Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   466 / 1387
(#) Pet91 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

na már ez is egy szint, amit talán egy nap majd meglépek.
a keményfém egyenlő a vídiával, vagy az egészen más?
(#) Nagykucsi hozzászólása Jún 9, 2010 /

Eljutottam odáig hogy levan fóliázva az életem első két fotós nyákja...Majd holnap jön a folytatás Mire rájöttem hogy is kell a fóliát szétszedni...Nem volt egyszerű...
(#) Attila86 válasza Pet91 hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Ebben én nem vagyok annyira kompetens de a vidia az tudtommal egészen más. A vidia fúrókkal falat vagy mit szoktak fúrni...
Amit én használok annak a pontos és korrekt megnevezése:
"keményfém csigafúró"
(#) Pet91 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

ok. akkor majd így keresem.
egyébként megkérdezhetem hogy hol végeztél hogy ennyire vágod a témát (tápegységek a kisujjból stb)?
(#) Attila86 válasza Pet91 hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

A Wesselényiben. De az elektronikai ismereteim kb 20-30%-át szereztem csak ott, a többit autodidakta módon.
(#) tbence3 válasza Nagykucsi hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Hidd el, csak a kezdet nehéz. Csinálsz 2-3db fóliás panelt utána már menni fog minden.
Szerintem az egyik legprofibb technika. Nem hiába, a cégek is ezt használják.
A levilágítási időt kell majd kikísérletezni. Milyen levilágítód van?
(#) kaqkk hozzászólása Jún 9, 2010 /

Találtam egy még eddig nem használt papírt !
20ft/db áron a XEROX által gyártott superglossi nevezetű
nagyon fényes nyomtatólapot . Ez laminálás és rövid áztatás után szinte egyben lejön a panelról , majd a fent maradó áttetsző hártyát lekefélve tökéletes nyomat marad a panelon .
(#) gulasoft válasza Nagykucsi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Én meg megyek holnap veszek 3-4 pákahegy profilt a forrasztóállomáshoz, mert a csatikhoz muszáj valami kevésbé elhasználtat venni.
(#) pici válasza Pet91 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Én ezért tervezek SMD paneleket...
Vettem 0.83 fúróhegyeket.
Van amikor eltörik, de csak a hegye, de továbbra is tökéletesen fót és központos marad.
A 0.5 / 0.7 es hegyekre meg nagyon vigyázok.
(#) roland0327 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Igen valami gyanta alapú folyadék lehet benne amitől nagyon jól forrasztható. Mindenképp megér 1000valahányszáz forintot!
Üdv.
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia. Egyszer olvastam valahol, hogy úgy csinálod a kétoldalas panelt, hogy szigetelőszallaggal illesztes össze a két műnyomót és a 6-os üzemmódnál kicsit "rátapasztod" a papír a panelra. A szigszalag helyett használj papír alapú ragasztót, most vettem a papírboltba és simán kibírja a laminálás folyamatát. Legalább így hamarabb kész a panel.
Remélem tudtam segíteni valamit.
(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia, köszönöm a tippet!
(#) patexati válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

A tűzőgépes módszer a leg egyszerűbb és jobb szerintem! Épp ma készítettem egy kétoldalast milyen látszik a tökéletes átfedés! A kis furatok 0,5mm méretűek és tökéletesen stimmel mindkét oldalon.
(#) roland0327 válasza patexati hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Akkor ezzel is kisérletezek és majd utána eldöntöm nekem melyik is a legjobb.
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Azt hogyan lehetne kiküszöbölni, hogy a kétoldalasnál a két műnyomó papír egyenletesen nyúljon?
(#) lidi válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Az egyik papírt nedvesítsd meg, és próbáld kézzel, vagy hideg laminálóval nyújtani. Akár többször átküldve a hengerek között. Majd vasalóval szárítani. A másikat meg hagyd békén. Így szerintem tuti nem fognak egyenletesen nyúlni.
(#) roland0327 válasza lidi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

De én pont azt akarom, hogy egszerre nyúljanak, mert akkor mind a kettő annyit nyúlik mint a másik.
(#) mex válasza lidi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Gonosz vagy!
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Te jó ég micsoda ötletek!

Egyszerre, ugyan arra a lapra kell kinyomtatni és lehetőleg keresztirányba. Az elnyúlást így sem tudod megakadályozni de nem is ez a lényeg! A két oldal ugyan abba az irányba és jó eséllyel ugyan olyan mértékben fog megnyúlni. De én mindezt már évekkel ezelőtt leírtam az oldalamon.
(#) lidi válasza mex hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hát, ő kérdezte, én csak segíteni próbálok.
(#) roland0327 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Azt tudom, hogy te egy lapra teszed mindkét oldalt de én nem tudom a nagyobbakat a paintel egymás alá tenni mert kicsi a felbontása a monitoromnak és nem látom rendesen és kicsinyíteni nem a paintbe.
(#) peter1995 hozzászólása Jún 11, 2010 /

Hello.Mit gondoltok.Ez a második maratásom.Kézzel rajzolom fel a vezetősávokat.

img082.jpg

(#) J-O-E válasza peter1995 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Ránézésre ez alkoholossal készült, lesz ez még jobb is.
Akár működhet is a panel, használj lakk filcet "festék filc" annál nincs alámaródás nem lesz ilyen csíkos a vezetősáv.
Vastagtól az egész vékony hegyűig létezik.
(#) gulasoft hozzászólása Jún 11, 2010 /

Egyszer kértétek, hogy a nyák pucolás előtt után képet rakjak fel, mert hogy mit pucolok annyit a nyákon.
Gondolom nem szorul magyarázatra az előtte, utána.
(#) sprofan válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Ja igen, már értem, hát én az ilyen retkes nyákot meg sem veszem, csak fém tisztát. Ha már ugyan annyiba kerül Ha kell le is fényképezhetem, 200x300-as tábla, gyönyörű szép tiszta.
(#) gulasoft válasza sprofan hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Igen de én nem 200*300-as táblában veszem, hanem majdnem méterszer méteresben, és ott ha a szélét egy kicsit mocskosabb kézzel fogják meg, akkor ilyen lesz, de még ez sem tart több perig olyanra csiszálni mint amit a végeredmény mutat.
(#) J-O-E válasza sprofan hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Igazából a jónevű alkatrészboltokban sem kapni
hibátlan sértetlen paneleket!
Sőt sorozat gyártáshoz vettem panelt 6db A4-est.
Két hét múlva megint venni akartam, ugyan olyat nem kapok hetek óta!
És ég a fejem mert a megrendelőnek egyre több kell és még alapanyagot sem tudok hozzá nem hogy legyártani.
(#) peter1995 válasza J-O-E hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Aha.OHP makert használok.
(#) Nagykucsi hozzászólása Jún 12, 2010 /

Szóval nem sikerült az első... Két nyákot is akartam, egyik sem sikerült. Olyan volt mintha a maszk nem takart volna, de dupla nyomdai volt 2 perc levilágítással. Voltak jó vezető sávok(itt-ott), de volt ahol semmi sem látszott. Tudom jó lett volna ha készítek róluk képet, de olyan ideg voltam megetettem az előhívóval az egészet ami a fóliából látszott...Ti leveszitek a felső védőfóliát levilágítás előtt, én így próbáltam és pici foltok felragadtak a maszkra(úgy kellett lefeszegetnem a maszkot) Volt egy kisebb 5mm plexi leszorítani a maszkot. Valaki csinálhatna már egy videót a fóliás módszerről is...Legalább is nekem sokat segítene...Mennyi a maratóanyag bekeverési aránya? Én kb olyanra kevertem mint az előhívót...De sajna idáig nem jutottam
(#) gulasoft válasza Nagykucsi hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Annyiszor le lett írva, NEM KELL LESZEDNI a felső fóliát.
Leoldani meg azért oldotta le, mert nem égett be, azaz kevés a levilágítási időd. Ha átlátszana a fóliád (ráadásul kaptál tőlem nyomdai teljesen feketét) akkor ott is beégne ahol nem kell.
Vedd frl a levilágítást 4 percre, és figyelj, hogy az előhívó 1%-os legyen ne töményebb.
Nem lehet egyből feladni.
Következő: »»   466 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem