Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Börze
Idézet: „Matykusz még maradt” Mi több, még marad reggelig. Van ám tűrőképesség.
Van, aki nem. De nálunk demokrácia van, így én eldöntöttem.
Hajaj! Ez eléggé kétértelmű volt... :hehe:
Akkor veled is össze futok Papa? Mert hogy július 17-én én is ott leszek. A mostani börzén Imi65-tel sikerült összeismerkednem,Simpi elől viszont még mindig olyan egyszerű elrejtőzni,ott álltam előtte fél méterre,mikor kezet fogtam Imivel.
Erre már nem is mondok semmit, mert az már magyarázkodás-féle lenne.
Simpivel nincs gond, ő csak izzókat lát , amivel nincs is semmi baj, Imi meg az aranyember, és akkor még Köbzoli barátomat nem is ismered. Matyikámtól meg mentsen meg a szentember, bár úgysem fog, hülye lenne a közelébe menni Pláne ha vele vagyok. Remélem nem orrol meg ezért rám, tudja hogy csak viccelek Nos igen, elég magas a valószínűségi rátája, hogy összefutunk. A többit majd ott.
Üdv. D.
Matyi is ott volt,rá is köszöntem,de vagy nem hallotta,vagy nem érdekelte.
Na az meglehet. Elég halkan beszélek! :yes:
Nem tudom mi bajod,de nagyon örülnék ha végre elmondanád,hátha tudok rajta segíteni. Emberek olyan könnyen felidegesednek a legkisebb dolgon is,hogy az hihetetlen!
"Csupán" a megállapítás. A "nem érdekelte". A legkisebb dolgon? Esetleg amit te a legkisebb dolognak , mint olyannak titulálsz, az valóban elefánt, és nem bolha. Erről lenne szó.
Sccobykám, nyugi, valamit benéztél, Matyi barátom egy tündér ember, szerintem halk lehettél, vagy ilyesmi, Matyikám olyan kedves, hogy a rosszindulatot hírből sem ismeri, (szerencsére vannak még ilyen emberek is) . Szóval ne idegeskedj, biztos félre értettél valamit. Nem véletlen szereti mindenki.
Így van Doncso mester, Matyikém fórumunk arany tagja, nélküle nem is börze a börze!
Sajnos a következő börze nélkülem lesz, mivel "papírosztás" lesz Baján - Mások diplomának nevezik, de nem érsz vele semmit -, és nekem is be kell állni a sorba. Tehát a következő börze június 26-án lesz, és én nem leszek ott.
Más. Jobb hír, legalább is nekem. A börzén vásárolt dolgok a csatolt képeken. Az egyiken 2 zacskó zsugorcső és egy zacskó bekötőhuzal 500 Ft-ért, a másik képen látható sokminden pedig 1800 Ft-ért. A 4 db táblaműszer (1 db 101DA-s, és 3 db 71 DA-s), a könyv (Egyik kedvencem: Lehmann, D.: Diódák és tranzisztorok), 7 db skálaizzó. A csövek: ECC83, EF86, EM80. A kistrafó az 21 watt szekunder teljesítményű SM55.
És még az ez előttiekkel is tartozik! :boxer:
Elfelejtettem. Pótolom a mulasztást.
Nekünk mindig azt mondják/ták a suliban hogy manapság jobban járunk a szakmával.
Az a zsugorcső és drót. Az előző hozzászólásomban szépen felsoroltam, de nem tettem fel a képeket.
Manapság ha kiszolgáltatott feketemunkás akarsz lenni, akkor menj az építőiparba kőművesnek, culágernek, villanyszerelőnek stb... Tessék, egy szakma. Vagy menj kórházi műszerésznek. Az orvosok kényének kedvének ki vagy szolgáltatva. Továbbá ha bármi baj van, azzal kezdik, hogy rossz volt a berendezés. Kit vesznek elő? a műszerészt. Az, hogy tanulj szakmát, egy parasztvakítás. Ma nincs szükség szakemberre sem. RTV műszerész? egyre inkább döglött szakma. Nem javíttatnak, újat vesznek. Az az igazság, hogy ma egyre kevesebb dolgozó emberre van szükség, mert nagymérvű a gépesítés. Lehet csűrni-csavarni, de így van. Van pár hiányszakma, ahová kell maximum 30.000 hegesztő, lakatos, autószerelő.... Azon kívűl van 1 millió potenciális álláskereső. Vonjuk ki a kettőt egymásból. A többivel mi lesz?
Ma az a kiút, hogy van egy diplomád és egy szakmád. Ha alulképzett vagy, előveszed a technikusit, ha meg túlképzett, akkor a diplomád. Mindemellett van még egy mellékállásod. Mert egy fizetésből nem lehet megélni. Azt is felejtsd el, hogy egy szakmával és/vagy diplomával leélheted az életed. Minimum 3 szakmaváltásra kell felkészülni.
Oké,legyen diplomám,mit tudok vele kezdeni? Annyi a diplomata mint a nyűg,szakember meg nincs.
Ugye az emberek nem a zsugor csőtől lesznek zsugoriak?
Mint általában, most is teli táskával tértem haza a börzéről, pedig csak két darab elektroncső volt benne. Egy használt 5S045T és egy új GU81M. Összesen 2000 forintot fizettem értük.
Ennyiért én is megvettem volna. Tényleg szép állapotúak. Felfűteni nem tervezed őket?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |