Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
na már ez is egy szint, amit talán egy nap majd meglépek.
a keményfém egyenlő a vídiával, vagy az egészen más?
Eljutottam odáig hogy levan fóliázva az életem első két fotós nyákja...Majd holnap jön a folytatás Mire rájöttem hogy is kell a fóliát szétszedni...Nem volt egyszerű...
Ebben én nem vagyok annyira kompetens de a vidia az tudtommal egészen más. A vidia fúrókkal falat vagy mit szoktak fúrni...
Amit én használok annak a pontos és korrekt megnevezése: "keményfém csigafúró"
ok. akkor majd így keresem.
egyébként megkérdezhetem hogy hol végeztél hogy ennyire vágod a témát (tápegységek a kisujjból stb)?
A Wesselényiben. De az elektronikai ismereteim kb 20-30%-át szereztem csak ott, a többit autodidakta módon.
Hidd el, csak a kezdet nehéz. Csinálsz 2-3db fóliás panelt utána már menni fog minden.
Szerintem az egyik legprofibb technika. Nem hiába, a cégek is ezt használják. A levilágítási időt kell majd kikísérletezni. Milyen levilágítód van?
Találtam egy még eddig nem használt papírt !
20ft/db áron a XEROX által gyártott superglossi nevezetű nagyon fényes nyomtatólapot . Ez laminálás és rövid áztatás után szinte egyben lejön a panelról , majd a fent maradó áttetsző hártyát lekefélve tökéletes nyomat marad a panelon .
Én meg megyek holnap veszek 3-4 pákahegy profilt a forrasztóállomáshoz, mert a csatikhoz muszáj valami kevésbé elhasználtat venni.
Én ezért tervezek SMD paneleket...
Vettem 0.83 fúróhegyeket. Van amikor eltörik, de csak a hegye, de továbbra is tökéletesen fót és központos marad. A 0.5 / 0.7 es hegyekre meg nagyon vigyázok.
Igen valami gyanta alapú folyadék lehet benne amitől nagyon jól forrasztható. Mindenképp megér 1000valahányszáz forintot!
Üdv.
Szia. Egyszer olvastam valahol, hogy úgy csinálod a kétoldalas panelt, hogy szigetelőszallaggal illesztes össze a két műnyomót és a 6-os üzemmódnál kicsit "rátapasztod" a papír a panelra. A szigszalag helyett használj papír alapú ragasztót, most vettem a papírboltba és simán kibírja a laminálás folyamatát. Legalább így hamarabb kész a panel.
Remélem tudtam segíteni valamit.
Szia, köszönöm a tippet!
A tűzőgépes módszer a leg egyszerűbb és jobb szerintem! Épp ma készítettem egy kétoldalast milyen látszik a tökéletes átfedés! A kis furatok 0,5mm méretűek és tökéletesen stimmel mindkét oldalon.
Akkor ezzel is kisérletezek és majd utána eldöntöm nekem melyik is a legjobb.
Azt hogyan lehetne kiküszöbölni, hogy a kétoldalasnál a két műnyomó papír egyenletesen nyúljon?
Az egyik papírt nedvesítsd meg, és próbáld kézzel, vagy hideg laminálóval nyújtani. Akár többször átküldve a hengerek között. Majd vasalóval szárítani. A másikat meg hagyd békén. Így szerintem tuti nem fognak egyenletesen nyúlni.
De én pont azt akarom, hogy egszerre nyúljanak, mert akkor mind a kettő annyit nyúlik mint a másik.
Te jó ég micsoda ötletek!
Egyszerre, ugyan arra a lapra kell kinyomtatni és lehetőleg keresztirányba. Az elnyúlást így sem tudod megakadályozni de nem is ez a lényeg! A két oldal ugyan abba az irányba és jó eséllyel ugyan olyan mértékben fog megnyúlni. De én mindezt már évekkel ezelőtt leírtam az oldalamon.
Azt tudom, hogy te egy lapra teszed mindkét oldalt de én nem tudom a nagyobbakat a paintel egymás alá tenni mert kicsi a felbontása a monitoromnak és nem látom rendesen és kicsinyíteni nem a paintbe.
Hello.Mit gondoltok.Ez a második maratásom.Kézzel rajzolom fel a vezetősávokat.
Ránézésre ez alkoholossal készült, lesz ez még jobb is.
Akár működhet is a panel, használj lakk filcet "festék filc" annál nincs alámaródás nem lesz ilyen csíkos a vezetősáv. Vastagtól az egész vékony hegyűig létezik.
Egyszer kértétek, hogy a nyák pucolás előtt után képet rakjak fel, mert hogy mit pucolok annyit a nyákon.
Gondolom nem szorul magyarázatra az előtte, utána.
Ja igen, már értem, hát én az ilyen retkes nyákot meg sem veszem, csak fém tisztát. Ha már ugyan annyiba kerül Ha kell le is fényképezhetem, 200x300-as tábla, gyönyörű szép tiszta.
Igen de én nem 200*300-as táblában veszem, hanem majdnem méterszer méteresben, és ott ha a szélét egy kicsit mocskosabb kézzel fogják meg, akkor ilyen lesz, de még ez sem tart több perig olyanra csiszálni mint amit a végeredmény mutat.
Igazából a jónevű alkatrészboltokban sem kapni
hibátlan sértetlen paneleket! Sőt sorozat gyártáshoz vettem panelt 6db A4-est. Két hét múlva megint venni akartam, ugyan olyat nem kapok hetek óta! És ég a fejem mert a megrendelőnek egyre több kell és még alapanyagot sem tudok hozzá nem hogy legyártani.
Szóval nem sikerült az első... Két nyákot is akartam, egyik sem sikerült. Olyan volt mintha a maszk nem takart volna, de dupla nyomdai volt 2 perc levilágítással. Voltak jó vezető sávok(itt-ott), de volt ahol semmi sem látszott. Tudom jó lett volna ha készítek róluk képet, de olyan ideg voltam megetettem az előhívóval az egészet ami a fóliából látszott...Ti leveszitek a felső védőfóliát levilágítás előtt, én így próbáltam és pici foltok felragadtak a maszkra(úgy kellett lefeszegetnem a maszkot) Volt egy kisebb 5mm plexi leszorítani a maszkot. Valaki csinálhatna már egy videót a fóliás módszerről is...Legalább is nekem sokat segítene...Mennyi a maratóanyag bekeverési aránya? Én kb olyanra kevertem mint az előhívót...De sajna idáig nem jutottam
Annyiszor le lett írva, NEM KELL LESZEDNI a felső fóliát.
Leoldani meg azért oldotta le, mert nem égett be, azaz kevés a levilágítási időd. Ha átlátszana a fóliád (ráadásul kaptál tőlem nyomdai teljesen feketét) akkor ott is beégne ahol nem kell. Vedd frl a levilágítást 4 percre, és figyelj, hogy az előhívó 1%-os legyen ne töményebb. Nem lehet egyből feladni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |