Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 83
(#) fassenkugel válasza Bell hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

ez hülyeség, nézz utána. ezen tovább nem vitázok, mint pl hogy a tej fehér.
(#) Bell válasza fassenkugel hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

A körkörös és az egyirányú polarizáció egy ingához és egy hagyományos hintához hasonlítható.
Az ingát bármelyik irányból lengésre bírhatjuk, de a hintát - ha jól van elkészítve - oldalról hiába lökdössük.

Ez fizika, ezen valóban nincs mit vitatkozni.
(#) Router hozzászólása Ápr 26, 2010 / 1

Sziasztok!

Valaki pár oldallal előrébb linkelt egy 15dBi panel antennát. Hirtelen felindulásomból megterveztem és megépítettem. Azt kell mondjam, első próbára nagyon jó. A sima biquad-ot helyből lenyomja (a quadból rendszeresen építek ismerősöknek).

Szívesen építenék nagyobb panel antennát is csak ezek nagyobbak mint az A4-es lap. Külföldi oldalakon láttam, hogy ők valami öntapadós matricát vágatnak ki corell formátumból és így maratják ki.

A nyáktervet csatolom, ha valaki kedvet kapna még hozzá. Szerintem egy próbát megérhet mindenkinek.
(#) fassenkugel válasza Bell hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Ez egy nagyon rossz hasonlat.
(#) fassenkugel válasza Router hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Én úgy épitettem nagyobb patch antennát, hogy megforditottam a nyákkészités elvét öntapadós rézfoliát ragasztottam teflon lemezre. A fóliát a conrad árulja rohadt drága, ahogy a teflon lemez is..

Bár teflon helyett plexilapot is lehet(ne) hasznélni az sokkal olcsóbb. Rézfolia helyett alufólia is használható, egyedül annyi gond van vele, hogy nem forrasztható.
(#) Bell válasza fassenkugel hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Mert mi a gond a hasonlattal?
(#) Router válasza fassenkugel hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Na igen csak ki vágja ki ilyen pontosan őket? Némelyik panel antenna azért elég bonyolult.
(#) fassenkugel válasza Router hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

mivel 2.4ghz a hullámosz realtive nagy, nem kell nagy pontosság. 1..2mm belefér.
(#) Bell válasza fassenkugel hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Az a pár 100 MHz nem számít?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Bell hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Nem hát. A routerekben van egy forgókondi, azzal lehet az antennához hozzáhangolni... :yes:
(#) Bell válasza Router hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Tetszik, mert pontosan megismételhető.
Ez 8 mm távolságra van az alu laptól, vagy gondoskodni kell valamilyen finomabb állítási lehetőségről?
(#) Router válasza Bell hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Szia! Én bakelit NYÁK-ot használtam az elkészítéséhez és a reflektor is ebből van mert ehhez fillérekért jutok hozzá nagy táblában (gondolom az alu lemez csak a költsége leszorítása miatt volna). A 8mm-es távtartókat műanyag csővel oldottam meg és kábelkötegelőkkel húzattam össze a két lemezt. Még kb. 3mm-es műanyag lapot kellene szereznem amivel bedobozolom. Még kell egyet csinálnom mert a linksys routerem két antennás, 250mW-al megdurrantom és mehet a móka.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Router hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

250mW? Mi a típusa a routernek?
(#) Steven84278 hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Hello! Meg tudná mondani valaki, hogy miről lehet eldönteni, hogy egy USB wifi hálózati adapteren, hova kell forrasztani a koax harisnyáját és főerét? Van egy TL-WN321G adapterem, és szeretnék rá forrasztani ANT kimenetet.
(#) Router válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

wrt54g a pontos típusa. DD-wrt szofttal lehet feltolni a teljesítményt és a prociját is lehet húzni valamint ezzel megy repeater és kliens módban is + rengeteg másra is képes vele. Azt még nem tudtam kideríteni, hogy a két antennát, hogy kell konfigolni mivel nálam repeaterként kellene mennie ahol a két antenna teljesen más irányba nézne. Az egészet egy vízálló dobozba tettem és kapott egy 3A-es dc-dc konvertert mert így az UTP-n kapja a kakaót. Ha kész az egész akkor teszek fel képeket.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Router hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Teljesítménynövelést nem mertem megcsinálni, de egyébként nekem is így van az egyik oldalon, hogy az UTP kábelen keresztül kapja a tápot. A baj csak az, hogy 6 m magasan van az eresz alatt... A másik oldalt be tudtam tenni a nappaliba, éppen most szenvedek a drótok eltűntetésével, persze az összes drót rövid...
(#) fassenkugel válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nem szabad. 1..2 év alatt tönkre megy a végfok benne. És egyébként felesleges is. Nagyobb antenna kell... régi mondás: "legjobb erősitő az antenna".
(#) szalab9 válasza fassenkugel hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Hello!
Nekem egy Linksys wap54g-access point-om van, az most 120 mW-on megy, attól szerinted lesz még baja?
Mi lehet, a maximum ahol még nem megy tönkre néhány év alatt?
(#) Lakatfogó hozzászólása Jún 6, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Végigolvastam a teljes topicot, most lenne pár kérdésem.

Egy egyszerű, mindössze B-s wifit tartalmazó routerem van, annyit szeretnék csinálni, hogy körkörösen kicsit jobb legyen a lefedettség, vagyis egy jó kis körsugárzón gondolkodok.

Először szétkaptam egy gyári, ráírtak szerint 5dBi-s botantennát (4 menetes tekercs osztotta ketté a drótot), próbáltam leutánozni, de igazából ezzel az antennával csaknem rosszabb lett a lefedettség, mint a gyári, 3 centis drótdarab "antennával".
Egy panelház 1. emeletéről próbálkozok, igazából a a ház előtt már nincs jel, valamint a pincében is éppen csak látszik.

Megpróbáltam egy komolyabb antennát, amit itt írnak: Bővebben: Link, a leírtak szerint 7-9dBi közötti, de javulást ezzel sem értem el. Mondjuk annyiban eltértem a leírástól, hogy nem volt itthon 2-es drót, csak vékonyabb,vörös bevonatos drót, abból csináltam.

Mit lenne érdemes csinálnom szerintetek? Még annyit tudok tenni, hogy a wifit leviszem a pincébe, mert az utp-t lehúztam már odáig, és kitehetem az ablakba.

Még próbálkoztam ezzel a tervvel Bővebben: Link, hasonló az 5dBi-s antennámhoz, csak több menetes a tekercs rajta. Kicsit jobb eredményeket értem el vele.
(#) saca200 válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hello saca vagyok néztem amit csináltál az az antenna nagyon gyenge este fele leszek fenn küldök rajzokat , azok közül csinálj körsugárzót.
Üdv :saca
(#) Lakatfogó válasza saca200 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Szia!

Kíváncsi leszek a rajzaidra. Most annyit elértem, hogy végre működik a számgépes wlan karim, és rajta ki tudtam próbálni a készített antennáimat.

A drótból csinált, 7 menetes tekercses antennám nem fog meg környező wifit, valamint az antenna nélküli, a vevőtől 40 centire lévő routerem jelét 2 csíkosan mutatja.

Rátéve azt a komolyabb antennát a gépre, az antenna mentes routerem jelét 4 csíkkal mutatja, és megtalál 7 másik wifit a környező házakból, 1 csíkkal.

Szal valamit azért csinál.
(#) saca200 válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hello első kérdésem az lenne miért kell neked körsugárzó?adni akarsz?Mire akarod rá kötni?
(#) saca200 válasza fassenkugel hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hello az a 1...2mm nagyon is számit mert GHZ-es tartományrol beszélünk és lerontja a jel minőségét
(#) Lakatfogó válasza saca200 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Igazából az kellene, hogy a panelházon belül (meg esetleg a szobával szemközt a téren) normálisan tudjam fogni a routeremet pl. telóval. Az sem lenne gond, ha a pincéig lemenne a jel az első emeletről.

No meg talált egy security nélküli wifit a az antennám, mikor gépre volt kötve. Csak pont gyenge még a dolog a kapcsolódáshoz.
(#) saca200 válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Hello vegyél fel msn-re ott megbeszéljük:saca200@citromail.hu
(#) Lacika válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Szerintem amit te szeretnél, az a jelenlegi modemeddel és körsugárzó antennákkal kivitelezhetetlen, igaz nem tudom hogy mekkora teljesítményű a router, de feltételezem hogy átlagos. Ha viszont nagyobb nyereségű antennát használsz, az meg ugye pont-pont összeköttetés. Esetleg megpróbálni feltenni passzív átjátszót,ez az olcsóbb, de ha nagyon sok felesleges pénzed van, akkor vehetsz gyári aktívat is, de lehet hogy több is kell majd belőle a különböző irányokhoz.
A te esetedben inkább a routert cserélném le valami nagyobb teljesítményűre, de ezt mind a kettő oldalon meg kell tenni, mert hiába fogja a laptopp látni kitűnően a routert, ha a routernél a laptopod térereje alig lesz vehető. Itt van egy 2W-os Bővebben: Link azt hiszem, ez még körsugárzóval is elmegy úgy egy kilométerig.
(#) szalab9 válasza saca200 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

A végeredményt majd tegyétek azért közzé, egy jó körsugárzó engem is érdekelne. Használtan vettem az access point-ot, nem volt hozzá antenna, a beledugott drótdarabok meg hát nem a legjobbak
(#) Lakatfogó válasza Lacika hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Ha jobb nyereségű antennát kap a router, akkor a laptop, teló jelére is érzékenyebb lesz.

Nekem már az is jó lenne, ha a ház előtt lenne wifi, mindössze 20-30 méter üres terület, és egy olyan panel fal van útban (szobám fala), ami kong az ürességtől, ha megkocogtatom. Ennyit azért lazán kellene tudnia egy wifinek szerintem.
A router a fal mellett van kb. 30 centire.

szalab9: próbáld ki azt a 4 tekercses kis antennát, amit itt az oldalon az első postomban linkeltem, igazából csak egy darab drót, egy fém lap, meg centiméter kell hozzá, és bár sokat nem csinál, de kicsit jobb az egyszerű gyári botantennánál.
Majd persze írom, hogy mire jutottunk.
(#) melcher hozzászólása Jún 13, 2010 /

Üdv!
Szeretnék készíteni, egy parabolás WiFi antennát, melynek terve a WiFi című képen látható. A routeremet (Router c. kép) Szeretném úgy átalakítani, ahogy a WiFi c. képen látható, csatlakozót szerelnék rá, abból koax kábelen keresztül csatlakozna az antennához, USB-n keresztül a géphez. A dologgal kapcsolatban a kérdéseim a következők: a fém tálat rá kell kötni az árnyékolásra, a testpontra, (GND)? Nem zavarná a routert a koax-kábel? Ugyanolyan hosszúságú antennát kell a parabolába tenni, mint amekkora az eredeti volt?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) melcher válasza melcher hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

A kérdések közül kimaradt: Hány ohm-os koaxot használjak?
Előre is köszi!
Következő: »»   22 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem