Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   64 / 1152
(#) abcdabcd válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Szerintem se érdemes frissíteni a drivert, főleg ha jó, pl egy Wifi driver mivel tudna többet attól csak mert újjabb befogja a Japán antennák jeleit is?
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

WPA2, WPA2, WPA2...
(#) abcdabcd válasza didyman hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

ja meglehet ha van rá igény
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Ő. Ha fizikailag nem lát rá a hálóra, akkor SSID és csatorna, titkosítás nélkül a fix IP annyit ér, mint nyárfának a takarítás. Aztán ha a 0.2-t a DHCP kiosztja akárminek (nem tudom, a pool honnan kezdődik az említett modellnél), akkor meg szopó van. Újraindítani meg végképp nem szükséges, a maximum (bár ezt megteszi az XP), ha letiltod és újra engedélyezed a hálóhártyát.
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Minden más ezalatt relatív könnyen törhető, tehát fogalmazzunk úgy, hogy ezen kívül mást nem érdemes.
(#) ptesza válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Na jó megmondom a frankót.

Mivel nincs még ilyen tapasztalatod , ebből gondoltam ,hogy bizonyára a laptopon nincs bekapcsolva az antenna.

Ezt a kék gomb és a felső soron valamelyik billentyűvel lehet.Rajt lesz egy kis kék ikon.

Mod: Kicsit néztem a TV -miközben írtam, így egy kicsit elkéstem.
(#) szilva válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Egyébként pl. a WPA2 és a különböző hash-algoritmusok beépítésén kívül tényleg van olyan, hogy a frissebb driverben javítva vannak a rádiófrekvenciás rész kezelésének a dolgai is, ami adott esetben jobb vételkészséget, vagy gyengébb jelnél stabilabb kapcsolatot, kevesebb szakadozást fog hozni magával. Már csak ezért is érdemes legalább megnézni, hogy van-e újabb driver, és esetleg elolvasni a changelog-ot, hogy mi is van benne a régebbihez képest.
(#) laci1488 hozzászólása Jún 17, 2010 /

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám akadt hogy bekapcsolom a gépet akkor egy darabig megy minden de egy 10 perc után olyat csinál hogy mikor kilépek a netből és vissza akarok menni akkor hiába kattintok rá nem hoz be semmit és ugyanez van a sajátgéppel meg szinte mindennel pl képet sem nyitja meg fogalmam sincs hogy miért csinálja , csak annyit csináltam hogy lejárt a nod 32 vírusírtóm és raktam rá egy másikat és innentől lett ez a probléma de nemértem, ha valaki tudja hogy mi lehet a baj és hogy mit csináljak hogy működjön normálisan akkor az legyenszíves írja meg . köszi előre is
(#) ptesza válasza laci1488 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Olyan vírus jellegű hiba . A leírtakból legalábbis arra lehet következtetni.

Az avirát már próbáltad? Volt olyan gép amin avast volt ami lejárt , és az avirának utána 34 találata volt.

Gyakran MSN-ezel?
(#) abcdabcd válasza laci1488 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Vedd le a gép oldalát nézd meg ilyenkor, illetve már induláskor is, hogy pörögnek-e a ventillátorok

Illetve új dolog, én is észrevettem, hogy bizonyos esetekben a firefox maga megőrül nekem 3.0.3 verzió van, és más program futtatása esetén nem értettem miért fagyás gyanús a gép, a firefox futott majdnem 100%-os CPU kihasználtsággal... és ilyenkor a ctrl+alt+del -re az eszközkezelő is alig akart bejönni...

Nemtudom, neked pontosan mit takar, az, hogy nem tudsz semmit elindítani, kifejthetnéd esetleg bővebben....

Illetve vírus is lehet, nemrég láttam olyat, ami a windowsban átállított minden futtatható állományt, ikont mindent és semmit se lehetett elindítani(szó szerint), de ezt egy újraindítás nem tüntette el.. szóval akár inkább túlmelegedés vagy esetleg a firefox lehet a dolog mögött így látatlanban
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Volt nemrég egy laptop , a dvd iró PIO üzemmódban, böngészésnél meg 80 fok !

A PIO könnyen megoldható volt , de mire lecseréltem a firefoxot , chrome-ra beleőszültem. Mondanom sem kell lebontottam a fél laptopot.

Valami lehet a firefox-al mostanában.
(#) laci1488 válasza ptesza hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

helló!
igen elég sokat msn ezek. most felraktam az avirát és úgy látom hogy talált is 40 vírust csak nemtudom hogy hol kell őket törölni vagy javÍtani valahogy esetleg el tudnád itt magyarázni vagy esetleg msn re felvehetnél mert talán úgy könnyebb lenne. a címem : lackoa@vipmail.hu úgy értem hogy nemtudok megnyitni semmit hogy bekapcsolom kicsit netezek meg ilyenek utánna kilépek és vissza már nemjön be a net sem a sajátgép meg semmi de megnéztem a feladatkezelőbe úgyanúgy megnyilk minden csak én nem látom legalábbis ott jelzi . de ez az avira tényleg jó mert kijelezte a vírusokat csak tényelg nemtudom hogy hogy kell őket törölni tehát légyszi segíts köszi előre is
(#) ptesza válasza laci1488 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Vagy helyezd karanténba , vagy törlés.

igen ezaz csak nemtudom hogy hol kell mire kattintsak mert semmi olyat nemlátok kiírva amire kattintva törli és azt kéne megmondani hogy hova kattintsak mert nemlátok
(#) ptesza válasza laci1488 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Amikor elkészül a scan akkor , lehet választani. Javítás, törlés , vagy karantén. Sajnos most így nem tudom megmondani lépésről lépésre ,mert nincs vírus a gépemen, hogy elérjem azt az ablakot.
(#) abcdabcd válasza laci1488 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Mielőtt futtatod a vírusirtót, bocs, hogy beleszólok a pteszával folytatott beszélgetésedbe, de ki kell kapcsolni ideiglenesen, a !Rendszervisszaállítást!, ugyanis itt a win magának elment bizonyos fájlokat, amiket ő a rendszer részének gondol, hogy később ha pl vírus összevissza írogatna fileokat a windowsban, visszakaphass egy korábbi működő állapotot, viszont sokszor a vírust is rendszerfile-nak hiszi a win, és így hiába törli őket a vírusirtó, újrainduláskor megint ott a vírus és az ember ilyenkor nem érti mivan...
Ezért saját gépre jobb gombbal kattintva, tulajdonságok, ott az "A rendszer visszaállítása" fül, és ott a "Rendszervisszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón" itt amit kérdez arra igen hogy akarod és elvileg kezdheted is a vírusirtó futtatását, ha kész majd minden akkor azért ugyanitt nem árt visszakapcsolni a rendszervisszaállítást...
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Csak az a vicces, hogy én egy hardveres kártyát ún "programvédő kártyát" használok, így a windows meg minden program olyan, mint a telepítés utáni első indításkor... szóval lehet, hogy valami a netről jön bizonyos oldalakról amit beszed a firefox és ezért ilyen nemtudom...

na tehát most az van hogy én úgy csinálom az avirával a vírusírtást hogy rámegyek a progira és ott bal oldalt a local protection ra azon belül a scanner utánna kiadja ott mellette hogy manual selection és kiválasztom az összes meghajtót majd rányomom ott felül a nagyítóra ///ha nemígy kell akkor légyszi mondt el a menetét hogy mikre kattintsak hogy elkezdjen vizsgálni/// és elkezdi átvizsgálni mostis megcsináltam és semmit nem talált (tudom hogy az előbb azt írtam hogy talált 40 vírust de akkor szerintem rosszat néztem) már átvizsgáltam nod 32 vel is azsem talált semmit nagyon jó lenne ha sikerülne megcsinálnom még annyit hogy nem mozzilát használok hanem explorer 8 at és egyszerűen megy a gép és egy idő után nemhoz be semmit se a netet hiába kattintok rá

várom a válszt és köszi a segítséget mindenkinek előreis

A problémát tisztázd légyszi előszöris akkor: a neten nem tudsz semmit elérni kb 10 perc használat után, vagy a gépen nem tudsz semmilyen programot elindítani miután már 10 perce használod?
(#) laci1488 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

okés akkor mondom hogy mi a problémám tehát mikor bekapcsolom a gépet akkor működik minden normálisan és egy idő után olyan 10-30 perc utánn kilépek az internetből és utánna újra rákattintok és nemhoz be semmit úgyanígy a sajátgépet sem meg semmit még a startra sem tudok kattintani újra sem tudom indítani a gépről csak a gombal úgyhogy ehhez kéne segítség hogy mi lehet a baj és hogy kéne megoldanom. köszi

Tehát bekapcsolod a gépet és az internetet rögtön? Azt próbáltad, hogyha nem lépsz rá az internetre, nem is indítod el az internetböngészőt, hanem mást használsz, vagy csak úgy semmittéve megy a gép akkor is csinálja -e ezt az említett idő elteltével? Ha ezután a 10-30perc után nem lépsz ki az internetböngészőből akkor is ezt csinálja? Ha megy az internetböngésző (mondjuk 1-2 perc használat után) közben meg tudod nyitni a sajátgépet, meg a többit amit mondassz?

A Ctrl+Alt+del kombinációval ebben a "lefagyott" állapotban a feladatkezelőt elő tudod hozni? Ha igen akkor a processzor terheltségét hány százalékosnak mutatja? Az egeret egyébként a gép ilyen állapotában is szabadon lehet húzogatni a képernyőn? Vagy az is akadozik esetleg?

Én mindenképpen megnézném, hogyha asztali gép, hogy pörögnek-e a ventillátorok, mert ez így amit eddig tudunk ez alapján lehet túlmelegedés jellegű dolog, laptopnál meg csak azt lehetne tudni szétszedés, meg hőfokfigyelő program nélkül,hogy a szokásostól halkabb-e a gép esetleg...
(#) oldman hozzászólása Jún 18, 2010 /

Segítségeteket kérem egy probléma megoldásához.

Néhány éve használok egy számítógépet (2,4GHZ celeron, 2 x HDD 2 x Optikai meghajtó 450W Merrcury táp) amit egy UPS (Powerware 3115) táplált, eddíg gond nélkül. A napokban egy hosszú kártevőirtás közben a szünetmentes elkezdett átkapcsolgatni akku üzemre, percenként többször, véletlenszerűen néhány másodpercre. Ellenőriztem a hálózatot, ott nem volt semmi ingadozás. A táplálást megszakítva akkuról normálisan üzemelt tovább, a tápot visszaadva viszont újra kezdte a kapcsolgatást. Miután végzett a gép, teszteltem a szünetmentest semmi hiba, másik géppel próbálva szintén normál üzem.

A gép hálózatról látszólag rendben megy, a tápfeszek rendben (4,99-5,01V 12,77-13,33V, - több óra üzem közben mért min-max értékek, zaj max 50mVcs-cs)
Hálózati áramfelvétele normális 0,6-1,1A
Ami feltűnt hogy a képernyővédő időnként leáll, mintha valaki mozgatná az egeret, noha az USB-s billentyűzetet és egeret kihúztam. Tápegységben látható elváltozás nincs, asztalon tesztelve sem jelentkezett számomra észrevehető hiba.

A segítséget előre is köszönöm!
(#) radocziandras válasza oldman hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Érdekes hiba.Mikori a windows?Érdemes lenne egy hdsentinellel megnézni a winyókat, milyen állapotban vannak.Nekem egy gigabyte odin 370wattos táp hajt egy 3,4ghz p4-est(kazán) egy ati radeon hd3650-et ,2winyót, meg egy odd-t és semmi probléma nincs vele, a táp győzi villannyal a gépet, tehát a táp teljesítményével nem lesz baj.Nem lehet, hogy kontakthibás a hálókábele a szünetmentesnek vagy a tápnak?Vagy esetleg egy relé kh-sodott meg benne.De az is lehet, hogy valami miatt elgyöngült a biztosítékban a szál, esetleg szakadt és hol érintkezik hol nem.Érdemes lenne kicserélni a biztosítót, meg a kábeleket.
(#) ptesza hozzászólása Jún 18, 2010 /

Megtudná mondani valaki ,hogyan lehet ellenőrizni egy laptopban , a hőcsövek állapotát?
Sajna nagyon melegszik , pedig van alatta hűtőpad is.
Kimehet belőle a gáz? Javítható? Meg ilyesmi dolgokra lennék kíváncsi.
(#) radocziandras válasza ptesza hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

ha kiszökött belőle a gáz, a cserén kívül mást nem tudsz vele csinálni.Egyébként ha nem ütöd-vered, akkor nem szokta elengedni a gázt.Inkább takarítsd kii a laptopot levegővel vagy egy nem szintetikus szőrű ecsettel.
(#) oldman válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

A gépen XP sp3 és Ubuntu van évek óta, természetesen frissítve.
A 2 HDD-t lehúzva és UHU live 2.4 -et Cd-ről futtava a jelenség ugyanez, így valószínű hogy nem software hiba.

Amit igazán nem értek hogy a szünetmentest mi beszéli rá hogy átkapcsoljon akku üzemre mintha feszletörés lenne? (RS 232 kommunikáció nincs csatlakoztatva és természetesen az UPS szoftvere sincs telepítve.)
Sajnos nincs olyan szkópom amivel véletlenszerű tranzienseket tudnék megfigyelni.

Hétvégén megpróbálom egy másik táppal oszt meglátjuk!
(#) belfi2 válasza laci1488 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Szia! Próbáld meg az Avast 4.8-at de előtte kapcsolj ki minden más rezidens vírus irtót (NOD )vagy távolítsd el.Azért 4.8 mert a telepítés után megkérdezi hogy akarod e a Boot rendszer vizsgálatát amit természetesen akarsz.Újra indít és ha van vírus akkor....
Az 5.xxx verziókban is van ilyen lehetőség , de azt neked kell beállítanod,a 4.8 alapból így indul.
Ez csak egy lehetőség a probléma megoldására nem pedig a megoldás.
(#) belfi2 válasza oldman hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Hali ! Esetleg próbáld meg a lakás egy másik konnektorát használni (másik szoba) mert elképzelhető hogy az ingadozó áram felfétel miatt a szerelődobozban "belazult "a kötés, és a szünetmentes ezt zokon veszi. egy próbát megér .. .
(#) radocziandras válasza oldman hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Én a kábel és biztosítékcserére szavaszok, plusz a belfi által javasolt másiok konnektorra.
(#) didyman válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Nem lenne, ha a mercury-n a 450W egyáltalán közel lenne valami hihetőhöz. hazugság rajta majdnem minden adat.
Következő: »»   64 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem