 10 perc alatt, a DVB-T kulcsszóval, magyar nyelvű találatokra szűkítve.
Sziasztok!
Az Alcor DTV-1000 USB-s MPEG4 HD DVB-T vevőről mi a véleményetek? Megéri 9-10 ezerért? Debrecenben egy négyemeletes tégla építésű társasház 4. emeletén van ezzel normális vétel? Mert itt Debrecenben van DVB-T adó.
Nekem ilyenem van, tökéletesen működik, Win7 64 bit op. rendszer alatt. A debreceni vételi lehetőségekről nem tudok nyilatkozni, de általánosságban annyit mondhatok, hogy kisebb teljesítménnyel sugározzák mint az analóg adást, tehát hacsak nem vagy nagyon közel az adóhoz, akkor a hozzá adott kis botantennával nem fogsz venni semmit.
A procit mennyire eszi?
Mert te milyen antennával használod? A fizetős kódolt csatornákat valahogy ki lehet játszani?
Egyszerűen, akkor mi kell ahhoz, hogy beállítsam nagymamáméknál a digitális vétel?
Adott egy HD LCD TV (nem FulHD), ami támogassa a DVB-T vételt, úgy tudom MPEG2ben. MPEG4el eddig nem találkoztam. No most a probléma, hogy a horvát földi adások áttérnek digitálisra. A TVn sikerült megtalálnom a digitális adásokat, viszont csak néha van kép. Valószínűleg kell másik antenna. Lehet másik kábel is. A digitális az analóg frekvenciatartományába esik, csak sűrűbb a kódolása, ha jól értem. Tehát a szokásos antennákkal lehet próbálkozni. Ha jól értettem, Magyarországon jelenleg nincs MPEG2es sugárzás? Akkor ne is próbáljam megfogni. ~100km van a magyar határig. Horvát kicsit közelebb. Erre ismeretes magyar antennák függőleges polarizációjú ilyen 3*2méteres darabok voltak, amiket most már nem használnak, mivel áttértek azóta más frekvenciára (10-20éve volt használatban). Nagyméretű antennák erre nem ismeretlenek. Már megint oda jutunk, hogy külön szereljük be a TVbe a magyar adásokat Semmiféle előfizetés nincs, van most már digitális műholdvevő, meg nagymamáméknál adott a DVB-T vevő. Ha sikerül náluk beállítani, lehet beruházunk egy külső digitális vevőre. Javítsatok ki ha valamit rosszul értettem.
Szia!
Magyarországon MPEG4-es adásrendszer van, tehát kell venned egy MPEG4-ben működő set top boxot. Ezen kívül kell még egy nagyon jó tetőantenna, az adó irányába fordítva. Horvátországi viszonylatban a nagykanizsai és a pécsi adók jöhetnek számításba. Adások csak az UHF-sávban vannak. Frekvenciák
Nem horvátból vagyok, csak a horvát adások álltak át.
Akkor azt mondd meg, hogy hol kellene vételezni a magyarországi adásokat.
Idézet: Ezt Te hogy értetted? „~100km van a magyar határig. Horvát kicsit közelebb.”
Kicsit közelebb van a horvát határ, mint a magyar.
Szeged légvonalban talán a legközelebbi. Újvidék mellől, Szerbiában.
Újvidékről reménytelen a földfelszíni vétel. Műholdas megoldásban kell gondolkozni.
100 km az nagyon sok, Ezen a linken megtalálhatod a magyarországi adók listáját, analógot, és digitálist is. Keresd meg a legközelebbi nagyadót (esetleg Csávoly), és azzal próbálkozz. Nálunk a földfelszíni digitális adók az EU irányelveinek megfelelően MPEG4 rendszerűek, ha a TV alkalmas a vételére, akkor megasan elhelyezett UHF Yagi antennával próbálkozz, ha a TV nem alkalmas, akkor sajna kell egy Set-Top box.
MPEG 2 csak a kábelTV, és a műholdas TV -nél van használatban.
Core2duo 3GHz, és nincs érezhető lassulás, saccra 15-20% alatt marad, de nálam mindig fut más is közben. Tetőantennával használom, és néha még így is gyenge a jel, kockás lesz a kép. Bár az is igaz hogy elég hosszú a kábel és van benne elosztó is, ha azt kiveszem akkor tökéletes. Nem tudom hogy lehet fizetős csatornát nézni vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |