Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok.Volna eggy kérésem,ismeri-e valaki ezeket a trafókat? Ruski adóvevőből szedtem ki őket gu 50 csőhöz voltak kötve,sajnos a csövet foglalatostól már valaki kiszedte igy nem tudtam beazonositani a kivezetéseket.Ha valaki ismeri a trafókat vagy meg tudja mondani hogyan találjam meg a hálózati bemenetét légyszi segitsen.
De jó! Na erre gondoltam!
Elutalom a postaköltséggel megnövelt árát és feladod nekem? A többit priviben!
Sziasztok,
mutatok némi előzetest a most készülő ajándéknak szánt EL84 SE-mről! Sajnos még csak fizikailag van kész, de elektronikusan is be kell fejeznem hamarosan, mert be lett igérve a találkozóra! Sok mindent nem bíztam a véletlenre: kapcsolás-DJ Hans, trafók-fleta, doboz-CIROKL és végül dizájn-MrBrown A felsorolt egyéneknek ezúton is köszönet (kivéve jómagam)! A festés is az én művem, meg is lehet nézni, jó lesz elrettentő példának hogy ilyet NE! Sebaj ajándék lónak ne nézd a... A hangerő poti tekerője azért van csak "odagurítva" mert még le kell vágnom a tengely hosszából, a bronz háló természetesen alulról bele lesz ragasztva mindkét kimenőtakaróba most csak mutatóba van ott.
Köszönöm, mivel te dícsérted először ezért a tied
Na jó félretéve a viccet egy régi jóbarátomnak szánom, aki elpanaszolta hogy utálja a gagyi házimozi rendszerét és szeretne valami kis sztereó erősítőt amivel tud zenét hallgatni és filmet nézni is! És amúgy is tetszenek neki a csövek!
Szerintem nincs a festéssel gond, nekem tetszik! A hálózati hány W-os? A kimenő milyen vason van?
Köszi, de hidd el hogy élőben (remélem ott leszel a talin és meglátod) nem ilyen rózsás a helyzet! A trafók...? Fogalmam sincs, talán fleta emlékszik rá. Nálam ez úgy megy hogy írok egy privit fletának hogy mihez lesz, mekkora szekunder fesz és áram-ra gondoltam és hogy van-e valamilye ezekre a célokra. A kimenő a számításai szerint 25Hz-től visz át és a külső méretei: 75*62*33.
Remélem, hogy meg tudom nézni.. Nem kicsi kimenő az azért az EL84-nek. De 25Hz-re kell is akkora.
Ezúton gratulálok kollektívan az utóbbi pár napban bemutatott erősítők gazdáinak Én mostanában nem csövezek, max csak javítok, a gonosz félvezetők felé orientálódtam, de azt intenzíven, viszont nem teljesítményerősítők ....
Azért ami csöves : Ashdown Fallen Angelt javítok, és beüzemeltem a régi Orivohm II-met, és egy Orion EMG 1315/F csöves AC voltmérőt ( Millivoltmérőt), mindkettő tökéletes, gyári állapotban, kalibrálva, hitelesítve, csak költözés után egy dobozban pihentek pár hónapot
Szia! Elegánsan egyszerű. Úgy látom, hogy szép finom szövésű hálód van. Ha igazán profin szeretnéd a helyére rakni akkor csinálj egy egyszerű kis szerszámot amivel tudsz egy kis négyzetes domborulatot nyomni. Igy az felveszi a trafótakaró kivágásának az alakját, mintegy kitőlti és egysikú lesz annak tetjével. Mivel látom, hogy nem magadnak készited, csak egy ötlet volt részemről.
Köszönöm, elgondolkozom a szerszámon, valóban dobna a dolgon, de valószínűleg nem lesz rá időm sajnos. A találkozóig szeretném olyan állapotb hozni, hogy utána már ne kelljen hozzányúlni. Ez másnak egy nyugodt-laza hétvége lenne tekintve hogy csak be kell forrasztani azt a néhány már meglévő alkatrészt egy többszörösen kipróbált kiforrott kacsolásba, és nekem is elég lenne egy nyugodt hétvége de sajnos-hála istennek ilyenem nincs.
A dolgot tovább nehezíti, hogy a kivágás szélei ívesek!
Megértelek, a laza hétvégéhez is idő kell, méghozzá nagy nagy nyugalomban. Nélam a laza hétvége az hétköznap van, ezzel mindent elmondtam
Szerintem sincs hiba a festéssel, gyönyörűen össze van konstruálva!
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Hol vettél hálót, trafókupakot, és szép csavart hozzá?
Az nem sárgaréz-háló véletlenül?
Csak kérdezem, nem kötekszem. Bronzot még sose láttam ilyen sárgás színben eddig.
Üdv djklein
Találtam én egy rajzot erről az erősítőről ,esetemben van 2 GREATZ (85 003) az alsó Gr-nél van kapcsoló bekapcsol még egy 315V-os szekunder tekercset .Ha a kapcsoló ki van kapcsolva az alsó Gr_en lesz a jelképes test (400V) ha ezt a 315V~ feszt rákapcsolva a másik 243V~ fesz-hez akkor meg lesz a 750V .Ez a kapcsoló valószínű a dobozon belül van .Power felezés .A kapcsoló O vagy Q2 pozíció.A netten talált rajz kicsit élesebb csatolom , ez a kapcsoló inkább a felső feszhez kellene az a meglátásom a 243V~ kapcsolására ,az Si 3 és Si 4 biztit nézd meg ,helyén hagyva két lábán mérsz ~feszt akkor kiégett/kontakthibás (1000V ~ állásban mérj és vigyázz) nagyot rúg ,és 1 cm szikraláng . Mindkét rajzon ez a két greatz / táprész sántít ,315*1.25=393V ennek kell fix-nek lenni ,így csakis a 243V~ kell ki/bekapcsolni .Kifogy a tinta a billentyűzetből ,Sok sikert a javításhoz . Üdv Kipróbálom ezt a megoldást 2db 12V-os trafóval ,megírom az eredmény.
Köszi Jani, még csak papíron létezett amikor már tudtam hogy fájó szívvel fogok megválni tőle! Egyedül az jelentene könnyebbséget ha jó sza**l szólna , de erre nincs sok esély tekintve hogy bevált emberkék bevált dolgaival építkezem
Köszönöm, háló és sárgaréz alapanyag a potméter tekerőhöz: bronzker.hu, sárgaréz zártanya és rozsdamentes belsőimbuszos csavar: nagycsavar.hu!
Ja igen, sárgaréz háló a bronzkertől :yes:
Helló fater0827!
Az általad talált rajz a régebbi full csöves verzióé. Az enyém már hibrid az előfoka tranzisztoros a végok az csöves. De nem sokban tér el. A hibát megtaláltam a második sec. tekekercs biztosítéka volt a hibás ezért mértem csak 400V anód feszültséget. A biztosíték csere után 680V anód feszültégem van monjuk ez még mindíg nem 740V. 1 fokkal javult az ereje de még mindíg nem tökéletes. Kicseréltem az ECC83-as csövet ECC81-re ezzel még elértem javulást de a két erősítőt ősszehasonlítva a barátomé 2szer nagyobbat szól. De ez gondolom már a régi EL34-es CSövek miatt lesz. 1-2 napon belül megérkeznek a vadonat új csövek aztán majd meglátjuk mi lesz. Összehasonlítgattam a két erősítőt és az volt a meglepő, hogy a barátoméban 600V anódfeszültséget mértem az enbyémben 680V-van mégis az övé az erősebb. na de jönnek az új csövek aztán kiderül mi is a bibi. Az alacsonyabb anódfeszt mi okozhatja? Öreg kondenzátorok? Vagy az hogy 240V-ra van a trafó állitva nállunk pedig csak 230V-van? Itt a helyes kapcsolási rajz: Dynacord Eminence II
Köszi az infót, elmentettem. Megkérdezhetem milyen áron adják a sárgarezet? Gondolkodom egy passzív előfokon a csöveseimhez, és ebből szeretném a potitekerőket esztergál(tat)ni. Könnyen esztergálható ez az anyag amit ott vettél? A trafótakaró kupakját nem mondtad, hogy hol lehet beszerezni. Az Eximtrade-nél vetted?
Hali.Én rámérnék a kimenő trafó primérre ellenállásmérővel egyforma-e a kettő tekercs.Találkoztam már menetzárlatos trafóval.
Szia,
Ez a tekerő 30x25-ös darab, hogy be lehessen fogni az esztergába 30x35-re van szükség aminek az anyagköltsége a bronzkernél 3-400 forint. Szerintem nem problémás a megmunkálása. A trafó takaró a trafó sajátja volt alumínium én csak lefújtam arannyal amivel a kimenőket és a fenéklemezt is (elötte mindenképpen kell neki egy fekete alap).
Értem, köszi a segítséget, hát akkor nem olcsó mulatság a sárgaréz. A trafó viszont így szép lett, hogy lefújtad arannyal. Nekem is fájna a szívem ezért az erősítőért.
Nem olcsó mulatság? Igaz a megmunkálás kvázi semmibe sem került, de láttál már boltban valamennyire is pofás amúgy snassz alu tekerőt? Tuti hogy ezer forint felett kezdődik az ára
Szia!
Engem a réz háló izgat. Ahhoz milyen konstrukcióban és mennyiért lehet hozzájutni?
Méter széles akármilyen hosszú darabot vágnak egy tekercsből ha minden igaz 10 centinként. az árára nem emlékszem de szerintem mindenképpen kifizethető ha a végeredményt nézzük!
Többféle sűrűségű létezik még saválló acél is van, na az viszont tényleg húzós igaz az rettenet vékony és sűrű szövésű! |
Bejelentkezés
Hirdetés |