Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1221 / 3602
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Hidd el, egy ilyen balesethez nem kell feltétlenül drog vagy alkohol.

Elég hozzá egy adag túlfűtöttség (adrenalin, felspanoltság), egy csipetnyi felelőtlenség, meghintve egy kis tapasztalatlansággal, ami természetesen a fizikai tanulmányok minőségéről is ad tájékoztatást: pl. valaki to*ik a lendületmegmaradás törvényére, meg a sebességre, gyorsulásra, ezek mindegyike ettől függetlenül jelen van és érvényesül is minden létező esetben.

---

Mindenesetre én személy szerint nem tartanám rossz ötletnek, ha bevezetnének olyan fajta tesztpályás forgalmi helyzeteket, ahol csúszós, nedves úttal és hasonló akadályokkal kell a delikvenseknek "megküzdeniük". Természetesen nem 1 alkalom lenne a megfelelőségi határ, simán ott is 20-30 tanórát meg lehetne ejteni. A jelenlegi KRESZ-oktatásokon semmiféle igazán fegyelmezettség nincs, úgy globálisan. Nincs felhívva a delikvensek figyelme a veszélyekre megfelelő módon és azokkal nem is igazán találkoznak az oktatás alatt. Nincs olyan mesterségesen generált szituáció, amitől megijedhetne kissé a tanulóvezető, amitől komollyá válhatna számára velejéig ez az egész forgalmasdi...
(#) radocziandras hozzászólása Jún 17, 2010 /

Azokat sajnálom, akik a vezető miatt sérültek és haltak meg, de én ha látom hogy részeg a vezető, akkor sem ülök be mellé ha fizet érte.Bár mondjuk ha részeg volnék a fene tudná, mit tennék.Amúgy átlag esetben a mai autók, ha pl egy frontális ütközésnél ha teljesen ripityára van törve az autó,sokkal jobban néznek ki az utasok, mint abban aminek szinte semmi baja nincs, ugyanis az autó hivatott elnyelni az ütközési energiát.Ez erre az esetre nemigen illeszthető rá,tudván, hogy hárman haltak meg, de még ígyis 3utast szedtek ki élve belőle, pedíg azt hinné az ember, hogy senki sem élte túl.
(#) Kovidivi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Én a nyugodt vezetés megfontolásából inkább várok plusz 1 percet kereszteződésben, minthogy kihajtsak valaki elé, inkább megyek egy traktor után (falusi vagyok ) egy percig, ha utána úgyis lekanyarodik valaki, és inkább megyek 60-70-nel hangos zene hallgatás mellett, folyamatos tükörellenőrzéssel, természetesen 90-es táblánál (és ez nem kamuszöveg...), hiszen minek sietni? Gondolom ők sem siettek, csak a sebességet szerették volna élvezni... De ezt nem ott, és nem olyan körülmények között kellett volna tenni... Rengeteg embernek okozott a sofőr szomorúságot, ennél rosszabb már szinte nem is történhet, ha jól belegondol az ember... Ezt ő is tudta, még is megtette...
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Egy balesethez nem kell több, mint egyetlen apró hiba. Figyelmetlenség, vagy rossz döntés, esetleg túl hosszú ideig tartó döntéshozatal (pl.: sárga a lámpa, most megálljak, vagy menjek még át?). A közlekedés veszélyes üzem, függetlenül attól, hogy valaki biciklivel, vagy kamionnal megy ki az utcára. Ezeknek kellene tudatosulni a forgalomban részt vevők fejében.
(#) zenetom válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Na én is beleszállok már (gyalog) a témába.
Nekem még nincs jogsim, nem vezettem autót, de egy párszor már ültem anyósülésen, és bent a városi gyorshajtásnak szerintem semmi értelme. Hogy miért? A jelzőlámpák miatt. Hiába van egy 2km-es egyenes útszakasz, ha 200m-ként pirosat kap az ember.
De ez a helyzet a városon kívül is, pl. a vasúti kereszteződések, pláne ahol gyakran járnak a vonatok, persze át lehet hajtani 50-el (állítóllag az új kressz már engedi, de ezt csak így fél füllel hallottam, ha meg nem akkor örüljön az illető hogy nem jött pl a Pannónia nemzetközi gyors).
Hát ez volt az én szerény véleményem.
szerk.: nem akartam már az "Új kérdés felvetése"-re kattintani, ezért írtam Kovidivinek.
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Igen, jól hallottad.

Az új KRESZ-ben nincs korlátozva a vasúti átjárókban történő áthaladás sebessége, a sofőr ezt maga "választhatja" meg.
(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Ha nem sikerül jól, a kiszakadó futómű úgyis jelzi.
(#) pucuka válasza Norberto hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Egyébként logikátlan is volt a sebességkorlátozás. Nem a vasúti átjáróban kell lassan menni, ott minél gyorsabban mész annál kisebb az esély hogy találkozol a vonattal, hanem előtte, hogy legyen időd körülnézni. Egyébként sem az abszolút gyorshajtás a veszélyes, hanem a relatív, amikor akár gyorsabban, akár lassabban mész mind a többiek, nem figyelsz az út állapotára, és általában a figyelmetlenség, no meg az erőszakosság.
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

A jogsi kérdésben a véleményem, hogy viszonylag könnyen adnám, de könnyen is venném el. A jogosítvány képesítö, és nem állampolgári alapjog. (csak a megszerzés esélye) És mondjuk a harmadik elvett jogsi után nincs negyedik. Soha. és a második, harmadik megszerzését egyre jobban nehezíteném.
Ha meg jogsi nélküli vezetésen lebukik, súlyos közmunka büntetés, + kocsielkobzás. Akármilyen.
(#) Norberto válasza pucuka hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Ez mind szép és jó.

Csak kellene egy erő, egy hatalom, amely ezt irtózatosan !kőkeményen! behajtja és megköveteli. Nem csak a mezei állampolgár esetén, hanem a nem napon barnult fuxos nyakúak, nomeg az SLK Mercedes-esek és Lexus-os terepjárósok esetén is. És pont ez az, ami nem lesz egykönnyen, ilyen értelembe vett egyenlőség...

Ebben egyetértünk. Rend addíg nem lesz, amíg 5 év múlva jön a bünti, ha jön egyáltalán. Meg a sötétített üvegű X5 -öst meg sem merik állítani, csak a mi autónkat, ha 55 -el megy.
Inkább játszogatnak a pontokkal, amiknek az arányai is elég viccesek.
(#) Norberto válasza pucuka hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Idézet:
„a sötétített üvegű X5 -öst meg sem merik állítani”

Igen, pont erről beszélek én is. :yes:

Egy jóideig még tuti így lesz...
(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Ezért aztán a legjobb az lenne, ha mindenki csak azért tartaná be a szabályokat, mert megtanulta és elég bölcs belátni, hogy másképp nem megy. De ugye volt (és még egyenlőre van is) olyan időszak amikor a jogosítvány megszerzéséhez még általános iskolai végzettség sem kellett.
(#) Norberto válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Így van. Van, akik "3 libáért" veszik manapság is a piacon.

Nézd meg az amcsi autópályákat. Milyen szép sorban, egyenletesen haladnak 6 - 8 sávban, és ha egy is nem bír magával, rögtön kiveszik a sorból.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

A törvényekkel, és azok szigorúságával nem is lenne itt gond, csak a konzekvens betartatásuk, és a büntetés mértékének kiszabása a bibis. Gondolj vissza pár évvel ezelőtt-re, mikor egy prominens politikusunknak ellopták a terepjáróját. A bűnösre a bíró a legfelső 8évet szabta ki. Ennyit kapott a közvetett bizonyítékok alapján elítélt gyermekgyilkos is. Nos?
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Mindkét esetre én is emlészem, Pontosabban ...né, azaz a politikus feleségének terepjáróját lopták el. Hogy is mondjam, nem demokratikus államberendezkedésre jellemző ez a viselkedésmód, hogy csak azért a maximumot kapja valaki, mert a ...né terepjáróját lopta el. A tettes két órán belül meglett, mert az egész NBH üldözte. xy politikusunknak csak egy telefonjába került, hogy "Te Béla, figyelj mán, pörkölj neki oda, hadd tudják, mi az a rend ebben az országban..." Béla nem mert nemet mondani, mert félt, hogy rosszabbul jár, mint a kocsitolvaj. Bravó. Ez az igazi demokrácia.
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Viszont amikor tőlem raboltak el egy autót, nem is keresték. :yes:
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Né' mán, itt is egy Béla...

Nálunk már az Egyenlőség 2.0 van rendszeresítve. Azaz vannak egyenlők, és vannak egyenlőbbek...
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Az adatokat az internetről szerezték, saját gépükön lévő, lopott szoftvereik segítségével.
(#) radocziandras válasza zenetom hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Az finom.A rendőrök jól belevágták a téglát a kirakatba.Nem értek el vele semmit, elveszik valakinek a seed szerverét, valaki más tesz be egy másikat.A kalózkodást nem lehet megállítani.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Me nem ismerted Bélát, vagy mert nem vagy ....né?
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

A MTT-a szerverét is elvitték? Azt nem látom kiírva, de nem tudok belépni már egy ideje.
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

A MTT-nak semmi baja, remekül működik.
(#) Rober_4 hozzászólása Jún 18, 2010 /

Hogyan lehet rávenni a google-t hogy valóban magyar oldalakat adjon, ne pedig külföldi oldalakat fordítson le? Felrobbanok
(Tényleg nagyon örülök, hogy írtak egy jó fordító programot, de köszönöm nem kérek belőle! Az adott témában magyar oldalakat keresek, inkább írja ki, hogy nincs, de ne adjon fordított oldalakat!)
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Idézet:
„, vagy mert nem vagy ....né?”

Tudom, hogy arrafelé tart a világ, de én konzervatív vagyok.
(#) NHGY válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Baloldalt megtalálod:
Web
Magyar nyelvű oldalak
Oldalak innen: Magyarország
(#) llaci56 hozzászólása Jún 18, 2010 /

Ezért már megéri elmenni egy évzáróra.
(#) bankimajki válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Gratulálok, minden elismerésem a fiadé. (Már ha az.) És lassan el kell búcsúznom a HE-ától. Mondjuk ma még aktív tagja leszek.
Következő: »»   1221 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem