Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   278 / 731
(#) zoka válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Csak 2 lehetőséget írtam (Gondolom nem mersz választani, nehogy az legyen, hogy így látatlanban rossz tanácsot adj) Ha már írtad, hogy Te raknál össze (ha jól értem hangszórót készítenél), kíváncsi lennék, ennek mik a korlátai. Dobozméret/SPL/RMS/F3 stb vonatkozásában...
És én nem hagyományos kis mélysugárzóra gondoltam, hanem szub hangszóróra. Képes lennél egy GT4-es JBL-nél jobb sub hangszórót tervezni ? Mert akkor megbeszélhetjük
(#) shalafi.66 válasza zoka hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Nem egészen ugyanabban gondolkodunk.

Idézet:
„a hszek színvonala még mindig nem éri el azt a szintet ahonnan érdemes lenne használni”

Idézet:
„Valószínűleg egy harmadikat választanék, amit én raktam össze”

Látom alapból utálod az MNC-t, illetve csak kitérő válaszokat adsz a 2 sub hangszóróval kapcsolatban. Nyugi nem kérdezek róluk többet.

Idézet:
„Nem kell közelről látnom, egy képről is rengeteg hasznos infót lehet leszűrni.”

De valahogy nem derültek ki ezek a hasznos infók:
Idézet:
„Ilyen kirakathangszórókkal nem foglalkozom”

Képes lennél egy GT4-es JBL-nél jobb sub hangszórót tervezni ?
Idézet:
„Nem egészen ugyanabban gondolkodunk.”

Na mindegy, a mágnesről kapott infókat köszönöm
Ja, remélem nincs harag, nem olyan céllal írtam

zoka
(#) zoka válasza ptesza hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Igen, a sapi az cserélhető és a 90dB is egész jó. Vajon a Noir 1 is hasonló? Mert most bagóért lehet kapni

Cserélhető? És ettől jobb lesz valamivel? A 90dB önmagában semmit nem jelent, a többi paramétert is nézni kell mellé.
Az a baj, hogy nem tud olyan olcsó lenni, amennyire rossz.
A hasonlóval meg azért nem lehet mit kezdeni, mert az azonos típusal megjelöltek sem hasonlók.

Nem. Racionális indokok és jól felépített érvrendszer alapján írom amit írok. Ebben nincs utálat, és semmiféle érzelem, csak a valóság.

Nem érdekel, hogy ki haragszik, a lényegen, azon hogy az általad linket két hangszóró kb. használhatalan, semmit nem változtat.

Kitérő választ egyszer sem adtam, csak pontosan leírtam a lényeget. A jó válaszokhoz viszont megfelelő kérdéseket kell feltenned.

Nem, a porsapkától nem lesz jobb, maximum megjelenésre. Ennél olcsóbban mutass 20 cm-es hangszórót.
Érdekes, én nem hallottam különbséget a 20cm-es MNC hangszóróim között. Ja, hogy eltérők a paraméterek ?
Hallok különbséget? Nem. Akkor hol érdekel.

Hagyjuk...

Nem az a lényeg, hogy mennyibe kerül, hanem az, hogy árához képest mekkora a használati értéke, így hiába vehető meg relaítív alacsony áron, a használhatatlansága miatt mégis jóval drágább, rosszabb ár/érték arányban, mint egy párszáz Ft-tal többe kerülő valódi hangszóró.

Azért nem hallottad, mert nem is figyelted, arról én igazán nem tehetek, hogy nem volt megfelelő viszonyítási alapod. Ha egy probléma hiteles-pontos mérésekkel kimutatható, annak minden esetben van hatása arra, amit zenehallgatás közben visszahallasz.

Jó, ebben igazad van, viszont a használhatóságnál meg kell határozni, hogy mire használja az ember: például, ha csak az a lényeg, hogy hangos legyen, a minőség másodlagos, akkor bőven olcsó
És tényleg sokaknak megfelel, sokan is veszik, és ha valaki meg van elégedve, most (függetlenül attól, hogy tényleg azért, mert esetleg nincs viszonyítási alapja) akkor vegye. Nyilván te nagyon igényes vagy ilyen téren, és számodra az ár/érték elfogadhatatlan, de sokan máshogy vannak ezzel.
Légyszi linkelj "valódi hangszórót" megnézésre köszi

Nem veszik túl sokan, ahogy én ismerem a számokat, a SAL és MNC hangszóróeladásai is siralmasak, egyikük sem ezekből, hanem a többi beimportált kínai alkatrészből-készülékből él. És legfeljebb az alsó kategóriában ismerik ezeket, mivel ez köszön vissza a hozzá nem értő keresedők polcairól-honlapjáról, de ugye ettől még nem lesz jó az adott hangszóró.

Én azt gondolom, hogy felelőtlen magatartás megvenni egy hangszórót minimális körültekintés nélkül. És inkább azt mondanám a megelégedettség helyett, hogy egyszerűen nem érdekli.

Céltalanul nem linkelgetek, kb. úgy, mint ahogy nem hasonlítok GT4-hez vagy bármihez.
(#) szamóca válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Kérés:Légyszi linkelj "valódi hangszórót" megnézésre köszi
Válasz:Céltalanul nem linkelgetek, kb. úgy, mint ahogy nem hasonlítok GT4-hez vagy bármihez.
És ismét nem tudtunk meg semmi konkrétat.
(#) shalafi.66 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Majd ha lesz konkrét kérdés, lesz konkrét válasz is. Drága Szamóca.
(#) thebadboy hozzászólása Jún 4, 2010 /

Hellósztok

Segítséget szeretnék kérni h miféle ládát és mekkorát építsek egy : Cerwin-Vega Stealth series 15" 250W rms . 1w/1m . 95db érzékenységü tányérnak? bulikba lenne használva mély ként.
Köszönöm
(#) Action2K válasza thebadboy hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szerintem próbálj meg neki egy Karlson ládát építeni. Amúgy milyen a hangszóró pereme?
(#) shalafi.66 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Karlsont csak akkor ha nagy térben szól majd, mert ez a megoldás főleg messziről, nagyobb távolságról működik jól, ugyanis a különböző frekvenciájú hangok az előlap/rés más és más pontjairól lépnek ki.
(#) zoka válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

A kiindulás: írtad, hogy:
Idézet:
„egy képről is rengeteg hasznos infót lehet leszűrni”

Megkértelek (szerintem magyarul, érthetően):
Idézet:
„sokat segítene, ha elmondanád, hogy a következő 2 hangszóróról mit lehet megállapítani ránézésre”

Erre a válasz:
Idézet:
„Ilyen kirakathangszórókkal nem foglalkozom”

De még lenne hasonlóra példa, bőven.

Na most, ha te leírod, hogy ehhez is értesz, ahhoz is, és konkrétan megkérünk, hogy akkor légyszíves segíts, és erre ilyen válaszok jönnek (amit állítólag "jól felépített érvrendszer alapján" írtál), azzal nem leszünk előbbre. Ez itt nem a gondolatolvasók fóruma
(#) shalafi.66 válasza zoka hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Ha az egész hozzászólást néznéd, és nem csupán mondatokat szednél ki, máris előrébb járnánk. Persze nem gondolatolvasásban, hanem megértésben.

Nyilván erre gondolsz:
Idézet:
„Az alap hibák pedig nem változnak, azok mindig uyganazok az ilyen távol-keleti hangszóróknál. Zavaró beépített rezonanciák, nincs köztük két egyforma, pontatlan mélytartomány, érzéketlenek, stb.”

Bár eléggé általános, és köze nincs ahhoz, hogy a képről állapítottad meg, de fogadjuk el válasznak

Bocs, kezdünk offba menni. Nem erre gondoltam. Főleg a saját hozzászólásaidra, merthogy Te írtál többet. Azok mellett értelmezhetőek a válaszaim nagyjából. Önmagukban természetesen nem. És az is kiderül gondolatolvasás nélkül, hogy ha nem válaszoltam, annak kb. mi volt az oka.
(#) zoka hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok!

Az MNC SpiderShox hangszóróknál a megadott frekvenciaátvitel alsó értékei:
08" 42Hz; 10" 50Hz; 12" 38Hz
A 12"-os rendben van, de a 8"-os mélyebbről indul, mint a 10"-os. Hozzáteszem, ezek az adatok számomra semmit nem jelentenek megbízhatóság szempontjából. De akkor is zavaró. Ez csak azért van mert MNC-nél összecserélték az adatokat, vagy lehet valóság alapja ? Habár ilyennel még nem találkoztam :no:

Ezek az adatok bárhol, bárki is nézi, semmilyen használható információt nem hordoznak.

Egyébként könnyen létezhet olyan 200mm-es hangszóró, ami mélyebbről indul, mint egy 250mm-es. Ez önmagában nem akadály.

Természetesen nem akadály, vagyis egy 200mm-es indulhat mélyebbről, mint egy másik, ami 250-es. Ezzel tisztában is voltam. Inkább csak egy adott szérián belül találom furcsának. (Nyilván összekeverték a hazugságokat )
(#) thebadboy hozzászólása Jún 5, 2010 /

Kép rola.

DSC00961.JPG

(#) thebadboy hozzászólása Jún 5, 2010 /

Nem túl nagy helyen lenne.. iskola egy termébe
(#) villages hozzászólása Jún 5, 2010 /

Kedveskéim!
Onkyo Sc 560 as hangládámhoz keresek Magasnyomókat.
Sajnos nem tudok típusszámot írni mert nem látszik.
Maga a láda 160/80 w-os, 4 Ω-os, 33hz- 45khz az átvitele, írja a specifikáció amiről tudjuk, hogy már nem halljuk.
A közép és a magas keresztezési frekije 3,5khz
Tudnátok mondani egy esetleges helyetesítő modellt ami jó lehetne!
Köszike:
(#) shalafi.66 válasza villages hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

A mélytartományra, vagyis inkább az alsó határra főleg a T-S-ből lehetne következtetni, bemész az üzletbe, és megméred.
(#) shalafi.66 válasza thebadboy hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Neked is ugyanazt lehet mondani, legalább egy közelítő T-S kellene a dobozhoz. Egyébként, minimum 80 liter kb. 40Hz-re hangolva.

Ui: amit találtam közben róla, az is nagyjából ebbe az irányba mutat, annyi különbséggel, hogy max. 120 literig lehet elmenni dobozméretben, és az érzékenysége csak 91dB@1W környékén van.
(#) Battila hozzászólása Jún 5, 2010 /

Lenne egy anno 5.1 részét alkotó subláda, és ehhez készíteni kellene egy mélyhangokat áteresztő szűrőt. Egy TDA2030-as elé menne, szval nem nagy teljesítmény, nem nagy elvárásokkal. Ahogy nézem nem egyszerű, és nem is olcsó.(3-4k-ért már találok egy 2.1-hez tartozó mélynyomót, de az erkő+mélyvágó ami a kapcsolásoknál van kapásból 2k, és még trafót is kell egyet a szűrőhöz szereznem:S

Nincs valami egyszerűbb megoldás a szűrésre?

Egy 20W/4Ohm-os hangszóróhoz kellene.
Következő: »»   278 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem