Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   996 / 2208
(#) s.sanyi hozzászólása Jún 8, 2010
Sziasztok.Volna eggy kérésem,ismeri-e valaki ezeket a trafókat? Ruski adóvevőből szedtem ki őket gu 50 csőhöz voltak kötve,sajnos a csövet foglalatostól már valaki kiszedte igy nem tudtam beazonositani a kivezetéseket.Ha valaki ismeri a trafókat vagy meg tudja mondani hogyan találjam meg a hálózati bemenetét légyszi segitsen.

DSC00038.JPG

(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 8, 2010
De jó! Na erre gondoltam!
Elutalom a postaköltséggel megnövelt árát és feladod nekem? A többit priviben!
(#) MrBrown hozzászólása Jún 8, 2010
Sziasztok,
mutatok némi előzetest a most készülő ajándéknak szánt EL84 SE-mről! Sajnos még csak fizikailag van kész, de elektronikusan is be kell fejeznem hamarosan, mert be lett igérve a találkozóra! Sok mindent nem bíztam a véletlenre: kapcsolás-DJ Hans, trafók-fleta, doboz-CIROKL és végül dizájn-MrBrown
A felsorolt egyéneknek ezúton is köszönet (kivéve jómagam)! A festés is az én művem, meg is lehet nézni, jó lesz elrettentő példának hogy ilyet NE! Sebaj ajándék lónak ne nézd a...
A hangerő poti tekerője azért van csak "odagurítva" mert még le kell vágnom a tengely hosszából, a bronz háló természetesen alulról bele lesz ragasztva mindkét kimenőtakaróba most csak mutatóba van ott.
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Gyönyörű darab! Kié lesz?
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Jún 8, 2010
Köszönöm, mivel te dícsérted először ezért a tied
Na jó félretéve a viccet egy régi jóbarátomnak szánom, aki elpanaszolta hogy utálja a gagyi házimozi rendszerét és szeretne valami kis sztereó erősítőt amivel tud zenét hallgatni és filmet nézni is! És amúgy is tetszenek neki a csövek!
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Szerintem nincs a festéssel gond, nekem tetszik! A hálózati hány W-os? A kimenő milyen vason van?
(#) MrBrown válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 8, 2010
Köszi, de hidd el hogy élőben (remélem ott leszel a talin és meglátod) nem ilyen rózsás a helyzet! A trafók...? Fogalmam sincs, talán fleta emlékszik rá. Nálam ez úgy megy hogy írok egy privit fletának hogy mihez lesz, mekkora szekunder fesz és áram-ra gondoltam és hogy van-e valamilye ezekre a célokra. A kimenő a számításai szerint 25Hz-től visz át és a külső méretei: 75*62*33.
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Remélem, hogy meg tudom nézni.. Nem kicsi kimenő az azért az EL84-nek. De 25Hz-re kell is akkora.
(#) kocos hozzászólása Jún 8, 2010
Ezúton gratulálok kollektívan az utóbbi pár napban bemutatott erősítők gazdáinak Én mostanában nem csövezek, max csak javítok, a gonosz félvezetők felé orientálódtam, de azt intenzíven, viszont nem teljesítményerősítők ....
Azért ami csöves : Ashdown Fallen Angelt javítok, és beüzemeltem a régi Orivohm II-met, és egy Orion EMG 1315/F csöves AC voltmérőt ( Millivoltmérőt), mindkettő tökéletes, gyári állapotban, kalibrálva, hitelesítve, csak költözés után egy dobozban pihentek pár hónapot
(#) l48 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Szia! Elegánsan egyszerű. Úgy látom, hogy szép finom szövésű hálód van. Ha igazán profin szeretnéd a helyére rakni akkor csinálj egy egyszerű kis szerszámot amivel tudsz egy kis négyzetes domborulatot nyomni. Igy az felveszi a trafótakaró kivágásának az alakját, mintegy kitőlti és egysikú lesz annak tetjével. Mivel látom, hogy nem magadnak készited, csak egy ötlet volt részemről.
(#) MrBrown válasza l48 hozzászólására (») Jún 8, 2010
Köszönöm, elgondolkozom a szerszámon, valóban dobna a dolgon, de valószínűleg nem lesz rá időm sajnos. A találkozóig szeretném olyan állapotb hozni, hogy utána már ne kelljen hozzányúlni. Ez másnak egy nyugodt-laza hétvége lenne tekintve hogy csak be kell forrasztani azt a néhány már meglévő alkatrészt egy többszörösen kipróbált kiforrott kacsolásba, és nekem is elég lenne egy nyugodt hétvége de sajnos-hála istennek ilyenem nincs.
A dolgot tovább nehezíti, hogy a kivágás szélei ívesek!
(#) l48 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Megértelek, a laza hétvégéhez is idő kell, méghozzá nagy nagy nyugalomban. Nélam a laza hétvége az hétköznap van, ezzel mindent elmondtam
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Jún 8, 2010
Kössz Kócos a foglalatokat!
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Szerintem sincs hiba a festéssel, gyönyörűen össze van konstruálva!
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Jún 8, 2010
Idézet:
„nincs mit!”
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Nagyon profi munka!
(#) Gery78 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Hol vettél hálót, trafókupakot, és szép csavart hozzá?
(#) Norberto válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 8, 2010
Az nem sárgaréz-háló véletlenül?

Csak kérdezem, nem kötekszem.

Bronzot még sose láttam ilyen sárgás színben eddig.
(#) fater0827 válasza djklein hozzászólására (») Jún 9, 2010
Üdv djklein
Találtam én egy rajzot erről az erősítőről ,esetemben van 2 GREATZ (85 003) az alsó Gr-nél van kapcsoló bekapcsol még egy 315V-os szekunder tekercset .Ha a kapcsoló ki van kapcsolva az alsó Gr_en lesz a jelképes test (400V) ha ezt a 315V~ feszt rákapcsolva a másik 243V~ fesz-hez akkor meg lesz a 750V .Ez a kapcsoló valószínű a dobozon belül van .Power felezés .A kapcsoló O vagy Q2 pozíció.A netten talált rajz kicsit élesebb csatolom , ez a kapcsoló inkább a felső feszhez kellene az a meglátásom a 243V~ kapcsolására ,az Si 3 és Si 4 biztit nézd meg ,helyén hagyva két lábán mérsz ~feszt akkor kiégett/kontakthibás (1000V ~ állásban mérj és vigyázz) nagyot rúg ,és 1 cm szikraláng .
Mindkét rajzon ez a két greatz / táprész sántít ,315*1.25=393V ennek kell fix-nek lenni ,így csakis a 243V~ kell ki/bekapcsolni .Kifogy a tinta a billentyűzetből ,Sok sikert a javításhoz .
Üdv
Kipróbálom ezt a megoldást 2db 12V-os trafóval ,megírom az eredmény.
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Jún 9, 2010
Köszi Jani, még csak papíron létezett amikor már tudtam hogy fájó szívvel fogok megválni tőle! Egyedül az jelentene könnyebbséget ha jó sza**l szólna , de erre nincs sok esély tekintve hogy bevált emberkék bevált dolgaival építkezem
(#) MrBrown válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 9, 2010
Köszönöm, háló és sárgaréz alapanyag a potméter tekerőhöz: bronzker.hu, sárgaréz zártanya és rozsdamentes belsőimbuszos csavar: nagycsavar.hu!
(#) MrBrown válasza Norberto hozzászólására (») Jún 9, 2010
Ja igen, sárgaréz háló a bronzkertől :yes:
(#) djklein válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 9, 2010
Helló fater0827!

Az általad talált rajz a régebbi full csöves verzióé. Az enyém már hibrid az előfoka tranzisztoros a végok az csöves.
De nem sokban tér el. A hibát megtaláltam a második sec. tekekercs biztosítéka volt a hibás ezért mértem csak 400V anód feszültséget. A biztosíték csere után 680V anód feszültégem van monjuk ez még mindíg nem 740V. 1 fokkal javult az ereje de még mindíg nem tökéletes. Kicseréltem az ECC83-as csövet ECC81-re ezzel még elértem javulást de a két erősítőt ősszehasonlítva a barátomé 2szer nagyobbat szól. De ez gondolom már a régi EL34-es CSövek miatt lesz. 1-2 napon belül megérkeznek a vadonat új csövek aztán majd meglátjuk mi lesz.

Összehasonlítgattam a két erősítőt és az volt a meglepő, hogy a barátoméban 600V anódfeszültséget mértem az enbyémben 680V-van mégis az övé az erősebb. na de jönnek az új csövek aztán kiderül mi is a bibi.

Az alacsonyabb anódfeszt mi okozhatja? Öreg kondenzátorok? Vagy az hogy 240V-ra van a trafó állitva nállunk pedig csak 230V-van?

Itt a helyes kapcsolási rajz:
Dynacord Eminence II
(#) Gery78 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 9, 2010
Köszi az infót, elmentettem. Megkérdezhetem milyen áron adják a sárgarezet? Gondolkodom egy passzív előfokon a csöveseimhez, és ebből szeretném a potitekerőket esztergál(tat)ni. Könnyen esztergálható ez az anyag amit ott vettél? A trafótakaró kupakját nem mondtad, hogy hol lehet beszerezni. Az Eximtrade-nél vetted?
(#) Longa György válasza djklein hozzászólására (») Jún 9, 2010
Hali.Én rámérnék a kimenő trafó primérre ellenállásmérővel egyforma-e a kettő tekercs.Találkoztam már menetzárlatos trafóval.
Szia,
Ez a tekerő 30x25-ös darab, hogy be lehessen fogni az esztergába 30x35-re van szükség aminek az anyagköltsége a bronzkernél 3-400 forint. Szerintem nem problémás a megmunkálása. A trafó takaró a trafó sajátja volt alumínium én csak lefújtam arannyal amivel a kimenőket és a fenéklemezt is (elötte mindenképpen kell neki egy fekete alap).
(#) Gery78 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 9, 2010
Értem, köszi a segítséget, hát akkor nem olcsó mulatság a sárgaréz. A trafó viszont így szép lett, hogy lefújtad arannyal. Nekem is fájna a szívem ezért az erősítőért.
Nem olcsó mulatság? Igaz a megmunkálás kvázi semmibe sem került, de láttál már boltban valamennyire is pofás amúgy snassz alu tekerőt? Tuti hogy ezer forint felett kezdődik az ára
(#) bakos13gab válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 9, 2010
Szia!

Engem a réz háló izgat. Ahhoz milyen konstrukcióban és mennyiért lehet hozzájutni?
(#) MrBrown válasza bakos13gab hozzászólására (») Jún 9, 2010
Méter széles akármilyen hosszú darabot vágnak egy tekercsből ha minden igaz 10 centinként. az árára nem emlékszem de szerintem mindenképpen kifizethető ha a végeredményt nézzük!
Többféle sűrűségű létezik még saválló acél is van, na az viszont tényleg húzós igaz az rettenet vékony és sűrű szövésű!
Következő: »»   996 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem