Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Jól van na, kérek priviben egy címet és hogy mire van szükséged. Csak 3-as csavarom van, tehát süllyesztett vagy sem illetve milyen hosszúságú kell? :yes:
privi ment
Amúgy Barna, ilyen csőből nem akarsz órát készíteni?
Remélem, nem OFF! Tegnap vettem 10db. M6x75 csavart, 20db. M5-6 önz. anyát, 20db. 5-6-os széles alátétet-mind rozsdamentes - 600,-Ft- ért a Róbert K. krt, és Csata u. sarkánál, neten sajnos nem találom a céget. Bárhol máshol ezek sokkal többe kerülnek.
Üdv!
Gyönyörű mint az összes kijelző cső, de van három projectem függőben (ZM1000, ZM566M, Z573M) ezeket csak össze kéne dobni egy nyugodt délután / darab és több mint 10 órára való csövem ezekmind nixie-k, szóval ellent kell hogy álljak
Szerintem ez az a hely ahova én is járok három éve és amiről már vagy háromszor leírtam hogy ami itt nincs az sehol sincs :yes:
www.nagycsavar.hu
Én is több éve ismerem őket, gyorsak, udvariasak, stb. érdemes tudni, hogy az épület Csata u.-i oldalán van a szerszámboltjuk, itt is olyan nincs, hogy nincs!
Üdv!
A ZM1000 gyönyörű cső, az egyik legszebbnek találom, az IN18 után! Ezt a a csövet (IV-12) 600Ft-ért vettem egy fórumtárstól újonnan! Mivel csak kettő db van belőle, valószínű, hogy hőmérőt fogok belőle készíteni! Mivel én a VFD színvilágát kedvelem jobban, én abból rakok össze órát, 6db NEC LD8035-ből.
Sok szerencsét az épitéseidhez: Müszi
Ismeri valaki ezeket a kondikat? Egy csöves szkópban voltak, milyen minőségű lehet? Elképzelhető, hogy jók még? Francia gyártmány. Mivel 500V-osak tudnám használni az SE-ben. Csak kérdés, hogy kiszáradtak-e...
Sziasztok kicsit fel vagyok akadva...de nem is kicsit épitettem egy csőves erősitőt látványra hanzásra nagyon tetszik...........de itt jőn a de nem tekertettem hanem vettem egy kimenő trafót a lomexnél 6h13c csőhőz de a kimenő teljesiménye elég karcsú úgyhogy ehatárhoztam hogy tekertetek egy jobbat de hiányoznak az adatok ebbe a kapcsolásba az a trükk hogy nem kell ellenütembe tekerni .nagyon megkőszőnném ha valaki tudna őtletet adni.Előre is köszönöm
Bizony-bizony, apró imbuszkulcsok stb :yes:
Írtuk korábban, hogy a Lomexben árult kimenők elég kicsik és nem kellően osztottak. Annyiért amennyit elkérnek értük már rendesen megtekert trafót is lehet csináltatni.
A kép alapján azt hiszem, hogy jócskán öregek(pl.a MF jelölés szerint 60-70 évesek), de óvatos formázással lehet, hogy felélednek.
Üdv!
A zöld NRK ellenálásokra gondolsz ? Óvatosan !
Tudnak jól szóni, de nagyon le kell vizsgálni, mert sok a megynyúlt, zajos, torz A papir kondikkal is
Sziasztok!
A mai napon elkészült a GU81M PP tápegység panelje A4-es lapra fért fel Képek holnap. De van egy problémám is: A kimenőterafónak is toroidot szeretnék ugyanarra a magra mint a böhöm nagy hálózatit, tudtam még szerezni 2 ugyanolyan toroidot 3000W osat. Főleg helycsökkentés, hatásfok növelés és költségtakarékosság miatt szeretném toroid magra megtekerni a kimenőket, mivel ahol érdeklődtem cég, ott 80000Ft/db árban készítették volna el, ami horribilis összeg. Én pedig 10000 Ft/ darab áron vettem a komplett 230V/3x33V 42A-es toroidokat, amelyek vasmagját szeretném használni kimenő vasmagjaként. A kérdésem az lenne hogyan méretezzem a tekercseket, mert hiába keresgéltem google-ban, semmi használhatót nem találtam toroid kimenő trafó méretezésről. Ha valakinek vannak képletei vagy számításai toroid kimenő trafó méretezéshez akkor azt nagyon megköszönném.
Igazad, van, ez gitárhoz készült ( 60-70 Hz "számított" fa) ... mindig elfelejtem, hogy én igénytelen vagyok :nemtudom:
A Laney Supergroupp fej orgona, basszus, ének, és gitár erősítésére készült a hatvanas évek végén .. 60 W, kb 16 cm2-es kimenő ... a 100 W-osé sem sokkal nagyobb .... úgy dörrent rajta a 42 Hz-es E húr a basszusgitáron, hogy csuda... de még a H húr is (39 Hz) ... elektromos zongorát is erősítettünk vele, a szubkontrabasszus A sem szólt halkabban, az egyvonalasnál ..
Kicsi késéssel bár, de tegnap elindultak az Amphenol aljzatok
Én ismerem, valószínűleg már elnyűttek ... próbáld meg formázni őket ! ezek az elkógyártás hőskorából származnak, csűcsminőségre ne számíts ! ( pedig milyen szépek is ezek az axiál elkók, pláne ezek a papírcsövesek ... ) .. Horror áron ma is gyártanak axiális elkókat kifejezetten vintage kinézetű ( belnézetű? ) erősítőkhöz (klónok), és restaurálásra ...
csak megjegyzésként : van olyan 8 mikrofarád / 500 V-os elkóm - szintén axiális, zöld papírcsőben, az '50-es évek végéről -, amit ha marokra szorítok, kilóg két oldalt a kezemből, és csak 8 mikrofarád ... azt hiszem Ducati, vagy El-Cap gyártmány, de valami olasz .. ) hasonló méretű, de már "natúr" alumínium az 1000 mikorfarád / 10 V (!) a '60-as évekből, ez már talán Remix - bár lehet ez is olasz ... valahová el vannak ezek téve, pedig használhatatlanok ( csere miatt "termelődtek ki" ), de nem szeretem kidobni az ilyen holmikat...
Sajnos ezek a kimenők elég karcsúak , kapásból tekerni,tekertetni kellett volma !
Idézet: Ezek szerint ez valami se ? de akkor hogyan ez a sok cső , a kapcsolásról lehet tudni valamit.Meg egy jobb minőségű képet tehetnél föl mert ezen csak pacákat látni .„ebbe a kapcsolásba az a trükk hogy nem kell ellenütembe”
Húha! Ez nem tolerálható árkategória már!
Én azon is gondolkodnék, nem lehet-e több kisebb egységből összerakni, azok talán nem ilyen brutálisan drágák. Persze a toroid ötleted sem rossz, sőt!
Rozsdamentes hatlapfejűből lehet gyártani ilyet:
(Nem kevés munkával, de megéri...)
Szerintem ITT tehetnél egy próbát, múltkor vettem egy kis trafót náluk, korrektek, nem tudom, kimenőt vállalnának-e, ill. mennyi lenne, ha viszed a magot. A képekre kíváncsi vagyok.
Mérd meg ESR-re, szerintem már nincsenek a top-on.
De ki ne dobd, tedd el mint érdekesség. 450V-os kondikat a lomex-től, vagy axiál elkót az etronic-parts-tól tudsz rendelni.
Ment tegnap a két Balaton KF .. nem tudom milyen állapotban van, nem vettem ki a serlegből.. én "Zakk Wylde"-tól kaptam, a Balaton maradékait, amiből a kis kombóját csinálta
Csak a kisebb hálózatit rendeltem meg, mert az tolerálható árba esett, bár az se olcsó. Az jövőhét csütörtökre lesz készen kb.
Azután már tényleg csak a kimenőket kell elkészíteni. a 2 vas + az eredeti szekunder tekercsek 3-as CuZ huzalja már adott Már csak a primer huzal keresztmetszetét kell kiszámolni, milyen vastag kell, és a menetszámokat, azután már tekerjük is
Megmérni nem tudom, nincs hozzá műszerem. Az '50-es évek elején gyárthatták őket mert több alkatrészre is rá van írva ami ebben a szkópban volt. Szétszedtem kettőt, valami fehéres szappanszerű anyag van benne és eszméletlen büdös. Használni már nem fogom.
Valóban megéri :yes:
Bár én imádom az imbuszcsavar látványát, olyan profi külsőt kölcsönöz még ha nem is ezen múlik!
Szerintem is szépek az imbuszcsavarok.
Meg persze a látvány sem másodrangú,sokat dobhat a design-on egy szép dobozolás, szép csavarokkal.
Egy esztergályos rozsdamentes rúdanyagból is készít ilyet.
Ugy néz ki a helyzet hogy sikerült minden apróságra rájönnöm a segítségeddel !
Deszkában beüzemeltem a GU50pp egyik oldalát , mert már csak a dobozolásra vár? Gyakorlatilag kész minden alkotó eleme , csak a szasszi festés utáni száradására várok ami ebben a borongós időben lelassult. Már reggeltől nyúzom , eddig azt látni semmi gondom nem lessz vele minden a terv szerinti , bár a hangzásvilága az olyan GU-us . [/OFF] Barna látod az a szép nagy hálózati újra éled ![OFF] |
Bejelentkezés
Hirdetés |