Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp 230V-ról

Témaindító: cimopata, idő: Szept 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 782
(#) banyaiakos válasza BZoli94 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hali! Itt megtalálod, hogy lehet emelni a PC táp kimeneti feszültségét.
cimo! Köszi.
(#) BZoli94 válasza banyaiakos hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Szia! Köszönöm segítséged és cimopatának is! Utána olvasgatok, de egy olyan tápot szeretnék, amit én építek, és ami befér a trafó helyére, az aksitöltőmben. Épp ez a kihívás számomra. Lehetséges? Az is lehet, hogy újraépítem az egész panelt, és rá a kapcsüzeműt is, akár SMD-ben.

Akkor nézelődj errefelé
(#) BZoli94 válasza banyaiakos hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

A 21-edik oldalon talált kapcsolás nem lenne rossz, a 19V az jó, de lehetne egy kicsit nagyobb a teljesítménye. Hogy lehetne feljebb tolni, pár A-ral? Ja és az Y1-az benne van a PC-tápban?

Annyira nem vagyok otthon ebben a témában. Csak egy 50Wattos tápot csináltam, de ott is gondok vannak a visszacsatolással. csak nem érek rá vele foglalkozni...
sprofan fórumtársnak vannak tapasztalatai ezekkel az IC-kel.
(#) roland9 hozzászólása Jún 6, 2010 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ebből a kapcsolásból és egy ETD-49 -es ferritből mekkora teljesítményt lehetne kicsikarni?

üdv.: roland

tap.gif

(#) Bassmester válasza roland9 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Nekem 600W-ot simán leadnak az ETD49-cel (N87, N67)épített rezonáns tápjaim. Attól is függ, hogy milyen "profin" tudod megtekerni :yes:
(#) roland9 válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hello!

Nekem 900W-ra kéne...
Esetleg nem tudnád leírni, hogy hogyan tudnám kiszámolni a menetszámot és az árramerőséget?
(#) Bassmester válasza roland9 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Csináltál már trafót?
Nem ismered ezt...: 10000/(4,44*B*f*A) ? Ez a voltonkénti menetszámot adja. ETD49 (N87)-nél 0,2T körül van a B. Az "f" -et a legkisebb frekivel kell behelyettesíteni, pl 30000 Hz -cel. Az "A" a mag keresztmetszete cm2-ben.
Úgy tudom hogy kapcs.üzemű trafónál nem 4,44-gyel, hanem csak 4-gyel kell számolni, de majd ha itt lesz Cimó kolléga, biztosan megmondja a frankót :yes:
(#) roland9 válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Csináltam már csak régen..... Majd igyekszem minnél jobban megcsinálni
Köszi a segítséget!
(#) Dj TSM hozzászólása Jún 18, 2010 /

üdv mindenkinek

Belefogtam egy kapcsi tápba,minden kész csak a trafóval támadtak némi gondjaim,eredetileg ETD 59 es magot kellene használnom de ilyet nemtudok beszerezni,de van egy szétszedett tv magasfeszültségü trafóbol magom.A kérdésem az volna hogy alkalmas lenne e ez a célnak.A ferit belsö átméröje 16mm csak a pontos anyag összetételét nemtudom meg azt hogy pontosan hogy tudom meg a menetek számát?A táp frekije 50Khz lessz és félhidas módban végfokhoz.A vezérlés SG3525 és IR2110.Válaszokat elöre is mindenkinek köszönöm.
(#) mex válasza Dj TSM hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Azok a TV magok 16525 Hz-n működtek, erre a frekitartományra lettek optimalizálva. Háromszor nagyobb frekin nagyon nagy lesz a veszteségük, szerintem mégiscsak próbálj ETD-t szerezni.
(#) Dj TSM válasza mex hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Fu a fene megette,itt szlovákiában nemsikerült sehonnan sem rendelnem,már mindenütt megnéztem,a végén muszáj leszek nálatok megszerezni.Kár azért a tv ferit magért pedig,szép méretes darab de a minöségen nemszeretnék spórolni.700 wattos tápra van szügségem +-55v mellett.Elkészült a nyák is meg megvan hozzá minden alkatrész kivéve a feritmagot.Kösz a választ.
(#) Bassmester válasza Dj TSM hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Nézz körül itt, meg pl itt.
Ezektől szlovákiába is rendelhetsz.
Szerintem ETD 49, ETD 59 magokat keress, ha 700W kell.
(#) Dj TSM válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

üdv
Nagyon érdekes,én ugyanezeket az oldalakat szlovákul megtaláltam de de a keresett magot nemtaláltam meg,itt meg mindjárt kidobta.Nekem pont egy ETD 59 re van szügségem,belsö átmérö 21,1mm ami ha jólszámolom 50khz mellett a szekundér oldalra elég lessz 2x9 tekerés kb 2mm cu val litzéböl.Ez ugy +-58 volt kell hogy legyen,csak azt nemtudom hogy pontosan mejiket vegyem mert van kétféle anyagú is.Megrendelem bármi áron.Kösz a segitséget
(#) vilmosd válasza Dj TSM hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Hali
Meg lehetne esetleg probalni valami rossz PC tapbol kiszedni a trafot. Azokban is vannak 600W-os peldanyok. Fel kell melegiteni 150 fok kornyekere, es szet lehet szedni (szetesik). Kolonben a TV sorkimenok is alkalmasak magasabb frekire is. Nincs akkora veszteseg meg 50 kHz-en. Egy a problema, hogy egy vas nem tud csak kb 80-100W-ot. De ossze lehet oket parhuzamositani.
Udv Vili
(#) Dj TSM válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Már irtam is az sos nek az áruval kapcsolatban,kértem árat.Felcsillant a remény hogy mégis csak sikerül beszerezni a cuccost.
(#) Dj TSM válasza vilmosd hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

üdv
A melegitös dolgot ismerem,forró vizben szoktam szétvenni a trafókat,én is szeretek barkácsolgatni és ha nemmuszáj nemveszem az alkatrészeket,pc tápom van egy rakás szószerint,meg magok is csak azok max 300 wattig jók,ezekböl már korábban épitettem is kissebb tápokat.Nemszeretnék két kis tápot hanem egy nagyon.Avval a bizonyos tv s maggal nagyságra nemlenne gond mert jó nagy álat,egy ijenböl épitettem inverteres hegesztöt és viszi a 2,5 ös pálcát,de ott nemfontos a szórás meg stb,de itt mégis csak hang frekivel fog dolgozni.
(#) Dj TSM válasza Dj TSM hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Az lessz,hogy próbára megtekerem azt a feritet amim van oszt megllátom hogy fog viselkedni a táp,közben meg megrendelem a belevaló ETD t.Köszi
(#) Bassmester válasza Dj TSM hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

N87, vagy N67 anyagút keress. Nekem is van egy N87-es ETD 59-em, arra kb 16 menet kellene a primerre, félhidas táphoz.
(#) Dj TSM válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Oké kösz a tippet,jólenne ha nekem is igy hemperegne itthon egy ilyen ETD. De megpróbálom még a hétvége fojamán megrendelni,hogy minél hamarabb megjöjjön.
(#) smrtln hozzászólása Jún 19, 2010 /

Sziasztok!

Van két ATX tápon (300W-os és 350W-os) és bennük van 3-3 trafó és ezek vannak ráírva:
készenléti trafóra:
- WYEEL-19B 03007
- WYEEL-19B
YE 0535
főtrafóra:
- YEERL-35C
HI-POT 0538
- WYEI-33C
HI-POT 03008
- és még van két segédtrafó de arra nincs semmi írva

Az lenne a kérdésem, hogy ezekből mekkora teljesítményt tudok kihozni átalakítással maximum, trafó áttekercselése nélkül??
Valaki tud ebben segíteni?
Főként a készenléti és a főtrafó érdekel
Segítséget előre is köszönöm

smrtln
(#) SKY válasza smrtln hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

A két kicsi trafó közül az egyik a félhídban lévő tranzisztorokat hajtja meg a másik az elektronikának a segédtápja, ezek nem nagy teljesítményre valók.
A főtrafóból nyilván akkor teljesítményt tudsz kivenni, mint amekkora a táp.
(#) smrtln válasza SKY hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

köszi szépen a segítséget
És van még egy kérdésem, hogy én a kicsi trafót a PIC tápellátására akarom felhasználni arra elég valamelyik kicsi trafó?
Csak néhány amperre lenne szükségem

smrtln
(#) SKY válasza smrtln hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Talán, ha elég magas frekvencián járatod, amit én mértem annak 0,25cm2 a keresztmetszete.
(#) smrtln válasza SKY hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

rendben

smrtln
(#) erbe válasza smrtln hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Az egyik kicsi trafó a Standby 5 V-ot állítja elő. Ez 5 volton 1, max 2 A. Erről veszi a főtáprész indításához is a feszültséget.
Vannak tápok, ahol annyira külön helyezték el, hogy néhány kanyarral le lehet fűrészelni a panelről.
Van, amelyiknél ugyanolyan nagy bipoláris tranzisztor hajtja, mint a 2 főtranyó, van, ahol FET-tel egybeépített meghajtó IC.
Az másik kis trafó áramfigyelő. Meglátni a belefűzött 1-2 menet vastagabb huzalt. A harmadik a tranyók meghajtója.
Itt sokat megtudhatsz róluk:
PC táp átalakítás
(#) smrtln válasza erbe hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

köszi szépen a segítséget, akkor most elkezdem átolvasni, remélem mindent megtudok majd ott

smrtln
(#) nagy_david1 hozzászólása Jún 19, 2010 /

Üdv!
A mellékelt IC-nek mi a minimális tápfeszültsége aminél üzemelni kezd? A katalógusban látok egy "Minimum Start–up Voltage" és egy "VCC Start–up Voltage" sort is. Egy másik adatlapon meg "Min Operating Voltage
After Turn-on" és "Supply Voltage" szerepel. Persze mindkét helyen elég nagy eltérések. Ugyanakkor lennebb egy kapcsolási rajz található. Ennél az a kérdésem, hogy az IC csak lüktető egyenárammal táplálható meg? Ugyanakkor a Vcc az táp, de akkor miért felel a Vi bemenet? Köszönöm előre is.

44608.pdf

(#) norbika78 hozzászólása Jún 26, 2010 /

Üdv Mindenki

Egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok hogy szeretnék építeni egy 230v/2*12v-os kapcsoló üzemű tápot ami 300w-ot tudna.Erről szeretnék üzemeltetni egy 24v-os izzót és egy elektronikát aminek 12v kell.
Ha valaki tundna feltenni vagy küldeni nekem egy használható rajzot vagy komplett doksit azt megköszönném.
Ja és még annyit hogy az lenne az igazi hogy a trafója az AT tápé lenne de ha tekerni kell az sem gond.
Előre is köszönöm.
Üdv Norbi
Következő: »»   110 / 782
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem