Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az asztal és a billentyűzet remélem, még egyben van...
Én az asztalt szoktam "nemkímélni" , ha rámtör az ideg. Olyankor a rajta levő tárgyak szép centiméteres súlypont-emelkedést tudnak előadni.
Csak a monitor (őskorszaki CRT, ha ásót belevágod, akkor se lesz baja) kapott egy mozgásenergiát oldalról, meg a billentyűzet is, bár azt inkább csak megsimogattam.
szerk.: a PC ház itt van a lábam melett, de az csak kétszer kapott "löketet", azért annyira még bírják az idegeim. Apropó gépház. Ezek az új gépházak annyira de nemérnek semmit, gyengék, hajlanak, repednek össze (ezt most nem azért mondom mert attól a két rugástól szétvan törve ), borzalmas, a régi gépem bírta a kiképzést, de ezek az újak...
Azért van ám ma is minőségi gépház, olyan, amin nemcsak ülni, de állni is lehet... Mondjuk 2-3x annyiba kerül, mint az "óccó", vékony lemezből készült társai, de szerintem megéri.
Vagy kimész a MÉH telepre, nekem két sörbe került egy jó állapotú gépház, ezután kapott profi helyen festést - haveri alapon, ameddig a festék tart a festékszóróba jelszóval.
De végső soron jó ez is.
Lassan újrakéne már rakni a windózt, de nem visz rá a lélek. Annyi minden van rajta, azokat összeszedni, kimenteni haver winyójára (azért nem fogok venni másik winyót, hogy 2 évente újrarakom a windózt). Aztán újrarakni mindent. Majd ha kész lesz ez a program, meg vége lesz a szóbeliknek ráveszem magam, felkelek hajnalban, hátha estére kész leszek.
Én meg pont fordítva szoktam este elkezdem telepíteni. És fel-felkelek amikor nyűgje van. A szoftvereket meg lassan több nap alatt feltolom. (Csak a lényeget telepítem fel eleinte.)
Jah igen és mellesleg egy 16 kg-os csomagot utánvéttel elpostáztam 1690Ft-ért.
Egyszer én is nekiálltam este újrarakni, aztán már a végén világosodott Meg várni mire végigmennek a progressbarok...
Apropó. Nem tud valaki valami jó sci-fi filmet? Most arra vagyok "éhes", de valami jófélét keresek. :yes:
Az 1 napos windóz telepítés halva született ötlet szerintem. Én Májki módszerére szavazok, azaz hogy csak szépen, fokozatosan telepíteni, nekem is ez jött be.
Én szeretek túlleni az egészen hamar
Csinálok a régi asztalról, meg programokról a startmenüben egy printszkrint és akkor nem marad ki semmi
Na jó P8-as géppel könnyű. (Meg olyan vinyóval, aminek az írási sebessége 10GB/s. Meg olyan optikai meghajtóval. (Tudjuk hogy a NASA szponzorál.)
Jó, ha van MÉH telep a közelben, meg vannak ilyen haverok, dehát ez nem mindenkinél adott sajna. Én a "szemétből műszerdobozt" projektben ott tartok, hogy belement már 0.135 négyzetméter 1.2mm-es vaslemez, és még így is egy vagyonba fog kerülni, mert ez csak a vázát adja, a külseje eloxált alu lesz. Tulajdonképp az alumíniumot próbáltam megspórolni, mert a 2-es eloxált alu árától dobtam egy hátast. Így meg jó lesz a 0.5-ös is. Remélem, legalább tetszetős lesz a végeredmény.
Az 1.2mm-es vaslemezt úgysem találnátok ki, miből bontottam: billentyűzetből... Az volt a merevítés.
Én meg jó öreg 486-os gép házának lemezéből csináltam műszerdobozt. (Nem horpad be ha ránézel.)
Valóban, abból is csinálhattam volna, de most már van egy frankó karos lemezollóm, és az jobban szereti az egyenes lemezeket. Te mivel vágtad el a házat?
Sarokcsiszoló. Szépen berajzol, majd megfelelően rögzít és olyan szépen lehet vele vágni, akár egy lemezollóval. (Jó azért egy kis tapasztalat sem ért.)
Sejtettem. Neked nem kékül meg tőle a lemez? Mikor utoljára vágtam ilyesmit, még a festést is ledobta a vágás mellett a hőtől.
Lehet, hogy egy ventillátorcsere hatásosabb és szakszerűbb javítás lenne. Bár ha már a vinyó csapágyas és az zörög, akkor nem szóltam.
Már kezdünk itt nagyon OFF lenni, de reméljük elnézik ezt nekünk. (Amúgy nekem is elkékül a legszéle, a festés nem gond, mivel újrafestem.) Ha már építettem egy kompresszort. Ja igen a nyáron összedobok egy 300l-es kompit is. (Hogy minek azt még nem tudom, de van hozzá alapanyag.)
Hát Zolikám, ilyen kedvesen se kért még tőlem senki semmit. Annak azért módfelett örülök, hogy engem is kedves barátaid közé sorolsz.
300L? Azzal már lehet fújni. Remélem, teszel majd fel képet róla. Én a magam részéről egy villanyos festékszóróval fogok kísérletezni.
Ez inkább gépészkedéshez készül. A múlt nyáron alkottam egy 70l-est. És festettem is vele. 1,6kW-os mocival kényelmesen lehet vele festegetni. (És nem ilyen 40000Ft-os használom egy évig kompresszor.) És sógor hozott nekem leselejtezett lánghegesztő tömlőt. Úgyhogy már csak egy nagyon speckó festékszóró hiányzik a rendszerből. (Csak hát az nem olcsó muri. 20eFt-tól felfelé vannak.) De sok minden tervbe van véve. pl. egy komoly DMM vásárlása. Meg egy légkulcs szett. ...stb. (Majd meglátjuk hogy leszek anyagilag elengedve.)
A 70 lityisbe milyen légsűrítő került? Teherautóé? 1 vagy 2 hengeres?
Egyhengeres ez egy nem nagy gép, de ipari cuccokból. Csupán 50cm3, de ahhoz képest bőven az elvárásaim felett teljesít. Mondjuk a festéshez van egy nyomásszabályzó is, ami szintén sokat javít. (Sőt nem is nagyon lehet nélküle.) A 300l-esre 2db 150cm3-es henger fog menni, meg egy 1,1kW-os aszinkron motor.
Na, ehehz fel is álltam, és bekapcsoltam a hangot.
Aki az éneklést kezdi a felvételen, sajnos már nem él. Nem lehetek valami jó ómen a zenészeknek, - vele is halála előtti napon találkoztam, és még beszélgettünk is... |
Bejelentkezés
Hirdetés |