Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Üdv!
Nekem is hasonló gondjaim vannak... Először ment a kapcsolgatás,mostmár nem tudom kikapcsolni...a távom nekem is tuti jó...a forgásirány nekem is fordított... Esetleg neked a tekercsek nem melegednek nagyon?Mert nekem eléggé melegszenek...
Ma méregettem egy kicsit az órámat. A bázis panel áramfelvétele 250 mA, ha rárakom az álló tekercset akkor az áram az felugrik 2A-re, ez nagyon sok. A bázis panelon az álló tekercs kivezetéseire rákötöttem egy LED + 1K ellenállást sorba, akkor a led KB 1-2 másodpercenként villant eggyet, de ha rákötöm a tekercset ami (1 ohm) akkor ez a tekercs 2A vesz föl. A távirányitóra nem reagál semmit, pedig tuti müködik. Hogy is kéne a bázispanelnak müködni? Esetleg tudna valaki segiteni?
Az előző oldalon már írtam...
Most kellene 1 szkóp, amivel is ránézhetnél a fet gate-jére, hogy van-e rajta 20-40KHz négyszögjel... A feted nem zárlatos? A 2A nagyon sok!
Szkópom sajnos nincs, a FET-em nem lehet zárlatos mert akkor nem kapcsolgatná 1-2 másodperces impulzusokkal az álló tekercsre a feszültséget. Arra gondoltam holnap veszek egy autóriasztó távirányitó elemet (12V) és azt rászerkesztem a forgó panelra, szerinted ez jó ötlet? meddig birná az elem? A visszafele forgó ventillátorhoz készült hex file módositást elküldenéd nekem?
Hello
Öszeratam az órát de nem megy csak a legkülső ledek világítanak, a többi pedig halványan. Mi lehet a hiba?
Kicseréltem a forgórészen a fotodiódát már megy, csak a távirányítóval, ki-be tudom kapcsolni állítani semmit se lehet. Vevőnek tsop1736 ot használtam.
Rakok fel képeket az órámról. Nagyjából kész a forgórészen a ledeket még kicserélem magas fényűre. Meg még bekellene dobozolni. Sajnos még mindig nem lehet beállítani, majd veszek új tsop1736-ot.
Sziasztok
Én azt kérdezném hogy a forgórészen levő fototranzisztort mivel helyetesitettétek mert ezt a tipust ami az eredeti rajzon van már nem lehet beszerezni...nem tudom hogy jó e bármilyen infra vevő dióda?
Szia
Nekem volt itthon egy fotótranzisztor sajnos nem tudom hogy milyen típusú. De most próbáltam ki egy régi egéből kiszedett fotótranzisztorral simán ment vele
Nagyon sokféle típus jó bele...
Ha az adott típus nem megy akkor a vele soros ell.s értékét kell (általában) növelni. Nekem vmi noname (ismeretlen típus)van benne és 10x-es ell.s értékkel lett jó.
Sziasztok,
valahogy nekem is elkészült az órám... elövettem leporoltam s észrevettem hogy a fototranzisztorral volt baj mivel ugy kötöttem be mint egy ledet. Megforditottam a polaritást és most beindult . Csak az a baj hogy nem mindig indul be ilyen konnyen, a legtöbbször csak egy masodpercig megy a kijelzö és aztan eltünik meg mindenféle összevisszaságok jelennek meg.... Szerintetek lehet a fototranyo a baj hogy igen érzékeny( nég a napfény is zavarta, az egyik képen latszik hogy a kezem is oda kellett rakjam hogy menjen )? S ha igen akkor ha nagyobb ellenállást kötök sorba az megoldja a problémát? kösz
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy esetleg valaki nem tenné e fel a forgóállomás nyomtatási rajzát és ha esetleg sprintlayoutal lenne tervezve az még jobb lenne előre is köszönöm .
én pont most álltam neki megtervezni sprintlayoutal. én a ledek sorrendjébe keveredtem bele. Valaki elmondhatná hogy a csatolt rajzon a ledek számozása jól van-e vagy hogy hogyan kell elhelyezni fizikailag a ledeket milyen sorrendbe? Hol van az egyes számú és hogyan tovább??????????????
semmi
akkor miért van odaírva hogy Tp1?
A 2-es lábon 2,5KHz-et kell beállitani ezzel lehet pontosan beállítani az óra késését-sietését.
Sziasztok!
Ma vettem a forgórészre új TSOP1736-ot de még mindig nem lehet beállítani. Próbáljam meg más típusú vevővel? Valami ötlet hogy miért nem megy?
Láttam a korábbi hozzászólásokban olyat hogy vki HDD motorral akarja csinálni én is ezen gondolkodok,
és a napokban kérdeztem oszt. főnökömet hogy milyen motorokat használnak ilyen célra egy gondolatot mondtam neki hogy "3 fázisút használnak vagy milyet?" Erre ő :Biztos hogy nem vmi speckó motort használnak erre mert egyenáramból nem tudnak előállitani három fázisú váltakozó feszt. Én az egyszerű agyannal gondolkodván mondtam: hanggenerátorral előállitják az 50Hz-es váltó feszt. és egymáshozképest 120 fokkal eltolják őket és ezzel kész a három fázis fesz. NEM?? Tulajdonképpen azért gondolkodok HDD motoron mert gyengének bizonyul számomra a venti (12V-os) én eggy régi 5.25"-ős régi vinyót bontottam és ki is próbáltam jó-e, a motor jó csak az elektronika nagy méretű azzal nincs is bajom megoldom, a motor erős mint a bika 3db CD méretű lemezt hajtott szerintem megteszi.Majd küldök képet az én művemről ha vmikor kész lessz oksa??
nyilván elő lehet állítani a három fázist is az egyenből, de ha olvastad, akkor biztos azt is láttad, hogy valami ic-t használtak a motor vezérlésére... egyébként meg az eredeti elektronika az nem pörgeti? mármint megáll valami hibával, vagy miért nem jó az?
Hello
Van egy REVOLTEC szöveg kiírós ventim, de elromlott. Le választotam a kiíró részét, és ráraktam egy kis villany motorra. ezt a kiíró részt nem lehetne át programozni, hogy mást írjon ki??
Hello
Kell legyen rajta valamilyen processzornak vagy mikrovezérlönek! Nézd meg hogy milyen, majd utána lehet gondolkodni hogy hogyan lehet kiolvasni a jelenlegi progit belöle, meg beleirni mást...
hűű hát ez nekem nem mond túl sokat...
elképzelhető hogy valami cél IC végzi a vezérlését?? nemtudom... valaki tud mondani valamit erröl az IC-röl??
Jónak jó semmi baja csak a bajom az eredetivel hogy nagy a mérete és én inkább a kisebb méretre gyúrok tehát le kellene szednem a panelról és átraknom a bázis áramkörére hogy nagyjából eggy áramkörről működjenek.
Mert a vincseszter panelja tele van felesleges alkatrésszel ami ehhez a művelethez nem kell pl.:EEPROM,+ minden és az az eggy IC kell enkem ami a nekem szükséges motort működteti. És nagyon köszönöm a segitőkészségedet hogy olvastad a hozzászólásomat.Te megépitetted a Propeller Clock-ot??
Nem, igazából nincs nagyon szabad időm, amiben építgethetnék, de ha építenék is, akkor sem ezt, hanem a video motoros verziót, az jobban teccik, csak az a probléma, hogy ami nekem van video motor az nem olyan mint ami a leírásban van, és a rajta lévő vezérlő IC-hez eccerűen nem lehet leírást találni, a többit megoldanám valahogy...
Tsá.
Ird már le lécci az ic-d tipusát hátha találok vmit rolla.
Ok! de csak hét végén tudom, nem vagyok otthon...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |