Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   175 / 607
(#) Bassmester válasza ODU hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Házilag, illetve amatőr módszerekkel csak nehezen kivitelezhető, felejtős dolog. Egyszerűbb ha beforrasztod mindkét oldalon az alkatrész lábát :yes:
(#) ODU válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Gondoltam hogy nehéz, és nem is akarom az össze lyukat galvanizálni de 1-2 esetben mégis lehet hogy megérné a fáradtságot! Tehát ha tudod hogy hegy kell leírhatnád vagy linkelhetnél egy jó oldalt ahol részletesen le van írva a menete!
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 29, 2010 /
 
Testet öltöttek a panelok.
(#) DJ Szabcsa válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Nagyon szépek lettek. Ha esetleg készen lesz, remélem írsz egy keveset a hangjáról is.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Itt van egy "szokatlan" megoldás. Értem a benne rejlő logikát, de nem vagyok biztos az előny valódiságában. A köztes hűtőtönk mindenképpen egy hőpuffer, ami az IC-hez való közvetlen kapcsolata miatt (nincs elszigetelve), segíti a gyors hőmegfutás elleni küzdelmet, de ugyanakkor ha már egyszer felmelegedett, akkor a hűlést is lassítja. Jó lenne ezzel kapcsolatban még néhány vélemény, esetleg konkrét tapasztalat akár hűtőtönkkel, akár a nélküli kivitelezésekről.
"Mechanikáztam" egy kicsit ma, fűrészeltem egy darab bordát (973cm2 a felülete, ami elég kell legyen), és "kifarigcsáltam" két hűtőtönköt is (40x28x10mm).

DSCF9935.JPG
    
(#) Alkotó válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Éppen azért készül a szerkezet, hogy legyen egy "saját véleményem" erről az IC-ről. Sokan dicsérik, sokan szidják, és majd én is hallom valamilyennek.
(#) Bassmester válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hali!
A "szokatlan" megoldás szerintem sokkal jobb mint a megszokott, ha alkalmazod, nem lesz gondod a hővédelem okozta borzalmas tortyogással, a maximális kivezérelhetőség jelentősen kitolódik (nem mértem, de fülre is meggyőző a különbség) . Az "előny valódisága" hőtanilag is bizonyítható, de én a gyakorlatiasság híve vagyok, ezért ebbe nem merülnék nagyon bele
Nekem az a véleményem, hogy nem érdemes közvetlenül a tokra tenni a szigetelőlapot, mert ez esetben nem lesznek teljesen kiaknázhatóak az IC tartalékai.
(#) Alkotó válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Semmi okom kételkedni abban amit mondasz. Le is gyártottam már a hűtőtönköket.
Csak azt furcsállom, ha valóban ennyire nyilvánvaló ennek a megoldásnak az előnye, akkor eddig más miért nem hozakodott ezzel elő (szerintem is remek ötlet egyébként, még azzal együtt is, hogy nehezen beszerezhető a "vágható szilikon alátét" -csak a HEStore-ban találtam-).
(#) Bassmester válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Frankók a hütő tönkjeid
Én sem vágható lapból csinálom a szigetelőket, csak simán egymás mellé illesztem jó pontosan a standard 20x30 mm-es lyukas lapokat. Nem baj hogy luk van rajta, jó az úgy is, bár nyilván jobb lenne minél vékonyabb lap egy darabban, de hát a beszerezhetőség ugye... meg is nézem a HEstore-ban.
(#) MPedro válasza muimui hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Szia !

Itt egy dual szintemelő, egyszeres táppal.

P.
(#) Alkotó válasza hapro hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Megérkezett a "vágható szigetelőlapom". A nevéből (SILI), arra következtettem az elején, hogy ez vélhetően valamilyen szilikonalapú anyag. Ezt nem tudom ellenőrizni, de tapintásra egyáltalán nem szilikonos, legalábbis nem olyan mint a szilikoncsöveim, és egyéb szilikonból lévő anyagaim. Tulajdonképpen nem is tűnik rugalmasnak, de annyira képlékeny, hogy a körmöm simán belemélyeszthető. Ehhez tapintásra hasonló anyagot lehet találni pl. a kínai táskák béléseként (több mint 1000Ft-ba került egy kb. 10x15cm-es darabka).
A "tapintásos" anyagvizsgálatom eredményeként tanácsot kérek három témában.
1. Kell-e alá szilikonzsír? (Az a tapasztalatom, hogy ha kenőanyaggal érintkeznek a műanyagok, akkor rideggé, törékennyé válnak.)
2. Mennyire kell ezt szorítani? Lehet úgy mint a csillámot "izomból", vagy inkább nagyon is finoman, az alakváltozás/szétlapulás határán lavírozva?
3. Végül van-e valakinek már hosszútávú tapasztalata arról, kell-e utánahúzni időnként?
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Szia!

Hővezető pasztát nem kell alá tenni, csak egy trutymák lesz belőle idővel, már kipróbáltam azt is, és tökéletesen vezet az nélkül is.
A csaver meghúzását meg úgyis fogd látni idővel, amikor húzod, mert meghúzza a szilikon lapkát, és a széle fölpöndörödik, sőt át is tudod lyukasztani, ha olyan vagy mint a bivaly, és mondjuk megmozdítod a fölszerelt alkatrészt, vagy sokszor szeded szét és össze ugyanazon szilikon lappal.
Után húzást nem néztem, de még túlmelegedés miatt egyetlen végfokom sem ment tönkre tudtommal.
De ha abból indulunk ki, hogy ez egy gumi alapú valami, akkor ha kissé meghúzod, akkor alapból lesz egy ellenállása az alkatrész felé, ami ugye hasonló fizikai tulajdonságot fejt ki rá, mintha egy rugós alátéted lenne, csak jóval kisebb mértékben.

Ezektől függetlenül, én izomból meg szoktam húzni, egy picikét felpöndörödik a kilógó széle, és azt mondom rá, hogy jólvan az úgy!

Ja! maga a szilikon lapka nem vált a szilikonzsírtól keménnyé, rideggé, úgy 1 év elteltével, de a szilikonzsír, az már igen, mert nem lehet olyan szép vékonyan elkenni rajta, és nem is nyomódik szét olyan szép vékonyan, mint a csillámon. Így leszedtem a trutyit róla amikor egy ilyen régebbi munkámat szedtem szét.
(#) Alkotó válasza hapro hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Köszönöm, mindent értek.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Bepakolásztam az alkatrészeket a panelokba. Egyenlőre még borda nélkül, de már hűtőtönkkel szerelve, saját trafója nélkül, a két greatzet kikerülve, labortápról táplálva be is üzemeltem őket.
"Pöc-röff" indult mindkét oldal. Pár percig hallgattam csak, de egyenlőre semmi zavaró vagy idegesítő nincs a hangjában. Az érzékenység is teljesen rendben van. Így, borda nélkül nem lehet bömböltetni, már szobahangerőn is intenzíven tud melegedni (ez nem is csoda, erre számítottam)
Ha majd komplettebb lesz, alaposabban is "ráfülelek".
(#) muimui válasza MPedro hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Köszi szépen, holnap meg is probálom.
N.
(#) peter1995 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Grat szép munka.
(#) skul0 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Érdekes. Én két ugyan ilyen ic-t vettem, mindkettő rossz volt, aztán beletettem a panelba egy harmadikat(nem ilyen feliratok voltak rajta), amit máshol vettem dupla annyi áron, a panelon semmit nem módosítottam, és azzal egyből működött nekem is. Pontosabban még ez előtt egy kb 6 éves tda7294-et tettem bele, csak a standby lábát forrasztottam meg, de azzal is működött.
Valóban szép, örülök hogy neked működik!
(#) Bassmester válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 2, 2010 /
 
Hali!

Na hogy tetszik a TDA ? Tesztelgeted?
Jól néz ki a panel, Gratula
(#) janimester hozzászólása Jún 2, 2010 /
 
Sziasztok ! Befejeztem tda7294 alapú sztereó erősítőm és gondoltam megosztom veletek eddig hogy néz ki, és lassan be is lessz dobozolva. Az ablakok még bírják És 100-200W nyi hangfalat úgy dübörögtet hogy csak na , nem recseg ropog mint egyes esetekben..
(#) Alkotó válasza skul0 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /
 
Az "ST" számomra egy megbízható márka. Tranyóban is meg vagyok vele elégedve, és IC-ben is.
Annak valószínűsége, hogy a boltban eleve rossz IC-t áruljanak nagyon kicsi. Én még sosem találkoztam ilyennel. Ezek bruttó 600Ft alatt voltak árban, és remekül működtek elsőre. De tudok olyan helyet, ahol ugyanez 2000Ft
De még hátra van a valós terhelési és hallgatási próba, de most a vízzel küzdök, méghozzá elég kilátástalanul. Folyamatosan megy a szivattyúm és így is bokáig ér a víz a műhelyemben.
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 2, 2010 /
 
Ezt s bruttó 600Ft-ot hol kérték el érte? Ennyit még nekem is megérne pár darab már csak azért is, hogy legyen raktáron.
(#) Alkotó válasza hapro hozzászólására (») Jún 3, 2010 / 1
 
Természetesen itt: http://www.elektroart.hu/ (mint minden mást is már hosszú évek óta).
Itt gyakorlatilag minden van, -az is ami nincs a listákban-, és vagy ugyanannyi, vagy olcsóbb, mint máshol.
(#) ptesza válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Köszi...Köszi...Köszi!
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Köszönöm
(#) skul0 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Amit vettem és rossznak bizonyultak azok is 700ft-ba kerültek, de mindkettő vadonat új ic néma volt, meg se mukkant, ránézésre ugyan olyan mint amilyen a te panelodban csücsül. Volt itthon egy letört lábú tda7294, az is ST volt, de nem ilyen szláv feliratú, azzal működött. Aztán vettem egy "másik" boltban egy ugyancsak ST gyártmányt 1400-ért, de azon sem szláv eredetű felirat volt, beletettem a panelba és az is szólt és szól máig rendesen. Én ezért hibáztatom azt a fajta ic-t.
De a lényeg hogy neked tökéletesen működik!
OFF: A vízhez meg sok szerencsét, nem semmi a helyzet egy-két helyen ahogy a tv-ben látom.
(#) Mikeyka hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
Sziasztok!

Az az igazság hogy a kérdésem nem ehez a topic-hoz tartozik de sajnos nem tudom hogy hol tegyem fel. Az az igazság hogy nem értek túlságosan az áramkörökhöz és a múltkoriban szétszedtem egy hifitornyot hogy keressek benne hibát de semmi. A következő a baj a hangszóró kábelei összeértek [ (+) (-) ] és a gépezet mindent csinál csak éppen hangot nem ad. Találtam benne négy biztosítékot semmi bajuk kimértem. Légyszi segítsetek ha tudtok! Nem szeretnék egy szerelőnek fizetni érte aki még jól is átver.... Help help help
(#) hapro válasza Mikeyka hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Rossz topicba írtál, de ha nem értesz hozzá, akkor vidd szerelőhöz, jobban jársz mintsem még nagyobb kárt tennél benne, vagy magadban.
Ha úgy állsz hozzá, hogy átver, akkor jó átver majd téged. Valószínűleg nem csak biztosíték ment ki benne ettől...de ki tudja milyen védelmekkel van teletűzdelve az a csoda.
(#) muimui válasza skul0 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Az én sztorim márol: Véletlen váltófeszt is kapott az egyik ic-m, aztán rányomtam rendes tápot, és még mindig müködött. Bár nem hibátlanul, de még erősített valamennyit. Tényleg nagyon nehéz elpusztitani ezeket az icket. Viszont, csináltam egy másikat is, az most hajtja a mélynyomót, és valami iszonyatosan brutál erő lakozik abban a kis tokban . MPedro, köszönöm a linkedet, bár, nekem nem müködött, de végül egy tda 2822m icvel megoldottam a szintemelést
(#) janimester hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
Csatlakozom a TDA7294 Fanklubbhoz Az valami hihetetlen mit tud (sztereóban) ez a picinyke IC, olyan erő lakozik benne mint a "nagyokban"
(#) villkisz válasza janimester hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Helló.A tápról tudni küldeni nekem egy rajzot paraméterekkel?A tda 7294 hez kellene egy tápkapcsrajz.

Köszönöm
Következő: »»   175 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem