Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7375 quad

Témaindító: Kovidivi, idő: Márc 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 15
(#) Dempsey válasza kenikl hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia!
Ha nem használod a standby funkciót akkor a 7 es lábat (standby) kötsd fel egy 10kohm-os ellenállással a pozitív tápfeszre!

Üdv: Dempsey!
(#) kenikl hozzászólása Nov 20, 2009 /

Hali!

Légszerelve bekötöttem de sajnos egyenlőre még mindig nem szólal meg.

Van esetleg más ötleted?

Üdv.: Kenikol
(#) titi válasza kenikl hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Hali!
Neked is csak azt tudom mondani, amit hajospeti-nek.
Bővebben: Link

Szia!

Az a gond hogy én tükrözve csináltam vasalásos technikával a nyákot.

De köszönöm a segítséget esetleg ha van valakinek valami egyéb ötlete azt szívesen várom!

Kenikol

Látom nem érted...
Akkor elmondom még egyszer, nem jó a nyákod!
Nézd meg légyszíves, hogy az IC-d 6-os lába hová megy, és nézd meg a kapcsolási rajzot, hogy hová kell mennie.
Hátha akkor leesik, miről beszélek.
De ha megfogadnád azt a tanácsot, amit hajospetinek is írtam, akkor látnád a különbséget.
Erről beszélek:
Idézet:
„Hasonlítsd össze a a nyákodat az általad linkelt oldalon lévő nyáktervvel, akkor talán megérted, mire gondolok.”

Sziasztok!

Megépítettem a nyákot újból tükrözve. Csak megint elakadtam, mégpedig ott hogy magában élesztve az áramkört most már a LED se világít alaphelyzetben. Mikor tápot adok neki felvillan 1 másodpercre aztán semmi. Az IC nem melegszik.

Vetnél rá egy pillantást ha megkérlek, bocis még elég kezdő vagyok az erősítő építésben.

Előre is köszi.

Kenikol
(#) Bassmester válasza kenikl hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia!
Mi a szerepe annak a lednek? Mértél áramfelvételt? Ilyen "felvillan", "nem melegszik" jellegű adatok alapján csak találgatni lehet. Linkelsz egy kapcsrajzot és egy nyáktervet?

Hali!
Először is nézd át a forrasztásokat, hátha valamelyik nem jól érintkezik.
Mi az az ellenállás a forrasztási oldalon?
Ugyanazt az IC-t használtad, ami az előző nyákban is volt?

szerk: Ja, és kötöttél rá jelforrást, és hangszórót? Mert a képekből ez nem derül ki.

Sziasztok!

Igen ugyan azt az IC-t használom, de az egyik hangszóró kimenetelnél mérhető egy minimális feszültség szóval elvileg az az oldal jó lehet. Nem kötöttem még rá hangszórót sem bemenő jelet. A kapcsolási rajz az ugyan az amit az első oldalon is linkeltek.
A LED elvileg egy visszajelző lenne.
A forrasztási oldalon lévő ellenállás a stand-by lábat hivatott kiiktatni, ha azt nem használja az ember akkor egy 10K ellenállással a Ut-re kell kötni.

Forrasztási hibát nem leltem eddig.

Kenikol

http://elektron.uw.hu/elektro/hang/tda7375/tda7375.htm

Ezt készítettem el tükrözve vasalással.

Mennyi az a minimális feszültség?
(#) kenikl válasza titi hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Szia!

40mV

Ha valóban csak annyi, akkor szerintem nyugodtan köss rá jelet, meg hangszórót, és lássuk szól-e?!
(#) hajospeti hozzászólása Nov 20, 2009 /

Hello!

Azt jól látom, hogy az SB lábat rákötötted a +12-re 10K ellenállással 2X is? Annak a lábnak egyébként 5V kellene.
(#) titi válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Hali!
Mi újság a tiéddel? Megy?
(#) hajospeti hozzászólása Nov 21, 2009 /

Nem! Azt gondolom, hogy ha nem 12-t hanem 5-t kötök az sb-re akkor menni fog, de mivel nincs itthon szabályzóm nem tudom kipróbálni. Ha azzal sem működik, akkor kiméretem az IC-m, hogy egyáltalán működik-e, mert lehet, hogy nem esett jól neki a 12V és a tükrözött panel.
(#) titi válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Szerintem nem a 12V a hiba oka, mert ha megnézed az IC adatlapján lévő nyákterveket, ott is a + tápra van kötve a 7-es lábon lévő 10k ellenállás.
Inkább a fordított nyák miatt olyan helyre is került táp, ahová nem kellett volna.
Akkor valószínű, hogy kenikl kollégának se lesz jó az IC-je.
(#) hajospeti hozzászólása Nov 21, 2009 /

Az IC adatlapján lévő táblázatban van bent: Play mode: 5V
De valószínűleg az IC a hibája.
(#) kenikl hozzászólása Nov 22, 2009 /

Hali!

Nos megnéztem rákötöttem a jelet meg a hangszórót a nyákra a következő lett a végeredmény:

Az egyik oldalon ahol a feszültség is mérhető a hangszóró kimenetelénél, ott statikus bugás van semmi zenei hang nem jön ki, a másik oldalon még búgás sincsen hozzáteszem ott alaphelyzetben sem lehet mérni még minimális feszültséget sem.

Sajnos többre nem jutottam lehet hogy meghalt szegény TDA.

Ha eszetekbe jut még valami szívesen várom az ötleteket.

Üdv.: Kenikol
(#) titi válasza kenikl hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Hali!
A fordított nyák miatt az IC 9-es lába, ami a jelföld, a 10k-s ellenálláson keresztül + tápot kapott, továbbá a 6-os láb, ami eredetileg egy kondin keresztül a földre megy, az 1k-s ellenállás, és a LED-en keresztül szintén + tápra került, és valószínű ez megölte az IC-t.
De jobban akkor lehetne megérteni a történteket, ha ismernénk az IC belső felépítését.
A lényeg, az IC minden bizonnyal meghalt.
(#) hajospeti hozzászólása Feb 9, 2010 /

Hali!

Na nekem meglett! Sikerült!
Már csak egy problémám van:
Halk. Mármint szépen szól olyan kényelmes hangos, de ennél bőven erősebben is szólhatna. Valaki akinek megvan ez az erősítő, neki milyen? Vagy hogy lehet ezen segíteni?

5A-es a táp amit rádugtam...
Előre is köszi!
(#) Dempsey válasza hajospeti hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szia!

Én egy 12V-os 200W-os számítógép tápról járattam és 2 db 180W-os hangfalat hajtottam meg vele. Kicsit meglepődtem hogy milyen jól szól. Szóval nekem jól működik.
(#) hangszoros válasza fureszk hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Nem szimpi, mert kicsi az árama. Azokat kell preferálni ami tud 7-8A-t
(#) banyaiakos válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Nem értem mire gondolsz. Hol folyna 7-8A?
(#) hajospeti válasza Dempsey hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Na most rádugtam én is egy sz.gép tápot 350W-osat. De ugyanaz, még egy fikarcnyival sem hangosabb, kár...
(#) Tron13 hozzászólása Máj 10, 2010 /

Sziasztok. Van egy csöpp problémám nekem is. Van egy rádióm a kocsiban amelyben egy TDA7370 van és ki akarom cserélni TDA7375 re. Katalógusból összenéztem a TDA7370-et és a TDA7375 öt. Nagy különbséget nem láttam. A hétvégén ki is forrasztottam a régieket és kicseréltem az újra. Az a probléma merült fel, hogy semmi muzsika nem jön. Nagy lett a csend.

Megelőzve a kereszt kérdést: A hűtést megoldottam. A gyári TDA7370-es hűtését használom + két kismértű ventilátor.

Valaki meg tudja nekem mondani mi annak az oka, hogy kicseréltem a két TDA-t és sűrű csend lett?
(#) tatabike válasza Tron13 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nem tudom, mekkora gyakorlatod van a kiforrasztásban. Nem lehet, hogy feltéptél valami forrszemet, vagy megszakadt a fólia valahol? Elég kényesek ezek a gyári nyákok...
Lábkompatibilis a két IC, ha nincs semmi gond, akkor mennie kellene zokszó nélkül... :yes:
Szerk.: Esetleg a rádió pontos típusa jól jönne, hátha van valami okosság a kapcsolásában, bár ezt kétlem.
(#) Tron13 válasza tatabike hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Köszönöm a gyors válaszodat. Nos elvileg nem ronthattam el és nem téptem fel a forszemet sem mert a régit visszatéve hibátlan eredményt kaptam. TDA7370B vel teljesen jól megy. Lehet a B jel a probléma?

A cucc egy Dension Dh-100ix. Magyar gyártmány.

Mit jelet a TDA7370B végén a B jel?
Mi a 10 es lábon lévő Clip det illetve a diagnostics?
(#) tatabike válasza Tron13 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A clipping az azt jelenti, hogy túlvezérléskor az IC azon a lábon 'értesíti' a rádiót, hogy túlhajtották. Azt hiszem, ez áramvezérelt funkció, legalábbis az adatlap szerint. Ha minden oké, akkor a 7375-nél 90uA van a lábon, túlhajtáskor meg 160. A 7370B-nél ugyanezek az értékek 100 illetve 190uA. Lehet, hogy ez a baj. A 7375-nél 0.7 voltot is ír a 10-es lábra, a 7370B-nél ilyet nem említ...
(#) Tron13 válasza tatabike hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Esetle egy online tel csevegéssel nincs kedved megvizslatni a dolgot? Megadom a számom megcsörizel és visszahívlak. Pillanatnyilag minden a rendelkezésre áll elvileg ami segíthet. A cucc itt elöttem darabokba és rögtön kettő van belőle, hogyha hibáznánk. +36306018049 csörr és visszhívlak.

Előre is Thx az eddigiekrt is.
(#) Tron13 hozzászólása Jún 1, 2010 /

Tisztelt Fórumozó guruk!

Továbbra is várom, hozzászólásaitokat, hogy miként vélekedtek a kérdéssel kapcsolatban:

TDA7370 et cseréltem TDA7375-re és nem szól.
Miért?
Következő: »»   8 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem