Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 120
(#) shalafi.66 válasza Akashi hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Minden hangszóróból készítenek 4 és 8 ohmos verziót is, de nem mindig jelzik külön rajzszámmal. Külön kell szólni, ha 4 ohmos kell.
A mágnes mérete lényegtelen, a jelenlegi mágneskör tud nagyobb indukciót.
A kosár meg olyan 15 éve fekete már.
(#) shalafi.66 válasza CéCó hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Elvileg szellőztetett a vasmag, ott a furaton akár be is juthat valami, vagy eleve ott volt már összeszereléskor, sosem lehet tudni.

Minden javítható, ha a viktoros közel van, próbáld meg ott. Ez a hangszóró nem olyan minőségű, hogy különös tudás kellene a javításához.
(#) Akashi hozzászólása Jún 7, 2010 /

Na, beszereztem és beszerkesztettem az új közepeket.
Lehet hülyeséget csináltam, még nem tudom, mert a boltos 1544-526-ot adott, és annak a kosara picit más mint a 586-é, így kicsit ügyeskedni kellett a beszerelésnél.
Pedig direkt vittem a mintát a boltba (hivatalos viszonteladó). Nem gondoltam volna, hogy minta alapján nem pont olyant kapok, és nem tudják mik a különbségek. Én meg a hülye fejemmel nem néztem meg mert bíztam benne biztos értenek hozzá. De már nem viszem vissza, mert nem szokásom.
Beszereltem és szépen szól, nem harsog annyira és egy kicsit teltebb lett a hangzása. Még hallgatnom kell hogy véleményt alkothassak róla.
Mindenesetre annyit tanultam az esetből hogy bármit veszek, jól körbe kell járni és minden apróságra oda kell figyelni.

Az 526 egy teljesen más hangszóró, alapjaiban tér el, más átviteli tartomány, alacsonyabbról indul az átvitel, és hamarabb véget ér, más lefutással, más rezonancia ponttal-jóságokkal, nagyobb lengőcsévével-induktivitással, alacsonyabb érzékenységgel.

Ettől függetlenül könnyen előfordulhat, hogy épp kompenzálja az eredeti hangváltóba épített hibákat.
Viszont nem ártana ellenőrizni a dolgot, mert így csak a véletlen műve.

Ui: ez a kosár viszont nem teljesen zárt, a hat furatot illene bezárni a hátán.
(#) Akashi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Na most végképp megkeveredtem.
Ennek semmilyen furat nincs a hátán. Tök zárt, ba@om nagy mágnessel. A membrán negatív, tehát a porvédő is és a habszél is homorodik.

Még jó hogy vittem a mintát és mondtam mibe kell!
Ezek szerint ez nem is 526??

Na mind1. Hallgatom egy ideje, nekem tetszik. Jobban hangzik a stratocaster.

Akkor nem tették rá a legutóbbi kosárgyártáskor. Eredetileg és úgy az utóbbi 20 évben az 526-546 középhangszóró kosarán hátul volt 6 darab szellőző furat, annakidején így tervezték a hangszórót. Vagy két éve szóltam, hogy ez így problémákat okozhat, mivel közös légtérbe kerül a mélyhangszóróval, most meg úgy tűnik, hogy azt a párezer darab kosarat, amit legutóbb készítettek, már elfelejtették kilyukasztani.
ilyen az, amikor spontán megjavul egy hangszóró.
Szóval 526 az, amit kaptál, csak némi változtatással.

Viszont még mindig teljesen más mint az eredeti középhangszóró volt. Elektronikai üzletbe fölösleges vinned a mintát, kevés helyen értenek ahhoz, amit árulnak.
(#) elektrorudi hozzászólása Jún 7, 2010 /

Kérdezném tisztelettel, hogy hangszóró kivezetéshez vezeték fonatot hol lehetne kapni Pesten ?
A székesfehárvári H2000 Kft. honlapján láttam, de a szállítási költség messze meghaladja az aru árát...
(...már, ha egyáltalán küldenének 1 méternyit...)
(#) CéCó válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Jaja van rajta légrés. Csak kíváncsi vagyok hgoy kerületett bele kosz egy zárt dobozban. Kár hogy messze van a VIKTORSOUND. Na mindegy!
Köszönöm az eddigi segítséged!
(#) shalafi.66 válasza CéCó hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Ha messze van, akkor meg főleg ne ragaszkodj hozzájuk, PA hangszórókkal foglalkoznak, attól meg azért van magasabb szint is hszjavításban.
(#) shalafi.66 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Kérdezd meg vmelyik viszonteladót, h. mikor akar rendelni, azzal együtt elutazik a te kivezetőszálad is.
(#) elektrorudi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Hát, köszi.
De mire végigtelefonálom mind a tizenegyet, addigra le is szállítják fehérvárról.
Gondoltam, a szakik tudnak egy rövidebb megoldást...
(#) shalafi.66 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Röveidebbb ha megkérdezed valakinél, aki javítással foglalkozik. Neki elvileg kell hogy legyen egy pár méter.
(#) Battila hozzászólása Jún 8, 2010 /

Nekem van egy régi videoton hangfalam, a párja jelenleg még az előző tulajnál van. (ezt próbra kaptam ajándékba, hátha kell mind2, aztán a másik még nem jött meg)

A gond az lenne, hogy a mélyközép már le lett teljesen kenve valami hangszórókezelő cuccal, szval a membránnak annyi. Akkor teljes hangszórócsere, vagy lehetséges a kosarat újra felhasználni?

(nem értek hozzá nagyon, szerintem első percbem leesett mindenkinek, elnézést a tudatlanságért, de hát ezért is kérdezek itt)
(#) shalafi.66 válasza Battila hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Attól függ, mivel lett lekenve. De az összes alkatrész cserélhető elvileg, szóval a membrán sem akadály.
(#) giorgio080 hozzászólása Jún 8, 2010 /

Hello mindenki!

Ha szeretném kicserélni a hangfalaimon a régi korszerűtlen kábeleket figyelnem kell ,hogy melyik a pozitív és a negatív pólus?
A mostani kábelen mindkét szál piros burkolatot kapott.
(#) elektrorudi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
Ma szabin voltam, ezért bementem az első boltba, ami az utamba esett, és vettem 1 méternyit ! Igaz dupla pénzért, mint a H2000-nél, de 1/2- annyiért, mint amennyibe a szállítással együtt került volna...
(#) zoly15 válasza giorgio080 hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Nem árt ha figyelsz a polaritásra!
Hogy a hangszórók "ne dolgozzanak egymás ellen"
De nem értem, ha egyszer átkábelezed miért nem figyeled meg hogy mi honnan hová ment? :hide:
Nem ész nélkül kell szétszedni aztán barkóbázni...
(#) dad hozzászólása Jún 10, 2010 /

Helló
OLYAN problémám lenne, hogy ecer csak nem szolt a hangszoro , ha be nyomom a közepét akkor szol de recseg ropog
Milehet a gondd
Elöre is köszi
Ja és nem tutok valami hagszoro szereelö boltot Zalaegerszeg körül vagy akárkit csak értse a dolgát
KÖSZI
(#) zolika60 válasza dad hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Lehet,hogy csak leszakadt a kivezetés, a csévéről. Szereld ki és nézd meg hátul. Ha szerencséd van meg is tudod forrasztani.
(#) dad hozzászólása Jún 10, 2010 /

Helló!
Nagy szerencsém van még a vezeték se szakat el hanem a csvaral van ösze fogatva és az lazult ki csak Köszi szépen ha nem mondod az életbe nem jövök rá mégecer ksözi
(#) zolika60 válasza dad hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nincs mit.
(#) Akashi válasza giorgio080 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Én ilyenkor kötök egy csomót a pozitivra. Akkor nem kötöd félre.
(#) Babita hozzászólása Jún 13, 2010 /

Szevasztok!
A következő a problémám.Adott egy M.N.C mystic típusú ovál hangszóró amiben található egy kék led aminek egyik lábára forrasztva van egy ellenállás.Namármost ez az ellenállás nemhajlandó ellenállni .Érdekelne az értéke mert színkód nincs rajta és írva sincs rá semmi.Esetleg ki is hagyhatom? Vagy muszáj bele egyálltalán?Mekkora értékűvel pótolhatom?
Köszi.
(#) shalafi.66 válasza Babita hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

680 és 1k között valahol. Attól függ, mikor kéne villannia a lednek.
(#) Babita válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Végülis nekem tökmindegy csak egyforma legyen.Ezekszerint akkor járok a legjobban ha mindjárt kettőt veszek pl 680-ból és cserélem mindegyiket?Gondolom a kisebbel előbb villan ugye?a hangzást nem befolyásolja ezek szerint?
Bocs ha baromságokat kérdezek
(#) ProdigyAudio válasza Babita hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Pontosan 560 ohm.
(#) shalafi.66 válasza Babita hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Kb. úgy van, ahogy leírtad. De a gyári 560ohm -os értékkel gyakran látni megsült ledeket, szóval inkább legyen picit nagyobb.
(#) abcdabcd válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Hogy befolyásolja az ellenállás, hogy mikor villan a led? valami rc-tag része ez? én azt gondoltam a kérdést olvsasva, hogy csak áramkorlátozó lehet...
(#) shalafi.66 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Sztem is az.
(#) didyman hozzászólása Jún 13, 2010 /

LED a hangszóróban. Baaazz, mik vannak :O . 15 éve még körülötte voltak és mindenféle idétlen megfejtésben villogtak. Annak legalább volt valami vizuális játéka, na de most elképzelem, ahogy a kocsiban hátul villog a kék, nappal nem látni, éjjel meg jó zavaró legalább.
Következő: »»   20 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem