Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
A 23. oldalon van, csak külső órajelről megy.
Hello!
A tiny13 nem tud kvarccal menni, csak a belső RC-ről, vagy külső órajelről mehet. Legalábbis én így olvasom az adatlapot. üdv megelőztek
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy az SFIOR regiszter használatához melyik könyvtár kell? Az avr/io.h kevés neki mert "SFIOR undeclared" hibaüzenetet ad fordításkor. A netet túrva sem találtam konkrét infót a kérdésre. WinAVR-t használok, ha ez számít(hat) valamit. Köszönöm!
Köszönöm, ezt elnéztem, akkor áttérek ATtiny45-re, mert az tud kvarccal menni. Viszont ott sem találtam a konkrét dolgot, de úgy érzem, hogy a CKSEL-ekkel lehet beállítani csak nem tudom, hogyan. Kísérletezni nem szeretnék, mert nem szeretném kizárni magam belőle.
Most nézem, hogy itt Attiny45-nél elvileg a PUD a MCUCR regiszterben van(az adatlap szerint). Ezt még kipróbálom majd.
Azt hiszem, megtaláltam, egy táblázat, csak nem értem, hogy ha a fejléceben az van, hogy CKSEL3:1, az érték pedig 110, akkor most melyiket hogyan állítsam be (a CKSEL sorozatból)?
Na vettem egy nagy levegőt, és úgy gondoltam, kockáztatok. És bejött. A CKSEL3-ból kivettem a pipát, a CKSEL1-be meg betettem, és működik(egyenlőre kondenzátor nélkül, de majd az is lesz). Köszönöm szépen azoknak akik segítettek!
ááá. valoban, nekem a 11 meg nagyon hajnal
Sziasztok!
Megépítettem az alábbi linken található kapcsolást. De valamiért nem akar működni. Bővebben: Link A piros led világít. Nem állítja vissza a fuse biteket. Próbáltam több AVR-en is de ugyanaz. Próbaképpen egy teljesen új AVR-en is teszteltem. De ezen is ugyanaz. Az új frissítésben van egy szövegrész amit nem igazán egyértelmű számomra. 2.Some of text for rs232 are holded in the eeprom memory. Even if you do not need the rs232 output, you MUST write the EEP.BIN to eeprom. This is a BIN (RAW) file, NOT hex. Az Én értelmezésemben az EEP.BIN-t kellene az eepromba égetni,de mivel nem hex- file nem lehet. Valakinek van valami ötlete?
Azt nem irja, hogy nem lehet, csak azt, hogy az nem HEX. Tipikusan az ilyen BIN allomanyokat bootloaderhez szoktak hasznalni, de mivel az az oldal amit mutattal lengyelul van, amit sajnos nem ertek, ezert nem tudom kideriteni, hogy hogyan kellene feltoltened a chip-edre.
A lengyel alatt ott az angol leírás is.
Sziasztok! Segitségre lenne szükségem a AVR-ek
körűl (mert tudniilik hogy csak Amatőr vagyok) mert nem nagyon menek nekem az ilyen dolgok! Segitségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok! A Nagybátyámmal (H.G) Valami AtMega8
at progizunk de nem akar semmit elmondani Nekem róla! Ha valaki tud valamit róla érthetöen (Nem úgy ahogy a NET-en van fönt) akkor Segitene? A Segitségeket elöre is köszönöm! Kérve kérlek titeket hogy segitsetek!
2kg-os kiszerelésben tudnék adni. Postán küldhetem?
Én is hasonló cipőben járok, főként elméleti síkon ismerkedem a digitális áramkörökkel. Egyenlőre csak mások által megírt kódot tudok AVR-be égetni, talán egy szép napon saját programokat fogok írni.
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Megépítettem ezt, de csak 4 C-t tudtam belőle kicsikarni... Valakinek valami ötlete? Előre is köszi!
Es most melyiket szeretned megtanulni, PIC-et vagy AVR-t? Mert hogy a PIC Miertekbe is szinte szorol szora ezt az uzenetet irtad be...
A hozzászólásod azért lett vicc tárgya, mert erre senki nem tud érdemben válaszolni.
Azt javaslom először döntsd el hogy melyik kontroller családdal akarsz ismerkedni, PIC vs AVR címszóval gugli a barátod lesz, de itt a fórumon is sokat tárgyaltuk ezt. Ha eldöntötted akkor érdemes némi elektronikai alaptudást szerezni, ehhez is találsz itt sok segítséget. Kezdőknek szóló cikksorozatokból is van jó pár. Ezután ha elkezdesz foglalkozni az építéssel/programozással és konkrét problémába ütközöl, akkor fordult bátran a HE fórumtársakhoz. Üdv: Peti
Nincs senkinek ötlete hogyan oldjam meg?
Be sem! Be van alapból? Hogyan kell kikapcsolni? IcSP-vel égetek, nem JTAG-el... Mit csináljak?
alapban be van!
ISP-n at a jtag enable/disable állítsd át ellenkezőjére....
Közben kicsit írogattam/átírogattam a progit és próbáltam konstans számot kiíratni, nem a mért frekit, de azt sem írja ki, tehát lehet, hogy arra kéne indulnom...
Amúgy hogy kell kikapcsolni benne a JTAG-et?
biztosítékbitek közt van, ahol az egyéb paramétereket is állítottad....
Egy kis help kéne nekem. Anno itt valaki küldött egy linekt ami alapján megépítettem ezt a programozót, de sajnos időközben elveszett a link eltelt több mint fél év és gőzöm sincs melyik láb micsoda a programozón. Kb 3 napja keresem itt a topikon is a dolgokat meg googlezok órákat de semmi. Esetleg ha a fenti programozó valakinek ismerős lenne és tudja honnan származik kérem vagy itt vagy üziben írja meg nekem. Előre is köszönöm.
Nem akarok közhelyes lenni, de:
Google-t próbáltad kérdezni? Google! 4. kép. Egyébként nem ismerem a programozót. Szerk: most látom, hogy kérdezted... Legközelebb becézgesd is, hátha könnyebben adja magát a kicsike...
Tudom hogy stk200, de nekem annak a linkére lenne szükségem ahol ez van, mert én picit módosítottam rajta, hogy könnyebben beforrasszam aztán istennek sem tudok eligazodni rajta:S Azért is gondoltam felrakom a képet hátha valakinek beugrik, mert több kép is volt ott de lövésem sincs ki küldte...
Sziasztok!
No végre sikerült a gomb illesztése az Attiny45-höz. Mostmár minden evvel kapcsolatos dolog világos! Ebben a fórum is segítségemre volt! Köszi szépen! |
Bejelentkezés
Hirdetés |