Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Vásároltam egy Hama 8in1 univerzális távirányítót sikerült beprogramozni Lg és panasonic tv-k hez is majd másnap már nem müködött és be se lehet programozni ha lenyomom a setup gombot a led folyamatosan világit de nem kezd el villogni ahogy kellene.Majd kialszik és utána bármely gombot nyomom meg nem világit ,teljesen meg bolondult. Ennyit bírt volna? köszi
vidd vissza az eladóhoz
Szia!
Előbb tegyél bele egy garnitúra új elemet....
A távirányítót, hogy egyáltalán valamit ad-e ki az infráján egyszerűen úgy lehet ellenőrizni, hogyha valamilyen kamerán (mobiltelefon, webkamera, én még régi vhs kamerán is láttam szóval olyan kamera kell, amiben nincs infraszűrő) láthatod, hogyha megnyomsz egy gombot "világít"-e az infra led a távkapcs elején, persze azt így nem lehet tudni, hogy mit is ad ki valójában, de olyan hibák, minthogy csak egy gomb "olyan mintha nem érintkezne vagy sokáig kell nyomni" ellenőrizhetők és pl ilyen esetben tisztítás közben is a tv készülék jelenléte nélkül...
Lehet, addig tanítgattad, hogy megtelt a memóriája. Olvasd el a kezelésit, miképpen lehet alaphelyzetbe állítani / törölni és utána próbálkozz újra betanítani.
Tehát sorba válaszolok
Új garnitúra elem van benne Ha belerakom az elemet akkor a ledje folyamatosan világit ilyenkor ad infra jelet néztem kamerán keresztül, majd elalszik kis idő múlva magától bekapcsol a led ilyenkor az infra megint ad jelet. Törölni szerintem úgy lehet hogy kiveszem az elemet mert leírás alapján elemcsere után újra kell programozni,tehát ez is megvolt.
Lehet hogy az elemet egy bizonyos ideig azért "kivéve" kell hagyni a készülékből (talán 5 perc elég) és akkor felejti el csak a memóriát és a leírás a legrosszabb esetre vonatkozik
Most olvastam el alaposabban amit írtál, tehát, hogy magától minden gombnyomás nélkül is ad jelet kis megszakításokkal? lehet be van rajta ragadva valamelyik gomb, vagy meg van zavarodva
Igen de nem mindig .Tehát olyan bizonytalan a működése mintha meg lenne zavarodva.
Akkor talán a nullázás és újratanítás ha az sem akkor vissza az eladónak ha lehet...
Sziasztok!
Segítsetek kérlek. Van egy régi ORION tv. A kódja 025. Találtam egy univerzális távirányítót itthon, ami szintén régi lehet, ( CHUNGHOP RM-88E Universal TV Remote) ez van írva rá. Szeretném összehangolni a kettőt, de nem sikerül. Kérem valaki írja le nekem lépésről-lépésre mit kell tennem. Köszönöm.
Szia!
A kódot felejtsd el. Próbáld ki az automata keresést. Kézzel kapcsold be a tévét. Nyomd meg a TV feliratú gombot, majd egyszerre a TV és a SETTING gombot, és tartsd nyomva mindkettőt. ekkor a távirányító LED-je elkezd világítani. Engedd el a gombokat, irányítsd a tévé felé a távirányítót és nyomd meg a VOLUME UP gombot. Ha a tévé elkezd hangosodni, akkor engedd el a gombot, és készen is van a beállítás. Angol nyelvű leírás RAR-ba tömörítve
Ha ez egy régi magyar gyártmányú Orion, akkor nem csodálkozom, hogy nem megy. Vegyél hozzá utángyártottat. Mi a készülék pontos típusa?
CTV 025 A-TX
Mást nem találok rajta. Elől meg csak az ORION embléma van.
Meg sem nyikkan a tv. Lehetséges hogy valami módon előbb töröljem az eddig beütött badarságokat a távirányítón és elölről kezdjem az egészet?
1. Benyomom a TV és a SET gombot egyszerre, a Led folyamatosan világít.
2 beütöm a (025) kódot, a Led elalszik. 3.....Tovább?
Vedd ki az elemeket és nyomj meg egy-két gombot rajta. Ezzel törlöd az agyát. De szerintem inkább egy utángyártottba kellene beruháznod.
Igen, igazad van, csak bosszant hogy nem sikerül. Köszönöm a segítséged. Szerintem holnap még próbálkozom.
Elolvastad azt amit írtam? NEM kell beütni semmilyen kódot!
Automata keresés
Ha megengeditek egy "láma" kérdés :
hogyan is működnek ezek a több készüléket kiszolgáló távirányítók ? kiválasztom melyik készüléket akarom működtetni, s onnantól kezdve annak a kódkészletével dolgozik, vagy miden parancs előtt jelezni kell melyik készüléknek szól ? Esetleg "tudja", hogy a PLAY nem a tv-nek, hanem a dvd-nek szól ? ugyanis kaptam egy motorola gyátmányú multifunkciós távirnyát és nem igazán értem a működését ...
Szia!
Például mielőtt egy DVD-t szeretnél irányítani, meg kell nyomnod a DVD-gombot. Ezek után az előre beállított DVD-típus távirányítására lesz alkalmas a távirányító. Ha a tévédet akarod irányítani, akkor a TV-gombot nyomod meg, és innentől kezdve a már szintén előre beállított tv-típust tudod irányítani. Tehát nem kell mindegyik parancs kiadása előtt DVD, vagy TV gombot nyomni, állandóan érvényes marad az eszközváltó gomb hatása.
Sziasztok!
Én vásároltam egy Hama 12047 típusú univerzális távirányítót én nagy szerencsémre tökéletesen működik(működött) a Funai TV-en. De aztán valahogy elnyomkodtam véletlenül, kivettem az elemeket és aztán már nem működött. Be akartam újra programozni ahogy először is tettem de hanyag módon elkavartam valahogy a használati utasítást és a kódot sem tudom :S Valószínűleg ki lett dobva a papírja. Segítségeteket szeretném kérni hátha valakinek van ugyan ilyen távirányítója és leírná nekem a lépéseket meg azt a néhány használható kódot, ami ha jól tudom 3 féle számkombináció van ehez a tv-hez. Itt egy kép róla: Bővebben: Hama 12047 |
Bejelentkezés
Hirdetés |