Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   116 / 564
(#) Csölle hozzászólása Jún 2, 2010 /

és itt
(#) Csölle hozzászólása Jún 2, 2010 /

meg itt is
(#) cimopata válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nagyon jó lett, gratulálok
Jó lenne, ha már én is itt tartanék.

Méreteiről mit kell tudni?
(#) erdgab válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Le vagyok nyűgözve,nagyon tetszetős és szép a gép,a munkád is,leld örömöd a használatában! Számomra külön öröm,ha egy fórumtársnak ilyen sikerélménye van,köszönöm a képeket.

cimopata! szerintem 10-11x18-20x28-30 cm lehet a mérete és olyan 6-7 kg ,csak saccoltam.
(#) kralikandras válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Gratulálok szép munka - kicsit irigy is vagyok-további sok hasonlót!
(#) Csölle válasza erdgab hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Szia Gábor ,elég jól saccolsz.Pontosan 12x20x31 cm és 5,2 Kg.Még annyit szeretnék hogy nem -e dolgozott valaki IR2110-es meghajóval,mert gondolkodom rajta hogy egy invertert késziteni és a PWM-et TL494 vagy UCC28089 -el,előre is köszönöm.
(#) cimopata válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Üdv!

Pont most tettek fel egy rajzot
Bővebben: Link

Valami hegesztőnek szánhatták eredetileg.

Egyébként IR2110 nagyon jó választás.
(#) Ge Lee válasza cimopata hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nem csak szánták hanem az is. Erről koppintottam én is az enyémet, csak az IR helyett jobban bíztam a trafós meghajtásban. Meg is hálálta.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Azért van egy kis baj! Vagy a gép nagyon kicsi, vagy a fül túl nagy...
(#) Csölle válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

A tiéd biztosan szebb (lesz),de nekem ilyen volt a fiókba.
(#) kiralyz válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Jó lett, ha otthon leszek, megállok megnézni.
(#) (Felhasználó 46585) válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Majd egyszer... egyébként, csak viccnek szántam...
(#) vottokar válasza Csölle hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Végre megint egy jófajta épített inverter. Ha az enyém nem igazán akar mostanában kész lenni, legalább ti viszitek a prímet. Gratulálok, jó munka.
(#) erdgab válasza cimopata hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

A linken lévő rajz egy 100A gép rajza,egy másik fórumról,Tab kolléga alkotása,az első példánya még egy cipős dobozban ketyegett kerítés hegesztés közben.
(#) Csölle válasza erdgab hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Gábor valamilyen rajz esetleg lenne?Megköszönném.Csak kiindulásnak,a PWM -et nem tudom kiolvasni hogy milyen.Nagyon tetszik,jól néz ki.
(#) cimopata válasza erdgab hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Akkor már csak azt nem értem, miért került a fojtó a pufferek mögé?
Egy rövid bekapcsolási szünet az IGBT-en és remek túlfeszt termel a fojtó rajtuk. Tényleg nem értem.
(#) Csölle válasza cimopata hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

A folytó lehet előtte is a kép szerint ha egyről beszélünk ,azután pedig a pufferek.
(#) saraha hozzászólása Jún 3, 2010 /

Sziasztok.
Megpróbálkoznék építeni én is egy hegesztőt.Mert a gagyikból elegem van már,a minőségire meg nincs pénzem.IGBT-ket meg külföldről hoznának nekem olcsón.
Kérdésem az lenne,hogy EZ a kapcsolás teljesen működőképes és megbízható?
Magamnak szeretném nem ipari célra de azért használnám rendesen.
(#) erdgab válasza Csölle hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Amim van,mutatom,Tab kolléga is közzétette,talán nem fog megkövezni.A rajz az amit cimopata belinkelt a PWM IC típusa UCC2808,a frekit pontosan nem tudom,de olyan 60kHz lehet.
(#) erdgab válasza erdgab hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

És még.

még mindig.

Ez is.
(#) erdgab válasza cimopata hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

A fojtó villamos szemszögből nézve nem került a pufferek mögé.Tubi megépítette a gépet,szerinte (akkor ott mondta) inkább HGTG20N60 kellene bele 2-2 darab,egyébként a doboz hossza szinte kisebb mint az elektróda fogó mérete,sajna,nem találom a képet.Bocsáss meg,de kicsit csodálkozom a hozzászólásodon,olyan értelemben,hogy olvastam a neved azon a fórumon,azt hittem Te ismered a masinát.

Bővebben: Link

Elnézést kérek,ha túl személyes voltam!

Ajánlom másoknak is a linkelt fórumot is átolvasni.
(#) Csölle válasza erdgab hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm :worship: Áttrágom az egészet és lehet hogy belefogok az építésbe.Ha meg nem jön be akkor marad a MACI,meg persze a szabadidő is befolyásolja.
(#) cimopata válasza erdgab hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Szoktam olvasni, de csak ritkábban.

Egyébként semmi gond, kisegítettél egy válasszal.

A fojtón csak azért csodálkoztam, mert a híd eléggé meredek impulzusáramokkal szokta rángatni pufferek felől a tápot és a 2,2µF feszültségesés nélkül biztos hogy nem tudná kiszolgálni, a fojtó pedig korlátozná az áram meredekségét.

Ettől függetlenül persze működhet.
Amúgy profi munka
(#) (Felhasználó 46585) válasza cimopata hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Most akkor hol van az a fojtó? A pufferkondik előtt, vagy után?
(#) cimopata válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

(#) (Felhasználó 46585) válasza cimopata hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Azt hittem, csak el van rajzolva... de igazad van, nagyon furcsa dogokat csinálhat így az áramkör. Valaki megmagyarázhatná, hogy miért van a kondik után bekötve...
(#) ekkold válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Akkor szoktak ilyen megoldást csinálni, ha nem akarják, hogy a pufferelkókat a kapcsolóüzemű rész nagyfrekis áramkomponens is terhelje. Ilyenkor a fojtó után további impulzustűrő fóliakondikat szoktak betenni, ami képes a tranziensek elnyelésére. Ha jól méretezik akkor az elkók élettartama valamivel hosszabb lehet. Szerintem amúgy itt nem sok értelme van, egyszerűbb kicsit túlméretezni az elkókat, hogy jobban bírják a strapát.
(#) erdgab válasza saraha hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szia Gyuri!
Valójában nekem nem illene válaszolnom a kérdésedre ,vártam,talán valaki más szól majd.Abból a gépből már nagyon sok megépült,nálam 3 másoknál sok,ezek működnek szépen,nem ipari masina,de használható.Írtam a 7. oldal (15-ös oldal felbontás) körül a gépekről,olvasd el s talán érdemes a T. fórumtársak hozzászólását is elolvasni,szánj rá egy kis időt,választ fogsz lelni,aztán segítünk,ha kell.
Következő: »»   116 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem