Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el
 
Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 274
(#) punkkazy válasza Gery hozzászólására (») Márc 14, 2007 /
 
Köcce! Majd otthon kipróbálom, nem sok pénz...
(#) feles hozzászólása Márc 17, 2007 /
 
Helló!
Próbálom megcsinálni ezt a végfokot, de egy dolgot nem tudok hogy mi az a P1 az ábrán...Ötletem sincs. Előre is köszönöm!
(#) isamisa válasza feles hozzászólására (») Márc 17, 2007 /
 
Hangerőszabályzó potméter.
A számok szerint kell bekötni a lábakat.
(#) feles hozzászólása Márc 18, 2007 /
 
Köszi!
Esetleg abban tudnátok segíteni hogy milyen táp lenne jó hozzá, mert nem nagyon tudom mekkora kellene... Egy ilyen trafót néztem: TRAFO 230V / AC 24.0V 20VA - ez elbírná a 2 végfokot? Akkor már valami bevált kapcsolási rajzot is szeretnék, hogy milyen tápot érdemes hozzá építeni. Köszönöm!
(#) isamisa válasza feles hozzászólására (») Márc 18, 2007 /
 
Olvas vissza pár oldalt, csak 82 oldal
(#) feles hozzászólása Márc 18, 2007 /
 
Na még egy utolsó kérdés...a képen az R1 es ellenállásnak mekkorának kéne lennie? Csak annyi van ott hogy 1..lehet olyan hogy 1 ohm?
(#) Mate78 válasza feles hozzászólására (») Márc 18, 2007 /
 
Igen,az pontosan 1 Ohmos,nem tévedés.
(#) quad90 hozzászólása Márc 30, 2007 /
 
hello

Egy TDA2030 és egy TDA2050-es kapcsolást szeretnék öszekötni!!! Mehet ez úgy hogy Pl.: a 2030-as kimenetére megy a 2050-es és annk a kimenetére a Hf?
Vagy tegyek a 2 közé valamit? Ha igen! mit?
(#) Norberto válasza quad90 hozzászólására (») Márc 30, 2007 /
 
Nem, ezeket nem lehet összekötni sehogy sem...se sorban, se máshogy...
(#) TAdamm válasza quad90 hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /
 
uhuu, ne tedd, mert szet fog az egesz dolog pattani es tok nagy fust lesz... gondolj bele, hogy az erositokbe a bemeno jel kisaramu es kisfeszultsegu es azert van az erosito, hogy felerositse ezt. Esetleg hidba tudsz kotni ket uolyan tipusu chipet, ezt mar nem en fogom elmagyarazni...
(#) Bali125 hozzászólása Ápr 11, 2007 /
 
Helló! Megépítettem TDA-val az erősítőm a lenti kép szerint és aza vezeték amelyikkel földelem a 3mas lábat lepattant és így próbáltam ki először... Ez mondjuk utánna derült ki mert voltam olyan hülye, hogy a nyák alján húztam a vezetéket és nem hoztam fel... Nos ráadtam 17Voltot ekkor koppant egyet a hangszóró de bemenő jelre nem reagált... Aztán láttam hogy lepattant az átkötés visszakötöttem így is kipróbáltam de így is csak koppant egyet és így sem reagált bemenő jelre... Am. az IC 4edik lábán 1,1Voltot lehet mérni... Valahogy kilehet mérni hogy jó-e még az IC vagy MEGHALT?

beült.JPG
    
(#) adorjan81 hozzászólása Ápr 17, 2007 /
 
Hello, lenne 1 problémám. Az RT-ben találtam egy Tda2030 kapcsolási rajzot és megépítettem. Működik is de valami *** miatt szól rajta a rádió is valami keresztény adó, akkor is amikor nincs bemenő jel. Már sokmindent próbáltam, pl stabilizálni a feszt 78**-cal, hidegíteni nanós kondikkal a ki és bemeneten, a jelföld, a tápföld éd a kimeneti föld összekapcsolva (amúgy is össze van, csak mégis hátha, na mindegy). Dobálom a 100nF kondikat mindenhova ahova lehet, stabilizálok mint állat és semmi, ugyanúgy jön a rádióadás. Mit csináljak, milyen lyukszűrőt építsek vagy még mit próbáljak meg. Köszi előre is.

Nem káromkodunk az oldalon!
Norberto
(#) fureszk válasza adorjan81 hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
szia! először is: azt hiszem ebben az ügyben válaszoltam már neked, csak egy másik topikban!
szóval:
1. ne kármokodj
2. a jelföld, tápföld, kimeneti föld össze van kötve?
3. a jelet árnyékolt kábellel vezeted a panelra?
(#) tatabike válasza adorjan81 hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
Csumi adorján.

Bocsi, de a könnyem potyogott a röhögéstől, mikor olvastam a problémádat, ne hari. Nagyon jó sztori, szegény TDA2030 esete a keresztény adóval... . Na és a leírása a problémának, az sem gyenge... Komolyra fordítva, szerintem szedd szét az egészet, mármint a kábelezést, nézd át a nyákot, (ha fémházas a doboza, nem lóg-e rá a fémre valamelyik forrasztás, vagy forrasztásból kilógó le nem csípett alkatrészláb, vagy ilyesmi), ha nem vagy ebben biztos, tegyél fóliát a forrasztott oldal és a ház közé. Kábelezd újra, áttekinthetően, mindig ellenőrízve, hogy oké-e. Ne feledd, a földelést csillagpontosan kell kötni, nem összevissza mindenfelé a testre. Nekem is van egy ilyen erősítőm, és tökéletesen működik. Esetleg azt is vizsgáld meg, hogy akkor is szól-e a rádió rajta, ha a bemenetére nem is csatlakoztatsz semmit. Vagy esetleg nézz körül, nincs-e a lakóhelyed közelében az az adó. Sok sikert.
(#) xray válasza adorjan81 hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /
 
csá
Elmondod hogy csináltad mert igen komoly erősítőnek építed aztán radiós erősítő lessz belőle.
Hát ehhez tehetség kell nem tom mivel varázsoltad azt a rádió adót de biztos nagy tudomány kellett hozzá.
Na a lényeg haveromnak ugyan ez volt csak nem az erősítőjével hanem a szgjével.Jó mi ott a hiba a hang karivolt.

Ja sé neki a kossuth szólt igen torzan.
(#) adorjan81 hozzászólása Ápr 19, 2007 /
 
Cső mindenki!

Köszönöm a hozzászólásokat és reagálnék is rájuk. A jelet árnyékolt kábel viszi, de mint mondottam akkor is hallani az adást ha nincs összecsatlakoztatva az erősítővel. A földelés csillagpontosan van kötve és ha minden igaz akkor van valami torony is a közelben. Nem ér hozzá semmi fém jellegű anyaghoz ezért onnan sem lehet zavar. A táp szűrve van márcsak amennyire írtam, most inkább egy lyukszűrővel próbálkoznék mert más már nem jut az eszembe. Vagy ha van valakinek egy 2030-as kapcsolása beültetéssel, nyákkal együtt és a táp kapcsolási rajza is kellene, akkor azt megépíteném és leírnám a tapasztalataimat vagy legalább látnám mennyiben tér el az enyémtől. Köszi a segítséget előre is.
(#) ndavid87 válasza adorjan81 hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
Nekem unokatestvérem pc-s 5.1-es erősítőjén jött( jön) be ilyen adó, de csak esténként.
Érdekes jelenség...
(#) r_tamas válasza adorjan81 hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
Hát ez elég érdekes ... valami gubanc lehet.
Én is megépitettem még egy jó pár éve, jól működött meg minden, de annyira nem jött be. ( Legjobb erősítő TDA1575 nekem ez volt sokáig, a 2030-ast meg szétszedtem )

Itt van komplett tda2030-as doksi van kapcs beültetési rajz is.

tda2030.pdf
    
(#) isamisa válasza r_tamas hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
Hát ezt már miért kellett feltölteni? CSAK likelni kellett volna.

adorjan81: igaz hogy 83 oldal, de nem ártana visszalapozni, és akkor látnál minimum 3 fajta nyákot és kapcsolást, vagy a cikkek közt lévő kapcsi is ott van!!

Egy jó vezetkélessel kialakított erősítő, nem foghajta a rádiókat. Legalábbis egy TDA-nal erre kevés példa van!

Üdv
(#) r_tamas válasza isamisa hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
Bocs, akkor majd legközelebbb linket írok be.
(#) xray hozzászólása Ápr 19, 2007 /
 
helló !
Lehet hülye kérdés de csinálni akarok egy 2.1-es rendszert TDA 2030-al és ne vok benne biztos hogy jól gondolom lehet-e atx tápnak a 12V-át rákötni Az erősítő adatlapjára rá van írva hogy 6-18V namost nekem a 12V az 5 amperral jön.Mivel 2.1-est akarok ezért az aktív váltónál maradtam és ennél kell a 12V +;-;GND.
Meg lehet csinálni vagy igen hülye ötlett?
Segítséget előre is köszi.
(#) szabi83 válasza xray hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
sztem csináld újra, hol az ic ötödik lába?
(#) fureszk válasza xray hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
túl vékonyak a vonalak, hol vannak az IC-k?
(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
jah megtaláltam, ha így csinálod - vezetékkel kötöd be az ic-t - , akkor ez erősítő helyet 2.1 -es rádió állomás lesz! :yes:

üdv
(#) xray válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
és hanem kábelesen csinálom hanem rendesen akkor a táp jó lesz neki?
(#) isamisa válasza xray hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
+22V és -22V és GND
Vagy +44V és GND a max. De nem mindegy melyik táposnak csináltál nyákot.
PC-tápról valszeg zajos lesz. És csak keveset fog leadni 12V-ról
(#) xray válasza isamisa hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
értem akkor csináljak egy 12V-osat meg külön egy 16V-osat.
Vagyis 12V a aluláteresztőszűrőnek kb max. 1A-val és 16V 2,5A a TDA 2030-nak.
Very Cool
(#) isamisa válasza xray hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
Te...
Ez neked hogy jött ki??

Kell egy Kb 100-120Wattos trafó. És ha jól láttam a nyákod a simpla táposhoz van csinálva. Könnyebb is olyan trafót találni ami pl 1*24V AC vagy 1*28V AC (ez az utóbi lenne a legjobb hozzá)
Egyenírányítod, és a tápa teszel stabkockát 12V ra. Van a stabkockákal egy kapcsolás amivel sima + feszből miníúszt is lehet csinálni. A subszűrőnek pedig kell a -12V-is. De nem hiszem hogy többet enne az IC bene 30mA-nél. Ezért jó lehet az a kvázi középleágazásos táp a subszürőnek....

Vagy ha már van egy trafód aminek a feszűltsége nem nagyobb 15V AC-nál, akkor esetleg a feszkétszerezővel is lehet csinálni + - -t

Egyéb kérdés??
(#) adorjan81 hozzászólása Ápr 20, 2007 /
 
Hi!

Nem tudom mit ahogyan mások is írják, nekik is bejön ez a keresztény rádió, egyik haverom gyári házimozijából jön be. Szóval nem hiszem hogy én lennék ennyire béna. Bementem pár elektronikai szaküzletbe és mikor megemlítettem a problémámat, az eladó fejvesztve menekült a raktárba a keresztényrádió hallatán. Azt mondta hogy már mások is jártak az üzletben ezen probléma ürügyén. Dobhatnátok egy két szűrőkapcsolást, vagy valami támpontot.
(#) tatabike válasza adorjan81 hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /
 
Csumi

Hivatalosan esetleg annyit tehetsz az ügyben, hogy jelzed a Hírközlési Felügyeletnek a zavarás tényét, a rádiók is ezt csinálják, ha valami másik adó elnyomja a frekijüket. (Pl. van ahol a Sláger-t is elnyomja egy helyi adó, és ezt is jelzik). Természetesen ez nem rosszindulatú bejelentés, meg kiszúrás a másikkal, a zavaró adó tulajdonosának is érdeke az, hogy tiszta legyen az éter. Esetleg szedj össze több embert, akinél ez szintén előfordul, és ha mindenki rájár a Felügyelet nyakára, akkor már csak foglalkoznak a dologgal...

TaTa
Következő: »»   42 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem