Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos nem értem mire gondolsz , már láttam az adatlapját.
A KIT mellé, alternatívaként itt egy másik kiviteli elképzelés is. Ezt ugyan csak én terveztem, és még ki sincs próbálva, de nem hiszem, hogy gond lesz vele.
Ezen rajta van a tápegység is, dupla greatzet használok (most próbálom ezt először), tehát ehhez olyan trafó ideális, amin 4 db szekunder van. Ha valakinek középleágazásos trafója van, akkor arról is megoldható egy minimális átalakítással a működtetés.
Nekem is van egy hasonló. Csillagpontos GND, van rajta táp, meg védelem is, nincs rajta mute kivezetés. Több példányban megépített, bevált cucc. :yes:
Íme:
Tetszik ,hogy nincs túlméretezve. A táppal együtt van , és ez egy csomó olyan kérdést blokkol , hogy milyen tápot készítsek.Meg hiába mondjuk ,hogy a 100nF milyen fontos lenne. stb.Nekem tetszik , és nemsokára építeni akarok , szerintem ezt fogom csinálni. A személyes véleményedre kíváncsi lennék ,ha elkészül . Mivel több erősítő építésén ,és tesztelésén is túl vagy,így van összehasonlítási alap.
Amit hiányolok , az egy DC védelem lenne ,habár többen mondják , hogy elpusztíthatatlan.
Nem okoz működési bizonytalanságot, hogy a 4-es láb nincs a GND-n (mégha nem is használod a "mutte-kat")?
Hali!
Semilyen problémát nem okoz. Annak csak az lenne a szerepe, hogy a mute aktív állapotában a bemenetet a 4-es lábra, azaz GND-re kapcsolja. Nekem nem kellett a mute funkció, ezért kihagytam Idézet: „..Meg hiába mondjuk ,hogy a 100nF milyen fontos lenne. stb...” Az tényleg ennyire fontos lenne? Miben nyilvánul meg a hiányuk? Csak úgy érdekel...
Sziasztok!
Tudom, már megköszöntem a válaszokat... De nincs mit!
Működik nélküle is, de jobb ha van benne. Elejét veszi pl. a nagyfrekis oszcillációnak és minden egyéb hasonló anomáliának. Ha megnézed a LAY-t amit feltettem, láthatod hogy a táp elkók lába közé 100n/50V-os kerámia X7R kondikat raktam (SMD 1206-os méret). Ez a fajta kondi, az eddigi ismereteim szerint, a legjobb megoldás erre a célra. :yes:
Sziasztok, végre megépitettem egy müködőképes kapcsolást, de a probléma, az, hogy +-25v-ot kap a ic, de nagyon halk. Növeljem a feszt, hogy megmutassa mit is tud? Van ennek a trafónak +-44V-os kivezetése is, de az viszont már tul sok neki. Két ic-t már elküldött a halálba. Szóval szerintetek?
Nem tudsz letekerni a trafóból? Olyan sokat nem is kéne és akkor már lenne is +-40voltod ami már tökéletes.
Ettől a választól tartottam. De nemfogok letekerni, mert ez egy kenwood erősítőből való, de nem is ez a lényeg. Van rajta árnyékolás, és az egész egy ponthegesztett házban lakik. Kilóg belőle jó sok vezeték, 3 szimmetrikus tekercs van benne, és még 3 külön tekercs. Igazából megbontani nemszeretném. de legeslegrosszabb esetben. Bár, miközben irom ezt, átgondoltam. Lehet. Jólgondolom, hogy közbe meg méregetnem kell mennyinél járok. De kb hány menet kel minuszba?
Köszi.
Biztosan nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.
Hát ezt számolni kéne. Van egy menet\volt arány. Toroidnál úgy szokták, hogy rátekernek egy menetet és megmérik a rajta keletkező feszültséget. Akkor megvan a menet\volt arány és tudod mennyit kell letekerni. Esetleg még stabilizálásra tudok gondolni, hogy csökkenjen a fesz. Kéne keresni egy olyan stab ic-t ami bír akkora áramot amit a végfok felvesz és akkor kb 3voltal esne fesz és lenne stabil +-40 vagy 41 voltod ami már nem gáz mert ha terhelődik akkor még lejjebb is eshet.
Hát, majd kedden viszem céghez letekerni, mert ez nem toroid. Szétszedni nemtudom. A ic max 10 ampert vesz fel, szóval a stab az kiesett (szerintem). De akkor szerinted is amiatt halk, ugye?
Lehet ,hogy a hangsugárzóid érzéketlenek?
Kizárt. Ugyanazokat a hangsugárzókat kötöttem rá, mint a tda7264-esre. A 7264es pedig falat dönget velük. Van egy pioneer mély, és két videoton sl qb 451
Amúgy hány wattos az a trafó? Kábelezés, hangerőpoti meg az ilyen apróságok jók mindenhol?
Szia !
Lehet, hogy azért halk, mert alacsony a forrásod jelszintje. A TDA7294-el megvalósított kapcsolások (köztük az enyém) jellemzően 0 dB (775mV) mellett produkálják a megfelelő teljesítményt (pl. keverő kimenetről). Amennyiben a forrásod a mostanság szokásos 200-300 mV nagyságú jelet ad (pl. MP3 lejátszó, diskman, stb.), ez esetben a helyzet olyan, mint ha 1/3 hangerőre visszavennéd a végfok hangerő potméterét, oszt azon csodálkoznál, miért halk Ha ez van, akkor szükséged lesz egy szintemelőre. Adatok, letöltés itt P.
Valójában, nincs még hangerőpoti. A kábelezés jó.
MPedro: Hát nem tudom, próbáltam több forrásról, mint például: nokia 5310 experrmusik, elég jó hangerőt produkál, szerintem megütötte a jelszintet, gépről: ezen még lehetett emelni a kimenetet (talán gain-nak hivják) meg egy mezei empéhárom lejátszó, mindeggyik közül ez volt a leghalkabb. Van itthon egy tl-072-es icm. CSináljak abból valami előerősítőt? ugytudom az jó erre a célra, nem? Ha igen, egy kapcsolási rajzot, tudsz küldeni, hogy hogyan kéne? Üdv.: Norbert
Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy 2 oldalas NYÁK-nál hogy oldjátok meg hogy az alkatrészeket ne kelljen mind 2 oldalról beforrasztani(magyarul legyen kapcsolat a 2 oldal között)? Előre is kösz a válaszokat!
Mindkét oldalát oda kell forrasztani, hacsak nem furatgalvanizált a paneled
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni! Megépitettem a vékfokot szólis má 3-hete .Problémám csak annyi, hogy a méj tartományban nem akar emelni nincs dinamika mi lehet a gond? Ha a bemeneti kondi 470nf-os szinte csak magasat szól ahogy növelem a kondi értékét ugy kapom vissza a méjet. Mi lehet ennek az oka ?
Hali!
Ha jól értem, a bemeneti csatoló kondenzátorod növelésével nő a mély. Ez nem véletlen, mert a bemeneti ellenállással ez egy felül áteresztő szűrőt alkot. Mekkora a bemeneten az ellenállás? Jellemzően párszor 10kOhm érték, ehhez egy 1-10µF már szerintem bőségesen elég, de a 470nF kevés lesz! Zsolti
Helló!
Köszi a gyors válaszod! Jól értelmezted a kérdésem! Eredetileg 10K ellenálás470nf kondi de csak magas volt. most ugy megy, hogy 100mf /22kde muszáj volt igy hogy legyen méj te mit javasolsz ?
Megoldottad a problémát Ez így erndben van ,de szerintem nem kell elmenned 220µF ig, 10-20µF bőven elégnek kell lennie, de az jó minőségű legyen. Még valami. A visszacsatolásban milyen értékű kondit tettél be?
Bővebben: Link Itt a C2..Még annak a növelése segíthet esetleg. Más lehetőséged fizikailag nincs, lehet a hangsugárzó nem képes annyi mélyet adni, vagy esetleg a puffered kevés és nagy hangerőn már nem bírja a strapát...Ilyesmi ötleteim lennének.
Sziasztok! Egy hüje kérdés - mivel lehet megnyitni a .LAY kiterjesztésű fájlokat ? azt tudom hogy valamijen nyákterv de az eagle meg express pcb semmi nem tudja megnyitni
Hali!
Általában a Sprint Layout még a nagyon elterjedt .LAY kiterjesztésű. Az eagle-ben .brd van, ha jól emlékszem, az express pcb-t sajnos nem ismerem.. Zsolti
Helló!
Köszi a válaszod! A visszacsatolóm 22mf-os . A puferem 10000mf /200w-os trfó nyomó 30cm-es MNC szub dobozban gerjedés nincs csak az eqwán első két potira nem emel!
Aha, és hogy kell ilyen furatgalvanizálást csinálni? kémiai ónozóval? vagy mi ennek a pontos eljárása?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |