Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 45
(#) braner válasza dbase hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

A táp tipusa: K30246

CANON AC ADAPTER
Output: 32V 0.75A
24V 0.5A
16V 0.2A

Lehet, hogy kellene hozzácsatlakoztatni a fő panelt és minden csatit?
Üdv
(#) dbase válasza braner hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Nem akarok hülyeséget írni, de multkor javítottam egy tápot valami nyomtatójét, és fél tápfesszel ment mig nem csatlakoztattam a panelre.
Ha 3 feszt ad le, akkor 5 kivezetéses.
És beépített dobozka, csillag különleges csavarokkal volt összerögzítve.
Valamit valamivel 10k-val összekötve elindult a táp magába is. Van plus érintkező a 3+ és az 1- on kivül?
Mer ha van akkor azt kösd 10kval a pluszra, vagy a testre.Nem rémlik már.
Szerk:
Bár ezt találtam róla, nincs plusz kivezetés, akkor csak egyik tápot nyomasd a testre, nem lesz baja:
Bővebben: Link
De azért holnap rámérek, ha találok.
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 3, 2010 / 1

hello
úgy néz ki, hogy a papírtovábbító lök időnként túl sokat a papíron. Mivel ritmikusan lép fel, nagyon valószínű, hogy a jeladó tányér egy helyen koszos. Ez egy átlátszó fóliakör amin nagyon vékony vonalkák vannak. Oldalt van a hosszú acéltengely végére erősítve, egy jelszedő átvilágítja és onnan olvassa le, mennyit kell a papíron nyomtatás közben továbbítani. Ha egy fekete tintacsepp rámegy, akkor több vonalkát egynek vesz és nagyobbat tol a papíron. Óvatosan le kell pucolni. Ne dörzsöld nagyon, mert a vonalkák is lejöhetnek. Áztass be egy fültisztítót fejtisztítóval vagy alkoholos üvegtisztítóval és úgy gyengén rányomva próbáld meg lemosni. Lehet, hogy nem jön le egészen, de ha már világosabb lesz a tintafolt, akkor működni fog.
Üdv
(#) braner válasza dbase hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

ugyanolyan mint a képen.7 érintkezős (3+ és 3- és a 7.a POWER CONTROLL OUT)

1.láb 16V
2.láb GND
3.láb 24V
4.láb GND
5.láb 32V
6.láb GND
7.láb POWER CONTROLL OUT

Ilyen sorrendbe vannak elvileg.
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Szia!
Én is arra gyanakodtam, hogy "túlviszi a papírt, mert a szövegen a betűk mintha szét lennének húzva.
De nem tudtam az okot, hogy mitől.
Még nem szedtem szét egyszer sem a nyomtatót! Van valami útmutadód, hogy hogy kell?
Ezt a tányért merre keressem benne?
Am. köszi a segítséget, már ez is hasznos tanács volt!
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 3, 2010 / 1

sajnos mp-vel nem foglalkoztam, csak a régi pixma 3000, 4000 és 5000-essel. Ami mindegyiknél egyforma, ez a tányér a bal oldalon a fém oldalfalon kívül van. próbáld meg felnyitni és lámpával benézni. Ha nem látni, akkor le kell venned az oldalát. Először nézd meg hol vannak kis háromszögek amik nyílásokra mutatnak. oda kell gyengén lapos csavarhúzót benyomni. akkor szétakadnak a műanyagkapcsok. Ha szerencséd van, akkor a belső oldala ennél a tányérnál ki van spórolva, hogy látni lehessen. Ha nem akkor jobban szét kell szedni. Próbáld meg érzéssel és türelemmel, hogy ne törd el a házat. Ha nem boldogulsz, még megpróbálhatod átállítani csendes üzemmódra, ( úgy lassabban húzza a papírt) és talán nem csinál hibát, + nagy felbontásra, de azt hiszem nem úszod meg szétszedés nélkül.
üdv
(#) dbase válasza braner hozzászólására (») Jún 4, 2010 / 4

Sajnos 4200 nincs, csak ip 3300, meg ip 4500 van.
Ezek k30268, és k30290 típusúak. 24v-0,5A és 32V-0,75A.
Kiszedett állapotban 7V és 10V mérhető rajta.
Ha a control lábat egy 10kohmal a 7V ra érintem elindulnak és szépen a megadott fesszen ketyegnek.Ha elveszem visszaesik 7 és 10V-ra.
Arányokat nézve, 3,5-e jön ki , ha neked is azaz 4,7V-7V-10V jön ki akkor jó a táp. És a nyomtató nem akar elindulni, gondolom ez a baj nálad.
(#) anyaszaurisz hozzászólása Jún 4, 2010 /

Sziasztok itt anyaszaurisz.
Canon MP 140 -es nyomtatóm van és nem tudom sehogy sem az E 5 -ös problémát megoldani. Lehet hogy agyilag ennyire szőke lennék ? Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném ! De előre szólok, hogy én csak a fakanálhoz értek.
Úgyhogy zsenikéim ovis nyelven írjatok, mert tök hülye vagyok a témához.
Köszi mindenkinek ! :

Andikám rendben van, nagy a problémád, de ha végig kiabálsz, akkor a fórumtársak halálra rémülnek, és nem mernek válaszolni.
Ezért "szívesen" átírtam, olvasható formátumra.
Ezután légy szíves a shift gombot, a mondateleji nagybetűkre pazarold, köszi..köb..
(#) braner válasza dbase hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Köszi az infót.A tápom működik és semmi baja .10k-os ellenállással megvan nálam is minden fesz.
Akkor a panelen lesz valami bibi.A panelen van 3 elko kondi ami gyanusan melegszik.Mindegyik 220µF-os.Ami még gyanus az az usb csatlakozója mert az is melegedik.Pedig szerintem annak nemszabadna.
Esetleg valami ötleted?

Üdv
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Köszi, ha lesz egy kis időm, megpróbálom!
Majd beszámolok a fejleményekről!
(#) nagy_david1 válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szia!
Nem volt a kezemben még mp széria, de a google erre a hibára azt írta ki, hogy a patronoddal van a baj. Cseréltél patront, vagy babráltál vele?
(#) Maresz34 válasza Lajos7404 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Köszi szépen...úgy is tettem és sikerült. Maresz
(#) draco31 válasza anyaszaurisz hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Nekem mp210-es van, múlt héten kezdte el ezt az e5-ös hibát. Végül is kiderült, hogy egy új patron kell bele, azóta működik rendesen, csak ne lenne olyan drága egy patron
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szia!
Levettem az oldalát, úgy fértem hozzá a tárcsához!
Igazad volt! Volt egy kis folt rajta! Megpucoltam, már nem csíkoz!
Köszönöm a segítséget!
(#) koska hozzászólása Jún 4, 2010 /

Helló

van egy cannon mp190 nyomtatom és nem tudom törölni a memóriáját.
ha valaki tudja hogy kell, ha leirja akkor meg köszönöm neki.
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Hello
örülök, hogy sikerült. Nekem egyszer a lap tetejétől az aljáig hagyott ki az oldal széle felé több mm-t. A fej oldalsó mozgása is egy ilyen elven van megoldva, csak ott a fej mögött van az egész szélességben egy ilyen vonalkázott szalag végigvezetve. A tisztítóegységtől volt egy jó nagy folt ráfröcssenve. Nem tudtam letisztítani, csak világosabb lett, de utána működött.
(#) kovi1 hozzászólása Jún 7, 2010 /

Hello
már kb 2 éve használok egy Canon iP5300-as nyomtatót. Tegnap óta ad egy hibajelzést.
A LED villanása : Sárga-sárga-sárga-sárga-sárga es a zöld egyfojtaban vilagit.

Emiatt nem kommunikál a géppel, nem tudom használni. Ha bármilyen ötletetek van, kérem, osszátok meg velem.
(#) Cinca válasza kovi1 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Szia
5x rövid sárga, 1x hosszú zöld: Nyomtatófej probléma. Lehet ezernyi oka.
Az első, hogy a fejet alulról egy kicsit tisztítsd meg dest. vízben, hogy jól lásd és nézd meg, van-e rajta kiégett luk. A szalagkábelben vagy a fúvókák körül. Ez lehet egy tűszúrásnyi is. ha olyat látsz, akkor valószínűleg a panel is elment, nem érdemes tovább foglakozni vele. Sajnos a szalagkábel végei a fúvókák érintkezőivel a szürke rgasztósáv alatt csak préseléssel vannak összekötve és gyakran beszivárog a nedvesség. Előfordul, hogy egyik-másik elenged, akkor kiesnek részek és csíkosan nyomtat. Ha összeér kettő, akkor zárlatot kap. jó esetben letilt a panel, de leginkább elmegy benne valami. Ha egy olyan szál szakad meg amivel azonosítja a fejet, vagy a hőmérsékletet méri, akkor adja a hibakódot és nem fogadja el a fejet. Nagyon ritka, hogy egy villogó fejből még valamit lehet csinálni.
Amit megpróbálhatsz, alkohollal és egy papirtörlővel tisztítsd meg az érintkezőket hátul. Lehet, hogy csak koszos. Mielőtt új fejet tennél bele, ki kell mérned a nyomtató érintkezőin, hogy a panel rendben van-e. Ha panelhiba miatt a tápfeszültség direkt a fejre megy, akkor az új fej azonnal elfüstöl.
Üdv
(#) satuka hozzászólása Jún 8, 2010 /

S330 probléma:
Cimborám S330-as canonja nem csinál semmit, csak a led villog lassan, zöld fénnyel, folyamatosan.
Elvileg bekapcsoláskor a villogás után folyamatosan kellene világítson, de nem hajlandó rá, csak villog kitartóan!
Mit nézzek meg rajta, hol érdemes a hibát keresni?
Előre is köszi a segítséget!
(#) kovi1 válasza Cinca hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Hello
koszi Cinca
Meg tanatam a hibat igazad volt,hogy a fej vacakol le valt a flet kabel a panelrol.Koszi a tipeket
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia Cinca!
Szerintem a cimbin canon S330-asának az "Elhasznált tintatartály megtelt" hibája lehet, de sajna nem találom ennek a típusnak a resetelési módját.
Erről nem tudsz valamit, esetleg?
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 10, 2010 / 1

Hello,
ha megtelt, akkor 8x kellene villognia. Ilyen öreg sonkákkal nem foglalkoztam, de ami majdnem minden canonnál megy, az a service modus-ban való törlés.
Nem biztos, de megpróbálhatod.
Nyomtató ki van kapcsolva.
Papír-kiadató gombot megnyomni-nyomva tartani,
hozzányomni a bekapcsoló gombot,
papír gombot elengedni (bekapcsolót tovább nyomva tartani)
papír gombot kétszer röviden megnyomni
majd a a bekapcsoló gombot is elengedni.
Most vagy ebben a szervíz módban. A nyomtatónak offline kell lennie a sz-gépen.
most tudsz külonböző dolgokat csinálni.
A pixmáknál így van ennél ki kell próbálnod.
1x papírt nyomsz 1x bekapcs ( fúvóka testoldal)
2x papír 1x bekapcs (állapot testoldal)
itt kellene látnod a tintafilc telítettségét pl. (D=100.3) %-ban
3x papír 1xbekapcs (törli az egész memóriát)
4x papír 1x bekapcs (nullázza a maradék tinta számlálót)
először próbáld meg 2x +1x az állapotot kinyomtatni, utána 4x + 1x (nullázni) és a végén mégegyszer az állapotot (megnézni, hogy sikerült-e. A számlálónak (D=000.0) re kell változnia. Ha ki akarsz jönni a modus-ból egyszer bekapcsolót nyomni.
következőleg normálisan bekapcsolni. Akkor látni fogod, hogy nyomtat-e vagy más baja van.

Szia!
Ezt a módszert már próbáltam, legalább is a 4x-gomb, (nullázást), de semmi eredmény!
Lehet én csináltam rosszul valamit!
Am. kollégám érdeklődött szervízben, ott 3000Ft-ért csinálnák meg.
Azért, ha van ötleted, szólj, légyszíves!
Addig is köszi!
Üdv: Zsolt

Szia
próbálj meg bemenni a szervízmódba és kinyomtatni egy állapot oldalt. ott rajta vannak az utolsó tárolt hibakódok is. Ha a filc nincs 100%-on, akkor más baja van.
A képen a felső sorban a filc (D=)
a második sorban a tárolt hibák később az összes nyomtatott oldal ...
ezt az oldalt próbáld meg kiadatni vele a service modusban
a gombokat 1x +1x vagy 2x + 1x nyomva.
Ha bennt vagy a szervízmódban és a PC jezi a nyomtatót, hogy online, akkor nem vagy a szervízmódban.
Majd szétnézek, hogy találok-e valamit, de most el kell mennem röviden.

IMGP3112.JPG

Rendben, addig is köszönöm!
(#) Cinca válasza satuka hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hello Zsolt,
még valami eszembe jutott. A tintafilc ha megtelik, akkor 8x kellene sárgán villognia. Nézd meg légyszi a fejet alulról, hogy van-e rajta égésnyom. Lehet, hogy valahol rövidzárlat miatt a panel elszállt és ezért villog. Már láttam nyomtatókat amik villogás helyett csak sárgán világítottak.
A másik: a pixmák akkor villognak zölden, ha a fedél nyitva van. nézd meg, hogy ha a fej középen van, akkor patroncserére vár és ezért villog. (Mikrokapcsolót ellenőrizni ami a fedélnyitást érzékeli.)
A fej kontaktjait is megtisztíthatod hátul alkohollal. Ha nem érzékeli a fejet is csinálhat ilyet.
Üdv
(#) Cinca válasza braner hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hello
nézd meg a nyomtatófejet. ha a barna szalagkábelben van egy pici kiégett luk, akkor a fej lőtte el a panelt. Én már két panelt tettem tönkre használt fejek kipróbálásával. Tudnék szerezni gyári vadonat új panelt a 4200-as hoz, de ha a fej rossz, akkor az új panelt is azonnal ellövi. A panellal nem kínlódnék sokat, mert ha sikerül is újraéleszteni, utána sokszor semmit, vagy csak egy-egy színt nyomtat.
Üdv

Szia!
A fej rendesen mozog, bejön középre, fedél lecsukása után visszaáll parkoló állásba. Nem látszik rajta sérülés!
De már hazavitte a kollégám. Azért a tippeket elküldtem neki, hátha jut valamire! Azért köszi az eddigi tippeket!
Nem tudom, nincs-e valami service tool progi hozzá esetleg, amivel működésre lehetne bírni?
Kollégám hallotta a szervízben, mikor érdeklődött, hogy "van hozzá mindenük"! Ezért gondolok valami progira, de nem tudom, hol keressek ilyet! Bogarásztam a guglin, de eddig eredménytelenül.
Üdv: Zsolt

Azt sajnos én sem tudom, de amit találtam hozzá a neten, az a service modusból való nullázás. Annak működnie kéne, ha az a baja. Sajnos nem ismerem a típust, még nem volt soha a kezemben.
Nekem van egy rakás ip 3000-esem, azokhoz vadászok jó panelre, de sajnos ritka, hogy találok valamit, mert a mechanikus hibás készülékeket kihajítják azonnal, azokat, amikben meg a fej összeolvadt és a panel is elszállt, meg dögivel hirdetik az eBay-en, hogy biztosan meg lehet javítani. Meg a túrót. Már megtaláltam, hogy melyik ic-t kell cserélni, de azokból is ahol kicserélem, csak 10-20% nyomtat újra. A többinél hiányoznak színek vagy nem nyomtatnak semmit. Ki tudja mit vág el a rövidyár mikor 30-40 vezeték öszeolvad a fejben. Na mindegy ezzel nem untatlak.
Üdv
(#) satuka válasza Cinca hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia!
Nem untatsz, érdekel az ilyesmi!
Azért köszi a segítséget!
Majd beszámolok, mire jut vele a kollégám.
Következő: »»   13 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem